|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 14:32:38   
bettika
Še največ tri tedne in dobili bomo novega člana družine. Česar pa se kar naenkrat zelo bojim.
Živimo namreč sami in ne morem se nadejati nobene pomoči staršev. Kako mi bo uspevalo tiste prve dni? Saj mož bo vzel 14 dni dopusta in vem, da bo ves čas pomagal po svojih najboljših močeh, ampak pomoč mame pa je le nekaj drugega.
Kako ste se soočale tiste, ki živite na svojem s tem?
Bojim se, kaj bo če bo neutolažljivo jokal, pa ne bom vedela kaj narediti, če mu ne bom znala pomagati. Tisoč in eno vprašanje mi roji po glavi. Kako bo s kuhanjem prve dni tudi ne vem. Mož se ravno za silo znajde med lonci, prav veliko pa ne. Koliko časa po porodu ste ve počivale ali ste kar takoj začele vse delat.
Res me je strah in jaz kar še ne bi šla roditi user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 14:37:39   
lelaval
Brez skrbi -  moj je bil le 2 dni doma, ko sem prišla z user posted image iz porodnišnice, potem pa sama. Če hočeš, vse gre. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu bettika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 14:44:22   
srki
Če te je strah, kaj pa če bi za kak teden povabila mami k sebi na dom, da bi pri vas spala in ti pomagala?

Drugače pa boš zmogla, kako, ne vem, boš videla da boš, še sama ne boš mogla sebi verjet, kaj vse zmoreš. Škoda se je obremenjevat s tem. Gotovo pa imaš v bližini kakšno sosedo, prijateljico, znanko, da jo povprašaš za kakšen nasvet.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 14:48:05   
smigli
Draga Bettika!
Normalno, da te je strah, pomoje nč bolj kot vsako bodočo mamico. Tudi jaz sem se morala v večini znajt sama. Z malo spretnosti in organiziranosti se da vse.
Preden greš rodit, si pripraviš vse za novorojenčka, da ti prvi mesec ne bo treba letat naokoli. Verjetno že imaš vse to in veš kaj potrebuješ.
Glede kuhanja pa sem si jaz naredila zaloge za en mesec, skuhala sem razne omake, raguje, golaže, čufte ipd. , dala v posodice, napisala kaj je noter in zamrznila. Tako da po porodu vzameš iz skrinje, pogreješ omako in zdraven skuhaš testenine, pa je kosilo na mizi. Seveda mora bit hrana primerna doječi materi, lahka.
Lahko si pa sestaviš jedilnik za  vsak dan posebej za en mesec, tako si lahko že v naprej splaniraš seznam hrane iz trgovine, ki jo lahko mož nabavlja. Sedaj ko imaš še čas, lahko svojega partnerja malo vpelješ v pranje cunj, da bo lahko takrat pomagal. Skušaj partnerja čim več vključit, ne obupaj če ne bo naredil prav v prvo, daj mu možnost.
Aja pa predvsem se ne pusti kakim starim babjim čenčam okrog dojenja ipd. Prisluhni predvsem sebi, svojemu materinskemu čutu in potrebam user posted image ! Vidva bosta namreč najbolj vedla kaj vama paše.

lp, pa srečno

(odgovor članu bettika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 14:48:31   
aluš
Če bo mož 14 dni doma, bosta s tamalim v tem časom že kar ujela ritem in sistem. Tako, da ni problem. Za kuhat ti pa težko rečem, pri nas moj user posted image  kuha že skozi, tako, da takrat tudi. Pospravila sem pa jaz. Itak ne moreš cel dan ležat. Saj otročki tudi spijo. Če ne joka, ga podojiš, preoblečeš in daš v košek. Pa je. In imaš čas eno rundo za počivat, drugo pa za kaj  naredit. Žehto dat prat, obesti (če imaš sušilca je prej in lažje-tudi likanje). Boš videla, da bo šlo. Samo prve dni je ponavadi bolj kriza, da se stvari utečejo (doenje, pa kako previti itd.)

Jaz sem bila pri obeh sama z možem. Pa imam mami in taščo 10 minut stran. Mami je prišla drugi dan, pa ene nasvete dajala, sem kar pikce dobila. In takoj določila, da ne rabimo pomoči.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 14:49:46   
lemavrica
Nej te ne bo strah. Midva sva bila na istem pa je kar šlo. Mož je dopoldne hodil v trgovino in skuhal, popoldne mi je pa pomagal s tamalim. Prve 14 dni je bil doma, če pa kaj nisem vedla sem pa patronažno vprašala.
Je pa res fino če imaš partnerja ki je pripravljen pomagat ne kakega bumbarja ki misli da se je njegovo delo končalo ko je naredil otroka.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 14:53:44   
Spark
Moj mož je bil doma, samo kuhati pa res ne zna. Sedaj dokler še nisi rodila, skuhaj ogromno golaža, pa lepo daj v zmrzovalnik, potem pa bosta zraven kuhala, makarončke, riž, polento, kromper, pa bo za prvo silo. Vsake toliko sva si pizzo naročila, pa je šlo. Res da moja tašča živi nad nami in smo dobili parkrat kosilo, smo vseeno kar sami nekako folgali.
Kar se tiče druge pomoči, jaz nisem mogla samo ležat pa čakat da mi mož dela po stanovanju. Sem tudi jaz sama posesala pa vse ostalo normalno delala. Res pa je da sem tudi ogromno počivala. Glih ne pretiravaja, oz, saj boš videla po svojih zmožnostih kako boš lahko delovala.
Kar se tiče joka, dojenčki jokajo. Naj bo otrok nafutran pa previt, pa že nekako bo. Sej to se morajo vsi starši naučiti kako potolažiti otroka. Sej bo tudi tebi šlo.
Tako, jaz ti želim čim lažji in hiter porod. Nič se ne obremenjuj, ker to nič ne pomaga. Drži se, srečno.


(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 14:55:28   
nicnic
Moja tašča in tast sta v isti hiši kot mi, pa nista pomagala čisto nič. Še vsak dan ga nista prišla pogledat, pa ej to njun prvi vnuk. Mož kuhat ne zna, drugače pa je pospravil, šel v trgovino, pomil posodo. Ampak je kr šlo. Moja mami ni dobila dopusta, ampak ga je potem vzela in bila teden dni pri meni, ko je imel sin 3 tedne. Je ap vseeno pasalo se mal razvajat.

Bosta zmogla, vse se da. Na začetku bo mogoče mal kriza, ampak ko padeš v rutino gre.


_____________________________

Pameten si, če verjameš samo polovice tega, kar slišiš.
Genialen, če ugotoviš, katero polovico.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 14:58:54   
smigli
Ko postaneš mama, padeš tako noter, tako je vse intenzivno, da ne utegneš niti razmišljati. Čas kar beži!

(odgovor članu nicnic)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 15:03:12   
dskubin
Jaz sem si tudi pripravila prej zaloge v skrinji. Golaži, omakce,.. Prej sem nakupila potrebno kozmetiko ipd. da nam ni bilo treba prve dni po trgovinah letat. Ko sm prišla domov, sem najprej dala kuhat en ogromen lonec juhe (ta se itak dela sama, ni treba, da stojiš zraven) in pol smo jo imeli par dni v hladilniku.

Brez skrbi, boš vidla, da bo šlo. Če bo tvoj res 14 dni lahko doma, boste vse zrihtali s skupnimi močmi. Prve dni otročki itak več ali manj spijo in se boš lahko dodobra odpočila, samo ne preveč hitet delat ampak poskusi tudi čez dan z dojenčkom kdaj zaspati.

_____________________________

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 15:06:27   
ZmajTolovaj
Strinjam se z vsem napisanim, vpreži moža, da se kakšne stvari nauči, če še ne zna, NAJ TE NE BO STRAH, čeprav sem bila sama dobesedno cmerava razvalina prve dva, tri tedne, potem pa je bilo super. Nikakor se ne naprezaj, posvečaj se otročku, spoznavajta se, pa boš hitro videla, kaj mu manjka, zakaj joče, kako ga potolažiti. In pa - kot že napisano - ne poslušaj vsake stare mame, ki ima 5 minut časa, da ti pamet soli. Delaj po svojem občutku in se ne obrememenjuj, če kaj ne bo takoj šlo.
SREČNO user posted image

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 15:29:50   
bumerang
Jojojojojoj. user posted image
Glede novorojenčka - brez skrbi. Še takim, kot jaz, ki so antitalent za male otroke, je zneslo, bi rekla tako po instinktu. Pa podnevi sploh ni spal, ponoči pa se je zbudil okoli 3.30 in do jutra ni spal več. Če sem hotela kaj narediti doma, sem ga dala v kengurujčka in z njim v naročju delala. In vsakič, ko je bilo potrebno v trgovino (ali pa samo nesti smeti) sem se ponudila sama in z veseljem šla za pol ure od hiše. user posted image

Čisto spodobno kosilo se skuha v pol ure (od tega 10 minut dela), standardi pospravljanja se malo znižajo. Ko otrok počiva, počivaj tudi ti. Jaz tega nisem počela in posledično sem bila vsa izmozgana.
Mamo imam 16 km JZ taščo pa 16 km S, ne ena ne druga ni pomagala nikoli, niti z varstvom.
Če česa ne boš vedela ali boš imela dileme, vprašaj takoj na forumu. Je najboljši vir informacij.
Sicer pa se pripravi tako kot sama veš, da boš najbolj zadovoljna in da ti bo največ stvari pri roki prva dva tedna.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 16:28:15   
Anonimen
Pozdravljena.

Nisem še rodila, vseeno ti pa predlagam nekaj- naredi večji nakup(da boš imela zaloge doma), skuhaj hrano za kak teden po porodu in jo daj v zamrzovalnik, če bo otrok jokal- pridi na RR po nasvet in tolažbo, odpovej čimveč obiskov takoj po porodu, spi takrat ko spi otrok(tudi podnevi), nekaj oblačil zase in za moža si operi že zdaj, da ti potem ne bo potrebno, na zvonec obesi obvestilo, da imate dojenčka, in da naj ne zvonijo(raje naj te pokličejo na telefon, ki ga imaš na vibro).

Želim vam, da se novega "bioritma" čimprej navadite.user posted image

aspirinčica

(odgovor članu bettika)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bojim se kako bo po porodu
11.1.2008 17:18:55   
pikalonca
IZVIRNO SPOROČILO: smigli

Draga Bettika!
Normalno, da te je strah, pomoje nč bolj kot vsako bodočo mamico. Tudi jaz sem se morala v večini znajt sama. Z malo spretnosti in organiziranosti se da vse.
Preden greš rodit, si pripraviš vse za novorojenčka, da ti prvi mesec ne bo treba letat naokoli. Verjetno že imaš vse to in veš kaj potrebuješ.
Glede kuhanja pa sem si jaz naredila zaloge za en mesec, skuhala sem razne omake, raguje, golaže, čufte ipd. , dala v posodice, napisala kaj je noter in zamrznila. Tako da po porodu vzameš iz skrinje, pogreješ omako in zdraven skuhaš testenine, pa je kosilo na mizi. Seveda mora bit hrana primerna doječi materi, lahka.
Lahko si pa sestaviš jedilnik za  vsak dan posebej za en mesec, tako si lahko že v naprej splaniraš seznam hrane iz trgovine, ki jo lahko mož nabavlja. Sedaj ko imaš še čas, lahko svojega partnerja malo vpelješ v pranje cunj, da bo lahko takrat pomagal. Skušaj partnerja čim več vključit, ne obupaj če ne bo naredil prav v prvo, daj mu možnost.
Aja pa predvsem se ne pusti kakim starim babjim čenčam okrog dojenja ipd. Prisluhni predvsem sebi, svojemu materinskemu čutu in potrebam user posted image ! Vidva bosta namreč najbolj vedla kaj vama paše.

Se z vsem v popolnosti strinjam. Jaz sem pri taprvem in tadrugem po 14 dneh ostajala po en teden sama (mož ima tako  terensko delo)pa je šlo oz. še vedno gre. Čimmanj komplicirat, pa srečno.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bojim se kako bo po porodu
12.1.2008 10:30:10   
scubadiver
Moj dragi je imel dopust samo en teden. Mojih staršev ni več, njegovih vnukec ne zanima. Tako da sva bila čisto sama. Po porodu sem bila kr solidno šivana in je moj dragi prevzel vse, razen dojenja. Kuhal, previjal, skrbel za gospodinjstvo. če tvoj ne zna kuhat pa lepo leži na kavču in mu ukazuj kaj naj naredi. Po enem tednu pa sem pač morala jaz zagrabit. Kuhala sem take reči ki mi niso vzele veliko časa in truda. kakšne špagete, pečenko s krompirčkom v pečici... gospodinjstvo je počakalo, tako da sem se pretežno ukvarjala samo z dojenčkom. Ko so me nehali boleti šivi, pa sem počasi začela tudi ostale stvari.
Ne skrbi kako bo po porodu. Mame smo tko naštelane, da zmoremo vse. če ti bo 14 dni pomagal mož, se nimaš česa bati. V tem času te bodo nehali boleti tudi šivi - ČE boš šivana in boš čisto lepo v formi. Ne boj sej, vse bo zlaufalo tko kot je treba. In teh 14 dni izkoristi maksimalno za počivanje in dojenje. Vse ostalo naj naredi mož. Želim ti kratek in neboleč porod user posted image  pa srečno potem doma. Ni tko težko kotr zgleda!! Je res prijetno. Najlepša "služba" kar sem jih kadarkoli imela!!

_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu bettika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bojim se kako bo po porodu
12.1.2008 20:42:59   
shooo
vse izkoristi: obiske, starše, prijatelje
meni so eni ki so prišli gledat dojencka (drugi dan po prihodu) prinesli skuhano celo kosilo, dva domača kruha, štrudel in narezek - je bilo dosti še za drugi dan.semm full hvaležna za to.
kdo je prišel na obisk je pričuval user posted image da sem skočila va wc ali pod tuš (smo imeli namreč divji ritem dojenja) ali so oprali posodo, obesili perilo...nič mi ni bilo nerodno..tak pač je . sam ne moreš vsega..
se boš že znajdla, ne sekiraj se v naprej.
lp


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bojim se kako bo po porodu
12.1.2008 22:26:09   
Freycha
Nič bat, na začetku cvikaš ko svinja, ko pa padeš notri, pa veš, da ni poti nazaj in gre...... vse se da, včasih otrok malo dlje časa joka, preden pogruntaš kaj mu je, ampak verjemi, da boš ti prej ugotovila kot kak tvoj starš..... je pa res, da je včasih za **** težko, ampak so pa spet trenutki, ki so vredni zlata!

En nasvet: ne poslušaj mamic, ki so spočite in dobre volje in nimajo nobenih problemov, ker imajo verjetno hudo močno zaledje pomagačev. Nič ni nenormalnega, če te prime, da bi otroka čez okno vrgel, če se ob njem zjokaš in zdereš, če ti gre na živce, če bi rada, da se vse povrne v stanje pred nosečnostjo. Doker boš vedela, da je čisto normalno, da se občasno tako počutiš, te nima kaj skrbeti. Vem, da je to bolj slaba tolažba, ampak gre na boljše. Verjemi mi, ker sem ena tistih, ki se niso rodile ravno z mama sindromom, pomoči ni bilo nič kaj oz. praktično nič, pa dostikrat mi je bilo, da bi tamalo čez zaprto okno ven zabrisala. Ampak vse to pač paše zraven......

Če boš imela možnost, si najdi nekoga, s katerim boš lahko normalno o tem govorila, ki te ne bo obsojal, če boš kaj rekla čez otroka in pri katerem ne boš izbirala primernost besed. Če ne boš našla nikogar, kar meni na ZS piši, te bom z veseljem brala in te ne bom čisto nič obsojala user posted image

aja, pa še en mali nasvetek: hitro svojemu razloži, da sta oba odgovorna za otroka in naj kar največ prevzame pri vzgoji in skrbi za otroka, da si ti takrat malo spočiješ. Če rabiš spanec, naj gre z otrokom na sprehod. Če vama ni problem denar, poiščita kako žensko, da ti bo malo pospravila in zlikala, če pa ne, pa naj ti dol visi, kako je stanovanje..... bo že čas, ko bo tudi stanovanje spet nekako pospravljeno. Moja tamala je zdej stara pol leta pa sem šele prišla do tega, da lahko stanovanje bolj temeljito pospravim......

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?