|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avtoimunska bolezen...
21.4.2010 21:23:20   
Anonimen
Pozdravljene,

ali ima katera podobne izkušnje...

V pol leta sem imela dva ss, oba v osmem tednu. Ker imam avtoimunsko bolezen- luskavico, moja g predvideva, da je to vzrok za ss. Med prvo nosečnostjo naj bi se v mojem telesu ustvarila neka protitelesa.V prvem tromesečju, ko posteljica še ne opravlja svoje funkcije v celoti, plod zaznajo kot tujek in ga uničijo. Zanosim pa brez težav.

Ali ima katera podobne težave? Ali obstaja kakšno zdravljenje in kje?

Hvala, lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Avtoimunska bolezen...
21.4.2010 22:11:10   
Anonimen
Prvič slišim za kaj takega, da ima  ženska  splave zaradi luskavice. In mi je totalna bedarija, brez zamere. veš kolk mojih kolegic bi blo brez otrok zarad tega potemtakem?user posted image In moški bi bili potemtakem potencialni prenašalci...menjaj ginekologa. Luskavica pa ozdravljiva ni, edino omiliš jo lahko. Do dermatologa stopi.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Avtoimunska bolezen...
21.4.2010 22:15:11   
pajkica2
Verjetno je mislila da če imaš eno avtoimuno da lahko da imaš še kakšno, ki povzroča SS? Najprej je potrebno postaviti diagnozo, potem pa šele pride zdravljenje. Te je dala na kakšne preizkave?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Avtoimunska bolezen...
22.4.2010 8:24:03   
Andi7
Ni glih bedarija, vsaj meni se zdi. Ker moj imunski sistem deluje malce drugače kot pri človeku brez avtoimunske bolezni. Pri luskavici se koža obnavlja veliko hitreje, ker imunski sistem narobe deluje. Imunski sistem dela v prid telesa, ga brani pred tujki, v prvem tromesečju pa je nosečnost še tujek v telesu, ker posteljica še ne dela v celoti. V desetih letih odkar imam luskavico sem bila že pri xx dermatologih in nobeden od njih mi nikoli ni povedal da je luskavica avtoim. bolezen, ampak mi je povedala prav g. Preiskave še sledijo, me je samo zanimalo, če ima katera take ali podobne izkušnje. Sto ljudi sto čudi, pravijo user posted image .

(odgovor članu pajkica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Avtoimunska bolezen...
22.4.2010 8:36:59   
Hope2
Nimam pojma kako je z luskavico. Avtoimune bolezni, protitelesa... za vse to ti da osebni zdravnik napotnico za polikliniko-endokrinologa in ti tam opravijo testiranja. Če kaj najdejo, ti predpišejo zdravila- kortikosteroide-medrol. Tega potem jemlješ vse do 12 tedna nosečnosti oz dokler posteljica ne prevzame svoje funkcije, dozo ti določijo na podlagi števila protiteles. Na plod ne vpliva.


(odgovor članu Andi7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Avtoimunska bolezen...
22.4.2010 9:21:04   
Andi7
Hope2 hvala za infouser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Avtoimunska bolezen...
22.4.2010 10:41:04   
AnaNikaNusa
Andi7,

pozdravljena. Sicer nimam odgovora na tvoje vprašanje, imam pa tudi jaz probleme z luskavico. Sicer mi še ni uspelo niti zanosit (pco, slab partnerjev spermiogram), ampak glede na to, da nisem niti malor eagirala na klomifen, sem začela razmišljat, da ima mogoče to tudi kakšne veze z lsukavico?! sama sem sicer že prej vedela, da je avtoimunska bolezen, le odgovora, kako jo pozdravit, mi ni dal še nihče. Meni je najbolj pomagala fototerpija, mi je čisto zgnilo, ampak se mi je potem čez dva meseca recimo spet pojavila na enem mestu, in sicer ne deni nogi, na zunanji strani, žarišče v velikosti dlani. in to sedaj nikakor ne zgine. sonca pa tudi od nikoder, to mi (še sploh v povezavi z morsko vodo) izredno in edino pomaga. trenutno sem prešaltala na naravno zdravljenje (glina, arganovo olje), ker mi tiste kortikosteroidne kreme niso nič pomagale, samo koža se mi je stanjšala. pravijo, da je luskavica posledica težav z jetri. imaš kakšne izkušnje s tem?

je pa zanimiv ta tvoj primer. ali potem telo zavrne tudi tablete, če bi jih jemala, ki jih tudi prepozna kot tujek?
no vsekakor ti želim čim hitrejšo zanositev in predvsem donositev!
sem pa brala, da se marsikateri luskavica v nosečnosti zelo izboljša oz ji celo izgine! tako da kr pozitivno naprej:)

(odgovor članu Andi7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Avtoimunska bolezen...
22.4.2010 13:32:05   
Andi7
Luskavica je res povezana z delovanjem jeter, vendar je zelo malo znanega o njej. Obstaja več teorij. Je pa pri vsakem posamezniku drugače- enemu paše ta krema, drugemu pa spet nekaj drugega.Meni trenutno pomaga mleko za telo od Garniera z 5% ureo, ko se koža navadi pa je spet konec.Fototerapija mi ni pomagala. Kot praviš morje in sonce.
Kako je glede tablet še ne vem, upam pa da bo pomagalo. V prvi nosečnosti nisem imela težav, donosila in rodila sem čudovito punčko user posted image , upam le da se je luskavica ne bo lotila, ker je zelo nadležna bolezen, ki na pogled ni ne vem kaj, te pa psihično zdeluje, kar posledično pomeni spet več plak na koži. Med nosečnostjo res nisem imela velikih žarišč, zato pa po porodu, uf je grdo zgledalo. Izginjati pa je začelo, ko sem ponovno dobila menstruacijo.

AnaNikaNusa držim pesti, da zanosiš, mogoče pa res še kakšna preiskava v to smer ne bo škodila.

(odgovor članu AnaNikaNusa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?