|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 12:39:17   
Anonimen
Pravzaprav to ni moj problem, sama še nimam otrok, pač pa je to problem moje naj prijateljice.
In resnično prosim za pomoč ali nasvet.
Ima sina starega 14 let in je edinec. Kjlub temu, da nimata z možem ne vem kakih dohodkov, Fant vedno dobi kar hoče. Če ne drugače, mu pa to kupi oče, brez dovoljenja mame.
Otrok je že od nekdaj bolj problematičen, že od majhnega.
V šoli se mu ne da sploh delat, čeprav je sposoben dobit petke, je lani končal z dobrim uspehom. V šoli je grozen, odgovarja vsem učiteljem po vrsti, kletvice kot so p**** mat***, ku***, pa še take, ki jih še nisem slišala. Pa lani so mu zaradi groznega vedenja prepovedali hoditi na šolske prireditve brez spremstva staršev, pa še iz kina so ga že velikrat vrgli, tudi, ko so šli s šolo.
Do mamice se obnaša taaako grdo, da mene srce boli. Odgovarja in to na tak grd način, dobesedno ji laja nazaj, in to VEDNO, enkrat nima lepe besede zanjo.
Je pa res, da pa oče v vsem popušča. In se postavlja na njegovo stran, kao, kaj boš ti, pusti ga,.. Če mu ona reče, kaj za pospravit, oče pravi, zakaj imava pa tebe?
Pa telefona svojega fant nima, in ga enostavno vzame mami ali očetu in naredi račun nad 10.000. Pa pravita oba, ja kaj mu pa naj, saj mu rečem, da ga ne sme vzet, pa ga vseeno vzame.
Zdej ma pa fant še punco in mami se boji, da je že sexal, in verjetno nista niti pomislila na zaščito. Je pa punca eno leto starejša in zelo pokvarjena. Mu je poslala SMS, ki ga je mama prebrala, ker je pač prišel na njen telefon, in je smrklja napisala, da je sanjla, kako sta fu****!!! ŠOK! Mali pa:"Ja kaj pa je to tazga, sam povedala je da je to sanjala.
Na vprašanje, če sta že sexala, je seveda rekel, da ne, ampak...
Ali mislite, da je možno, da današnja mladina pri 14. letih že sexa?
Pa kako ga naj krotijo? Saj ne vem, če ji bom sploh povedala, da sem tuki pisala, mogoče ji kaka nasvet namignem.
Predlagala sem ji že obisk kakega psihologa, kaj menite ve?
Jaz bi mu tudi prepovedala računalnik, kino in da gre sploh ven kak teden, onadva mu pa takoj popustita.
Kaj bi storile ve?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 13:36:18   
Tada
Ojoj,....

vzgoja, vzgoja,.vzgoja,...

A je tvoja prijateljica MAMA v pravem pomenu besede???? Če je naj vzgaja otroka!!!!!! Naj mu postavi meje. Otroku in možu!

Če je pa otrok problematičen v šoli, bi morali še ukrepati delavci na šoli!
Da bi malo stopili staršem na prste!

Pa da meni to mož dela,.... jaz mu odtrgam glavo!!!!
Sicer se pa otrok ne more drugače obnašat kot oče, ker jemlje očeta kot glavo družine!!!


A če 14-letniki že seksajo? Ja. Veliko.
Sem učila v prvem in drugem letniku srednje šole in vem, da so punce zelo spolno aktivne. Kar odkrito se pogovarjao o seksu in jih ni nič sram. Ene gredo po tabletke,... druge pa na to še ne mislijo....
So drugi časi.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 13:39:12   
CatJa
Ej, hvalabogu, da to ni moj otrok! Oziroma tak otrok. In da nimam takega tipa. Ker pri nas bi prvi letel foter ven iz bajte. Mislim, da je za vzgojo njunega sina že DAAAAALEČ prepozno In smrkavega navsezadnje sploh ne moreš krivit za to, kar je postal.
In, ja, Hothien, mladi seksajo že tudi pri štirinajstih. Kje pa ti živiš?

Na žalost nimam nasveta, kaj naredit. Tako velikega fanta prisilit, da gre k psihologu Naj probata, kaj drugega jima pomoje tako ne preostane več. Posluša ju itak ne, še manj pa spoštuj. Tudi jaz ju ne bi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 13:40:06   
Anonimen
Ne, mama je kr dobra, je zlo v redu ženska, res.
Ji je pa res ušla kontrola čist z vajeti?

a je sploh še čas ukrepat?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 13:44:27   
CIPRESA
Ja Tada res da so drugi časi in da si ne smemo zatiskati oči da se to pa pri nas vendarle ne dela ampak vseeno nevem kam to pelje. Jaz še nimam najstnikov ampak sem otročka šele rodila pa me je že zdaj strah ko bo enkrat odšel med svoje vrstnike in v ta pokvarjen svet ko kljub vzgoji velikokrat nimamo mame več moči.

Pogovarjati se o seksu z mamo je ena stvar naši mediji in idoli takih najstnikov pa delajo čisto drugače in še take svinjarije povrhu kot se sedaj dogajajo.... kako potem otroka vzgajati????

Mene je že sedaj kar groza!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 13:47:31   
CIPRESA
Catja kljub temu "kje pa živiš" meni se vseeno zdi da taki otroci vseeno še niso dorasli temu da jih kar pustimo seksat vsevprek, ker prava ljubezen pri teh letih vseeno še ni prisotna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 13:48:30   
žiža
Groza, ne razumem takih staršev. Kaj so pa delali teh 14 let. Sej se fant menda ni včeraj zbudil ves podivjan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 13:50:22   
Anonimen
Ja jaz sem velikrat rekla, da če bi jaz bla poročena z njenim možem, bi bla že zdavnaj ločena ali pa vdova...

Ravno včeraj sem ji rekla, da on (njen mož) je preveč "zaljubljen" v sina, preveč si zatiska oči. Sej kadar gre zraven na govorilne, je tud on čist paf, pa ve, da je neki treba naredit, ampak to traja en dan.

Pa kadar mu pa data kazen, pa otrok itak ve, da bota takoj popustila.

Sta pa to dva izredno dobra človeka, ne bi verjel, če bi samo njiju poznal.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 13:52:58   
Anonimen
NIČ več ne more narediti, vsaj po moje ne. Upa lahko, da bo čimprej star 18 let in da bo potem vsaj pravno odgovarjal za svoja dejanja. Kaj lahko stori samo še oče, ker je očitno edina avtoriteta, če bi želel biti. Ampak itak ne bo želel ničesar narediti, če se dela norca iz mame. Hudo. Stoj ji obstrani, poslušaj jo, ko ti bo kaj potožila. To je edino in hkrati zelo veliko, kar lahko ti narediš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 13:53:59   
Anonimen
No ona se sprašuje, če je mali že spolno aktiven. Jaz kot prijyateljica bi ji pa mogla povedat vse, kar vem (če bi ga npr. vidla pijanega ali kadit)

Ena druga moja kolegica ga je vidla s to punco, ko sta se strastno poljubljala pa je z mednožjem v njo rinu, kot da bi sexala, razumete, kaj mislim?
Ali sem ji to dolžna povedat, čeprav jaz to sama nisem vidla, al bi jo preveč prizadela. Sej mate otroke, pomislite. Kaj naj, ker res ni lahko povedat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 13:55:33   
CIPRESA
To je pa res najslabše če ima otrok nekje pri nekom potuho in mu to uspeva tako je pri moji sestrični ki ima dvojčke in otroka točno vesta da bo mamica zanju naredila vse niti ne pusti da bi jima njen mož dal kakšno vzgojno tako da sta sedaj totalno podivjana in kar tepeta njenega moža in se skrivata za mamico in se mu v obraz smejeta - to je noro kaj vse si lahko privoščita. Ona pa samo sedi in pravi: pa saj sta samo otroka.   

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 13:59:40   
CIPRESA
Hothain jaz bi ji povedala pa naj se vsaj proba pogovorit z njim in naj proba zraven vključit še svojega moža da bosta oba zraven in naj se pogovorijo ker bo mali preveč hitro odrastel če se kaj nepričakovanega zgodi.
Res pa je težko gledati svojo prijateljico ki tako trpi ker z njo trpiš še ti. Mislim da ji boš s tem pomagala da ne pride do kakšnega nepričakovanega dogodka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 14:04:36   
Anonimen
Ne, ne razumem. A ju je videla seksat ali ne?
Jaz ji ne bi povedala, sploh ker se mi zdi, da misliš s tem, da nista seksala. Pa tudi če sta, kaj pa lahko mama naredi? Samo še bolj se sekira?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 14:07:33   
Anonimen
Po drugi strani pa tudi od mame ni ravno najlepše, da se tako direktno "vtika" v spolnost svojega sina. Najstniki so na to temo zelo občutljivi. Če bo seksal ali ne, je njegova stvar. Itak da enkrat bo. Na njej je samo to, da ga poduči o zaščiti in možnih posledicah, če bo punca zanosila. No, saj to mali itak ve, lahko ga pa vsake toliko časa spomni na to. Ampak, saj je itak ne bo poslušal.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 14:09:10   
CatJa
CIPRESA je napisal/a:

Catja kljub temu "kje pa živiš" meni se vseeno zdi da taki otroci vseeno še niso dorasli temu da jih kar pustimo seksat vsevprek, ker prava ljubezen pri teh letih vseeno še ni prisotna.



Ja, Cipresa, točno tako: Kje pa ti/mi/vi živimo?
Tako je! Naredi eno anketo po srednjih šolah. Najmanj 50% otrok je že seksalo, pilo, kadilo in poskusilo mamilo. Taka so dejstva. Želje staršev pa normalno da drugačne. Ti lahko otroku trobiš 500/h, kaj je prav in kaj ne, pa bo še vedno na njemu odločitev, kako bo tvoje nasvete jemal.
Za primer: sama sem bila športnica, pa sem kljub dobremu vzgledu doma (oče trener, oba nekadilca), začela kaditi. In sem rabla nekaj let, da sem si prišla gor, da sem se pač napačno odločila, in šele potem nehala (To velja za naju oba z bratom). Kaj bi šele bilo, če bi seksala vsepovprek, pila, se drogirala? Svojih staršev res ne bi mogla krivit za to.
Sploh pa, kdo ima pa danes še čas izvajat nadzor nad najstniki? Več kot dobre vzgoje mu ne moreš nudit. Če pa še te ni .......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 14:10:15   
CIPRESA
Kaj pa pol Splišni če bosta res in če punca slučajno zanosi pol nimaš kaj naredit prej pa še vedno lahko pomagaš.

No to je itak samo moje mnenje če bo fant dobil potuho od očija potem itak nebo nič pomagalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 14:13:04   
Anonimen
Ja Splišni, a misliš da se on zaveda, kako pomembna je zaščita pri sexu?
Še jaz se pri 17. nisem!
Kaj pa če punca zanosi?
Oba si bosta čist uničila življenje!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 14:34:36   
Anonimen
Normalno, da seksajo, kaj pa mislite, da roženkranc molijo???

Kaj narediti? Nič, tisti potuhnjeni oče naj mu kondome kupi, rekoč: "Na, sine, če že seksaš, naj bo varno."

Mati pa je tukaj veliko zamudila...ne veliko, vse. In ja, kot pravi SPliš, naj čaka, da bo polnoleten, da bo lahko odgovarjal za svoja dejanja.

U, mater, takega moža imeti, pa saj to ni od danes na jutri? Kje pa ima oči ta mati? A sploh kaj razmišlja ali se čisto enostavno podreja možu in uničuje ćivljenje sebi in otroku?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 15:14:45   
nejcko
Drage moje mamice - taka so dejstva in taka je resničnost današnje mladine, no vsaj večine.

Definitivno je za vzgojo pri 14-ih že zdavnaj prepozno, je pa res, da se čedalje več staršev sprašuje, kje so zgrešili. Ne samo to ... čedalje več staršev se bo to spraševalo in iskalo krivce vsepovsod drugod, le pri sebi največkrat ne.

V šoli naj nekaj ukrenejo, pravite! Ljube moje duše ... KDO???? pa naj kaj ukrene v šoli. Učitelj? HA HA HA. Mulc te pošlje v pm, pa ga za kazen ne smeš vprašati, da bi ga vsaj z ocenami malo zastrašil, ne smeš mu dati niti minusa, ne smeš mu reči kakšne krepke nazaj, bog ne daj, da ti poči živc in ga mogoče primeš za kravateljc. Ker učitelj takoj dobi za vrat ravnatelja, učenčeve starše, inšpektorja in samega Zvera, pa normalno takoj na javni linč z njim in ob službo.
V takem času živimo, drage moje, v času OTROKOVIH PRAVIC (pa ne me razumet, da jim nasprotujem) in kmalu bo napočil čas, ko bomo odrasli postali sužnji mladine, ki smo jo sami ustvarili. Ironično, a ne?

Mladi in spolnost pri 14-ih. zakaj se čudite, drage moje, saj lastne hčere že pri rosnih letih modeliramo v sex Barbike, 8-letnice paradirajo v mini majčkah in topih, 10-letnicam gledajo tangice in pol riti iz kavbojk, 12-letnice se sončijo in paradirajo v tangicah po plaži, vse pa hujšajo, da bodo ja bolj lepe in SEXI. Sexi izhaja iz besede sex, kajneda, kaj potem sploh lahko pričakujemo drugega od njih. Saj jih same mame nastavljamo na ogled lačnim pedofilom kot kake poceni cipice.
In kakšen odnos naj imajo potem fantje do njih - damice so jim ponujene na pladnju in nobena več ne primaže klofute tistemu, ki jo je prijel za rit (kot smo to počele me), ampak se mu samo smeji s tistim očarljivim nasmehom a la Ma dej nehi no, in zavije z očmi, ki jim komaj razločiš barvo, tako so namazane.

In karkoli ti mladi očarljivci naredijo, vse jim je oproščeno, ker pač revčki ne smejo biti stigmatizirani. In jim še naprej tlačimo v roke mobilce, jih vodimo na plesni tečaj, na angleščino, k baletu, k tenisu, na smučanje ... povrh mu kupimo še najkice za 20.000 sit. Ker morajo biti IN, ker imajo PRAVICO biti IN, ker revčki itak niso sami nič krivi oz. se jim itak godi najhujša krivica, ker so tako obremenjeni (s čim le???), ker nimajo več nobenega otroštva (zakaj le?)

Mah, ne bom več. Sem jezna. Se vsak dan bockam z njimi in noben klinac mi ne bo govoril, da je kriva šola, pa družba, pa Janša, pa papež, pa ...

KRIVI STE/SMO/SO STARŠI!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 15:31:50   
*zvezdica*

Bravo nejcko...se podpišem pod tvoj post!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 15:36:41   
ZARA
Ja nejcko, sam tud kadar si jezna razturaš!!!! Full lepo in full resnično !!!!! Bravo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 15:43:33   
ur+sa
hothien!
mislim, da ze tudi mlajsi od 14.let sexajo. letos sem delala zadnji letnik na srednji soli in videla marsikaj. mlade frke stare 14-15 let, so v solo prsle zapete do vratu, da jih starsi nebi videli, potem pa so se na SKRETU napravile v minikrila in na pol nage skakale okrog. Da ne govorim o Šminkah-toliko jih nisem videla v zivljenju. Taki HUDI časi so zdej.

mislim,pa da je prepozn za prevzgojo tega otroka...jez bi jih ze fasala od oceta in mamice. mogoce bi pa trdna roka kaj zalegla. pri vsaki grdi besedi eno prepoved, pa eno okrog uses???
k psihologu nebo hotel-vsaj tako mislim.

postavi naj meje, pove svoje mnenje mozu. Tamaumu pa loh ksno prmaze?!
upam , da s+bo zrihtala , da ga bo ukrotila...
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 16:06:27   
Anonimen
Nč ne bo naredila, sej vem, da ne. Jaz ji sploh nič več ne rečem. Sej se sama zaveda, kje dela napake, pa jih ne popravi.

Kaj pa kaka vzgojna? To podpirate? Pa rpi svojih otrocih?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   A ma kdo najstnika?
21.9.2005 16:35:18   
CatJa
NE!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   A ma kdo najstnika?
22.9.2005 8:03:50   
žiža
točno tako kot je napisala Nejčko. Sami vzgajamo otroke, in ta naša vzogoja se odraža v njihovem obnašanju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?