|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali je preveč goste hrane???
25.10.2005 20:08:31   
sabini
No Matic bo star 6 mesecev in že od dobrega 4 meseca jeva sadje oz. mu uvajam . Jedel je edino korenček od zelenjave . Drugače pa samo sadje juhico s korenčkom in kašice sadne.


Zdej me pa zanima če je to preveč:   zjutaj ob 7h pije mleko, pol čez eno uro je sadje banano al pa hruško, potem ob 11 h pije mleko in spet poje par žličk sadja al pa kašice pa še kakšen piškot poje. Uglavnem na tri ure pije mleko in je gosto hrano tudi do 4krat na dan,na en obrok goste hrane poje približno 1o žličk ali 15.

Kaj mislite preveč je???Ampak sploh ni debelušček ravno prav za njegovo starost in velikost 7ocm in 8kg.  Pojedel bi tok kokr bi mu dalauser posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali je preveč goste hrane???
25.10.2005 20:15:09   
Marogica
Meni se zdi vajin jedilnik čisto OK. Važno je, da se otrok prične navajati goste hrane, zato je fajn, če menjuješ okuse.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu sabini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali je preveč goste hrane???
25.10.2005 20:23:14   
eva1
Zakaj pa mu ne daš samostojen gosti obrok brez mleka? Recimo, da imataza začetek en gosti obroki pa 4x mleko ...potem pa počasi zmanjšuješ mleko in obroke nadomestiš z sadno-zelenjavnimi, ali z juhicami, skutami, jogurti....
Mi imamo dojenje zjutraj in zvečer +4 goste obroke(zjutraj mlečni obrok, potem kosilo(zelenjava, meso, plenta, testenine....kar pač pride), potem sadni, za večerjo spet mlečni in potem še dojenje pred spanjem...


(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali je preveč goste hrane???
25.10.2005 20:50:06   
giga
Sej nočem bit pametna, ampak a ti lahko predlagam, da bi mogoče zjutraj dojila, nato sadni obrok, nato pa vse ostale dojenje, al pa zjutraj dojenje, ob 10ih sadje, ob 1ih zelenjavo, ostalo dojenje? Mislim, da se bo tako lažje navajal na obroke, kot če mal je mal dojiš...v isti sapi.

_____________________________

Carpe diem!

(odgovor članu sabini)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali je preveč goste hrane???
25.10.2005 21:40:36   
fricka
Vsaka bi ti povedala drugače. Mi imamo tudi 6 mesecev, pa jemo takole: ob 6.00 mleko, ob 9.00 mleko, ob 12.00 sadje + kuhan riž miksano, 15.00 zelenjava + riž + meso miksano + adaptirano mleko, 18.00 rižolino, 19.00 pred spanjem mleko. Mi tako kar funkcioniramo. Brez dodanega riža sadju in zelenjavi pa ni dovolj sita. Na obrok poje minimalno 150 ml. Ji pa med obrokom dajem tudi čaj, drugače težko kaka.

(odgovor članu giga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali je preveč goste hrane???
26.10.2005 8:17:16   
sabini
midva se ne dojiva več ampak pije aptimil. kakšen riž pa ji to kuhaš fricka?

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali je preveč goste hrane???
26.10.2005 9:22:24   
Anonimen
Mi2 imava ob 8.30 zjutraj sadje(190g), potem ob 13.00 mleko , isto imava ob 17.00, potem pa pred spanjem mleko z rižolinom!user posted image

Nik res poje ogromno.Zdaj počasi bomo uvajali zelenjavo!user posted image

(odgovor članu sabini)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali je preveč goste hrane???
26.10.2005 13:44:24   
sabini
oj nina nana a potem ima kr en sadni obrok pa ne daš potem nič mleka ?šele ob 1h, ker jz pa dam mal žličk sadja potem pa mleko povrh kok pač hoče še spit.Ker še nisva na enem sadnem obroku celem namesto mleka pomoje bom sedaj kr spustila en jutranji mlečni obrok pa dala samo sadje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali je preveč goste hrane???
26.10.2005 14:47:52   
Anonimen
Ja mi2 sva delala na začetku isto, potem pa je začel celo kašico jest, mlekec sem preprosto nehala dajat in lepo zdrži 4 ure brez!user posted image Brez problema!

(odgovor članu sabini)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali je preveč goste hrane???
26.10.2005 16:08:19   
jada
Ojla Sabina

Poskusi z Maticem raje tako da mu zamenjaš en obrok in mu daš namesto mleka sadje in sadne kašice, v primeru da boš pa videla da mu ni dovolj poskusi zmešati z rižkom (navadni riž). Glede na to, da z Maticem že nekaj časa uvajata gosto hrano in da je, poskusi. Midve z Anjo imava že en obrok gosti, zelenjavni z mesom in rižem, medtem ko sedaj uvajava dopoldan sadno kašo.

lp

(odgovor članu sabini)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali je preveč goste hrane???
28.10.2005 11:02:53   
tinatona
Po moje mu tud mirno zamenjaš en cel obrok s sadjem. Naš mali pa noče več mleka pit in sva zdaj samo še na gosti hrani. Zjutraj ko se zbudi poje mlečno kašico, potem dobi sadje; če imamo mi že kuhano mu dam okol 1ih kosilo (al pa včasih samo zanj skuham kako zelenjavno juhco), drugače dobi kako skutko, jogurt,... in potem z nami je (kar pač imamo za kosilo - dans bo jedu ribico in pire krompir); za večerjo pa spet mlečno kašo (al pa riž, gres,...).

LP Tina

(odgovor članu sabini)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
10 stvari, ki sem se jih naučil, odkar sem...
Če imate otroke ob sebi. Da jih poljubite za lahko noč. Da skupaj zajtrkujete. Da greste z njimi v šolo. Da vidite, kako...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?