|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bicom-NUJNO
5.12.2005 23:13:10   
tins
Pozdravljene,
V sredo se odpravljamo na prvi pregled k Bicom terapevtu. Zanima pa me če se pregled vseeno lahko opravi, če je koža moje hčerke čisto pikasta, saj sem ji včeraj (prvič) dala jesti peso in je očitno alergična tudi na to (ali mora biti koža "lepa", da lahko vidijo, kateri alergen povzroči reakcijo???)
Hvala za vaše odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bicom-NUJNO
5.12.2005 23:55:20   
KODA
Pet dni pred alergo testi otrok ne sme dobivati antihistaminične terapije.
Če je vsa pikasta,ni nič hudega,samo antihistaminika ji ne smeš dati,ker so testi lahko zaradi tega lažno negativni.
Če pa misliš,da otrok trpi zaradi tega ,pa pokliči ali obišči zdravnika.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bicom-NUJNO
6.12.2005 10:24:35   
asija
Nič ni narobe. Asija je imala na rokici in za ušeci ful rdeč ekcem pa ni bilo nič narobe. Midve greva v četrtek na prvo terapijo. Upam, da bo uspešna.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bicom-NUJNO
6.12.2005 15:54:39   
tins
Hvala obema, se še tipkamo...

(odgovor članu asija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bicom-NUJNO
6.12.2005 23:27:18   
@
Mi smo bili danes v Mariboru pri dr. Siličevi. Mali je bil priden kot šus, nisem mogla verjeti. Našli so nam: mleko, pšenico, riž, rž, candido (torej tudi nič sladkorja in sadja razen kislega jabolka user posted image ). Ker se še dojiva, velja za oba.
Mi je omenila, da je dr. Medved iz Olimja pred par dnevi umrl (ta ki je bil glavni v Slo za te zadeve). Menda ga ena gospa nadomešča.
Mi pa tudi niso nič omenili, da so kakšne omejitve glede pregleda. Razen za nosečnice, da do 5. meseca nosečnosti ni priporočljivo.
No, čaka nas pribl. 20 terapij user posted image .
Pa tudi to ni problem, da bi le bilo vse ok z našim žabonom.

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bicom-NUJNO
7.12.2005 17:26:29   
asija
@ ne morem verjeti 20 terapij boste imeli. Meni so rekli, da bo potrebnih 5 ali 6. Ugotovili pa so ji alergijo na vso sadje, meso, sladkor, krompir, papriko, paradižnik, kumino, janež, na nekaj barvil in emulgatorjev. Rekla, da da ni tako hudo. Vendar je huda dieta, pa še en virus mi je "fasala".user posted image user posted image

Kako to , da boste imeli toliko terapij?

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bicom-NUJNO
7.12.2005 20:07:52   
tins
Pozdravljene!
Tudi mi smo bili danes 1. na BICOM-u. In na kaj smo alergični? Vprašanje je, na kaj nismo??user posted image user posted image user posted image Uglavnem, na vse! Ne samo na mleko, jajca..kot sem že sama ugotovila, ampak na VSO sadje, veliko zelenjave, vso meso, VSA mleka... čist sem bla šokirana! Zdravnica je rekla, da ima čisto sesut imunski sistemuser posted image user posted image user posted image . Šli bomo definitivno velikokrat na terapije (ampak ne pa 20user posted image -tudi meni se zdi to fuul velik!) Te alergije so res ena muka, sploh ne vem, kaj bomo zdej jedli...lp

(odgovor članu asija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bicom-NUJNO
7.12.2005 22:04:27   
@
Mislim, da imamo toliko terapij, ker so mu v prebavnem traktu našli gljivico candido, ki je še posebej trdovratna (to sem vedela že prej, ker ima isto finto moja sodelavka). Vseeno pa me je šokiralo, da 20 terapij. Razmišljam, da bi šla še kam drugam, me res zanima, če bi isto povedali.

Joj, danes sem bila v Mercatorju in iskala primerno hrano zase in za malega. Ok, zanj še nekak, ker še ne je toliko, zame pa prava katastrofa: vse kar sem vzela v roke ima ali sladkor ali kvas ali pšenico... Sem kar malo obupana. No, jutri pride sodelavka z recepti in nasveti, upam, da me malo opogumi...

Zjutraj lahko jem samo jajca. user posted image Kruh si bom morala sama peči (brez kvasa), sadje odpade, tudi marmelade... Mogoče kakšni műsliji, če ni pšenice s sojinim mlekom... fuj...

Kako se pa ve prebijate skozi to, če še dojite? Koliko tega sploh prehaja v mleko? Sicer je star že 8 mesecev, ampak sem še kar mislila malo dojiti, sploh zdaj, ko nama odpadejo vse skutke, jogurti, piškotki, kruhci, sadje...

Danes sem res down...user posted image
Jutri grem še v Interspar, tam je bolje založen oddelek z zdravo hrano.

papa, Afna

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bicom-NUJNO
8.12.2005 11:42:21   
asija
Tins kje sta bili na testiranju?

Midve hodiva v Rog. Slatino. Imata pa skoraj podobno ugotovljene alergene. Res je hudo s prehrano. Sploh naša ko je ful neješč otrok. Edino sadje in meso je imela rada. Sedaj pa še to odpade. Sedaj greva na 1. terapijo bom poročala kako je bilo.

Lep dan

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bicom-NUJNO
8.12.2005 11:53:18   
tins
Zdravo Asija!
Tudi mi smo bili v Rogaški Slatini in sem bila ful zadovoljna, no, bomo videli, kako bo, ko se začnejo terapije ( 1. gremo 21.-do takrat pa brez vsega sadjauser posted image user posted image ). Tud moja tamala že od nekdaj fuul malo poje in tud počasneje pridobiva na teži in sem vprašala na BICOMU, če je možno,da je tudi to povezano z alergijami in je rekla da ja. Sem pa računala, da če bo vse uredu, bomo že februarja lahko jedli vseuser posted image user posted image , tko da, bomo že preživeli. Kaj boste pa vi najprej "poštimali"? Kaj pa cepljeni, ali ste že bili?
Lp

(odgovor članu asija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bicom-NUJNO
8.12.2005 15:32:17   
asija
Asija je dala prvo terapijo uspešno čez. Najprej smo imeli sadje, ker ga ima ful rada.
Sem pa nesla njeno kapico, pralni prašek, kremo A dermo in hladilno mazilo (ki ga dobiš na recept) in pečeno ribo. Pokazalo se je alergija na kapi, hladilnem mazilu (z olivnim oljem) in pečeno ribo. Čudno , ker zadnjič je bila riba negativna. Midve imava v torek ponovno terapijo, tako, da bom nesla njeno milo, vodo, olje...

Asija bo 14. stara 14 mesecev in sva bili prejšnji mesec na cepljenju. Bilo je vse o.k. Koliko pa je stara tvoja? A tvoja je tudi alergična na čaje? A zdaj se morata držati diete za vse alergene ali samo za sadje? Sem pozabila vprašat. Midve se drživa za vse.

Moja ima komaj 9300 velika pa je 79 cm.


(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bicom-NUJNO
9.12.2005 15:20:02   
tins
Čao! Ker je alergična na (skoraj) vse, sva se z terapevtko dogovorili, da bomo najprej poštimali sadje (ki ga že fuul pogrešamo), meso (ki ga bomo malo manj pogrešali, saj je do sedaj jedla samo piščančje, aja, stara je 7 mesecev!), pa še barvila, konservanse, te skupine, s katerimi praktično sploh nima stika. Potem pridejo na vrsto pa zelenjava, žita, mleka...Res nam ni dolgčas. Poleg hrane bo naslednjič stestirala še njeno kozmetiko, prašek...
Kot sem že rekla, glede zdravljenja sem ful optimistična, bolj me skrbi, ker je pikasta (po obrazu fuuul) zadnje dni kar konstantno, čeprav ne je nič novegauser posted image user posted image . Mažem jo z Lipokremo in Bepantenom, ji malo pomaga, ampak jo očitno ful srbiuser posted image user posted image . Naslednji teden greva k pediatrinji in ji bom rekla za kakšno novo kremo (kaj pa vi uporabljate??). Cepljenje, kot sem že pisala prelagamo, dokler ne bo brez alergij, glede teže pa ne vem točno, ampak gotovo nima več kot 7user posted image kil pri 7 mesecih. Počasi, počasi, počasi lezemo gor.

@-glede hrane zate ti res ne znam svetovat. Ko sem mojo še dojila in bila na dieti sem popila veliko sojinega mleka, kupovala sem hrano brez okusa na dietičnih  oddelkih (Špar je res bolj založen, poskusi še v DM-u...). Na internetu si najdi še recepte s tako dieto, aja, pa doma pečen kruh v aparatu za peko kruha je fuul dober!!
lp, se tipkamo

(odgovor članu asija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bicom-NUJNO
9.12.2005 16:18:28   
asija
Tins mi uporabljamo od Aderme ex-omego. Res full dobra zadeva. Dobi se jo v lekarni brez recepta. Nam je edino ta pomagala. Če izključim elocom.

Včeraj zvečer me je skoraj kap, mala je bila vsa rdeča po obrazu. user posted image Danes sem klicala terapevtko in jo vprašala, če je to običajno in mi je rekla, da ne. Vendar bi morala dosti piti. Naša pa ni nikoli žejna. Jedla je pa porovo juho. Tako, da naslednjič nesem še por stestirat.

Danes sem bila tudi v bolnici pri alergologinji, ker sem dala vpisat izvide in imava ponovno testiranje spomladi. Malo sem pa v dvomih glede jajca, ker v Rog. se ni pokazala alergija. Bom naslednjič kar kuhan beljak nesla in naj jo še enkrat stestirajo.

Lp


(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bicom-NUJNO
9.12.2005 19:09:18   
tins
Aja, to me pa res zanima: tudi mi smo bili na alergološkem na pediatrični (julija), kjer so ji delali kožne teste za mleko in jajca. Bili so (lažno) negativni dobil sem recept za mleko Pregomin in nov datum v mesecu januarju . Kaj pa zdaj, ko hodimo na BICOM?? Ali lahko kar prekličem in rečem, da smo zdravi (čeprav takrat še ne bomouser posted image ), ker res nočem, da jo še enkrat "brezveze" špikajo...



(odgovor članu asija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bicom-NUJNO
9.12.2005 19:10:30   
tins
Pa še nekaj: ali kaj veš, če mamicam otrok z alergijami, atopičnim dermatitisom res pripadata 2 ali 3 dodatni meseci porodniške??

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bicom-NUJNO
10.12.2005 0:23:08   
Ropotuljica
Punce, a se da kateri malo bolj podrobno opisat, kako zgledajo ti testi. jaz namrec tudi razmisljam o tem, da bi svojo 7-mesecnico peljala na testiranje. Zelo vam bom hvalezna. 

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bicom-NUJNO
10.12.2005 12:23:35   
asija
Tins, na tvojem mestu bi šla vseeno na testiranje. Mogoče pa kaj novega pokažejo. Pa tudi ni tako hudo. Zahtevaj še krvne teste. So bolj zanesljivi. Asija tudi gre marca ponovno. Nimaš kaj izgubiti.


Pa tudi zaradi podaljšanja porodniške je vredu, ker več izvidov boš imela tem boljše je. Če ni dokazana dobena alergija zelo težko, da jo boš dobila. Nas je balje rešilo to, da je bila Asija pri 2 m v bolnici zaradi zaprtja. AD je imela res hud. Če bo kdaj imala ful hude pikice ali izpuščaje po koži jo kar slikaj in priloži k izvidom.
Tins iz kod si?


Ropotuljica

Testiranje izgleda takole: v rokico ali na zatilje ji bodo dali nekakšen valjček, ta je priklopljen na aparat bicom. Terapevtka ima v roki nekakšno (nihalo), ne vem kako se mu strokovno reče, in ko pride v stik z alergenom nihalo zaniha na bicomu pa se pojavi nekakšna frekvenca (v obliki odklonov). To je bolj po domače opisano. Vse skupaj traja nekje 10-15 min. Otrok sedi v tvojem naročju.

Terapije izgledajo podobno. Le da trajajo pol ure ali eno uro. Otrok se lahko igra tako, da res hitro mine.

Fajn pa je, da neseš zraven vse možne stvari, ki so v stiku z otrokom. Jaz bom naslednjič nesla, mila, por, šal, olje, plenice...

Če vaju še kaj zanima kar vprašajta.

(odgovor članu asija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bicom-NUJNO
10.12.2005 20:57:45   
Arwen
Živjo! Tudi mi se bojujemo z alergijo in AD od 3. meseca starosti. Zdaj je Tian star skoraj 8 mesecev in koža se je po Bicom terapijah zelo popravila. Alergičen je bil na okrog 20 živil, imeli smo 3 terapije in zdaj že uvajava alergene v prehrano (počasi, enega na teden). Seveda se tu in tam še pojavi kakšen flekec in rdečina, tako da moram biti še vseeno sama malo pozorna na to na kaj bi še lahko bil alergičen, saj na bicomu nima testerjev vseh živil (nima npr. blitve, pora, kivija, kakija,...). Zanimivo, da je bil tudi Tian alergičen na rdečo peso.user posted image Sploh nisem posumila nanjo, potem sem jo pa le nesla testirat in res ni bilo v redu. Dobro, da ne bom predolga. Hotela sem vaju v bistvu samo spodbuditi, da ta stvar deluje in da bo bolje. Jaz še vedno vztrajam pri dojenju, čeprav se mi že pošteno sanja o kremšnitah in podobnih zadevah.user posted image @, jaz sem v obdobju najstrožje diete (tudi brez kruha) jedla en dan koruzne žgance, drug dan ajdove, naslednji dan proseno kašo, potem ajdovo kašo in spet od začetka. Tudi sama nisem bila navajena takšne prehrane, je bila res mukauser posted image ampak se je splačalo in sem vesela, da nisem prenehala z dojenjem, saj v njem izredno uživam. Za posladkat sem imela pirine napihnjence, ki jih dobiš v Dm-u (samo če lahko ješ med, saj so obliti z njim). Če lahko ješ sojo, potem lahko marsikaj sčaraš skupaj iz sojinega mleka ali pa pij riževo mleko, je tudi v redu. Če se bom še kaj spomnila pa še napišem. Srečno! T.

(odgovor članu asija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Bicom-NUJNO
11.12.2005 23:34:11   
@
Jutri gremo tudi mi na prvo terapijo. Upam, da bo Tim  priden.
Asja, čudi me, da ste bili s testiranjem gotovi v 10-15 minutah, mi smo bili vsaj 45 minut noter. Koliko ampul je imel, ne znam povedat, ogromno. Moti pa me, da ne vem, na kaj so ga testirali in na kaj ne... kar se tiče hrane.
Rekli so mi, naj prinesem svoje mleko tudi v kontrolo. Dobro, da ste napisale, da ste nesle tudi ostale stvari, moram tudi jaz: ovčko, na kateri sedi, umetno "ovčko" v kombinezonu, milo... Kako pa to spakirate? Kar v robec zavijete ali kaj?

Kar pa se tiče diete: če ne bi imel candide, bi bilo ok, ker bi lahko jedla kvas in sladkor. Tako pa ostaneva brez vsega kruha, medu... (s čokolado oblitih napolitankuser posted image )... Jemo pač meso in zelenjavo. Samo zajtrki so malo kriza. Sem pa že dvakrat pekla "kruh":
Pirina moka + radenska + sol = zmešaš do gostote mase za šmorn in pečeš na 200 pribl. 50 min. Niti ni tako slabo, če že drugega kruha ni. Lahko dodaš kakšne semenke.

Ali je imel še kateri od vaših user posted image gljivico candido? Bojda jo otročki z AD imajo kar praviloma vsi. user posted image

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bicom-NUJNO
12.12.2005 0:03:35   
Ropotuljica
Asija, hvala, resno razmišljam, da bi šla, čeprav tako zelo hudo pri nas ni. Je pa res, da mi zaenkrat še ni uspelo ugotovit, na kaj bi bila alergična (se še doji, počasi uvajava gosto hrano). Moram razmislit in se odločit. Hvala še enkrat. Uspešno zdravljenje vsem!

(odgovor članu asija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Bicom-NUJNO
12.12.2005 13:15:43   
tins
Čao Asija in ostale!
Ve kaj me še zanima; kaj vse si priložila v prošnjo zapodaljšanje porodniške? Poleg alergoloških izvidov še kaj? Mi smo bili namreč tudi že kar ornk bolni, saj je imela mala vneto ledvičko-a priložimtudi to. In pa, ali za to obstaja poseben obrazec (se ga dobi na CSD?)  in pa ali je kakšen rok za oddajo?
Povej mi še, kakšno kremo uporabljaš za mraz za po obrazu? Jaz sem namreč kupila od Bubchen, pa se ne obnese, saj ima potem vseeno razpokano in rdečo kožo po ličkih (ampak najbrž ni alergija, ker je drugačen izpuščaj, jo bom pa vseno nesla stesirat). Upam, da ste vedve zdrave in da vama ni preveč težko z dieto (moja kar veselo je oromno kašic in pa zelenjave, ampak vseeno kmaj čakam, da bomo spet lahko jedli sadjeuser posted image ).  Aja, smo pa iz Vrhnike (pri Lj.), kaj pa ti (ne vem, kje so Poljčaneuser posted image ). Uživajte!

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Bicom-NUJNO
12.12.2005 15:49:17   
Anonimen
Tins in @, Asija vama sporoča, da se ne more prijaviti na RR in je zato ni nič gor, da bi vama odgovorila. Tins, tebi sporoča:

"Tins , da naj da kar vse izvide kar jih ima tudi zaradi ledvičke in naj ji pediatrinja napiše mnenje. Ne rabi nobenega obrazca kajti vse skupaj naj odnese na CSD in ji tam pošljejo. Jaz uporabljam kar Adermo za mraz in veter in je vredu." Ko ji bo prijava uspela, se vama takoj spet javi.user posted image

(odgovor članu tins)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Bicom-NUJNO
13.12.2005 10:17:32   
asija
končno je uspela prijava.user posted image user posted image user posted image

Tins Poljčane so pri Slovenski Bistrici (štajerska) in blizu Rog. Slatine.
Ti kar 2 meseca prej daj na CSD, da imaš še čas v miru pritožiti v primeru, da dobiš zavrjeno. 

Komaj čakam, da gremo na terapijo in da vidimo, če že lahko je sadje. Drugače je pa kar hudo z dieto, ker ima ful rada sadje. Vsak dan je zelenjavne juhce in riž ali pa makarone, ker tudi krompirja ne sme.

Jaz sem nesla kar celo kramo tja. Prašek pa sem dala v plastično vrečko. 

@, mogoče je testiranje trajalo več kot 15 min meni je ful hitro minilo.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Bicom-NUJNO
13.12.2005 13:57:47   
tins
Čao Asija!
Mi smo bili pa danes pri pediatinji in smo se malo tehtali in merili in ima moj "drobižek" komaj 6300g (pri 7 mesecih!). Zdravnica pravi, da je sicer tik pod spodnjo mejo, ampak pomembno je, da je proporcionalna, pa še, da glede na mojo telesno konstrukcijo ( sem tudi bolj suhec) tud ne more bit ne vem kok velik otrok, tko da... A ti se še spomniš, kolko je imela tvoja pri tej starosti?
Drugače pa je koža danes že 5 dan totalno rdeča in hrapava in sem ravno prej klicala v Rog. Glede na to, da uvajala nisem čisto nič novega mi je rekla, da je poslabšanje verjetno zaradi tega,ker sedaj poje ostalega (žitarice, mleko in zelenjava) količinsko toliko več in je telo zaradi tega obremenjeno in  mi še svetovala, naj ji pripravljam čimbolj raznoliko (vsak dan druge vrste žitaric, mleka, zelenjave- pa že sedaj imamo 6 vrst žitaric za kašice in 2 vrsti mlekauser posted image ).
Drugače vam pa kar zavidam, da ste tako blizu Rog., saj bo nas vožnja tja in nazaj, poleg same terapije najbrž kar pošteno udarila po žepu. Ampak, mi ni žal, da sem se tako odločila , ker so bojda najboljši, najbolje usposobljeni, in je celo zdravljenje tako znatno krajše kot pri drugih. Bomo videli.
Se še tipkamo, pridni bodte!
 

(odgovor članu asija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Bicom-NUJNO
15.12.2005 9:03:30   
asija
Tins, moja je imela 7010 pri 7 mesecih velika pa je bila 69 cm. Sedaj pri 14 ima 9300, velika pa je 80 cm. Nič se ne obremenjevati jaz sem se že nehala, bodo pač suhice. user posted image user posted image user posted image

Tudi Asija je bila po prvi terapiji ful rdeča, sedaj po drugi pa je bila občutno manj. Baje zaradi preobremenjenosti organizma.

Naša že lahko je sadje vendar samo košček vsak dan.  V torek smo odpravljali meso in barvila. Terapijo pa imava spet v torek. Zraven sem nesla ful dosti stvari. Najbolj me je zanimalo jajce. In se je pokazala reakcija. Ful čudno, da pri njihovem jajcu pa ne. Tako, da verjamem v to, kajti tudi v bolnici ji je bila dokazana alergija na jajce. Naslednjič jo bomo spet testirali, drugače pa bom prosila, če lahko damo terapijo še za jajce skozi.

Res se daleč vozite, vendar če pomaga se splača.

Lep dan in uživajte s svojimi sončki.

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?