|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Absces
6.3.2006 18:59:23   
Ovnica78
Kako zgleda preden dobiš absces? Imela sem že štirikrat mastitis. Ravno ta vikend sem zopet dobila vročino, rdečico na dojki in bolečo zatrdlino. Po dveh dneh je rdečica izginila, prav tako vročina, ostala pa je zatrdlina. Ko mi malček izpije mleko iz te dojke je zatrdlina sicer manj občutna, vendar je še vedno tu. Poskusila sem tudi po končanem dojenju še z izsesavanjem s črpalko. Črpala sem tako dolgo, da iz dojke ni nič več priteklo, vendar se je zatrdlina še vedno malo čutila. Tudi masaža pod toplim tušem mi ni pomagala.
Ali lahko pride do abscesa in bom morala na operacijo? Prosim, če je katera bila na operaciji, če mi opiše kako izgleda vse to.
Se že vnaprej zahvaljujem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Absces
9.3.2006 12:58:46   
Bonnie_RR
jaz sicer ne vem kako zgleda operacija, lahko pa ti povem svojo zelo bolečo izkušnjo. Pred 3 tedni sem rodila s carskim rezom in okrevanje po njem je šlo super. Po 2 dneh sem že brez problemov sedela, čez dan ali dva sem nika tudi že sama dvigovala in previjala.tudi z mlekom nisem imela težav. Bilo ga je toliko, da je kar naprej teklo iz mene, nik pa se je že od vsega začetka dobro pristavljal in pridno pil. Skratka vse super. 5.dan pa se je začela kalvrija. Zvečer sem začutila da se mi je na desni dojki naredila zelo boleča in rdeča zatrdlina, čez nekaj minut pa me je začelo tresti. Pokrila sem se z vsem možnim, mene pa kar ni hoteli nehati zebsti in tresti. Na srečo je prišla v sobo sestra in mi je izmerila vročino - 40°C. Na dojko so mi sestre dajale mrzle obkladke, mi vsake toliko časa merile temperaturo, ki pa je ves čas nihala - od 40-37°C. Takoj me je prišel pogledat tudi zdravnik, ki mi je predpisal antibiotik proti vnetju (v žilo). V 2 dneh naj bi se stanje izboljšalo. Stanje pa se ni izboljšalo. Kar naprej vročina, jaz kar naprej priklopljena na kapalno (antibiotik+ketonal - za zbijanje vročine), nika so mi sestre nosile samo dojit in sicer obvezno vedno najprej na desno (vneto) dojko. Bolečine so bile strašne, ampak sem si jaz skoz govorila, da je vse to v dobro mojega sončka. Ker se stanje kljub antibiotikom ni nič izboljšalo, sem si morala začeti še izčrpavati mleko iz vnete dojke, da bi jo res vsakič do konca izpraznila. Mali pa je sčasoma začel odklanjati moje mleko in je kar shujšal. Sestre so mu začele dajati dodatek, ker je bil drugače lačen. Mojega mleka pa je bilo čedalje manj. Od izčrpavanja sem dobila tudi krvavo bradavico (kljub pogostem mazanju z lanolinom) na desni dojki. Opravili so vse mogoče preiskave - kri so mi jemali nekajkrat na dan, 2× so mi naredili ultrazvok maternice, 1× ultrazvok dojk. Na dan ultrazvoka dojk sem morala biti tešča, ker naj bi mi takoj opravili operacijo, če bi ugotovili, da je v vneti dojki tudi gnoj. Tega na srečo niso ugotovili, rekli so, da bodo pregled ponovili, če se stanje ne bo izboljšalo. Zdravniki so si postali enotni, da gre ga mastitis in mi predpisali še en antibiotk, ker samo 1. ni učinkoval. Ker se stanje tudi po 2 antibiotikih (hkrati) ni izbolšalo, so mi dali še tretjega in mi povedali, da ta pa mora prijeti, ker drugega več ni na voljo. Takrat sem tudi ugotovila, da sem resnično zelo resen primer, saj so mi na začetku vsi zdravniki zagotavljali, da so taki zapleti povsem normalni in pogosti in da ni razloga za strah, kasneje pa so me vsi hodili gledat in spraševat o meni.
No po enem tednu vročine tudi nad 40.4, so antibiotiki končno prijeli in zatrdlina v desni dojki je začela plahneti. Vsi smo že mislili, da je končno konec, ko sem začutila, da se mi dela enaka zatrdlina še na levi dojki. Mislila sem, da me bo konec, tudi zdravniki niso več vedeli kaj naj. Na koncu so mi prišli povedat, da se jim zdi najboljša in edina rešitev za moje stanje popolna prekinitev dojenja. S težkim srcem in mnogo solzami sem se odločila za to in kot po čudežu je šlo, od takrat, ko sem začela dobivati tablete za prekinitev dojenja in hladne obkladke na dojki, samo še na boljše. Nič več nisem imela vročine, zatrdlina je počasi začela plahneti.

Ko sedaj pogledam nazaj, se sprašujem, kje sem zbrala moči, da sem dala vse to relativno dobro skoz. Baje da je imela pomembno vlogo moja starost - 20 let (zaradi te naj bi vse to lažje prenesla oz sploh prenesla). Poleg vročine in vnetja dojk sem imela še zelo velike probleme z žilami, saj imam tanke žile, ki pa mi jih je kapalna, ki sem jo dobivala skoraj ves čas 1 teden, tako uničila, da so na koncu že govorili o možnosti kapalne v vratno žilo. To na srečo ni bilo potrebno.
Zdravniki so mi na koncu le priznali, da so se zame resno zbali in da je takšnih primerov izredno malo.

To je v glavnem moja izkušnja z mastitisom, ki na srečo še ni bil v fazi, ko bi bil potreben operativni poseg, je bil pa zadosten razlog, da sva z nikom, kljub zadostni količini mleka, uspešnemu dojenju in predvsem volji za dojenje, sedaj pristala na flaški.

Vsaka ženska je pa seveda zgodba zase in sama se danes tolažim z mislijo, da sem sama storila vse kar je bilo v moji moči in da mi pač pri niku dojenje ni usojeno. Vse je za nekaj dobro.

Upam, da se nobeni ne zgodi kaj takega in da boste težave z dojenjem uspešno premostile.



(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Absces
9.3.2006 18:50:46   
Ovnica78
Hvala za odgovor. Zgleda, da nima veliko žensk težav s tem, saj nisem dobila prej nobenega odgovora.
Res groza, kar se ti je dogajalo.
Meni se mastitisi ponavljajo že dva meseca in sedaj me res skrbi, ker mi zatrdlina v dojki še vedno ostaja, namesto, da bi izginila, čeprav vročine nimam več in tudi rdečo nimam. Jem antibiotik, ki do zdaj še ni zagrabil (jem ga šele drugi dan). Sem pa začela zgubljati mleko zaradi česar mi je ful hudo. Pa mi je rekla prijateljica, da je že narava poskrbela za to, da zgubljam mleko, ker je bilo to že zverinsko kar se mi je dogajalo ta dva meseca. Kar se je dogajalo tebi pa sploh.
V filmih in revijah zgleda dojenje kot nekaj najlepšega in enostavnega. Mogoče sem ravno zaradi tega razočarana, ko vidim koliko bolečine in težav ti lahko povzroča.
Še enkrat hvala, da si delila svojo zgodbo z mano in upam, da se sedaj oba s sinčekom dobro počutita.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Absces
10.3.2006 11:30:25   
mml
Tole kar ti opisuješ bolj spominja na zamašene mlečne vode, zaradi česar nastane zatrdlina. Je pa možno, da se iz tega razvije mastitis in v najslabšem primeru še absces. Za mastitis je značilno, da se začne z mrzlico, bolečinam in zatrdlino v dojki ter visoko vročino.
Pri zamašenih mlečnih vodih ne bodo antibiotiki prav nič koristni in učinkoviti, pomaga le, da si mleko iztisneš, če ga otrok ne posesa, preden začneš dojiti si daj na zatrdlino tople obkladke, da se vse skupaj zmehča in se bo vod mogoče odprel.

Upam, da težave kmalu minejo

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?