|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolečine po carskem rezu
26.12.2011 14:22:04   
brigita23
DRAGE MAMICE

Prosim vas za pomoč. Pred 14-dnevi sem imela CARSKI REZ v spinalnem bloku, to je moj drugi carski rez in nikakor ne morem priti k sebi. Bolečine še kar trajajo, so včasij celo hujše od popadkov. Pravijo da po drugem carskem rezu bolj boli, mene pa zanima tuste ki imate izjušnje kako je bilo pri vas. Jdaj ste lahko sploh normalno zadikale, mej se zdi kot da mi bo vse ven padlo ko hodim, ko grem lulat ne ipam pritisnit, kaj šele kakat. Rada bi si opopmogla pa ne vem kako dolgo bo še trajalao, še vedno moram vzeti kak katonal da bolečina popusti. Prosim za vaše izjušnje. lep pozdrav

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 26.12.2011 20:00:29 >


_____________________________

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
26.12.2011 23:38:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu brigita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolečine po carskem rezu
27.12.2011 22:30:46   
nokiamb
Pozdrav,
jaz sem sedaj 1 mesec po drugem Cr. Sem tokrat tudi imela spinalno...
je malo težje in bolj dolgo traja da okrevam kot prvič, tudi jaz sem še morala kako tableto vzeti,
sploh če sem kak dan pretiravala in preveč hodila.
Vem da po 3 tednih sem šla po nakupih v mesto cca 3 ure in zvečer nisem mogla brez tablete za bolečine.
Na stranišče še vedno grem samo s pomočjo svečke user posted image .
če pa se malo bolj pazim in počivam, pa je veliko bolje. so mi rekli da nja si vzamem 2 meseca časa in si odpočijem
potem bi naj bilo bolje.
LP

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolečine po carskem rezu
27.12.2011 23:06:52   
happy85
No da ne bi odpirala nove teme, bi pa kar tukaj vprašala kako dolgo ste imele bolečine po CR? Od poroda je namreč že več kot pol leta in sem na začetku zelo dobro okrevala (sploh nisem imela občutka, da bi se karkoli spremenilo) - potem pa se je začelo, da sem imela probleme pri hlačah, ker me je takoj začelo boleti in sem lahko nosila samo še trenirke. Sedaj pa moram paziti že pri gibih, vsak malce napačen gib, pa me že par dni boli.


(odgovor članu nokiamb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolečine po carskem rezu
28.12.2011 12:08:32   
nokiamb
jaz kavbojk nisem mogla nosit pol leta, potem je bilo poletje jih tako nisem nosila...
pozimi torej po 1 letu pa je bilo ok.
bolečun pa nisem imela tako dolgo, bolelo me je samo če so mi pretrde hlače točno čez rano
se zapirale in sem težko sedela v njih.
LP

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolečine po carskem rezu
9.1.2012 13:26:06   
december11
Živjo!

Tudi jaz imam težave po CR in sploh več ne vem, kaj je normalno in kaj ne. In zanima me, koliko časa je potrebno za okrevanje po carskem rezu.

Rodila sem pred 5-timi tedni, in sicer prvega otroka. 10 dni po porodu sem dobila vnetje rane. Na srečo je šlo samo za lokalno vnetje, tako da po tednu dni čiščenja rane in previjanja, se je rana začela celiti. Zdaj je rana zarastla, vendar pa imam nad rano odebeljeno in zvečer se mi zdi kot, da je spodnji del trebuha malo otečen. Pred nekaj dnevi sem se šla pokazati v porodnišnico, vendar pravijo, da je vse OK. Jaz pa se še vedno ne morem normalno gibati - hodim počasi, ne morem dolgo stati na nogah.

Zanima me, ali je še katera imela podobne težave in ali bo to, kar je odebeljeno nad rezom, izginilo oziroma, kako zgleda trebuh po CR, je sploh še kdaj "gladek"?

Hvala za kakršnokoli informacijo.

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bolečine po carskem rezu
10.1.2012 20:54:40   
m_o_i
urgentni CR v spinalnem bloku

po treh tednih sem normalno pocepala(se sestra v centru za nedonosencke me je vprasala, ce nisem mela CRjauser posted image . je ravno vstopila, ko sem si zavezovala cevlje) in vozila avto.
res je, da sem cutila tisto brazgotino(drugacen filing na kozi ob dotiku, kake tesne kavbojke s pasom na tistem delu niso prisle v postev...), ampak nic hudega. spodnje hlacke me npr. niso motileuser posted image

glede brazgotine-cisto brez nje ne bos nikdar; je del tebe zdajuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu december11)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bolečine po carskem rezu
11.1.2012 23:10:36   
PC Baby
Imela 2 carska reza v slabih dveh letih in pri obeh sem četri dan (če ne celo tretji) že počepala, hodila in v bistvu normalno živela. Me je pa na mestu reza vleklo še ene pol leta, ampak to ni bila bolečina, ampak en tak občutek neelastične kože.

Upam, da vam bo kmalu boljše in da boste lahko polno uživale s svojimi sončki!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bolečine po carskem rezu
7.3.2012 8:22:06   
mojcakk
zdravo punce!!
mal pozno,ampak upam,da kteri pomagam..jaz sem imela CR 28.10.2011.bolečine sem imela samo prve dni v P,tam smo itak dobivali kapljice proti bolečinam,tak da je blo kar znosno..najhujše mi je bilo 5.dan..drugače pa ok..v petek sma prišla z malim iz P,v soboto sem že vozila avto,šla v trgovino(mal med ljudi,ker mi je bila muka doma-ati doma pazil malega..)..
isto,kot pravite ve,sem tudi jaz imela oteklino tik nad rezom kakšen mesec,mesec pa pou(se ne spomnim točno..),vendar ta s časom izgine,rez pa se pozna celo življenje..saj zdaj ga delajo drugače,kot so ga pred leti,tak da se v kopalkah,ali spodnjicah sploh ne vidi-je čist nizko..kakšna je pa brazgotina,je pa popolnoma odvisno od vsake posameznice..jaz npr.sem imela na začetku čisto tanko,celjenje bp.,pa imam zdaj dosti široko brazgotino(že,če se vrežem,se mi brazg. pozna..)imam pa še vedno mravljinčasto,omrtvičeno tik nad rezom,par cm široko,saj so bili prerezani živci,in zna trajati tudi pol leta,do leto,da se živci normalizirajo...je pa priporočeno,da se vsaj leto,do leto pa pol ne zanosi,ker je bilo vse rezano,in lahko maternica poči,in greta oba k Matildi..je pa res spet čisto odvisno od vsake posameznice,npr. so punce tudi zanosile po pol leta,in je bilo vse ok..HB..sem pa slišala,da naj bi punce,ki so imele popolno narkozo,imele kasneje hude bolečine,neznosne slabosti,daljše okrevanje,kot pa tiste,ki smo imele lokalno anastezijo..je pa za narkozo spet odvisno,ali gre za načrtovani,ali urgentni Cr..jaz sem imela načrtovanega,in imaš čas,da premisliš o anasteziji,se odločiš,katera ti odgovarja,pri urgentnemu pa ti dajo splošno,ker se mudi..mene osebno brazgotina ne moti,že od začetka sem nosila kavbojke,normalno hodila(edino 5. dan po CR,ko sem mislila,da me bo pobralo od bolečin,sem hodila kot goskauser posted image ..)..konec koncev,nekaj se nekje mora poznati,saj smo rodile otroka..nekatere imajo tudi nižji prag bolečine,nekatere spet višji..spet odvisno od vsake posameznice..če pa nenormalno,noro boli,bi pa jaz verjetno vsaj poklicala P,če se nebi šla pokazat..
dekleta,veliko sreče pri okrevanje..
če ima katera še kakšno vprašanje,bom z veseljem odgovorila,če bom le vedela in znala..

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bolečine po carskem rezu
6.4.2012 18:56:40   
Katjuska986
Jz sem imela komplikacije pri CR. Tako da so mi 10 dan brez anestezije še enkrat rezal rano. Bolelo me ni nič. Imela sem epiduralno tako da ni bilo panike.. tudi po porodu me ni bolelo. vse sem delala normalno razen tega, da sem mogla delat drenažo oz. vzdrževati rano odprto. No zdj sem 7 mescev po porodu pa me je samo kak mesec ali dva nazaj peklo v rani. Kot da bi me nekdo žgal. ampak samo na čase, ne skoz. drugače pa me ni bolelo. Tudi v P sem prosila da mi bi predčasno odklopili epiduralno pa niso hotl.

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?