|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali delam prav?
23.5.2010 10:30:42   
dalin
Imamo 10 tednov staro psičko,pasma pritlikavi pudelj.Čez dan jo peljemo ven lulat in kakat,ji pa kdaj tudi noter uide,če nismo dovolj pozorni.Največji "problem" je zjutraj.Vstanem 5.15 da jo peljem ven kjer naredi svoje.Včeraj in danes zjutraj se je pa že noter polulala in pokakala,tako da bom jutri 15 minut prej vstala,da jo bom pravi čas ujela,če mi bo ratalouser posted image .Zadnji obrok dobi najkasneje ob pol sedmih zvečer,nato jo peljem ven,kjer opravi potrebo.Čez kakšno uro jo še enkrat peljem ven,da lula.Je pa vseeno zjutraj po tleh polulano,tako da razmišljam da bi jo tudi ponoči ven peljala.Za ponoči ali pa če nas ni doma,ji dam papir ampak ponavadi ni na papirju nič,drugje po tleh pa.Ne vem,če ji je 3-krat uspelo polulat se na papir.Zdaj papir polagam čez cel hodnik,sčasoma pa bom papir odstranjevala.Včeraj,preden,smo za eno uro šli na obisk,jo je sin peljal ven da je lulala.Se spokamo v avto,pa se spomnem da sem nekaj pozabila in grem gor iskat.Med tem časom kar je bila sama,pet minut,se je že polulala,čeprav je lulala zunaj tik preden smo šli od doma.Sicer je bilo na papirju,kar pa ni nič čudnega,saj je bil po celem hodniku.
Zavedam se da je še mladič ni mi pa jasno da se zjutraj pokaka,če ni še nič jedla od prejšnega večera.Danes je bilo celo tako,da je tudi nisem ven peljala takoj zjutraj,ker je že noter svoje naredila,pa sta bila čez eno uro še dva večja kupčka in še polulano,pa ji nisem takoj zjutraj dala niti vode niti briketov.
Zanima me še,če prav naredim,ko jo takoj zjutraj peljem ven na potrebo,nato ji dam jest in pit,pa še enkrat ven.Ali naj ji dam jesti potem pa jo ven peljem?
Prosim če se malo razpišete o svojih izkušnjah in če delam prav.Naj še povem,da dobi jesti 3-krat na dan ob točno določenih urah.Je pa res,da ko smo doma jo peljemo ven vsaki dve uri lulat,dopoldne ko smo v službi in šoli,pa žal,to ni mogoče,zato ji tudi nastavljam papir,ampak uspeh ni velik.Tudi s kisom sem po tleh namazala,ko se je polulala,saj sem prebrala,da tam pes ne gre potem več lulat,ampak našo Ajo to nič ne moti.

_____________________________

Žan 27.09.2006

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali delam prav?
23.5.2010 11:41:08   
miapia
Prvič je kuža še premajhen, saj je šele dobro odstavljen od mame. Z vztrajnostjo boš dosegla tudi, da ne bo več opravljal potrebe v stanovanju. Je pa še zdaleč premlad.
Drugič pa se moraš zavedati, da ne bo tako, kot boš ti želela, saj je živo bitje in ima pač organizem naravnan po svoje, ne po tvojem urniku. In nima veze, ali je ali pije, preden gresta ven. Če zjutraj ne kaka, je logično, da bo kakal kasneje, samo tebe ni doma, da bi ga peljala ven in se seveda podela notri. Verjemi, da si tega ne želi, ker mu tudi njegov drekec in lulanje smrdi, še posebno, če je omejen s prostorom. Če si opazila, se pokaka v najbolj oddaljen kotiček od svojega ležišča.
Pelji pa ga vedno in takoj ven, ko ti to pokaže in velika možnost je, da notri ne bo več opravljal potrebe, ampak bo tiščal, dokler ne prideš domov.


_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali delam prav?
23.5.2010 11:48:37   
dalin
Miapia saj sem napisala da se zavedam da je še majhnauser posted image .In peljem jo zjutraj ven kjer naredi svoje,če ne naredi že noter,ko pa poje in popije vodo,jo pa še enkrat peljem ven,kjer še enkrat oboje opravi,potem pa odpeljem otroke v šolo in grem v službo.
Pisala sem tukaj gor bolj zaradi tega ali je prav da ji vseeno pustim papir na tleh ko je sama ali je zaradi tega še bolj zmedena,saj ko smo doma jo ven peljemo.

_____________________________

Žan 27.09.2006


(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali delam prav?
23.5.2010 11:50:14   
miapia
Saj vem, da si napisalauser posted image Mi smo imeli papir in sicer na dveh koncih, en kot za lulanje, enega za kakanje.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali delam prav?
23.5.2010 12:06:06   
dalin
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Mi smo imeli papir in sicer na dveh koncih, en kot za lulanje, enega za kakanje.


No,to zdaj delamo tudi pri nas,razlika je edino v tem da dam jaz papir čez polovico hodnikauser posted image .To da gre stran od svojega ležišča in se pokaka sem tudi že opazila,brala sem tudi da se v boksu pes ne pokaka in polula,ampak naša se je,sicer je bila samo 2-krat v boksu.Enkrat ko sem jo na cepljenje peljala,enkrat smo šli pa na obisk k prijateljem.

_____________________________

Žan 27.09.2006


(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali delam prav?
24.5.2010 11:04:51   
Anonimen
Ima mogoče prevelik boks? Ker se mi čudno zdi, da bi lulala na svoje ležišče. user posted image

Drugače sem pa jaz prvih 14 dni psa tudi ponoči vozila ven, čeprav ni bilo potrebe. Npr. zvečer ob 22, ob 2 in ob 6 zjutraj. Približno tako.. ampak to je bilo res nekje 14 dni, kasneje pa samo če me je prišel "klicat".

Aja, pa jaz je ne bi nikoli kregala, če se polulala ali pokakal notri. Sem par knjig prebrala in to odsvetujejo. Ker itak jo moraš kregat npr. še medtem ko lula, drugače včasih sploh ne bo vedela, zakaj si jo kregala.

Jaz bi raje delala tako: ko jo pelješ lulat in ko vidiš, da bo lulala, takrat začni govort "lulat, lulat". Ali pač kakšen drug ukaz če ti to ni všeč.  Ker je fajn tud to, da gre lulat na ukaz, pa čeprav samo malo (jaz to prakticiram preden gremo v avto - naprej lulat, potem gre v avto). In takoj ko začne lulat, jo ffffuuuulll pohvali.. Res ful.. Tok da skor dol padeš od navdušenja. user posted image Pa potem se malo poigrajta.

Pse je itak treba hvalit za stvari, ki jih dobro naredijo. Kar naredijo slabo pa preprosto ignorirat. user posted image

(odgovor članu dalin)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali delam prav?
29.5.2010 13:32:53   
scorpiogirl
Pomoje ima prevelik prostor, ko je sama user posted image kupite ji kletko, noter ji dajte ležišče, kakšno igračko, pa vodo seveda. Pri našem je to totalno rešilo problem. Tako majhnemu kužku je blazno dolgčas, če je sam. Ko se igra in skače okrog, ga pa hitro prime na potrebo user posted image
Naš je zdaj že tako navajen, da gre zvečer sam od sebe spat v kletko, tja se tud umakne pred tamalim, če mu preveč teži. Pa tudi, če kam gremo, pa ga pozabimo zapret v kletko, gre noter spat. Pri prejšnji psici pa kletke nisem imela in je bil vedno totalen rastur ... tudi jogi je zgrizla user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?