|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ALERGIJA na KM, JAJCA
19.12.2008 14:32:55   
catalina
MOJuser posted image  ima potrjeno alergijo na kravje mleko in jajca.Dobili smo mazila, fenistil, skratka jaz sem na strogi dieti, ker ga dojim, se pa sprašujem ali naj ga sploh še dojim ali naj mu dodajam mleko ALLERNOVA.
Vendar pa vsebuje to mleko kazein ali ni to mlečna beljakovina.???
TOREJ NE, KATERO MLEKO V PRAHU JE IZKLJUČNO ZA ALERGIKE NA MLEKO????
Če ima katera isti problem , prosim za odgovor in pa kakšen jedilnik ima sama???
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
19.12.2008 14:54:56   
ANITA D.
Priporočam da ga še naprej dojiš sama pa imej res strogo dieto.Tudi pri nas ima ta mala alergijo na KM,jajca,lešniki,mačja dlaka.Če pa misliš mu dodajat mleko ti priporočam Pregomin  ne Alernovo vem iz iskušenj.Jaz sem dojila samo en mesec tko da za jedilnik ti lahko povem kaj kuham naši(zate jedilnik)dosti zelenjave in govejega mesa,pa tudi sadje jabolka,banane,...

(odgovor članu catalina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
19.12.2008 14:55:46   
Inigo
ti lepo na dieto in doji naprej! to sploh ne sme bit vprašanje. je kr hudo... marsičesa ne smeš. ampak se boš navadila. tut jst sm se.

drgač pa alegrologi priporočajo Allernovo.

(odgovor članu catalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
19.12.2008 14:57:51   
catalina
HVALA ANITA, JA ALLERNOVO  mi je alergologinja napisala, groza jo moram poklicat za  PREGOMIN.LP

(odgovor članu ANITA D.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
19.12.2008 15:58:06   
Yasmina
Alernova ima baje boljši okus od Pregomina.  Moj tamau noče jesti ne eno ne drugo. Sploh ni navajen flaške in midva kar po žlici jeva kašice brez mleka. Včasih pa svoje mleko izčrpam, da mu mlečno- riževo kašico naredim in ima zelo rad. Star je 5,5 mesecev in je alergičen na KM in jajca. Jaz se držim diete in ga še večino obrokov dojim. Saj kar gre in je vredno potrpet, ker tako lepo raste.user posted image

(odgovor članu catalina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
19.12.2008 16:05:56   
Mlada mamica
Daša je mela alergijo na Km,sem prenehala z dojenjem...
Mleko Pregomin je prilagojeno mleko za alergijo in KM,sem ga pa dobivala na recept,tako da ga je predpisala os.zdravnica.

_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu Yasmina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
19.12.2008 18:25:42   
simona2
Pregomin gre iz prodaje in nadomestil ga je (bo) Aptamil Alergy degistive care Aptamil ADC), ki je veliko bolj ukusen in ga lahko kupiš v kolinskini tovarniški prodajalni. Lahko pokličeš tudi na slovensko predstavništvo Milupe so zelo prijazni in pogledaš njihovo spletno stran. Aptamil  ADC je boljši tudi zato ker ne vsebuje soje kot Pregomin, zato ker lahko potem otrok razvije preobčutljivost na sojo. Ja dojenje je sicer najboljše, ampak jaz sem že 4,5 meseca na strogi dijeti in user posted image  vse bolj zavrača dojenje kljub dijetiuser posted image user posted image . Sem že čisto na koncu, saj se skoraj noče več dojit in posledično imam jaz malo mleka (beri plus sekirancija) flaške pa noče in noče. Kljub temu, da se mi srce para, ker je taka težava z dojenjem bi bila presrečna, če bi prijela flaško, saj mora nekaj jest, če ne bova pristali v bolniciuser posted image user posted image .
No jaz vam želim vse lepo in upam, da vam rata z dojenjem, če ne pa tudi obilo užitkov ob steklenički.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu catalina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
21.12.2008 20:16:39   
Mlada mamica
Uff to pa zna bit zoprna zadeva...jaz sem mela posledično malo mleka,zaradi zavračanja in sma prišle v bolnico,ker se mi mala ni redila....tak smo pol tudi ugotovili,da ma alergijo na KM.Svetovali so mi,naj jo malo pustim lačno tut dlje časa,da bo bla tak lačna da bo zagrabla flaško...menjava cucljec,probaj z večimi oblikami in ponudniki....Moreš vztrajat in ni lušna zadeva,ampak potem ko pa zagrabi,pa je re super,ko vidiš kolko in kak lepo je...user posted image Upam, na najboljše!

_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
21.12.2008 20:59:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mlada mamica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
22.12.2008 7:32:06   
Ursi2
Živjo!

Midva imava doma 10 mesecev starega sina in pred 2 mesecema so naju dali na dieto, ker sumijo na alergijo. Na izvide še čakava, sva pa na dieti brez mleka, jajc, pšenice in vseh izdelkov, ki so iz tega..

So mi pa v bolnici hoteli napisat recept za Alernovo, da bi mu ga dajala, pa sem rekla, da nočem, ker se bova dojila tako odlgo kot bo hotel in bova posledično oba na dieti. No, sej ne rečem, da kdaj ni težko, ampak meni osebno se je že od  prvega dneva zdelo, da je vredno, ker gre za zdravje otroka in mi nip roblem. Če pa se mi že zalušta, pa pomisli, da bi vrgla vstran ves trud, pa je lažje. Poleg tega je pa še vedno veliko stvari, ki jih lahko jem, samo je pač treba pazit. Imamo pač velikokrat meso, krompir, riž, zelenjavo, Za naju naredim koruzne testenine, govejo juho jeva z rižem ali koruznimi testeninami. Kruh pač doma pečem. Tudi peciva in kekse se da zelo dobre naredit brez  jajc in mleka.
Pa na trgu imaš različna mleka (riževo, ovseno proseno) Sojino pa odsvetujejo,ker je kao nevarna in tudi zelo alergena. Lahko komot kuhaš pudinge, ješ corn flakes, rižolino ampak s kakim riževim mlekom. Pa tudi prosena kaša, ajdova kaša, ješprenj je velikokrat na jedilniku. Pa kaka Quinoja ali amarant!!!
Ma, ful je stvari, sam pazit je treba pa malo pogledat.
Moje mnenje je pač, da je za zdravje otroka pametno malo zobe stisnat in it na dieto. Ampak vsaka po svoje, seveda.

Če pa želiš, pa mi piši na ZS, imam kr nekaj receptov za alergike, pa ti lahk na meil pošljem, če želiš!!!!!!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
22.12.2008 11:45:19   
simona2
Ja vse to je res, jaz pa sem bila danes na bioresonanci in se je še enkrat potrdilo, da je edini alergen moje mleko, saj sem na dieti že od rojstva (dieta sploh ni problem, če se stanje umri vendar se pri nas ni). Sama imam namreč bakterijo krvaje tuberkoloze in to dobi otrok že v maternici potem pa seveda preko mojega mleka (kljub temu, da imam zelo strogo dieto). Tako prva hčerka kot sedaj druga sta močno zavračali dojenej, jokali, imeli sluz in kri na blatu - jaz pa ne jem nič!!!! No to je pač zgodba, ki se verjetno pojavi 1x na miljon. Jaz bom poskušala dojit še naprej (hodiva na bioresonančno terapijo) in zagotovili so nama, da se lahko stvar popravi v tolikšni meri, da bo lažje prebavljala moje mleko. Tudi kasneje ne sme nič iz KM, lahko pa ovčje in kozje ter vsa ostala rastlinska normalno.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
26.12.2008 14:18:31   
LenaG
Mene pa zanima kakšni so simptomi, ki naznanjajo to alergijo? Na podlagi česa zdravniki izrazijo sum na alergijo? In kako potem testirajo?

Hvala za odgovore

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
26.12.2008 15:09:38   
Inigo
pri nas sso se pojavili izpuščaji: najprej po ličkah in čelu, kasneje pa še po psrih, trebuščku, zunanji strani stegen in na koncu še po ušesih user posted image izpuščaj pa je zgledal tako, da so bile rdeče pikice, suhe in hrapave.

že pred tem pa sem opažala, da po mlečnih izdelkih pridejo krči in stokanje, jokanje. šele ko se je pojavil izpuščaj pa sem začela sumit alergijo.

pri alergologu še nismo bili, tako da sem še vedno na dieti.

(odgovor članu LenaG)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
26.12.2008 16:01:39   
Ursi2
Pri nas pa ni bilo nobenih izpuščajev, edino prve mesece ga je kr fejst šravfalo, če sem jz jedla kaj mlečnega, tako da sem bila potem dobra 2 meseca na dieti brez mlečnih jedi. Smo pa imeli zelo nizek hemoglobin (komaj 80, spodnja meja pa je 120) in nas je poslala na preiskave, ker je jedel že nekaj GH in take z veliko železa, sirup za železo smo imeli, pa se ni popravilo oz je padala vrednost HG.So pa preiskave pokazale kri v blatu in sedaj čakamo na krvne izvide, ker kožni testi niso pokazali kakih alergij. Smo pa preventivno na dieti, ker sumi, da bi lahko šlo za alergijo na nekaj, najbrž mleko, in se kaže kot črevesna okužba. Drgač pa kožico ful lepo, nobenih pikic, krast, suhe kože. Je rekla, da se ta vrsta alergije redkeje ugotovi, da bolj po sreči kot pa da bi bila vidna.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
27.12.2008 10:39:39   
SpeliG
Mene pa zanima, ali so imeli vaši malčki pred ugotovitvijo alergije skoz enake težave, oz. ali so bila obdobja, ko je bilo bolje oz. skoraj nobenih znakov, pa potem spet? Naša je stara 8,5 meseca in ima občasno ponoči ful prebavnih težav, pa krče pa vetrove, kot bi bila novorojenček. Sicer ima kao refluks, ki pa ga je bolj določila pediatrinja, nikoli nama ga niso potrdili v bolnici.Tako da bi bilo lahko polivanje tudi pravzaprav alergija na KM...? So pa obdobja ko je čist OK, jo nič ne matra, potem pa spet..Kakšne so vaše izkušnje?

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
30.12.2008 21:55:41   
lili3
Ali obstaja kakšna kašica, kot je npr. Rižolino, ki je brez dodanega mleka, ki jo lahko mešaš s svojim mlekom ali mlekom, ki je za alergične na KM in ne samo z vodo? Mojemu user posted image  gostimo mleko z rižolinom zaradi refluksa in se mi zdi, da mu okus ni dober in posledično zdaj manj poje. A se da še s čim drugim gostiti?

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
19.1.2009 21:39:18   
jazabel
seveda obstajajo kašice brez dodanega mleka - večina jih je sicer po 6. mesecu. maš jih v DM, pa v mUllerju - malo poglej po policah - so kr dobre, moja jih je zvečer, pripravim jih na vodi in za bojlši okus primešam sadje.
lp

(odgovor članu lili3)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
19.1.2009 22:19:37   
*zoe*
Sem tudi na strogi dieti - nič MK in jajc in vsega kar je iz teh dveh stvari, ampak se splača potrpet in dojit naprej. Sedaj po 3 mesecih mi sploh ni več tko hudo in se lažje odrečem hrani. Bolj je pomembno zdravje mojega user posted image .

Kar se pa Allernove tiče, smo mu jo pa mi samo dali za probat - samo 30 ml in je potem imel take krče, pa bruhal je, pa flekov po obrazu cel kup, da mi niti pod razno ne pride na misel, da bi user posted image  pil katerokoli drugo mleko kot moje.

(odgovor članu catalina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
22.1.2009 13:04:43   
K_a_t_j_a
Zanima me, če ima katera mogoče isti problem, ko mi. Jan je Allernovo in po njej ful kaka (nima driske, ampak normalni kakec kašasti) in posledično zelo počasi pridobiva na teži. A mogoče obstaja katero drugo mleko? Pa še nasiti ga ne več tak, tako da mu dajem riževo kašico notri, pa naslednji teden mi bom začela dajat gris, ker bo star  mesecev. Drugače pa že x na dan dobi sadno ali zelenjavno kašico.


_____________________________

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
24.1.2009 19:29:41   
trnuljčica
Pri nas je z kakanjem enako kot pri vas. Sedaj kaka 3x /dan. Prej 1x na dan ali na dva dni. Na začetku je bilo tudi bolj tekoče po tem mleku, sedaj pa kašasto. Pa drugačen vonj.

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
5.2.2009 20:23:33   
krempelček
[javascript:void(AddText('user posted image '))/b]OJLA PIKICA, MOJ SINČEK JE BIL STAR 3 MESECE, KO SO MU UGOTOVILI ALERGIJO NA KML IN JAJCA. NISEM MU DODAJALA NOBENEGA MLEKECA, DOJILA SEM IN SEM MOGLA BITI NA STROGI DIETI. VSA NAVODILA KAJ IN KAKO JESTI SEM DOBILA NA PEDIATRIČNI KLINIKI VRAZOV TRG 1, V LJUBLJANI. GOSPA ANDREJA ŠIRCA ČAMPA MI JE KAR PO POŠTI POSLAL DIETO. TAKO MI JE USPELO KUHATI SAMO TISTO KAR JE MOJ OTROK LAHKO UŽIVAL, SEM TUDI SAMA JEDLA 2 LETI IN POL SAMO DIETNO...SOJINO MLEKO, RIŽEVO MLEKO, MARGARINO SAMO IN IZKLJUČNO TISTE VRSTE...OJEJ. DOST KOŠTA TA HRANA. JA PO DVEH LETIH IN POL JE PA KAR ZGINILO. MOJ MALI NIMA VEČ ALERGIJE IN ZDAJ SE BO KONČNO NAJEDEL DOBROT, KI JIH PREJ NI SMEL UŽIVATI. LP LILI

_____________________________

Adrijana 30.06.2001
Kristjan Franci 04.09.2003
Timotej Jernej 23.05.2009

(odgovor članu catalina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ALERGIJA na KM, JAJCA
5.2.2009 20:50:44   
TiaSara
IZVIRNO SPOROČILO: simona2

Ja vse to je res, jaz pa sem bila danes na bioresonanci in se je še enkrat potrdilo, da je edini alergen moje mleko, saj sem na dieti že od rojstva (dieta sploh ni problem, če se stanje umri vendar se pri nas ni). Sama imam namreč bakterijo krvaje tuberkoloze in to dobi otrok že v maternici potem pa seveda preko mojega mleka (kljub temu, da imam zelo strogo dieto). Tako prva hčerka kot sedaj druga sta močno zavračali dojenej, jokali, imeli sluz in kri na blatu - jaz pa ne jem nič!!!! No to je pač zgodba, ki se verjetno pojavi 1x na miljon. Jaz bom poskušala dojit še naprej (hodiva na bioresonančno terapijo) in zagotovili so nama, da se lahko stvar popravi v tolikšni meri, da bo lažje prebavljala moje mleko. Tudi kasneje ne sme nič iz KM, lahko pa ovčje in kozje ter vsa ostala rastlinska normalno.


Simona2, to me pa zelo spominja na naše težave - pri nas imamo vse znake alergije - dermatitis, drisko, sluz in kri v blatu, krče, slabo pridobivanje na teži, refluks... teste vse negativne, jaz na dieti brez mleka, jajc, pšenice in krompirja, mala z istimi težavami. Bi rada nehala dojiti, pa me prepričujejo naj vztrajam, mene pa izčrpava - bolj psihično kot fizično, to neprestano razmišljanje kaj sem pojedla, da je spet slabše...

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?