|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Atopijski dermatitis - analiza Melema Vasic
28.5.2013 7:27:48   
Ajnesk2013
Pozdravljeni v imenu že zbranih staršev!

Zbralo se nas je že 40 staršev otrok, ki imamo probleme z atopijskim dermatitisom – kožno boleznijo. Vsi zbrani starši smo preizkusili že zelo veliko krem od naših dermatologov, farmacevtov,... Poskusili smo tudi z naravnimi – alternativnimi kremami. Ugotovili smo, da smo vsi našli eno, ki bolj ali manj res vsem pomaga. Pravimo ji »čudežna« krema iz Srbije. Proizvajalec zeliščar iz Beograda Vasič trdi (ni pa dokazov), da je samo naravna in da ne vsebuje kortikosteroidov, vendar smo zaradi njenega učinka vsi malo v dvomih. Kdor jo pozna, tako ve o čem pišemo. Kortikosteroidi v kremah imajo učinek na koži, izboljšajo ekceme, rdečino, omilijo srbenje… skratka večini tudi res pomagajo, sicer bolj močni, ampak pomagajo. Imajo pa zelo slabo stran – stranski učinki – in sicer preverjeno tanjšajo kožo. Mi pa smo po večini starši dojenčkov in predšolskih otrok, za katere pa ti bolj močni kortikosteroidi niso ravno najbolj priporočljivi. Ker je atopijski dermatitis bolj ja kot ne kronična bolezen, je mazanje s takimi kremami zelo pogosto, včasih tudi zelo dolgo časa neprekinjeno, v akutnih stanjih celo 2x na dan. Zato če je le možno, se jih je potrebno izogibati. Skratka zbralo se nas je že 40 staršev, ki smo pripravljeni financirati v analizo te kreme.

Našli smo priznan laboratorij na Dunaju v Avstriji, kjer nam neznan vzorec lahko analizirajo na 120 kortikosteroidov + še morebitne neznane, če bi se izkazalo, da bi jih melem vseboval. Cena analize je 2000 EUR, zato že zbrani starši poskušamo zbrati še vsaj 40 ljudi, ki bi bili pripravljeni prispevati v to analizo. Skupaj nas bi tako bilo vsaj 80 in v tem primeru, bi na osebo prišlo 25 EUR. V kolikor bi bili pripravljeni prispevati v to analizo, lahko prispevate tudi manj kot 25 EUR, vsak ki je karkoli pripravljen prispevati je dobrodošel. Pohvalimo se lahko tudi s tem, da smo pridobili na našo stran (za enkrat še edinega, iščemo tudi njih…) dermatologa dr. Pirša, ki nam pomaga s svojim znanjem in izkušnjami. Tudi njemu kot tudi drugim dermatologom, alergologom je v interesu, da bi se ta zadeva razčistila, zato tudi njih pozivamo k sodelovanju.

Torej za enkrat »informativno« zbiramo 40 novih ljudi, ki bi bili pripravljeni prispevati po svojih zmoznostih, vendar max 25 EUR za to analizo. V kolikor ste za, lahko to storite na dva načina:

1. Zaradi zagotovila vaše zasebnosti in nadaljnega kontakta z vami, nam lahko pišete na email: ajnesk2013@gmail.com

2. Če imate facebook profil, pa se lahko pridružite zaprti skupini in označite koliko ste pripravljeni prispevati. Naslov facebookove skupine je:

https://www.facebook.com/groups/testiranje.melema.vasic/

Več informacij o začetku in poteku te akcije si lahko preberete tudi na spodnjem forumu:
http://med.over.net/forum5/read.php?416,8652649

Vsi že zbrani starši se vam najlepše zahvaljujemo.

Lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Atopijski dermatitis - analiza Melema Vasic
3.6.2013 0:10:36   
Ajnesk2013
Pozdravljeni!

Sporocam vam, da so nas iz fakultete za farmacijo obvestili, da v okviru diplomske naloge ugotavljajo, ce melem vsebuje kortikosteroide. Pocakali bomo na rezultate diplomske naloge.

Vec informacij na forumu: http://med.over.net/forum5/read.php?416,8652649

Lep pozdrav

(odgovor članu Ajnesk2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Atopijski dermatitis - analiza Melema Vasic
24.6.2013 9:13:37   
Ajnesk2013
Pozdravljeni!

Dobila sem odgovor iz fakultete za farmacijo, kjer analizirajo kremo. Diplomska naloga se še vedno piše, tu je odgovor dosedanjih analiz. Kopiram:

Pozdravljeni!

Zaenkrat vam lahko povem, da smo v kremi odkrili betametazonpropionat, enako učinkovino, kot ga ima Diprosone krema. Imamo več vzorcev različnih krem in vse vsebujejo to učinkovino. Opozorili so me naj vam še enkrat povem, da nismo akreditiran laboratorij.
Boste sporočili še ostalim?

LP, Katja

(odgovor članu Ajnesk2013)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Atopijski dermatitis - analiza Melema Vasic
16.10.2013 21:10:59   
Ajnesk2013
S fakultete, kjer se pise diplomska naloga, sem dobila sledeci odgovor:

Pozdravljeni!
Nekam sem založila vaš zadnji mail, se opravičujem
Eksperimentalni del diplome se je zaključil, kmalu po mojem zadnjem mailu. Naredili smo torej enostavno analizo kreme, o glavnih rezultatih sem vam že poročala. Zaenkrat nimamo načrtov, da bi nadaljevali z raziskavami (zaradi selitve tudi redne tematike čakajo). Diplomantka ima status do marca, tako da bo najbrž takrat diplomirala in napisala diplomo.
Takrat vam lahko pošljem diplomo, ker vas bo najbrž zanimalo.

Lwp pozdrav,
Katja


Na fakulteti so torej potrdili betametazon dipropionat in nadaljnih raziskav, kot je razvidno iz maila, ne bo. Torej smo se vedno ostali v dilemi, ker so neujemanja med rezultati diplome in razlagami raznih zdravnikov, se vedno ostala. Odlocili smo se, da bomo kremo vseeno se analizirali na Dunaju za 2000 EUR. Analiza vsebuje testiranje na 120 vrst kortikosteroidov.

Do objave, da se pise diplomska naloga, se nas je odzvalo okoli 130 ljudi, ki smo bili pripravljeni prispevati za analizo. Ce vsi prispevamo po 10 EUR, ze takoj zberemo 1300 EUR. Cilj nam je zbrati 200 ljudi, tako bi na posameznika dejansko prislo le 10 EUR.

Ce ste tudi vi za to analizo, me kontaktirajte na email: ajnesk2013@gmail.com
ali pa se pridruzite skupini na facebook: https://www.facebook.com/groups/testiranje.melema.vasic/

Lep pozdrav.

(odgovor članu Ajnesk2013)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
17.10.2013 8:57:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ajnesk2013)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Atopijski dermatitis - analiza Melema Vasic
17.10.2013 9:31:42   
Ajnesk2013
metulj333 - najlepša hvala!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?