|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CANASTA IN REMY - navodila za igro
14.8.2007 12:16:36   
orhideja75
Mene pa zanima, če morda katera ve kje bi dobili navodila za igro s kartami za Canasto in Remy.
Saj sicer znamo igrati, vendar potem vsak pove nekaj drugega.  In že nekaj časa iščem navodila pa jih nikjer ne najdem.
Že vnaprej vsem hvala!


_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CANASTA IN REMY - navodila za igro
14.8.2007 12:24:53   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75

Saj sicer znamo igrati, vendar potem vsak pove nekaj drugega. 



Pri Canasti se mi tudi vedno skregamo, posebej če igramo v parih. Pa si na internetu že kaj gledala? Mi imamo sicer karte doma, navodila so pa izgubljena.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: CANASTA IN REMY - navodila za igro
14.8.2007 12:27:04   
orhideja75
ma sem že vse preiskala pa nič. jih pa tudi v original škatli, ki smo jo letos na novo kupili sploh ni bilo noter.

_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: CANASTA IN REMY - navodila za igro
14.8.2007 12:28:04   
Olivija
Nevem, če ti bo kaj pomagalo, sem jih našla v nemščini:

http://www.spielkarten.com/Media/altenburger/_downloads/_dlspielregeln/4/canasta.doc


pa še v angleščini, so kar dolga user posted image :

http://www.pagat.com/rummy/canasta.html#classic


< Sporočilo je popravil Olivija -- 14.8.2007 12:29:00 >

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: CANASTA IN REMY - navodila za igro
14.8.2007 12:46:37   
orhideja75

to sem tudi jaz najdla. a v slovenščini jih pa ni nikjer?
ang ne obladam tako dobro...


_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: CANASTA IN REMY - navodila za igro
14.8.2007 12:56:16   
Olivija
Če jih Google ni našel, potem res nevem. Ampak čudno, da jih niste imeli zraven v škatli.

Se mi pa zdi, da Canasta ni ravno razširjena po Gorenjski, vsaj moj dragi te igre ni poznal, se je pa potem hitro naučil.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: CANASTA IN REMY - navodila za igro
14.8.2007 14:45:26   
Sonrisa
Kopirano od tu http://tvojezivljenje.mojforum.si/tvojezivljenje-about360.html

no igra se z 2 kupoma kart ;najbolš kr komplet kart za remi.briđ in canasto.
bitno pr tej igri je to da čim prej nardiš CANASTO.To je da zbereš najmanj 4 enake karte in dodaš zram đolije.za eno CANASTO se šteje 7 kart.npr. 4 KRALJI in 3 đoliji.
DELJENJE kart; Igralec kateri je na vrsti premeša karte,jih postavi pred D igralca,le-ta pa mora PREVZDIGNITI KUP.D igralec pogleda ZADNJO karrto na prevzdignjenem kupu.V kolikor je zadnja karta ĐOLI ali 2-jka(nadomešča JOLIJA),lahko to karto D igralec vzame,s tem da mu delilec nato da 1 karto manj.Nato delilec deli 7x po 2 karti;sebi pa pri prvem deljenju da 3 karte. To ponovi 7x ,Delilec MORA imeti tako 15 kart,vsi ostali pa 14.Delilec je nato tudi prvi na vrsti,da položi karto na mizo,Pred tem pa mora še vsak igralec pregledati ,če ima v roki RDEČO 3.Kdorkoli jo ima mora karto dati k sebi na stran in še 1X potegniti karto iz kupa ki je na mizi.TO NAREDI VEDNO,TUDI MED IGRO ČE VLEČE R3 kateri od igralcev. imamo pa še štiri ČRNE 3-JKE;Te imajo nalogo le,da PREPREČIJO med igro da bi kdo pobral kup,na katerega se odlagajo
karte katere ne RABIMO oz.kup ZABLOKIRAJO ,vendar le nasprotniku-IGRALEC na LEVI STRANI.
IN SEDAJ SE IGRA LAHKO PRIČNE;Karte so razdeljene,mi si jih po znakih lepo zložimo v roki,pazimo da ne POZABIMO VEDNO ko smo na vrsti vzeti 1 karto iz kupa,V primeru da imamo v roki NAJMANJ 2 enaki karti pa da je predhodni igralec odvrgel karto ,katera bi nam prišla prav lahko POTEGNEMO CEL KUP,vendar takrat NE SMEMO potegniti karte iz 1.ga kupa.OPAZUJEMO kaj meče igralec na kup PRED NAMI(zaradi tega ,da kup poberemo) in PAZIMO da gledamo kar meče igralec ZA NAMI,na kup,to pa zato,da mu z istimi kartami kupe blokiramo ,npr.(L IGR.odvrže ASA,ko smo na vrsti mi in če imamo v roki ASA ali če smo ga potegnili pravkar iz kupa ga lahko odvržemo na kup )Med igro zbiramo torej SAMO ENAKE karte.(ase,4,5,6,7,8,9,10,J;Q;K in seveda JOLIJE) ,VENDAR joliji SO POGLAVJE ZASE;Torej kadar igramo v PARIH(2: 2) sedimo nasproti svojega partnerja in si med igro ,vendar SAMO kadar smo na VRSTI.DODAJAMO KARTE.npr.JAZ IMAM "ODPRTO" 3 ASE ,med igro sem dobil še asa,katerega priložim sedaj imam 4 ase .do canaste mi še manjka torej 3 karte.Sedaj ko je na vrsti moj soigralec mi on doda na odprto vrsto še npr.: 2ASA in 1 JOLIJA ,TOREJ,da imava skupaj 7 kart.TAKO sva naredila CANASTO,katera nama omogoči pri končanju igre
da ne piševa minus točk.Prav tako se med igro odpiramo takoj ,ko imamo vsaj 3 karte v roki,da naš soigralec ne ODMETAVA nujno potrebne karte.
ISTI potek igranja je pri sosednjem paru.Za razliko od REMIJA se tu soigralcem ne "PODTIKAJO" KARTE,katerih ne rabiš več.Odpiramo se že z najmanj 2ema istima kartama + Joliji,vendar pri tem moramo biti pozorni,da nimammo 2 jolija in 1 karte.TO NE VELJA!!!
RAZPLET igre; Ko imamo narejeno NAJMANJ eno CANASTO,cele vrste kart (izbira) na mizi in v roki 1 karto je čas da naredimo KONEC.Ko smo na vrsti potegnemo iz kupa karto (upamo da prav takšno,katero bomo lahko položili k zbirajočim kartam NA mizi) recimo da smo jo potegnili položimo karto na zbirajočo vrsto in odvržemo karto ki nam je še ostala v roki na kup sredi "mize".S TO POTEZO SMO KONČALI IGRO.NASPROTNIKI in pa moj SOIGRALEC PREŠTEJE KARTE ki so ostale v roki in za isto vsoto na kup dodamo karte iz odprtih vrst na mizi.(VSAK PAR ZASE) nato vse OSTALE KARTE PREŠTEJEMO ,preštejemo posamezne CANASTEprištejemo KONEC in rezultat zapišemo.TUDI KARTE V CANASTI se štejejo posamezno
PAR KI NIMA CANASTE PIŠE vse karte MINUS TOČKE !!BREZ CANASTE SE IGRA NE MORE KONČATI.
POSEBNOSTI;
1.JOLLIJI-so karte za dopolnjevanje CANASTE,seveda pa lahko z njimi PRAV TAKO naredimo CANASTO imeti moramo torej 7 JOLIJEV.(SLIKICE IN 2-OJKE SO LAHKO MEŠANE )prav tako pa lahko z JOLIJIM kup ZABLOKIRAMO med igro tako da ga enostavno odvržemo na kup s tem pa kup zablokiramo do konca igre.TO JE ZELO REDEK POJAV-vsaj pri meni
2.CANASTE;Poznamo 2 vrsti canaste,
1. NAVADNA - to je mešana kar pomeni da ima zram JOLIJE
2. ZLATA-to pa pomeni da nima jolijev in je sestavljena samo iz 7-ih enakih kart
in pa seveda JOLIJEVA canasta ta je najžlahtnejša,
3. KONC igre-to štejemo vedno na koncu in to seveda tisti kateri par je to naredil,
ŠTETJE IN VREDNOSTI :
Pri CANASTI je to najpomembnejši del.Igra se do 5000 skupnega seštevka iger.Torej, kdor od parov pride prvi do 5000 in naredi KONEC je zmagovalec. KONEC pomeni,da zaključi igro.Torej če par ima čez 5000 vsoto pa še ni naredil konca IGRE ne MORE ZMAGATI.

VREDNOSTI KART: VREDNOST CANASTE
ČRNA 3,4,5,6, - 5 T
7,8,9,10 - 10 T NAVADNA(mešana) 100 T
,J,Q,K - 10 T ZLATA (ni mešana) 200 T
2-JKA(jolly) ,AS - 20 T JOLLY 500 T
JOLLY (slika) 50 KONEC igre 100 T
RDEČA 3 55 T

ODPIRANJE-to pomeni da,če v roki POSAMEZNIK nima IZBIRE se ne more odpreti oz.položiti kart v vrsto.da bi lahko soigralec polagal karte!
IZ KUPA NA KATEREGA S SOIGRALCI MEČEMO KARTE NE MOREMO POTEGNITI KARTE ČE IMAMO NA MIZI ODPRTO IZBIRO.
do 1500 se odpiramo z vsoto kart 50
od 1501 do 3000 se odpiramo z vsoto 90
od 3001 do 5000 se odpiramo z vsoto 120
TUKAJ se ne štejejo poleg RDEČE TOJKE in pa v primeru da naredimo CANASTO že kar takoj (ni priporočljivo) mora biti Canasta v KARTAH toliko MOČNA da če karte seštejemo nam vsota da najmanj potrebno število točk npr. 90 ali 120, Pri 50 ponavadi ni težav.
TAKO UPAM da sem napisal skoraj vse potrebne POVEZAVE glede te igre.V naši familiji že to igro igra že 4. generacija.JE PA SEVEDA več različic ampak v končni fazi pridejo vse do enakega zaključka.Z računalnikom pa je igra malo drugačna,vendar nič bolj čudna.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?