|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Aerobika in prvi meseci nosečnosti
5.11.2006 13:57:09   
honka
Ojla, spet jaz z enim vprašanjem.
Prijateljica mi je rekla, da nosečnica v prvih treh mesecih naj ne bi preveč skakala, plesala, dvigovala, ker obstaja možnost ss, zdaj pa me konkretno zanima, če to pomeni, da morebitna nosečka ne bi smela hodit na step aerobiko, pilates, ...?
Hvala!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Aerobika in prvi meseci nosečnosti
5.11.2006 14:18:27   
majči22
Če si bila do sedaj zelo aktivna in si se dosti ukvarjala s športom mislim, da lahko.
Sam v mejah normale. Ne zdej neki pretiravat, bl na izi. Moja kolegica je noseča pa vodi aerobiko(učiteljica). Rok ima pa decembra.
Razen, če imaš kej rizično.

(odgovor članu honka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Aerobika in prvi meseci nosečnosti
5.11.2006 14:27:14   
lan
No jaz sem še zelo aktivno plesala (nastopala) do 5.meseca nosečnosti in je bilo vse OK.

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Aerobika in prvi meseci nosečnosti
5.11.2006 21:15:56   
eya
Jaz sem še dober mesec po zanositvi hodila na aerobiko, potem sem pa za 2 meseca prekinila in nato šla na aerobiko za nosečnice.

Saj, če je nosečnost normalna, potem lahko telovadiš (v mejah normale). Samo ne vem, kako si lahko ziher, da bo tvoja nosečnost brez problemov?

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu lan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Aerobika in prvi meseci nosečnosti
5.11.2006 21:24:01   
Anonimen
Joj sm glih to mislna vprašatuser posted image

Jaz hodim na nek mix aerobiko. Ni nič poskakovanja, so sam vaje za mišice in sklepe ter raztegovanje. Ogrevanje na začetku ni nič naporno.
Predvsem me zanima če lahko delam trebušnjakeuser posted image .
Nism pa prej nič migala, no minimalnouser posted image

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Aerobika in prvi meseci nosečnosti
5.11.2006 22:32:08   
lelaval
V 1. nosečnosti sem prva 2 meseca hodila na aerobiko, kasneje pa ne več. Sicer pa, če ste se že prej s čim ukvarjale, lahko nadaljujete (razen, če imate kake težave), vendar ne pretiravat. Tistim pa, ki se tudi prej niste ukvarjale z ničemer, jaz ne bi svetovala kakšnih telovadb, pač pa raje daljše sprehode, ker je sicer telo lahko naenkrat preveč obremenjeno z user posted image  in telovadbo.
Karin - s trebušnjaki pa raje le počakaj in nadaljuj z njimi po porodu. Tudi sama sem tako naredila in verjemi, da se trebušček lepo pošlihta nazaj.  

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Aerobika in prvi meseci nosečnosti
6.11.2006 12:49:35   
Pupa*
Jaz hodim na pilates in je ravno zadnjič ena pri nas vprašala inštruktorico do kdaj bi lahko v nosečnosti hodila na vadbo... pa se je ona pozanimala in je rekla, da lahko do petega meseca, samo nekaterih vaj na hrbtu naj ne bi delala... zato je fino, če se pomeniš z inštruktor(jem)-ico in te potem sproti opomni česa ne delat...
Vaje so zelo različne in pri nekaterih sploh ne pomisliš, da delajo npr. trebušne mišice, pa vendar delajo... se mi zdi, da če greš na takšne vadbe za nosečnice, bo še najbolj prav in sigurno...

_____________________________

Vsakemu človeku je usojeno, da bo našel zaklad. A le tisti, ki posluša svoje srce, bo zaklad v resnici tudi našel.

(odgovor članu honka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Aerobika in prvi meseci nosečnosti
13.11.2006 22:27:36   
Pupa*
Ojla punce, da se še malo vrnem na tole temo... listala sem knjigo o pilatesu in če mogoče katero zanima, sem noter zasledila tole... prepisujem: "Čeprav je pilates zelo blaga vadba, lahko med nosečnostjo vadite le, če imate že izkušnje in ga izvajate pod strokovnim vodstvom vaditelja pilatesa. Z vadbo se mora strinjati tudi vaš ginekolog. Pa še to: vaje za trebuh po 13. tednu nosečnosti ne pridejo več v poštev!"

Verjetno potem podobno tudi pri ostalih oblikah vadbe... samo da bo vse v redu... user posted image

_____________________________

Vsakemu človeku je usojeno, da bo našel zaklad. A le tisti, ki posluša svoje srce, bo zaklad v resnici tudi našel.

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Aerobika in prvi meseci nosečnosti
14.11.2006 10:38:52   
tinkamiška
Hojla

Jst sem vaditeljica aerobike, sama sem hodila na tae-bo, ki je kr precej intenzivna vadba do 6. meseca. Ampak sem delala celo uro brez poskokov-bolj na easy. Nekje po četrtem mesecu, ko se je že poznal trebušček, sem bila tudi bolj pozorna na gibanje, ker se center ravnotežja počasi prestavlja(zaradi trebuha) in rataš malo bolj štorastuser posted image

Kar se tiče trebušnjakov in vaj na hrbtu se jih naj nebi več delalo od 3.meseca dalje. Poslušajte svoje telo, vam samo pove kdaj nehat. Važno je, da večkrta med vadbo popijete kakšen požirek vode. Če se vam začne vrtet ali ostajate brez sape, raje upočasnite tempo, oziroma se ustavite. Vadba naj bi bila toliko intenzivna, da lahko med njo normalno govorite.
Da se ne dvigujete in usedate na hitro, vedno malo počakat in se potem počasi dvignt, da se vam ne zvrti. Pomembno je tudi, počasno ohlajanje, to pomeni, da, ko se preneha z intenzivnejšim delom vadbe, da se kr ne ustaviš ampak počasi nehaš telovadit. Tudi po razteznih vajah še malo posediš ali poležiš in se potem vstaneš.
Vse to velja za normalno nosečnost.

Vedno obvestite o nosečnosti svojega inštruktorja.

Pa pridno migajteuser posted image

Lp,
Tinka



_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?