|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Adenovirus
29.4.2009 18:32:41   
speli
Pozdravljene!

Zanima me, kaj je to adenovirus? Moj otrok je star 16 mesecev. Že tri dni je antibiotike, pa ima še vedno 40 stopinj temperature. Zdravnica je rekla, da ima verjetno adenovirus, ker mu ne primejo antibiotiki. Kri je pokazala, da ima CRP 180 (zelo visok). Kaj storiti? Zdravniki pravijo, da naj zbijam vročino in to je to.

Že vnaprej hvala za odgovore, pa ostanite zdravi.

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 29.4.2009 22:35:29 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ADENOVIRUS
29.4.2009 18:43:35   
*katika*
Adenovirus spada med viruse, ki pogosto povzročajo infekcije respiratornega in prebavnega trakta. Antibiotiki na viruse žal ne učinkujejo, tako da mu lahko le zbijaš vročino in skrbiš, da bo dovolj pil. Večina teh infekcij pa mine v nekaj dneh, maksimalno po enem tednu. 

(odgovor članu speli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ADENOVIRUS
29.4.2009 19:07:15   
Vilma
ja, res je tako, zbijat vročino in to je to.
Moja dva sta oba imela adenovirozo, kriza je v tem, ker je za to virozo značilno, da zelo dolgo traja. Sin je imel vročino 9 dni, niti en dan pod 39, hči pa 8 dni. Rabila pa sta 14 dni, da sta kolikor toliko prišla k sebi. (v nekaterih primerih traja ta viroza tudi do 6 tednov!)
Pomembno je, da vsake tri štiri dni hodiš na kontrole k zdravnici, ker se na adenovirozo zna nalimat še kakšna nova bolezen. Naj zdravnica kontrolira otroka. Antibiotike pa bi tudi jaz ukinila, ker ne pomagajo.

(odgovor članu speli)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ADENOVIRUS
29.4.2009 21:42:22   
Marelica
Ti je že Vilma lepo napisala, da zna zdravljenje trajati kar dolgo, več tednov. Tudi pri nas smo to zimo imeli adenoviroze, ki so se kar vlekle in vlekle, vmes pa potuhnile. Ko vidiš, da AB ne pomaga, je to zagotovo to. Sicer je pa škoda, da so vam AB sploh predpisali, ker ste mu s tem še bolj oslabili imunski sistem. Vključite v prehrano probiotike, da se obnovi zdrava črevesna flora, ki jih AB zagotovo uničijo (Biogaia ali Linex, ne samo jogurte).

Pozdravite se čimprej!!!

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ADENOVIRUS
29.4.2009 23:15:03   
Najaa
Moja tavečja je imela pred kratkim adenovirus. Začelo se je z bruhanjem, driska in vročina. Nadaljevalo se je z visoko vročino in kašljem in zdravnik je zaključil, da ima gnojno angino in ji predpisal ospen. Ker AB ni prijel 3 dni, smo šli nazaj, nakar se je izkazalo, da je AB brezveze jemala. CRP je imela 160. V glavnem, vročina je bila zelo visoka kar nekaj časa, več kot en teden. Smo pa morali samo zbijat vročino. Ko je bila kolikor toliko pri sebi, pa je fasala še virozo. Na srečo se ni razvil bronhitis, ki je pogost po adenovirusu.
Mislim, da je ta bolezen ena najhujših... nam se je že bledlo, ko ji nismo mogli zbir vročine ne s kopeljo, ne svečkami... najbolj so pomagali hladni obkladki.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?