|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija na vse živo
31.7.2006 20:26:03   
Pi-kica 1
Danes smo bili v Rogaški in ima Samo alergijo na:
- cvetni prah
- vsa mleka razen riževega
- vse žitarice
- vso sadje
- vso zelenjavo razen fižola in graha
- vsa zelišča
- nekaj konzervansov
- nekaj barvil

Ima seveda tudi glivice in pokazalo je tudi zelo prizadeto sluznico v želodcu. To vem itak sama, ker zadnje dni ful bruha, tudi kri je vmes.
Upam, da mu bodo terapije kaj pomagale, ker drugače res ne vem, kaj bomo.

LP

PI-kica

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alergija na vse živo
31.7.2006 20:33:29   
XXYY
Živjo!

Ja, kaj bo še narobe z njim. REVČEK, se mi kar smili, kaj je mogel že vse preživeti pri tej starosti. Zdaj pa še ta user posted image  alergija.

Upam, da bo kmalu posijalo sonce in žarek upanja.

Samo za mami in za Samota en velik, velik user posted image . Za Samota pa samo en prelep user posted image od naše LARE.

Držimo veliko pesti za vaju in veliko user posted image  .

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alergija na vse živo
31.7.2006 20:36:24   
Seven*
Ja kriza no.. Ves Pikica, veliko alergij potem izzveni s casom. Mogoce bo imel kasneje samo se kaksno in bo ostalo slo.. Drzimo pesti!

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alergija na vse živo
31.7.2006 20:55:21   
Jančika_
Pi-kica, osebno poznam dva primera hudih alergij pri otročkih, ki so bile pozdravljene z Bicomom. Obe mamici sta tudi na RR. Tako da verjamem, da bo tudi pri vas pomagalo.

Mi smo Vasjo tudi peljali na testiranje. Ker nima hude alergije in ne na veliko stvari, se samo držimo diete in tako smo se znebili zelo grdih izpuščajev. Zdaj pa se odločamo za terapije, ker gre septembra v vrtec in ne bomo mogli tako nadzorovati njegove prehrane.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alergija na vse živo
31.7.2006 20:58:35   
Pi-kica 1
V bistvu nam je Bicom še zadnje upanje. Uradna medicina tu itak ne more nič pomagat. Upam, da bo zdržal tačas, da bodo terapije imele kakšen učinek.

LP

PI-kica

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Alergija na vse živo
31.7.2006 21:24:34   
mami darka
Verjem da bo pomagal, Pi-kica. Nam je ful, pa smo mel tut alergijo na vse živo, še na vodo iz pipe in okolske snovi, se pravi na zrak ki ga diha. Pa je zdej vse OK. Želim vam čimhitrejše okrevanje.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Alergija na vse živo
31.7.2006 22:15:01   
Janeja
Pikica - boš videla, da bodo terapije pomagale.

Moj Jan je bil zeloooo hud alergik (mleko, jajca, moka, arašidi, jagode, ....). Enkrat mi je samo v usta dal eno napolitanko, ki jo je našel na mizi in smo leteli na urgenco, ker se je skoraj zadušil. Po 10 terapijah z Bicomom je bil ozdravljen in je lahko začel jesti vse po vrsti. Še danes, 3 leta po terapijah jemo vse, brez kakršnihkoli reakcij. Seveda so nam na alergološki rekli, da alergije na hrano izzvenijo same in ni nujno, da nam je bioresonanca kaj pomagala.

Lani pa je bil mali ful bogi spomladi in kar zdelo se mi je, da je zdaj fasal še alergijo na cvetni prah. To so mi na kontroli v alergološki tudi potrdili - zelo močna alergija na pelode, ki je pri otroku še niso videli! Dobili smo stroga navodila kako čez letošnjo sezono - kup receptov, zdravil, kapljic za oči, ...
Jaz pa sem ga februarja peljala spet v Rogaško in po 7 terapijah je bil zdrav. Celo sezono je bil brez vsakega zdravila in brez problemov se je lahko igral zunaj. Me prav zanima, kaj bodo pametnjakoviči na alergološki rekli septembra.

Verjamem, da bodo v Rogaški pozdravili tudi Samota. Če ne bo prenaporno prosi, da ti dajo terapije vsaj 2x tedensko, da bo šlo vse skupaj hitreje.


Če te karkoli zanima se mi javi na ZS in ti pošljem telefonsko. Rade volje ti pomagam - vsaj z nasveti in tolažbo, drugo pa žal ni v moji moči.

Naj bo vse hudo čim prej za vami. Boš videla, da bo tudi Samo kmalu zdrav!



(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Alergija na vse živo
31.7.2006 23:03:04   
Pi-kica 1
Naj se ti besede pozlatijo, Janeja. Vse bi dala za njegovo zdravje. Smo se pa zmenli za dvakrat na teden, najprej polurne terapije, kasneje pa enourne, če bo zdržal. Upam da bo šlo, če ne bomo spet  bolnici pristali, ker tak hudo bruha revček že četrti dan. Če bo jutri še bruhal, ne upam več čakat in bomo morali spet nazaj.

LP

Pi-kica

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Alergija na vse živo
1.8.2006 7:50:45   
darjatimci
Pi-kica1 ali ste na dieti,namreč nič je ne omenjaš,pišeš samo o zdravljenju z Bicom-om
Vsem ostalim,ki pa kritizirate uradno medicino,pa bom rekla takole,vsi starši,ki imamo otroke alergike se moramo s tem dejstvom sprijazniti.In pesek v oči,da so alergije ozdravljive,to ni res,alergije na določene stvari res izzvenijo tja do petega leta,ampak pojavijo se nove alergije in to nas bo spremljalo celo življenje.Tudi Bicom je začasna rešitev in ne trajna.V prvi vrsti je pomembna dieta in naše izkušnje so dobre,ker se je držimo imamo že rezultate,ampak to ne pomeni,da smo z alergijami opravili.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Alergija na vse živo
1.8.2006 9:25:49   
coco
Se pridružujem mnenju darjetimci!
Moj sin je alergik in se držimo stroge diete. Zaenkrat nam gre na bolje in upam, da bo tako šlo naprej.
Sem pa slišala, da v resnici ni nikoli tako huda diagnoza, kot ti jo postavijo na Bicom-u.

Upam, da vam bo uspelo čimprej prerasti te presnete alergije!

Lp,
coco

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Alergija na vse živo
1.8.2006 14:16:43   
Janeja
darjatimci, ker mislim, da tale tvoja kritika leti name ti bom takole odgovorila:
Janu je bila dokazana huda alergija na mleko, jajca, moko,... še v njegovem 3 mesecu življenja. Sama sem bila 6 mesecev na strogi dieti brez vseh navedenih živil (ker sem ga dojila), potem, ko smo začeli uvajati gosto hrano pa seveda tudi Jan. Bilo je hudo, ampak smo se navadili. Potem pa sem (ko je bil star dobre 2 leti) slučajno slišala za Bicom in sva se z možem odločila probat. Škodit mu s tem itak nisva mogla. Pa je delovalo - po 10 terapijah smo dobili zeleno luč za uvajanje vse hrane. Seveda sem se tega lotila z velikim strahom in zelooo počasi. S časom pa sem se navadila, da lahko Jan res brez kakršnekoli reakcije pije kravje mleko, je pudinge, jogurte, pečena jajčka, ....  Ja res je kot praviš, določene alergije na hrano izginejo same - ampak pri Janu jo je sigurno pozdravil Bicom. Alergije, ki se z bioresonanco pozdravijo so trajno pozdravljene! Lahko pa se pojavijo nove alergije, to je pa res. In pri Janu so se že - kot sem napisala zelo močna alergija na cvetni prah. Pa smo tudi to letos v začetku leta z Bicomom uspešno pozdravili. Drugače si ne znam razlagat, kako je bil lahko celo sezono brez zdravil in brez vsakih problemov. 

Res je kot praviš, ljudje nagnjeni k alergijam ostanejo alergiki vse življenje. Ko se pozdravi ena alergija, se vedno lahko pojavi nova, ampak tudi to se lahko pozdravi. Pa ne mislit, da delam neko reklamo za BIcom, nimam nič od tega. Pravzaprav ne - imam - zdravega sina, ki lahko brezskrbno uživa svoje otroštvo ravno zaradi Bicoma!

Je pa res odločitev vsakega posameznika, ali bo strogo verjel uradni medicini, ki trdi, da se alergije ne dajo pozdraviti, ali pa v dobro svojih otrok poskusil tudi kakšno alternativno varianto, ki pri mnogih uspešno deluje.



(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Alergija na vse živo
1.8.2006 14:25:23   
Pi-kica 1
Veš, pri nas stvar ni tako enostavna. Držimo se zelo stroge diete, ki nam jo je predpisala že uradna medicina brez žitaric, mleka, jajc, paradižnika, paprike, oreščkov in svežega sadja. Delali so mu tudi biopsijo dvanajsternika in ugotovili hudo prizadetost sluznice s težkim edemom, razjede na sluznici požiralnika kot posledica refluksa. otroku kljub tej dieti ni boljše in tudi zdravnica mi je rekla, da seznam alergenov ni dokončen. Ko sem jo vprašala za mnenje glede bioresonance, mi je rekla, naj le gremo na testiranje, da nas še tam opozorijo na kakšno živilo.

Lp

Pi-kica

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Alergija na vse živo
1.8.2006 14:37:21   
darjatimci
darjatimci, ker mislim, da tale tvoja kritika leti name ti bom takole odgovorila:
.
Moje pisanje ni bilo mišljeno kot kritika,ampak razjasnitev nekaterih dejstev glede ozdravitve alergij.Odkar se tudi sama s tem spopadam sem se že kar nekaj naučila,pa vedno znova izvem tudi kaj novega.
Kolikor jaz spremljam razne polemike,pa vprašanja in odgovore se mi zdi,da je precej staršev še precej nevednih,pa saj sem bila na začetku tudi sama med njimi.Me pa zelo moti,če nekdo npr.kritizira nekaj česar še niti ni dobro preizkusil,ali pa tudi nekaj na podoben način poveličuje.
Vsem staršem želim čimmanj zapletov pri alergijah.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Alergija na vse živo
1.8.2006 15:03:59   
coco
Uf, Pi-kica1, res hudo! V tem primeru bi tudi sama poizkušala vse metode zdravljenja!

Srčno upam, da vam bo pomagalo!

lep pozdrav,
coco

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Alergija na vse živo
1.8.2006 18:48:25   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: darjatimci

Me pa zelo moti,če nekdo npr.kritizira nekaj česar še niti ni dobro preizkusil,ali pa tudi nekaj na podoben način poveličuje.



No mi smo konkretno preizkusili dieto na alergene in priznam, da deluje. Če se je strogo držiš, potem večina problemov izgine. Vendar sem mnenja, da če lahko z neko metodo sebi predvsem pa otroku pomagaš, da ni ves čas odvisen od diete, se to definitivno splača preizkusiti. In mi smo jo in nam je pomagala. Tako da ne poveličujem ničesar - povem samo, kako je bilo pri mojem sinu (pa pri mojih dveh nečakih, pri sestri,... danes so, po terapiji z Biocomom, vsi brez alergij).

Veš kaj pa mene moti (in predvsem razjezi): da vsi medicinski strokovnjaki, ki se ukvarjajo z alergijami poznajo Biocom, pa nihče tega niti ne omeni staršem. Tako bi vsaj imeli možnost sami se odločiti kako in kaj, ne pa da se "matramo" z dietami. Potem pa po naključju izvemo za metodo, ki "menda alergije pozdravi" in se po parih terapijah rešimo vseh diet ...

Sicer je pa to stvar vsakega posameznika. Lahko se seveda držiš diete vse življenje in govoriš negativno o stvareh, ki jih sama nisi preizkusila, ali pa narediš vse, da se diete rešiš. Pa če tudi to pomeni, da poizkusiš z alternativno metodo zdravljenja.



(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Alergija na vse živo
2.8.2006 12:21:21   
darjatimci
Veš kaj pa mene moti (in predvsem razjezi): da vsi medicinski strokovnjaki, ki se ukvarjajo z alergijami poznajo Biocom, pa nihče tega niti ne omeni staršem. Tako bi vsaj imeli možnost sami se odločiti kako in kaj, ne pa da se "matramo" z dietami. Potem pa po naključju izvemo za metodo, ki "menda alergije pozdravi" in se po parih terapijah rešimo vseh diet ...
.
Se strinjam,ampak uradna medicina niti ne sme propagirat neuradne,tako da razen nekaj posameznikov ti tega ne bo svetoval.Dejstvo je,da je v prvi vrsti stroga in pravilna dieta najbolj pomembna,ne glede na vse.In po nekajmesečni dieti se morajo pokazati rezultati,če ne je nekaj narobe.Zato se tudi testira dvakrat letno,da se vidi kako in kaj.
Jaz nisem proti nobeni alternativi,ampak sem pa mnenja,če uporabljaš dve metodi na enkrat,ne moreš niti vedeti kaj ti pomaga ali kaj ti ne.Potem pa se še izvidi ne ujemajo in si ves zbegan,kako in kaj.Pri nas zaenkrat uradna metoda deluje in dokler bo tako ne bom iskala pomoči še kje drugje,jasno mi je pa,da če res ne bo šlo drugače jo pa sigurno bom.
Zato vsem želim čimbolj uspešno zdravljenje,pa kjerkoli se že zdravite.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Alergija na vse živo
2.8.2006 15:30:36   
coco
hmmmm....kolikor jaz vem, tudi Bicom terapija zahteva strogo dieto....torej?!

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Alergija na vse živo
2.8.2006 15:37:57   
Pi-kica 1
Veš, meni je čisto vseeno, kaj bo pomagalo mojemu sinku, ali bo to uradna medicina, ali pa Bicom. Uradna medicina zaenkrat še ni dalal nobenih rezultatov.

LP

Pi-kica

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Alergija na vse živo
2.8.2006 17:07:53   
Janeja

IZVIRNO SPOROČILO: coco

hmmmm....kolikor jaz vem, tudi Bicom terapija zahteva strogo dieto....torej?!


Ja, stroga dieta je pri Bicomu potrebna pred in med terapijami. Kar pa traja nekaj tednov, potem pa lahko začneš uvajat vso hrano, ki je bila prej prepovedana.

Brez teh terapij pa te dieta čaka več let, v najslabšem primeru celo celo življenje ....




(odgovor članu coco)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Alergija na vse živo
3.8.2006 11:56:55   
darjatimci
hmmmm....kolikor jaz vem, tudi Bicom terapija zahteva strogo dieto....torej?!
.
Kakšna navodila se dobijo(pri Bicom terapiji) in kakšna vrste dieta se potem začne uvajati jaz ne vem.Bi pa bilo to zanimivo prebrat,če ne zaradi drugega že kar se tiče izmenjave izkušenj.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Alergija na vse živo
3.8.2006 16:45:58   
Pi-kica 1
Čisto enostavno. Prepovedano je vse, na kar je otrok alergičen. Če gre za tako obširen spisek, kot v našem primeru, pa se dogovoriš s terapevtko, da se zdravi po skupinah hrane. KO se zdravi recimo alergija na zelenjavo, pač ne sem jesti tiste zelenjave, na katero je alergičen.

LP

PI-kica

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Alergija na vse živo
3.8.2006 17:33:09   
mojcapr
Tudi jaz imam dva alergika, tavečga na dihalne alergene- pršice, plesni. tamalo pa na hrano. Samo na biocomu so mi tolk naštepal alergij za tamalo, da me je skoraj kap in se zaradi tega nisem odločila za zdravljenje, saj ji skoraj nimam kaj dat za jest, pa še nobenih znakov alergije nimamo če se pregreši, samo premalo težo ( stara je 2 leti in ima 9 kg). Ko pa je bila testirana ma alergološki pa so rekli, da nima nobene alergije več ampak preventivno še morama držat dieto 1 leto in potem si v večni dilemi komu verjeti. Sedaj mi je lažje verjeti zdravnikom, ker mi je njihova dieta lažja in sem jo že navajena - brez mleka in jajc pa bomo že zdržali 10 mesecev, potem pa naj bi bila zelena luč, če bo.user posted image
Drugače pa mi je alergologinja rekla, da naj še probam z biocomom, da ona za svojega otroka bi to naredila. Če bo pomagalo pa naj bi sama potem videla rezultat.user posted image

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?