|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CR v Kranju
5.4.2012 10:07:09   
letalo
Živjo! Mene pa zanima,ali je katera imela v kratkem CR v spinalni analgeziji v Kranju in izkušnje? Je bil CR vnaprej dogovorjen ali urgenten? Kateri anasteziolog vas je obravnaval? Je potrebno,v kolikor je CR dogovorjen, iti na posvet k anasteziologu? Kakšno je bilo okrevanje, kako je z dojenjem po porodu, kdaj ti dajo novorojenčka in kako je s partnerjem pri porodu? Hvala za vaše odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CR v Kranju
6.6.2012 14:08:17   
Soncnica Sandra ***
Živjo!
Sicer bo tale odgovor zate najbrž prepozen, ampak bom vseeno napisala, mogoče bo pa koristil kateri drugi punci, ki bo na tem mestu.
Jaz sem imela 1.5.2012 CR v spinalni analgeziji v Kranju.
CR ni bil napovedan, ampak so se zanj odločili potem ko so videli, da se naš fantek hoče roditi z noskom in čelom naprej, kar pa je nemogoče.
Anesteziolog v mojem primeru je bil dr.Aleš Rozman, vodja anestezilologov.
Kolikor vem posvet ni potreben, saj v primeru, da ti delajo urgentni CR ti tudi nič kaj veliko nimajo časa razlagati kako in kaj.
Okrevanje pri meni je bilo kar hitro. Na intenzivnem oddelku sem bila 3 dni (običajno greš že 2 dan na navadni oddelek), in sicer zaradi prezasedanosti postelj na porodniškem oddelku.
Prvi dan sem prišla na intenzivni oddelek okrog 6ih zjutraj. Priklopljena si na en kup cevk (protibolečinska sredstva, sredtva za krčenje maternice) Okrog 11ih dopoldan, ko sem že čutila noge, so me potem preoblekli v spalno srajco, nato pa je sledilo počivanje naprej. Naslednji dan so mi dopoldan ven vzeli urinski kateter (najbolj sem se bala, da potem ne bom vedela, kdaj me bo tiščalo lulat user posted image , ampak nič bat človek hitro ve), proti večeru pa so me odklopili še iz vseh tistih cevk. Do tuša te vedno pospremi medicinska sestra/brat, kateri ti tudi pomaga, da se obrišeš in oblečeš. Drugi dan me je obiskala tudi fizioterapevtka, katera ti pokaže nekaj dihalnih vaj ter kako se pravilno dvigneš iz postelje...z mano je tudi hodila po hodniku, da je videla koliko sem pri močeh. Tretji dan sem šla sama pod tuš in tudi sprehajala sem se že sama. Bolečine ves ta čas so bile minimalne (čutila sem le "rano" ko sem se dvigovala, pa še to ne veliko) sicer pa lahko dodatno dobiš še protibolečinkse tablete.
Prvi dan so mi dojenčka pripeljali okrog 11ih dopoldan, da sem ga sploh "povrnh" videla, saj sem ga v operacijski sobi videla le za slabo minuto, potem pa so ga odnesli...z njim je bil očka. Nato ti ga pa pripeljejo sestre kadar želiš pač dojiti. Pomagajo ti ga tudi prestavljati iz ene strane na drugo, saj sama pri vseh tistih cevkah tega ne moreš.
Pri meni je bil mož prisoten v operacijski. Prišla sva v porodnišnico okrog 3.50, v operacijsko pa so me poslali kmalu ob 4ih zjutraj. Tisti čas, ko so mene pripravljali, je mož pospravil najine stvari in se preoblekel v njihova oblačila, nato pa bil ves čas zraven dokler se najin zakladek ni rodil, potem je šel s sestro v sobico, kjer so ga očistili in oblekli, bil je tudi prvi, ki ga je lahko pestoval user posted image

No toliko....

_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu letalo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?