|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alpsko mleko ali mleko v prahu
10.11.2007 11:10:24   
Liona
Pozdravljene,

spet se obračam na vas. Naš tamauček se je očitno naveličal prilagojenega mleka, odkar sva na GH bi jedel le še sadne kašice s piškotki in morda kakšno sadno-mlečno kašico. Sam Aptamil v flaški mu sploh ne diši. Kupila sem Milumil, ampak ga tudi ne mara. Sanja se mi ne, kako naj mu "poturim" vsaj tisto nujno količino mleka. Kdaj mu lahko ponudim kakšno skutko, jogurta ali kar navadno mleko? Par žličk vsega je že probal, pa ni bilo nič pretresljivega. Le jokat je začel, ko sem mu vzela gres, ki sem ga skuhala zase (na navadnem mleku). Ker več kot dve žlički mu nisem upala dat. On bi pa seveda jedel...

Hvala, zlate ste

_____________________________

8.5.2007 se nama je pridružil naš sonček Svit!
2.7.2009 smo postali štiričlanska družina. Dobili smo Mašo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alpsko mleko ali mleko v prahu
10.11.2007 11:41:41   
eya
Pediatri priporočajo mlečne izdelke okoli 8. meseca, mleko pa okoli 1 leta.

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alpsko mleko ali mleko v prahu
10.11.2007 12:04:17   
Anonimen
pozdravljena! jaz mojo sicer še dojim, zato ti ne vem svetovati. bom pa ti prepisala, kar sem dobila od moje P:
najprej piše o tem, da je dojenje seveda najboljše..... potem pa dalje:
v primerih, ko se starši kljub navedenemu odločajpo za kravje mleko (kar je najslabša varianta), je v prvih 2 mesecih potrebno dajati razredčeno, 1/2 KM, od 2 do 6 meseca pa 2/3 (z dodatkom 5 g sladkorja na 100 ml; po možnosti KM v prahu).
v prvih 2 letih otrokove starosti naj se ne uporablja posnetega mleka z zmanjšano vsebnostjo maščob. otrok namreč v svojem zgodnjem razvoju potrebuje polnomastno mleko. v drugi polovici prvega leta ter do konca drugega leta starosti je priporočljiva dnevna količina mleka približno 0,5 l.

upam, da sem ti kaj pomagala.
pa jaz bi ji na tvojem mestu dala gris, ki si ga skuhala za sebe - le malce z vodo razredči user posted image

(odgovor članu Liona)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alpsko mleko ali mleko v prahu
10.11.2007 12:04:25   
Eillish
Jaz sem kakšno sadje zmešala z navadnim jogurtom že pri sedmih mesecih, a ne vsak dan. Navadno mleko (ne alpsko, sveže) sem začela uporabljati pri desetih mesecih, a le za kuhanje riža na mleku, mlečnega zdroba ipd. Za pitje sem uporabljala še vedno prilagojeno, vendar ga ni marala piti. Še zdaj ne pije mleka, tudi alpskega ne. Ponudi mu jedi zmešane z mlekom (po moje še vedno s prilagojenim pri šestih mesecih) -banane, polento ipd. Potem ni tako nujno, da popije dosti mleka. Srečno!

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alpsko mleko ali mleko v prahu
10.11.2007 14:38:30   
NRMM
Moja punca je sicer mlajša dober mesec od tvojega fanta in imam enake probleme trenutno.Mala bi papcala samo na žlico in z težavo popije mleko.Ker so jo vsa prilagojena mleka šraufala sva po predlogu pediatrinje šle na KM,tisto za prekuhavat 3,2%.3 dni sem ji dajala razredčeno 1:1,zdaj ji dajem kar čistega.Ponoči in zvečer ga spije brez problema,čez dan pa so včasih isusove muke.

Jogurta ji še nisem probala dat,se pa spomnem,da sem ta prvi dala jogurt pri 5 mesecih,tako da bo druga tudi kmalu dobila.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Eillish)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?