|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Allernova ali Pregomin?
4.10.2006 9:54:49   
Bejba
Pri našem najmlajšem je sum na alergijo na kravje mleko. Smo imeli testiranje že pri dveh mesecih, pa ni nič pokazalo in smo iz Pregomina šli nazaj na navadno mleko, sedaj pri skoraj 5. mesecih pa je dobil izpuščaje po celem telesu. Pediatrinja nam je rekla, da je skoraj 100% alergija in naj začnemo zopet z mlekom, ki ne vsebuje beljakovin kravjega mleka. Tokrat pa nam je rekla naj kupimo Allernovo (od Novalaca), ker naj bi sedaj to predpisovali. Ampak meni se zdi, da je še bolj ogabnega okusa kot Pregomin. Pa še veliko dražji je od Pregomina. Saj dokler ne dokažejo alergije, ga moramo sami kupovati.
Ali katera ve katero mleko od teh dveh je boljše in predvsem okusnejše za naše malčke, saj se naš med hranjenjem kar jokca, ker mora tole pit. V čem je fora, da sedaj Allernovo potiskajo v ospredje?

Pa še nekaj. Če dokažejo alergijo in dobiš mleko na recept, ali ti tudi za nazaj povrnejo, kar smo pač sami kupovali tega mleka?

Hvala.

LP; Bejba

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Allernova ali Pregomin?
4.10.2006 10:15:34   
KODA
Otroka pelji k alergologu,ker ti samo kolegij pediatrije,lahko odobri recept za Pregomin.Allernove jaz ne poznam,čeprav naš že 4 leta(od rojstva dalje),dobiva Pregomin na recept.
Ko je alergija uradno dokazana,dobiš recept,za določeno količino,za določen čas..Če pa ti te količine zmanjka,kupiš,nato pa račune neseš na ZZZS,ti povrnejo,ampak v naslednji rundi dobiš toliko škatelj manj.Kako je pa za nazaj,pa ne vem.Nam ga ni zmanjkalo nikoli,ker ima od sestrične hči tudi alergijo na mleko,pa sva si sposojale škatle.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Allernova ali Pregomin?
4.10.2006 11:07:50   
nuala
Iskreno povedano ne vem kaj lepega povedat o okusu, Jakob je eno leto pil Pregomin
( plačevati smo ga morali sami, ne vem zakaj; sploh vedela nisem da je možno tudi drugače ) in ga je imel rad, pa napredoval je tudi lepo.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Allernova ali Pregomin?
4.10.2006 12:22:47   
SašaR
Naši pediatrinji samo Novalac nekaj pomeni in če uporabljaš katero koli drugo mleko, ti bo vedno povedala da je treba uporabljati Novalac. Odločitev je pa tvoja, katero mleko boš uporabljala. Vsa mleka so pa draga, tudi najcenejša.

_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Allernova ali Pregomin?
4.10.2006 21:20:20   
polonaa
Jez moji hčerki nikoli nisem dala Pregomina,ker je že njegov vonj zelo neprijeten.Kupujem ji sojino,riževo ali pa ovseno mleko.Res je ,da ga plačam sama,a pomembno je da ga otrok pije.

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Allernova ali Pregomin?
4.10.2006 22:58:04   
sarazan
Meni osebno je Allernova boljšega okusa od Pregomina (sta pa obe formuli bljak user posted image ). Ampak moja punca itak nobenega ne pije (se raje doji user posted image ).

Allernovo uporabljamo za mešanje žitnih kašic. Ko pa zmanjka, pa posežemo po riževem mleku s kalcijem, katerega pijem tudi sama.

Allernova je nekaj novega na trgu, mogoče tudi zato kvalitetnejša, saj so formulo ravnokar razvili, Pregomin je pa že kar nekaj časa na policah, a ne?

Ne vem no, odloči se sama. Mislim pa, da nobena od teh dveh formul ne bo škodila tvojemu user posted image

(odgovor članu polonaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Allernova ali Pregomin?
30.10.2006 10:20:44   
žiža
Mi smo imeli pregomin in meni osebno je bil nagravžen, tako vonj kot okus. K sreči ga je pa Sara brez problema pila od 5. meseca da 1 leta. Dobivala sem ga na recept. Vsa procedura je šla pa nekako tako
1. pozotiven test na testiranju
2. z izvidi na pediat. kjer so določili ali ga dobimo na recept ali ne
3. k svoji pediatrinji po recept
4. na zavarovalnico recept potrdit
5. končno v lekarno, kjer smo dobili mleko

Kot se pa spomnim, so mi reklil še preden sem dobila izvide in recepte, da mi bodo v primeru dokazane alergije vrnili denar.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Allernova ali Pregomin?
30.10.2006 15:41:18   
trdozimc
Tudi jaz ti priporočam, da dobiš napotnico za alergologa in da ugotovijo, če sploh je in na kaj je alergija. Če imaš dokazano alergijo, dobiš pregomin na recept in ga ne plačuješ, kot ti je že Koda razložila.
Druga mleka (ala sojino, riževo,...) za takega malčka, še niso primeren nadomestek za mamino mleko! Mora dobiti mlečni nadomestek!
Alernova je nekaj novega in vsebuje laktozo, saj je narejena na podlagi kravjega in ne sojinega mleka kot pregomin. Izkušnje bo najbrž zaradi tega (novosti na trgu) kdo težko delil.
Mi smo od 2,5 meseca na pregominu in ga malček enako pije kot prej Novolac in zelo lepo raste in se razvija.
Lepo se rihtajte!

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Allernova ali Pregomin?
30.10.2006 22:28:52   
tincci
A je kdo, ki mu ni odgovarjal Pregomin, pa je prešaltal na Allernovo?

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Allernova ali Pregomin?
31.10.2006 21:25:13   
Pi-kica 1
Meni je zdravnik, ki zdravi mojega sina, dejal, da sta obe formuli enaki, le firma je druga. Lahko, da je razlika v kakšnih manj pomembnih sestavinah. So pa le te mlečne formule popoln nadomestek mleka, sploh če otrok ne sme uživati drugih živil, saj vsebujejo vse potrebne vitamine, minerale, ogljikove hidrate, razgrajene beljakovine in maščobe, ki jih otrok potrebuje za normalen razvoj. Riževo mleko je itak samo voda z malo riževe moke.

LP

Pi-kica

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Allernova ali Pregomin?
1.11.2006 9:27:33   
tincci
Aja, iz mojih izkušenj: formuli niti slučajno nista enaki. Pregomin je na osnovi sojine beljakovine, Allernova pa na osnovi kazeina, ki je v bistvu proizvod hidroliziranega kravjega mleka. Po kmečko: moj otrok kazeina niti slučajno ne prenaša, ker je alergičen na kazein. Rezultat doze Allernove so bili fleki okrog ust, potem po licih, vratu, skratka sem ji morala dat Claritine, ker je kar vzcvetelauser posted image

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Allernova ali Pregomin?
1.11.2006 9:38:58   
triša
Naša ima samo sum na alergijo pibližno 4 mesece pa dobimo vsak mesec recept za 10 škatel Pregomina na alergološki (isti postpek kot Žiža). Noben test do sedaj še ni bil pozitiven razen pikic po telesu in bruhanja pa npr. aptamil, milumil, beba ni imela. Pregomin rada pije ne mara pa kašic z njim. Ne razumem da nekatere mleko kupujete pa so vam zdravnii potrdili alergijo, nam je prvih pa škatel dala pediatrinja na otroškem dokler nismo dobili recepta. Alternovo smo tudi pribali pa ga ni hotela piti, tako da smo ostali na pregomino in ni težav.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Allernova ali Pregomin?
3.11.2006 15:22:24   
Power_as
Mi smo prvo tudi jemali Pergomin in ga ni hotel.Potem smo kupili Allernovo, ker je boljšega okusa in ga seveda je!!!!Vendar še nismo sigurni na kaj je alergičen.Čez par dni bomo zopet poskusili z Novolacom.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Allernova ali Pregomin?
5.11.2006 12:06:35   
trdozimc
Ne razumem da nekatere mleko kupujete pa so vam zdravnii potrdili alergijo, nam je prvih pa škatel dala pediatrinja na otroškem dokler nismo dobili recepta.


Mi smo imeli sum na alergijo. Pediatrinja nam je priporočila pregomin do pregleda pri alergologinji, ta pa je na podlagi moje diete (ker sem malega še dojila), ugotovila, da mu ne ustrezata mleko in jajca, potrjene alergije (ne po kožnih ne po krvnih testih) pa nima, zato pregomin kupujemo. Mi je pa zadnjič rekla, ko sem ji spet malo pojamrala, da je v bistvu njeno strokovno mnenje, da mora Jan dobivat Pregomin, plačevat ga moramo pa sami user posted image , no, je rekla, da če hočem pa naj prešaltam na HA mleko od Hippa???!!!
Mi na kraj pameti ne pade, dokler ne dobim kakih izvidov ali pa vsaj dokler ne dopolni enega leta.

(odgovor članu Power_as)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Allernova ali Pregomin?
5.11.2006 12:56:47   
triša
Pojdi k pediatru naj ti da napotnico za Alergološko na Vrazovem, tam ti bodo dali recepte za mleko. Kot pravim naša ima samo sum na alergijo pa ga dobimo. Pa tudi teste so nam naredili takoj . Je pa res, da je pediatrinja napisala na napotnico NUJNO in da smo morali tam eno noč prespati.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Allernova ali Pregomin?
17.11.2006 19:28:35   
*Uršula*
Nam je pediatrinja rekla da dokler ni dokazane akergije, naj shranimo vse račune in v lekarni prosimo naj na račun napišejo otrokovo ime in priimek in po dokazani alergiji dobimo VSE povrnjeno!
Kar se pa okusa tiče - oba sta ogabna.

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Allernova ali Pregomin?
17.11.2008 19:48:42   
manuela1978
Pozdravljene

Ostalo mi je nekaj Alernova mleka zaprtih pločevink, če katera želi vam ugodno prodam 6 eur / kom.
Tudi dostava je možna .
Pišite na  ZS , prosim, če katera mamica potrebuje.
lpuser posted image

(odgovor članu *Uršula*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Allernova ali Pregomin?
21.11.2008 19:40:06   
lunca2
Našemu so ugotovili alergijo na KM pri 3. mesecih in so nam dali pregomin. Ga ja brez problema sprejel, čeprav zelo smrdi in je "nagravžnega " okusa. Pravijo, da veliko otrok noče piti pregomina in zato dajo allernovo. Mi smo še vedno alergični, drugi mesec imamo kontrolo in upam, da bo ta alergija izginila. 

_____________________________

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu manuela1978)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?