|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Carski rez
12.9.2005 12:30:18   
L & L
Lep pozdrav!
Sej ne vem če je to prava tema ampak bom vseen probala.
Dva meseca in pol je od kar sem rodila s CR, zanima pa me če je res da je nasledni porod nujno CR ali lahko rodim "normalno"?
Upam da bom kdaj doživela porod po naravni poti.

Hvala za odgovore in lepo se      !
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Carski rez
12.9.2005 12:45:11   
KIRA
Živijo!

Jaz sem imela CR lani avgusta. Ker imam sedaj oktobra spet rok, sem to tud jaz vprašala mojega G. Pa mi je rekel dobesedno takole:

kadar nardijo enega CR, pol nardijo drugega tud.

To je blo vse, kar je imel na to temo za povedat. Seveda pa bom pri sprejemu povedala, da nočem imet CR, razen če je indikacija za to (da bi otrok spet ležal v kaki medenični vstavi ali imel ovito popkovnico....9. to še veno dokončno odločijo na kliniki oz. v porodnišnici, kolikor jaz vem, tako da upam, da bom vsaj malo besede imela pri tem.

Bolj me matra to, da je baje možno imet samo 3 CR. zakaj, ne vem - namreč - kaj pa če bi se nama z možem zgdilo, da bi pač o 1. in 2. otročku, še hotla 1 dobit, ali pa recimo 2??? Kako lahko oni odločijo, koliko otrok boš imel (ker pol ne moreš več na CR)... Ne kapiram te fore!

LP

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Carski rez
12.9.2005 13:01:13   
L & L
Oj.
Tudi jest sem slišala da imaš lahko največ 3 CR , mogoče zaradi tkiva in vseh teh zadev.
Meni je G rekla da je priporočljivo počakati vsaj 2 leti do drugega poroda , a te niso nič kregal? Ker jest bi tut mela rada mogoče mal prej drugega otroka kot pa po 2 letih.

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Carski rez
12.9.2005 13:21:09   
Knif
Ojla!

Tudi meni so rekli, da bom imela naslednjič CR. Mi je pa soseda povedala, da je ona pri prvem otroku imela carski, pri drugem pa ne! Tudi mene zanima, zakaj imaš lahko samo 3 CR? Kaj pa če hočem 5 otrok?

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Carski rez
12.9.2005 13:34:23   
urška
če maš enega carskega ni nujno da maš tudi drugega.( če maš pa dva bo pa pol tretji sigurno). odvisno zakaj so ti prvič delal CR. moji cimri v porodnišnici so po prvem povedal da nikol ne bo mogla rodit normalno zaradi svoje konstitucije. maš pa res lahko največ 3 CR in baje da ti pri 3 vsak G predlaga obenem tudi sterilizacijo

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Carski rez
12.9.2005 13:36:25   
Anonimen
Odvisno od tega, zakaj si imela prvi CR. Če je bil npr. zaradi nepravilne lege, ga tokrat, če bo otrok obrnjen z glavo navzdol, ne bodo delali. Če je bil CR zaradi šrevelikega otroka, bodo tudi poizkušali, če bo pa tokrat šlo po naravni poti. Če je bil CR zato, ke otrok ni šel v porodni kanal, bo tokrat morda šel. Itd. Če pa je bil CR recimo zaradi preozke medenice, pa bo najbrž tudi tokrat.

(odgovor članu L & L)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Carski rez
12.9.2005 13:38:10   
urška
aja pa še to: po moje maš še lahko pol otroke, ampak na svojo odgovornost, ker je problem v tem ,da te vednona istem mesto režejo in pol se ti lahko tam hitro kaj strga, posebej, če rojevaš normalno

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Carski rez
12.9.2005 13:40:18   
Anonimen
ja 3 carske reze baje zarad tkiva. tokrat te prerežejo da si že čisto zabrazgotinen in zadeve ne funkcionirajo več tko k bi mogle. mišice niso pol več tko močne p ase ti kej lohk povesi al kaj? kukr js vem baje tut tretju cr nardijo pokončni ne ležeči kot ponavadi?

(odgovor članu L & L)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Carski rez
12.9.2005 13:43:06   
dix
Prvega rodila s CR, drugega naravno pa me noben ni pošiljav v drugo na CR, še vsi so me spodbujali da tokrat bomo pa probali naravno.

Vse je zelo odvisno od G do G.

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Carski rez
12.9.2005 13:56:59   
lory05
Jaz sem rodila s CR, sedaj ko delava drugega, sem vprašala G, če bi tokrat tudi imela CR, je rekel, da skoraj 100%.
Poznam pa primer, kjer je bil prvič CR, drugič in tretjič pa ne, odvisno je od vzroka, zakaj je treba narediti CR.
Res pa je,da več kot 3CR ne naredijo, razen na lastno odgovornost. Če je mamica toliko neodgovorna, da že ima 3 otroke doma in bo reskirala svoje življenje, da bi jih imela več, pa niti oni ne morejo pomagat.
Res ni pravično, eni jih imajo lahko 10,drugi "samo"tri.
Od nobenega do treh pa je velika razlika.

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Carski rez
12.9.2005 14:11:53   
urška
kira, a ti niso nč predlagal da počakaj vsaj 2 leti do naslednje nosečnosti?

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Carski rez
12.9.2005 14:20:19   
jožica-2
Sem 2. noseča in mi je ginekologinja že na začetku rekla, da bom imela ponovno CR (razlog pa so nesoglasja medeničnih kosti oziroma "pelvino kefalo disproporca" ali nekaj takega). Izjema menda bi naj bila edino, če bi bil otrok res majhen (samo kaj, ko je že 1. imel čez 4 kg    ).

Ena prijateljica ima enako diagnozo in bo ta mesec tudi morala na CR. Poznam pa tudi gospo, ki je 1. imela CR, potem pa še dvakrat rodila naravno. Po mojem je res odvisno od stanja mame (kakšen razlog je za CR).

Sama nisem imela po 1. CR nobenih težav , ne vem pa kaj me čaka čez 3 mesece; upanje pa je tudi mogoče da bom rodila naravno, mogoče se kaj spremeni do takrat...

LP

Jožica

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Carski rez
12.9.2005 14:44:03   
tinatona
Haj!

1.Po enem CR lahko normalno rodiš če so pogoji za to - odvisno zakaj si v 1.rodila s CR (jaz sem npr. zaradi prevelikega otroka).

2.Samo tri CR imaš lahko zato, ker se maternična stena stanjša (sploh tam kjer je brazgotina od CR) in je potem prevelik riziko pretrganja maternične stene (sta oba ogrožena, tako da ne vem če se splača tvegat). Če pa vmes rodiš normalno imaš komot več otrok (ena znanka je prvič rodila s CR, potem je dva rodila vaginalno in imela po tistem še dva CR).

3.2leti je priporočena doba zato da se rana dobro zabragotini (oz. zaceli) in da si maternica in ostalo tkovo opomore. Če prezgodaj zanosiš lahko pride namestu kjer je bilo rezano do pretrganja...

LP Tina

p.s.:Tudi jaz bom poskusila drugega otročka rodit vaginalno (sem že zdaj hotela, pa mi niso dovolili).

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Carski rez
12.9.2005 18:14:04   
mojcapr
Ni nujno da imaš drugič tudi CR. Jaz sem ga imela, ker sem imela disproporco. Kolegica moja pa je drugič rodila po naravni poti. Tako da je odvisno zaradi česa si imela prvič CR.

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Carski rez
12.9.2005 20:27:51   
aleksandra 78
jaz sem prvic rodila po naravni poti. Toliko me je bolelo, da sem si zelela da drugic rodim z CR.
Povejte me, prosim, vase iskusnje z CR. Zakaj ne spet CR ? V cem je problem. Jaz res nisem imela priloznosti s kom o tem govorit

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Carski rez
12.9.2005 21:04:56   
Jessy
Aleksandra, az sem imela CR in sem zadovoljna. Bolelo me ni skoraj nič in sem se hitro "pobrala". Prvih 24 ur po CR sem bila itak na intenzivni in na infuziji, po kateri sem dobivala protibolečinske injekcije, ko so me pa odklopili pa sem dobila 4 Lekadole in 2 Tramala, ki bi jih lahko pojedla v enem dnevu po potrebi. Jaz sem v vseh šestih dneh vzela vsega skupaj le 2 Lekadola zaradi boleče rane.
Bolelo me je samo, ko sem hodila ali vstajala s postelje, pa še to je bilo iz dneva v dan občutno bolje. Šesti dan sem že normalno hodila in bolečin skoraj ni bilo več, le ob kakšnem nerodnem gibu sem malo začutila.
Vzela sem pa spinalno anestezijo in če bo treba še kdaj rodit s CR se bom 100% enako odločila. Če te zanima še kaj, pa lahko pišeš privat, pa ti še kaj povem.

Drugače pa ne drži, da če imaš prvič CR, da tudi naslednjič. Pojdi pa v kakšno porodnišnico, kjer poskušajo roditi po naravni poti. Vem pa, da če hočeš roditi z EA, pa da si imel prej CR, da ti tega skoraj ne dovolijo, ker če bi se "pretrgala" maternica po starem šivu, ne bi čutila bolečine in bi lahko prišlo do hudih komplikacij.
Jaz vseeno upam, da bomo naslednjič lahko rodili z EA, saj se res bojim porodnih bolečin, v nasprotnem primeru pa bi raje CR. Itak mislimo imeti le 2 otroka, morda tudi tretjega, več pa sigurno ne.

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Carski rez
12.9.2005 22:10:23   
mimica
Za Aleksandra78 :
Jaz osebno ne bi imela več rada CR, ker se mi zdi kot da sem nekaj zamudila in ker si želim, da bi slišala njegov prvi jok. Pri CR je pač tako, da zamudiš njegov prihod na svet. Na začetku me je to hudo prizadelo, sedaj pa mi več ni tako hudo. V glavnem, da sedaj ve, da sem za njega tu.
Tudi mene telesno ni skoraj nič bolelo , če odštejem prvi dan, ko me je bolj motila vrtoglavica kot bolečnina. Tretji dan, ko sem bila sprejeta na oddelek nisem rabila nobene tablete več. Res, da so šivi rahlo boleli, a ni bilo hudo. Telesno mislim, da je boljše roditi z CR, sploh ko se spomnim mojih prijateljic, ki so rodile naravno. Njihovih šivov in bolečin res ne bi imela !
Vendar pa si zelo močno želim roditi drugič po naravni poti, saj ne bi bila rada prikrajšana za to izkušnjo ( pa čeprav bolečo ).

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Carski rez
13.9.2005 0:36:23   
Jessy
Mimica, če vzameš spinalno anestezijo, si med posegom buden, zraven pa je lahko tudi očka. Midva sva skupaj čakala prvi jok in sva ga tudi dočakala. Edina razlika je bila ta, da ti pri CR otroka ne dajo na trebuh, ampak ga zavijejo in prinesejo k obrazu, tako da se lahko za nekaj trenutkov stisneš k otroku in mu daš lubčka.
Jaz nisem bila za to prikrajšana!

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Carski rez
13.9.2005 6:53:26   
tjaga
Prvič sem (po 7. urah naravnega poroda) rodila s carskim rezom, ker se nisem odpirala. Drugič sem rojevala po naravni poti, vendar so se po 6. urah odločili in mi ponovno naredili CR, ker se spet nisem odpirala.
V tretje (če do tega pride) bodo takoj naredili CR.


(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Carski rez
13.9.2005 6:59:58   
dory
seveda ni nujno,da bi v drugo rodila s cr...ceprav jaz molim da bi...se mi zdi cr fajn zadeva

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Carski rez
13.9.2005 8:15:18   
L & L
Sej mene tut ni nič bolel po CR sam men je mankau tisti občutek ko ti ga položijo na trebuh in ko ga zaslišiš jokat, pa še moj CR je bil urgenten ker je Patriku med popadki padeu pulz, u bistvu sem šla vsa prestrašena pod nož. Tako da za bolečine mi je bilo čist vseen sam da je biu mišek zdrau.
Kar se pa tiče tega da si buden med CR, se mi pa zdi vredu ker ga takoj vidiš in slišiš.
Lep pozdrav

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Carski rez
13.9.2005 8:20:12   
mimica
Vem, Jessy, da to gre, a na žalost pri meni to ni bilo možno, saj je bil urgentni CR.Zgodilo se mi je enako kot L&L : ful mu je padel pulz, tako da ni bilo časa.

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Carski rez
13.9.2005 12:21:26   
Jessy
Mimica, to je pa res!
Mi smo lahko izbiral, ker smo bili vnaprej dogovorjeni. Je pa tudi zato dobra EA, ker če pride do zapletov, da morajo narediti CR, ti jo samo poglobijo in je isto, kot spinalna.

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Carski rez
13.9.2005 12:47:29   
KIRA
Ne, nič me niso kregal zardi ponovne nosečnosti. Že zato ne, ker je 1. bla IVF, ta druga pa nama je ratala po naravni poti, šanse sva pa imela zračunane 1:100.000, da bo ratalo naravno.
pa če bi namaše v drugo, jih tud ne bi poslušala. Sem dala skoz križev pot, da sem prišla do bebice, pa bom tud še CR, če mora bit. Sam da ga ne maram in me je strah CR. Že prvi je bil katastrofa.
Sej si lahko preberete mojo porodno zgodbo, sam do nedavnega še ni delala. Ampak je pri vsaki mamici drgač.
Jaz upam, da mi ne bo treba imet še enega CR. To jim bom v MB jasno povedala. Če ne bo indikacije, bom rekla, da ga nočem imet, pa se lahko ob tla mečejo. Tud mož. Sej ni njegov trebuh, ki ga bojo rezal, ampak moj. Čist resno, dost raje bi rodila naravno, kot pa še enkrat kaj takega skoz dat kot sem, pa še mleka pol niisem imela zaradi OP, vse do 4. oz. 5 dne. Bebica pa lačna in je hirala, ker so jo futral sam oz glukozo.
Nisem načeloma proti CR, ampak če ni kake nujne indikacije, bi jaz vsem priporočala, da naj raje probajo porodit naravno. So hitreje na nogah in sposobne skrbet za otročke mamice, kot pa da poležavajo v postli in se niti umit ne morjo orekn. Tako jaz mislim.

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Carski rez
13.9.2005 20:38:30   
Jessy
Kira, to imaš pa čisto prav, da so mamice, ki rodijo po naravni poti, takoj na nogah, medtem, ko smo bile tiste s CR-jem kar nekaj dni slabe. Mene so v Postojni kar pogosto umivale (dokler se sama nisem mogla - 2 dni), tako da jim nimam kaj rečt. Je bilo pa super, ko sem sama, tretji dan dopoldne, zakorakala pod tuš in se sama pošteno umila.
Morda pa poskusi iti v drugo porodnišnico. Sicer pa ne vem, kakšna je bila tvoja porodna izkušnja.
Kakorkoli že, upam, da se ti želje uresničijo!!!

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?