|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A se bi odločile ...
21.12.2006 1:36:08   
Anonimnica
za operacijo? Veste že, da imam skoraj 150 kg. Da sem že velikokrat poskušala hujšati, pa ni šlo. Da sem zelo zaskrbljena in obupana nad sabo, svojim videzom in me skrbi za zdravje.
Pa sem bila seznanjena, da tako zelo prekomerno debelim pomaga en zdr. v bolnišnici SG in sicer vstavlja gastrični pas ( pas, ki zmanjša trebuh, ga zategne, da je manjši in posledično nisi sposoben veliko pojest), ki naj bi zelo zelo olajšal hujšanje. Seveda še vedno govorim za tiste, ki so zelo zelo debeli, kot jaz. Le takim naj bi bila ta operacija dosegljiva. Pri temu zdravniku sem bila že na prvem pregledu, dobila sem kup napotnic za dodatne preglede in ko bi vse to opravila, naj bi prišla nazaj, da se zmeniva za termin operacije.
Zdaj pa sem v dvomih, naj se odločim za op. ali ne. Zelo si želim shujšati, res zelo. In vem, da bi mi bilo sami shujšati toliko kg praktično nemogoče. Operacija se mi zdi kot rešitev. Po drugi strani pa je to operacija, ki sicer naj ne bi bila zahtevna, (pas se lahko kasneje kadarkoli odstrani, ves čas so kontrole ..), a še vedno me skrbi. 
Kaj naj?
150 kg : operacija  - to je zdaj vprašanje

Pomagajte se mi odločit. Saj vem, da je odločitev moja, a več glav več ve. In vem, da si težko predstavljate, kako je to, ker niste v moji koži, a vseeno bo vsaka misel dobrodošla.
 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A se bi odločile ...
21.12.2006 4:21:55   
Anonimen
Če je vsaka misel dobrodošla, potem se bom pa oglasila še jaz, ki se drugače nikoli ne oglašam na tem forumu, ker nimam težav s prekomerno težo.

Vse lepo in prav, ampak zmotila me je pa ena sama stvar oz. malenkost od tistega, kar si napisala - "shujšati toliko je praktično nemogoče". Res je, da s tem nimam popolnoma nobenih izkušenj, ampak s pozitivnimi mislimi pa, saj če ne bi imela le teh, potem ne bi preživela vsega, kar sem (pa je bilo bistveno težje in resnejše od telesne teže, česar, prosim, ne razumi kakor izničevanje tvojega problema s težo, ampak pri meni se je šlo za osnovno preživetje mene in otroka).

NIČ NI NEMOGOČE!!!

To je edina stvar, ki jo moraš imeti vedno v mislih, pa za karkoli že gre - za hujšanje ali pa za karkoli tretjega. Mogoče je popolnoma vse, kar si zamisliš, samo dovolj si moraš to želeti in za to moraš dovolj trdo delati. In vmes ne obupati (zato je potrebna dovolj močna želja po uresničitvi). Tako, da je PRAKTIČNO POPOLNOMA MOGOČE, da shujšaš tudi brez operacije. Nič ne rečem - zagotovo traja dlje in zagotovo je težje, ampak SE DA. Ne bo se našel človek, ki bi me prepričal v nasprotno. Da pa ne bo pomote - govorim o načeloma zdravih ljudeh s prekomerno telesno težo in ne o tistih, ki so bolni (hormonsko) in se zaradi tega prekomerno redijo.

Če ne spadaš med slednje, potem ne obupuj. Samo odločiti se je potrebno, na kakšen način želiš shujšati. Ker imam občutek, da se bojiš operacije, je zate bolje, da shujšaš "po naravni poti", če smem temu tako reči. A istočasno se mi zdi, da ne želiš več čakati, torej je po tej strani boljša operacija. Vzemi list papirja in na eno stran napiši pluse in na drugo minuse. Potem pa primerjaj. Česa je več? Kaj ti je pomembnejše? Kaj lahko počaka? S čim se lahko sprijazniš? Kaj so ti prioritete?

Verjemi, da boš na ta način lažje prišla do odgovora in se s tem tudi lažje odločila. Morda se pa celo zgodi "čudež" in boš ugotovila, da je hujšanje potrebno samo do te mere, da si popraviš zdravstveno stanje (npr. holesterol, pritisk ali kaj podobnega). Konec koncev lahko po tehnti odločitvi celo ugotoviš, da si popolnoma zadovoljna sama s sabo. Pa čeprav s kakšnim kilogramom preveč. Vem, da pišeš o teži 150 kg (kar je preveč ne glede na višino), ampak... saj si rekla - vsaka misel je dobrodošla.

Najboljše pa bi bilo izkoreninjene misli v glavah ljudi, ki mislijo, da preprosto moramo biti suhi, da smo družbeno sprejemljivi. To je ena večjih traparij na našem preljubem planetu.

(odgovor članu Anonimnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: A se bi odločile ...
21.12.2006 6:17:59   
CUKRČEK
Ojlauser posted image

Če si redna na tem forumu potem najbrž veš, da sem jaz shujšala okol 30 kil. JA, se da. Če se hoče. Pa moja sestra je imela skoraj toliko kil kot ti in jih ima zdaj 75user posted image .  Medve sva shujšali z ločevalno dieto. In za naju je to ena in edina dieta, ki nama je pomagala.

Je pa tko. Glede operacije, ki jo omenjaš. Meni se zdi, da ti sama operacija dolgoročno ne bo pomagala, če vseeno ne boš pošlihtala v glavi. Ker..lahko ti zmanjšajo želodec....ti boš nekaj časa seveda hujšala...toda če ne boš začela drugače mislit, se bo vse vrnilo.

Jaz vedno hujšanje enačim z nehanjem kajenja, pitja, grizenja nohtov.....ko ti klikne v glavi bo učinek dolgoročno viden, drugače je vse na kratkem roku.


Toliko na kratko. Jaz bi se namesto tebe raje odločila za ločevalno. Za začetek....toliko d aizgubiš začetne kile. Potem pa še telovadba, normalno uživanje hrane...

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: A se bi odločile ...
21.12.2006 8:09:53   
nora
Jaz sem za hujsanje po NARAVNI poti...operacija zaradi kil mi ni sprejemlivo...kot je cukerček rekla ˝vse je v glavi˝, se moras malo potrudit, pa sigurno bos shujsala.
Srečnouser posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: A se bi odločile ...
21.12.2006 8:44:42   
Sibil_
Jaz se za to nisem odločila, ker četudi ti zmanjšajo želodec in ga neprestano polniš, ne shujšaš kaj pretirano.Poleg tega to ni trajna rešitev in kile še prehitro gredo nazaj.

ŽAl takšnega hujšanja (toliko kg) ni po lahki poti, se moraš res matrat.Predvsem pa se moraš spremenit in spremenit svoje prehranjevalne navade oziroma razvade, kar pa ni lahko.Bistvo je v psihi, ne v velikosti želodca.

Če je pri tebi želja res močna, ti bo uspelo, za podporo pa je najbolje, da se vpišeš v kakšno skupino hujšajočih, pa bilokatero že.TAm imaš če ne drugega vsaj redne kontrole, pa malo bolj gledaš, če ne hitro prideš v krog:"Saj en košček ni nič....pa navališ na čokolado..."user posted image

ŽAl vem iz lastnih izkušenj...

LP,
SIbiluser posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu nora)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: A se bi odločile ...
21.12.2006 8:55:24   
Taula
Jaz se ne bi odločila za operacijo. Shujšati se da, samo potrebno je veliko volje, motivacije, zavedati se moraš to to traja nekaj let, in ne smeš imeti prevelikih pričakovanj. Če imaš npr. 150 kg, ne moreš v enem letu priti na 75 kg...na zdravi način ne. Sej kg se tudi niso nabrali v enem letu, ampak v večih letih.
Operacija se ti verjetno zdi kot neka rešilna bitka, zanjo tudi ne potrebuješ veliko/toliko volje, motivacije kot jo, da načrtno shujšaš.
Sama pri sebi moraš razrešiti zakaj toliko ješ, katere probleme z tem rešuješ, ker če tega ne boš naredila se boš sčasoma nazaj spet zredila. Ko boš enkrat imela v glavi urejeno čemu je bila hrana nadomestek, in boš to uredila boš manj jedla, in boš lahko shujšala.Se pravi spremeniti moraš način življenja in prehranjevanja.
Razreši najprej probleme, vpiši se v kakšno skupino, počasi začni več migati...npr. sprehodi, kakšne vaje, zdravnik naj ti predpiše kakšno dieto (ne tako da boš stradala, ker ne boš zdržala veliko časa), ne pričakuj čudežev, da boš v enem letu postala manekenka, a veseli se vsakega napedka.
Shujšati ni težko, če imaš motivacijo in željo.

Če pa se vseeno odločiš za operacijo boš morala tudi v tem primeru razrešiti čemu ti hrana služi in spremeniti način življenja, ker se boš drugače nazaj zredila.


_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: A se bi odločile ...
21.12.2006 8:56:36   
Taula
Bistvo je v psihi, ne v velikosti želodca.


user posted image user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: A se bi odločile ...
21.12.2006 8:58:57   
Taula
In vem, da bi mi bilo sami shujšati toliko kg praktično nemogoče.


Imej več samozavesti in volje. Da se toliko shujšati!! Res ti priporočam skupino za samopomoč, kjer so ljudje z istimi problemi in ljudje ki uspešno hujšajo. Tam boš videla da nisi edina, in spoznala boš lahko ljudi ki so premagali to težavo.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: A se bi odločile ...
21.12.2006 11:55:38   
Njuškalo
Kilažo imaš res veliko.Ampak lahko shujšaš brez operacije.Operacija bi ti kratkoročno pomagala,na dolgi rok pa ne.Sigurno nisi dobila take kilaže čez noč.Torej tudi shujšala ne boš čez noč,čeprav si to verjetno želiš.To ni mogoče.Tako kilažo si si nabirala nekaj let,sedaj boš potrebovala kakšno leto,da jo izgubiš.Ni ti potrebno veliko,iz prehrane izloči stvari,ki redijo in ne koristijo telesu: torej preveč maščob,sladkarij,bele moke in podobno.Pa čimveč se sprehajaj.Ne jej po šesti uri zvečer,med obroki pij vodo,čaj, pojej kakšno jabolko.Ne pa obupavat,jamrat,se vdajat v usodo.Spravi v red svojo glavo in telo ji bo sledilo!Če boš delala tako kot sem ti napisala,boš približno v roku treh mesecev opazila prve rezultate.Za hujšanje si moraš vzeti čas, odvisno na koliko kg bi rada prišla.Ampak naprimer,da želiš iz 150 kg shujšati na 80..to ti bo vzelo kakšno leto in pol ,mogoče dve leti.Ampak to ni nič proti celemu življenju.
Verjamem ,da si želiš shujšati,da si že velikokrat probala....pa nisi shujšala.Zanima me,koliko časa si vztrajala pri hujšanju pri tvojih poizkusih?


_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimnica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: A se bi odločile ...
27.12.2006 8:25:12   
katjandraž
Pozdravljena!

Nisem šla brat vseh odgovorov, ki si jih dobila, niti ti ne nameravam pisati, kaj bi jaz naredila na tvojem mestu, ker smo si ljudje preveč različni, da bi to lahko naredila. Rada bi ti samo sporočila izkušnjo moje tete, ki je bila na tej operaciji pred dvema mesecema. Vstavili so ji trak, nekaj časa ni smela ničesar zaužiti, potem tekoče stvari itd. Ne vem točno, najbrž ti je dr. itak vse razložil. Skratka, ker je bil pi njej problem v psihi, ker ona je, da se bolje počuti ..., ji tudi trak ne pomaga kaj dosti. Na začetku je sicer nekaj shujšala, potem je pa "testirala", če trak deluje in je ugotovila, da lahko še vedno veliko je in se je začela nazaj rediti. Potem je šla še enkrat k dr. in ji je ta pas "zategnil" ali nekaj podobnega in je bilo baje še slabše. Jaz vem samo, kar je meni oz. moji mami povedala sama, ne dam roke v ogenj, da je to res čisto tako, je pa definitvno tako, kot ona sama občuti. Na kratko, ona z operacijo ni zadovoljna. Operacijo je imela istočasno kot sem sama začela z ločevalno dieto, pa sem že v prvih 14 dneh več kg izgubila jaz, s tem, da je ona štartala s 100 kg, jaz pa z 74, s tem da je ona manjša od mene in v resnici cela bolj drobne postave.

Upam, da ti nisem vzela volje, je pa definitvno kakršnakoli oblika hujšanja stvar psihe in zgleda, da če tu ne poštimaš, tudi trak ne deluje. Kakor sem razbrala že iz prejšnjih tvojih postov, se mi zdi, da si ti res želiš shujšati in za to tudi nekaj narediti, tako da držim pesti zate, da ti uspe, na kakršnkoli način se boš odločila izgubljati kg. SREČNO!

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?