|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bojim se, da imam premalo mleka!!!
11.10.2006 21:56:33   
saraja
Lepo pozdravljene vse mamice!

Imam fantka, ki je star 2meseca in 3dni. Danes sva bila v posvetovalnici, imela sva kontrolo teže in višine! Pridobil je 670 gramov, kar je sestra rekla, da je ravno toliko, da je na meji, zrasel pa je 5 cm.
Pri dojenju sem zadnja dni opazila, da se mali sploh ne naje, ker je čez pol ure ali uro lačen! Vedno mi poje iz obeh dojk, kar mislim, da ni prav, ali pa tudi! Sama sem razmišljala,da bi mu dodajalo mleko. Malek mi zaradi tega tudi čez dan ne spi kot bi mogel, to je 20 min naenkrat!
Katero hrano naj uporabim in katero flaško, da bo potem še sploh se hotel dojiti??? Svetujejo mi le hrano iz Avstrije!
Pomagajte mi z nasveti, saj si želim, da moj otrok ne bi bil lačen!

Hvala

_____________________________

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
11.10.2006 22:07:14   
Katrin
Nič nisi napisala, po čem sklepaš, da je lačen. Ali se joka? Je nezadovoljen? To, da se včasih doji vsako uro, je normalno. Tudi to, da pije iz obeh dojk, je normalno. Sedaj raste in se razvija, potreboval bo vedno več, tako da mu moraš ponuditi obe dojki. 5 cm je veliko in tudi teža ni premajhna.

V kolikor želiš dojiti še naprej, potem ga doji in ne prehitevaj s stekleničkami.

Veliko sreče user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
11.10.2006 22:13:10   
saraja
Sklepam po tem, ker bi še vedno rad jedel, kar išče in išče in se zaletava z glavo v ziziko. Potem pa pomislim, da ga zvijajo šraufeki pa mu dam dudo se pa še bolj joče, pa ga dam nazaj na zizo in ker ne teče je to potem taka jeza, da ne vem kaj naj storim. JEdel bi pa tako pogosto, da se mi do naslednjega obroka sploh ne proizvede mleko!

Res ne vem kaj naj storim, rada bi pa še dojila.

_____________________________

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
11.10.2006 22:15:08   
Katrin
Potem pa kombiniraj dojenje in adaptirano mleko po steklenički. user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
11.10.2006 22:41:18   
mamči
V tem obdobju je možen poskok v rasti, hkrati pa ti primanjkuje mleka  ker se podzavesto sekiraš zato, kar so ti rekli v posvetovalnici. Pozabi - dokler sta v mejah "normale" ni panike !
Sama sem podobno doživela ene parkrat - enostavno se je pojavil dvom v dojenje.

Najbolj pomembo zdaj je, da se otrok pošteno naje - pripravi mu malo aptamila, al pa kakšnega drugega mleka. Druga pomembna stvar pa je, da poskrbiš zase, kaj dobrega poješ, meni je zelo pomagal tud čaj iz sezamovih semen ( ni nek zvarek prefinjenega okusa, deluje pa ). Prsi si stuširaj z toplo vodo, tud to pomaga.

Meni je v teh kriznih obdobjih pomagala knjiga Dojenje in materinstvo iz srca, ki me je zelo pomirila. Pa nikar si ne misli, da če otročku izjemoma ponudiš flaško, da je konec z dojenjem - pusti vama čas. Čim večkrat ga pa pristavljaj k prsim, tud če se bo samo crkljal - vse to spobdduja nastajanje mleka.

Vso srečo in zaupaj vase in v dojenje !

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
11.10.2006 22:43:29   
pravljica
midva sva tudi imela ravno v takšnem času enako krizo...še zdaj ne vem, ali je bil res lačen ali ga je zvijalo ali kaj tretjega...iz okolice so seveda prihajale samo pripombe, da je sigurno lačen, da imam premalo mleka ipd. ...ampak sem vztrajala, čeprav bi že včasih najraje koga po mleko v lekarno poslala...dojila sva se, ko je želel (beri pogosto)...ne vem, kako dolgo je trajalo, ampak je šlo brez dodatkov in se še pri skoraj 15. mesecih dojiva (oz. cartava ob večerih in ponoči)


_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
11.10.2006 22:51:14   
mika
meni je pediatrinja rekla, da je večji pokazatelj napredka koliko otrok zraste, kot pa teža. glede na to, da je zrastel za 5cm, ima dovolj mleka. mogoče, pa ga napenja. ko je naša imela krče, je skos visela na joškah. uuuuh, kar naporno.
če pa misliš, da je lačen, pa mu daj kakšen dodatek, glede tega pa ti ne znam svetovati.

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
11.10.2006 22:52:14   
Anonimen
Kar je najpomembneje: sama kvalitetno jej in pij ter si spočij. Naj malčka za kakšno urico vazme partner ali katera babica. Zaradi poskoka v rasti je malček bolj lačen, ti pa si utrujena in se poleg tega še sekiraš, zato pa ni dovolj mleka.

(odgovor članu pravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
12.10.2006 13:25:29   
Alisa
Moj je star 3 .mesce pa je samo na eni dojki in čez dan je na 3 ure zvečer pa na 2,1 al pa tud na pol  ure. Če mi primanjkuje mleka si vedno skuham čaj iz janeža, kumine in komarčka in tisto spijem  cca. 1 liter pol mam pa problem ker je preveč mleka. Ne vem probaj, dobiš pa v lekarni tudi čaj za doječe mamice.
Mogoče bo pomagalo.
Pa še to če ti je zrasel 5cm pol dobi dovolj mleka!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
12.10.2006 20:59:10   
žanai
Ojla!

Zelo pomembno je, da spiješ dovolj tekočine. Ponavadi pozabimo na to- vsaj jaz sem. Zato sem se navadila, da pred vsakim dojenjem (ali po njem) popijem velik kozarec soka ali pa kakšnega čaja za dojenje.

Pa kot so že ostale rekle- mleko nastaja, kolikor je po njem povpraševanja.
Naša bučka je bila občasno bila bolj lačna in sva se pogosteje dojili... več mleka pa mi je začelo nastajati šele po nekaj dneh. Počasi, ampak ga je bilo potem dovolj.

Ti samo vztrajaj, dokler ti pediatrinja ne reče drugače.

Pozdravček!

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
12.10.2006 23:59:26   
ČebelicaMaja
Pri meni je bilo enako- naj ti povem, da je, dokler otrok samostojno ne stoji, to pomeni z istegnjenimi nogicami, gl. pokazatelj napredka teža, šele kasneje, ko stoji je pokazatelj napredka višina (tako so meni rekli v dispanzerju). Jaz sem dojila še naprej, sem ji pa dodajala najprej Conformil zaradi krčkov, potem pa Aptamil 2, na katerem smo še sedaj. Pa ni bilo prav nobenega problema, ni zavračala ne dojke, ne flaške, bila pa je sita, zadovoljna, napredovala je in jaz sem bila pomirjena. Poskusila sem vse 8pumpanje, počivanje, čaji, polente, ni da ni), da bi povečala količino mleka, pa ni šlo- potem mi je tudi zdravnica rekla, da nekatere pač ne morejo normalno dojiti, četudi se trudijo- tako, da žal ni vse v povpraševanju in prav zaradi takih mnenj sem se v začetku ful sekirala... tebi se ni treba, važno je, da sta in mamica in user posted image  zadovoljna... so pa prednosti tudi v kobiniranju, tako, da je v vsem tem tudi nekaj dobregauser posted image

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu žanai)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
18.10.2006 11:45:00   
Billi
Saraja, imam podoben problem in sem ravno hotela odpreti to temo in sem videla, da ste se o tem že pogovarjale. Moja punčka je stara mesec in pol in imam tudi občutek, da se pri dojenju ne naje dovolj. Ko se podojiva, je še vedno nervozna in joka. Do sedaj sem mislila, da rabi samo malo pozornosti in sem jo pestovala, se z njo pogovarjala... in tako je minil dan. Čez dan sploh ni več spala! Zvečer sem ji pa vedno naredila obrok Aptamila, da je vsaj lahko zaspala. Ponoči sem spet lahko dojila in tako nekako "za silo" do naslednjega večera. Danes pa sem ji za probo že popoldne dala mleko po flaški in je pojedla dodatnih 100 ml!!! Sedaj se je končno umirila in malo zaspala, kar se že dolgo časa ni zgodilo. Sem se kar zgrozila, da sem jo ves ta čas stradala.
Zdi se mi, da otrok raste in rabi vedno več, jaz pa imam mleka vedno isto, ne glede na to koliko se trudim. Občasno si tudi spumpam mleko in ji dam vmes še tisto, ampak se mi zdi, da še vedno ni dovolj. Večinoma berem, da nimate težav z dojenjem oziroma, da ste se uspešno spopadle s temi težavami, ampak meni ne gre in ne gre user posted image Jaz sem se sprijaznila, da bom pač dodajala, ker do zdaj sem se samo sekirala.
Drugače pa Saraja, moja nič ne odklanja dojenja, čeprav dobi tudi po flaški. Enako veselo zagrabi flaško in dojko, tako da kar poskusi, če ti dojenje še naprej ne bo šlo.
Lp!

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
19.10.2006 9:54:50   
saraja
Pozdravljene!!

Nabavila sem APtamil 1 in flaško od Aventa in smo dali skoz celo Kalvarijo, da je popil 50, kako bo pa danes bomo pa videli! Koliko bi pa naj spil 2m11d star dojenček?

_____________________________

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
19.10.2006 11:26:21   
smokvica
no moj je par dni starejši od tvojega pa spije kakor hdaj,najprej je pri meni nato mu dam pa še flaško pa spije od 40 pa do 60 ml,spil naj bi pa brez mojega mleka nekje od 100 - 120 ml.mi smo pri tamali imeli aventovo flaško pa se mi je zdela vredu sedaj sem pa probla flaške firme MAM pa jih ne zamenjam za nič na svetu,ker ga po hranjenju nič ne napenja in zelo malo zraka poje zraven.lp

_____________________________

razveseljujeta me Urška in Žiga

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
19.10.2006 19:44:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: saraja
Koliko bi pa naj spil 2m11d star dojenček?


Točno piše na škatli user posted image .
Se mi zdi, da med 120 in 150 ml, ampak nisem prepričana...

(odgovor članu saraja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
19.10.2006 21:30:59   
frenkuza
Ne obupat.Kolikor mamic toliko zgodb, sam ne se sekirat, to tudi vpliva. Pravijo da po carskem rezu ni mleka, midva pa se veselo dojiva že sedem mesecev pa pol vedno samo na eni dojki na obrok. So mi tolk solili vsi pamet(stiskanje in mazanje in pivo in...) da sem včasih že kar znorela.
Poišči svojo pot da bosta oba mirna in sita. Pristavljaj kadar je pač lačen. Če bo potrebno dodajat pa dodajaj.Pij dovolj tekočine bebe čaj je  o.k.Glede flaške - vsaka je čisto zanič dokler je prazna, bolj bodi pozorna na cuclje da je za primerno starost in gostoto hrane. Pa srečno.user posted image

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
20.10.2006 12:01:53   
SanjaS
No, končno še ena s podobnimi mukami...

Imam celo razpredelnico in si vsak obrok spumpam, da vidim koliko poje in potem še dodajam nekaj 50-100 ml BEBE.
Skratka: nič drugega ne delam kot pumpam, se sekiram in čudim kako je mogoče, da sem hčeri dojila po 30 mesecev brez pomisleka, da bi imela premalo mleka. In to VSAKO po 30 mesecev! Druga hči do 7 meseca starosti ni pila ničesar drugega kot moje mleko, ker pač ni hotela in rasla je krasno.
Trenutno pa taka žalost..user posted image , uspem spumpat kakšnih 600ml dnevno in to je to. Mali pa rabi med 700 in 800ml da je sit...
Pravzaprav zadnje dni tekmujem s časom- skušam pumpat vsaki dve uri in upam, da mi bo uspelo "ujeti" pravo mero.
V glavnem, problem je če začneš dvomit v dojenje, v to sem sedaj 100% prepričana. Začelo se je pa z obiskom patronažne sestre... O tem pa kdaj drugič.

LP,

S.

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
20.10.2006 13:35:22   
SanjaS
sanja ne se sekirat in kupi maksu bebo in ga hrani na umetno tudi jaz ga inuser posted image
sem veliko bolj zadovoljna in povna energijeuser posted image

mičuser posted image

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
20.10.2006 13:59:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu SanjaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
20.10.2006 17:21:34   
Billi
baky, kako vidiš, da nimaš več mleka? Jaz nikoli ne vem, če vleče v prazno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Bojim se, da imam premalo mleka!!!
20.10.2006 19:04:04   
TiaSara
SanjaS - jaz mislim, da bi mali prisesal več mleka, kot pa ti ga uspe spumpati. Morda bi bilo lažje, če bi enostavno dojila, potem pa mu ponudila dodatek - če bo še lačen bo pil, sicer pa ga bo verjetno odklonil.

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
23.10.2006 12:37:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Billi)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
23.10.2006 21:16:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?