|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Amniocnteza
5.6.2011 10:03:21   
pomladpomlad
Pozdravljene....

bili smo na NS in svetovali so nama tudi AC. Brez besed. To je najina prva nosečnost, do sedaj user posted image potekala super.....in dozivela sem šok user posted image . Sedaj sem cist brez volje in energije in samo polezavanje in gledanje Tv mi odgovarja. Se dobro da me moz razume.....

Katera je ze bila na tej preiskavi, kje in kako vam je bilo.

Hvala

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Amniocnteza
5.6.2011 14:11:42   
srecka84
IZVIRNO SPOROČILO: pomladpomlad

Pozdravljene....

bili smo na NS in svetovali so nama tudi AC. Brez besed. To je najina prva nosečnost, do sedaj user posted image potekala super.....in dozivela sem šok user posted image . Sedaj sem cist brez volje in energije in samo polezavanje in gledanje Tv mi odgovarja. Se dobro da me moz razume.....

Katera je ze bila na tej preiskavi, kje in kako vam je bilo.

Hvala




Pozdravljena,

no sklepam, da si nekje med 12 in 14 tednom nosečnosti, ker si navedla da so ti na NS predlagali AC.
Sama prestajam isto situacijo za razliko v temu, da bom AC imela komaj v 27.tednu nosečnosti in nič prej. Tudi jaz sem polna strahu, čeprav na NS so mi rekli da je po podatkih zelo malo možnosti da bi otrok imel down. sindrom. Na pregledu pri ginekologu pa me je presenetilo to, da me je pri 23. tednu nosečnosti kar naročil na AC, ki jo imam 7.junija.

Popolnoma te razumem in ne vem kaj ti še reč. Upam, samo da ne bom padla med un 1% možnosti za splav.
Sestrična, ki dela v ljubljani na kliničnem je rekla da nima pojma zakaj se je to odloču ampak misli da je v mojem primeru samo zaradi njihovega šolanja...več preizkav da se na nas učijo.

Sicer pa sem si zadala, da ne bom kaj dosti razmišljala in da bom šla v torek na AC in da bo vse ok...pol pa me čaka še 3 tedne dolgega čakanja na izvide.

Kakšne rezultate si pa dobila od nuhalne?????

(odgovor članu pomladpomlad)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Amniocnteza
5.6.2011 17:05:56   
si.pikica
pozdravljena!
res je najpomembnejše izvedet, zakaj te je G poslal na AC. moj izvid nuhalne ni bil tako slab, nato mi je G predlagal (zaradi starosti), da dam kri še za dvojni hormonski test in verjetnost za DS se je povečala na 1:158.
vse kar je manj kot 1:300 pa priporočajo AC.
tudi jaz sem se tega posega zelo bala, sedaj vam pa lahko povem, da sploh ni tako hudo. hujše je čakanje na rezultate. poseg sem opravla v Lj, sam odvzem je hiter, potem še nakej časa počivaš in nato sledi doma počitek še 3 dni. pred samim posegom sem imela še pogovor z zdravnico, spec. iz genetike. ni skoraj nič boleče in če potem res strogo počivaš, so nevarnosti za splav minimalne. s tem se res ne obremenjuj. jaz sem poseg opravla v 16. tednu, čez par dni pa nestrpno pričakujem rezultate. bodi optimistična in boš vidla, da bo vse ok!
držim pesti...

Lp


(odgovor članu srecka84)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Amniocnteza
6.6.2011 12:35:44   
josec
Oj!
Punce ne se sekirat, ker tudi jaz imam občutek, da je to vse zaradi statistike njihov raziskav. Vse to sem dala čez, pa imamo sedaj navihanega dveletnika, ki pa je imel sprva zelo močne težave z alergijami. Sklepam, da predvsem zaradi stresa v nosečnosti.  Tudi jaz sem bila čisto živčna oz. sem skoraj zanikala svojo nosečnost dokler niso prišli izvidi po AC. Ns pa je bila 1:23. Vmes sem prebrala miljon člankov ter izkušenj in razbrala, da večina s slabim rezultatom NS ni imela nobenih problemov, tiste pa, ki so rodile otroka z Downovim sindromom sploh niso šle na to preiskavo. Tako, da vso srečo pa čim manj sekiranja. LP


(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Amniocnteza
6.6.2011 12:58:48   
jakipaki83
Jaz sicer ne verjamem, da zdravniki pošiljajo nosečnice na amniocentezo kar tako, da se učijo. Ker itak AC vsaj v ljubljanski porodnišnici delajo najbolj usposobljeni zdravniki, ki jih vsak dan izvedejo precej. Sem bila na AC po slabi nuhalni. Itak se moraš zavedati, da je nuhalna samo statistika - merjenje gube in pregledovanje nosne kosti, mehurja, srca pač ne zagotavlja, da bo otrok imel ali ne imel kromosomsko napako. Samo pove, kakšna statistična možnost je, da bo ob parametrih, ki jih izmerijo, imel kromosomsko napako. Pri statistični verjetnosti manj kot 1:300 ti pač pripada zastonj AC. Sicer pa ne. In če hočeš, lahko AC opraviš, če se odločiš, da ga ne boš, te nihče ne o prisilil. Glede na to, da si se že odločila za nuhalno, se boš najbrž tudi za AC - saj na nuhalno greš ravno zato, da izveš, če je povečana možnost za kromosomske napake. Ampak AC nikakor ni bav-bav. Greš v P, tam vzamejo plodovno vodo. Ni pretirano boleče, samo malček neprijetno. Potem pa 3 dni počivaš. Kolikor sem prebrala pred svojo AC, je pa tista možnost za splav skoraj zamenarljiva. Splav po AC je izjemno redek, pa še takrat ni gotovo, ali ga je povzročila AC. V sloveniji tako po AC dobiš bolniško (3 dni), po Evropi greš takoj po AC v službo. Zato se ne sekiraj prveveč. Je pa res, da najbolj ubija čakanje na rezultate po AC, ki so pri meni prišli šele po 5 tednih. 

(odgovor članu josec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Amniocnteza
6.6.2011 14:06:37   
aprilčica07
Bila na AC, zaradi slabe nuhalne. Tveganje 1 proti 36. Na koncu se je vse dobro končalo. Imamo doma nabrito in živahno 22 mesečnico.

AC so mi delali v LJ in nimam nobene pripombe.

Sicer pa podpis pod Jakipaki83. 

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Amniocnteza
6.6.2011 14:22:21   
Anonimen
Sama prestajam isto situacijo za razliko v temu, da bom AC imela komaj v 27.tednu nosečnosti in nič prej.
IZVIRNO SPOROČILO: srecka84

Srecka84... zakaj pa so ti predlagali AC tako pozno? Se sploh da tako pozno?

lp


(odgovor članu srecka84)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Amniocnteza
6.6.2011 14:31:15   
Zelenkaa
Pozdravljena,

jaz imam zate čisto enak odgovor kot jakipaki83. Sem pa delala AC preko ambulante Medgen. Rezultate dobila v manj kot dveh tednih. Sem pa namesto 3 dni raje počivala 6 dni - za sigurno user posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Amniocnteza
6.6.2011 15:34:02   
mrcinca
Jaz sem imela tveganje po DHT 1:129, kar je bil kar hud šok, sploh zato, ker je bila nuhalna super, potem je pa to tako zvišalo tveganje, da so me klcali po telefonu. Tako da sem AC delala v Postojni, izvide dobila v 14 dnem, na srečo dobre user posted image . Je pa res, da čakanje pa ubija. Ampak zdej sem nekako pomirjena, verjamem da se bo dobro izšlo in da bo štručka, mi ravnokar brca pod rebra, zdrava in nagajiva user posted image . Srečno.

(odgovor članu Zelenkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Amniocnteza
7.6.2011 11:32:54   
Ally78
Meni so jo predlagali pri razmerju 1:120, vendar sem jo zavrnila. Nobeden ni delal panike zaradi tega. Imam pa na 4 tedne kontrole UZ v porodnišnici, kjer mi gledajo še ostale markerje. Do sedaj vse ok. Sem pa v 21. tednu.

(odgovor članu mrcinca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Amniocnteza
7.6.2011 13:24:30   
mavrica24
Pozdravljena.

Ti povem še svojo situacijo. Sama sem imela tudi povišano vrednost nuhalne (2,7) in posledično večjo verjetnost kromosomskih ali drugih napak (1: 250). Na začetku je bil šok in glede na rezultate mi je pripadala zastonj amnio in info, da imam večjo verjetnost splava. Kaj zdaj? Me je bilo zelo strah, ker v glavi si o otroku predstavljaš vse živo in ne veš, če boš zmogel, sploh, če imaš doma že kakšnega. In seveda pride žalost in želja, da mi kdo da 100% odgovor. Z amnio pa nisem želela ogrožati otroka, ker če bi bil splav (tudi če je le 1-2% možnosti), po amnio nikoli ne bi vedela, ali ga je povzročila moja radovednost ali pa je življenje samo poskrbelo, da se je ta nosečnost končala. 

Pa potem nisem šla in si rekla, da bom sprejela, kar bo. Zakaj? Ker meni osebno rezultat amnio nič ne pove: tudi + rezultat ne bi pretehtal moje odločitve, da splava ne bom šla delat, le še bolj bi mi otežil ostalo nosečnost. Je bilo dan, dva, mogoče teden težko, a odločitev sem sprejela, pri tem sem rabila in dobila podporo moža.

Pri odločitvi mi je pomagalo, da sem se še malo bolj pozanimala in zasledila, da je le mala verjetnost, da je kaj potem res narobe (le 2,5% povišanih vrednosti NS je dejansko realnih), in povišana vrednost NS lahko pomeni tudi kaj drugega, amnio ti pa pove le za najpogostejše kromosomske napake. Pa da bi čakala na rezultate medtem, ko bom otroka že čutila in se v sebi vsakič znova bojevala s strahom in upanjem? Ne! Tako da jaz sem se v sebi po tej odločitvi, da ne grem in sprejmem otroka z vsem, kar bo, pomirila. Odločila sem se še, da bom gledala pozitivno in se ne prestrašila za vsako stvar. In to mi pomaga, da uživam v nosečnosti (zdaj sem v 19 t) in se veselim vsakega novega giba. Saj na trenutke me še zaskrbi, a to hitro mine in živimo naprej. 

Tebi pa tudi želim, da se boš pomirila in da se bosta odločila tako, kot bo zate/za vaju najbolj prav. Srečno.  

(odgovor članu Ally78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Amniocnteza
7.6.2011 16:27:22   
srecka84
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sama prestajam isto situacijo za razliko v temu, da bom AC imela komaj v 27.tednu nosečnosti in nič prej.
IZVIRNO SPOROČILO: srecka84

Srecka84... zakaj pa so ti predlagali AC tako pozno? Se sploh da tako pozno?

lp




Nimam pojma zakaj. Ampak se je premislil in rekel da ne bo potrebno. Danes bi morala imet pa je reku da bomo kar izpustili to preizkavo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Amniocnteza
7.6.2011 20:39:27   
Ally78
IZVIRNO SPOROČILO: mavrica24

Pozdravljena.

Ti povem še svojo situacijo. Sama sem imela tudi povišano vrednost nuhalne (2,7) in posledično večjo verjetnost kromosomskih ali drugih napak (1: 250). Na začetku je bil šok in glede na rezultate mi je pripadala zastonj amnio in info, da imam večjo verjetnost splava. Kaj zdaj? Me je bilo zelo strah, ker v glavi si o otroku predstavljaš vse živo in ne veš, če boš zmogel, sploh, če imaš doma že kakšnega. In seveda pride žalost in želja, da mi kdo da 100% odgovor. Z amnio pa nisem želela ogrožati otroka, ker če bi bil splav (tudi če je le 1-2% možnosti), po amnio nikoli ne bi vedela, ali ga je povzročila moja radovednost ali pa je življenje samo poskrbelo, da se je ta nosečnost končala. 

Pa potem nisem šla in si rekla, da bom sprejela, kar bo. Zakaj? Ker meni osebno rezultat amnio nič ne pove: tudi + rezultat ne bi pretehtal moje odločitve, da splava ne bom šla delat, le še bolj bi mi otežil ostalo nosečnost. Je bilo dan, dva, mogoče teden težko, a odločitev sem sprejela, pri tem sem rabila in dobila podporo moža.

Pri odločitvi mi je pomagalo, da sem se še malo bolj pozanimala in zasledila, da je le mala verjetnost, da je kaj potem res narobe (le 2,5% povišanih vrednosti NS je dejansko realnih), in povišana vrednost NS lahko pomeni tudi kaj drugega, amnio ti pa pove le za najpogostejše kromosomske napake. Pa da bi čakala na rezultate medtem, ko bom otroka že čutila in se v sebi vsakič znova bojevala s strahom in upanjem? Ne! Tako da jaz sem se v sebi po tej odločitvi, da ne grem in sprejmem otroka z vsem, kar bo, pomirila. Odločila sem se še, da bom gledala pozitivno in se ne prestrašila za vsako stvar. In to mi pomaga, da uživam v nosečnosti (zdaj sem v 19 t) in se veselim vsakega novega giba. Saj na trenutke me še zaskrbi, a to hitro mine in živimo naprej. 

Tebi pa tudi želim, da se boš pomirila in da se bosta odločila tako, kot bo zate/za vaju najbolj prav. Srečno.  



Sama sem razmišljala popolnoma enako. Tudi meni rezultat ne bi pomenil nič, ker bi ga obdržala v vsakem primeru. Zato sem tudi zavrnila AC. Je pa to stvar vsake posameznice...

(odgovor članu mavrica24)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Amniocnteza
8.6.2011 15:21:41   
MAMI 4
HB nekdo, ki misli tako kot jaz! Podpišem se pod post mavrice in ally 78. Sem hotela že napisati roman pa sem si rekla, da ne bom drezala v osje gnezdo, sem pa vesela, da še nekdo spoštuje življenje! Nisem brala vseh postov, zato ne kritiziram ostalih, le strinjam se s tem, da taka preiskava nič ne spremeni, le mamico spravlja v neroden položaj, jaz splava ne bi delala (dovolj mi je bil SS v 18. tednu...pa tudi prej sem bila proti). Tudi NS zaradi tega nisem delala in vesela sem, da sem se tako odločila! Vsem nosečkam želim, da bi rodile zdrave srečne otročke!

pomladpomlad, tebi želim, da bi se prav odločila in da bi se dobro izšlo!

(odgovor članu Ally78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Amniocnteza
8.6.2011 19:15:29   
srecka84
Da ne bo pomote, jaz tudi ne podpiram splava zaradi takih stvari. A ce bi mi delali ac tudi ce bi kar koli ugotovili nebi naredila splava a ce bi po ac imela spontani splav bi si to vedno ocitala.

In ja pri meni je zelel narditi ac sam zaradi studije, kar je priznal ampak nato po 3D uz se je premislil. Hvala bogu...

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?