|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekoliko ...
29.9.2006 10:22:51   
Seven*
Tole debato odpiram na pobudo ene izmed mamic in z hkratno ugotovitvijo, da je bolje, ce si malo potozimo na eni temi, ne pa odpiramo sto novih.

Bom kar zacela takole:
Odkar imam otroke, sploh Jakoba, zalostno pogledujem proti mamicam vozickaricam na sprehodu, ki jim otrok mirno spi, one pa cebljajo. Sama se na sprehodu nisem nikoli mogla povsem sprostiti, skoz sem bila "na prezi" in cakala, kdaj bo zajokal, ker mu ponavadi ni popolnoma nic ustrezalo. Spanje je se sedaj problem, se vedno ne spimo ponoci, jokamo in kricimo. Na prste ene roke lahko prestejem kdaj smo pojedli kosilo. Nas obrok se namrec zakljuci po parih zlicah juhe. Nahraniti otroka zahteva velik napor, dostikrat pobere vecino energije.

Velikokrat sem slisala ocitke, da je taksen, ker sem taksnega naredila. Ne vem. Tretji dan po rojstvu nam je patronazna popolnoma oblita s potom skoraj pobegnila, tako je protestiral ob preoblacenju. Zdaj je njegova trma 10x hujsa.

Prebrala sem veliko knjig, poiskala strokovno pomoc, a zal recepta "za uporabo otroka" ni. Vsaj enostavnega ne. Najvec kar sem naredila je bilo to, da sem se sprijaznila da taksen je in da se mu maksimalno posvecam, veliko pocivam in omejujem tam kjer je to potrebno.

Mamice podobnih otrok. Tole je tema za vas. Dajte kaj napisat.

"Pametni nasveti" in zafrkancije anonimk bodo z veseljem in brez okrevanja pobrisani.

Zelim vam lep dan in dosti energije!

_____________________________

Gospa sem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 10:38:30   
lukec
Jaz sem prepričana, da so izjave v smislu otrok je takšen, kakršnega naredite, brezvezne. Vsak je drugačen, vsak je poseben in nekateri so pač bolj zahtevni kot drugi in mogoče prav zaradi tega še bolj zanimivi. Tudi naš Luka je zahteven. Sicer se že bližamo drugemu letu in je zdaj vse veliko lažje, ker se sam zamoti s knjigami in igračami, bili pa so časi, ko sem mislila, da tudi ene kavice ne bom nikoli več popila v miru, kaj šele, da bi si privoščila kakšen obrok v restavraciji. Se mi zdi, da je vse minilo kar naenkrat in sedaj samo še uživam z njim. Res pa je tudi to, da sem se prav zaradi tega, ker je tako živ, trmast in radoveden, njemu in z njim presmejala že nešteto ur. Pa kaj potem, če se mi že po minutki klepeta s kolegico trga iz rok in hoče po svoje. Bomo že zdržali.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 10:41:43   
Pi-kica 1
To pa je prava tema tudi zame. Pri nas je bilo tako, da je zelo naporen dojenček zrasel v zelo napornega otroka, otrok v zelo napornega najstnika, ta pa v zlatega mladostnika z napornim karakterjemuser posted image . Ko sedaj gledam nazaj, sem zadovoljna s svojo vzgojo in s svojim otrokom. Marsikdo, ki ga ni videl dalj časa, ga občuduje, kaj je ratalo iz njega. Tako da, mamice z napornimi otroci, pogum. Vem, da se sedaj sliši oguljeno, ampak enkrat vse mine...

LP

Pi-kica

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 10:43:35   
soncece24
Veš, da ti svetovati ne morem, ker izkušenj nimam - sem pa bila sama takšen otrok: naporna, nespeča, zdrena, nisem hotela biti ne v vozičku, nikjer, samo na rokah, trmasta do amena... mame sem se držala ko cek ... grozna sem bila baje - lahko ti pa povem edino, da to 100% mine - ker danes sem pa prav fajna punca user posted image Sem se pa spremenila baje nekje, ko sem v šolo šla, prej sem pa vsako noč pri mami spala (o boga moja mama)!

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 10:47:26   
Mojca P.
Hja, pri nas je Ziga podoben in zal nekih efektivnih napotkov, kako in kaj tudi jaz ne poznam...saj drugace bi se jih sama drzalauser posted image .
Ziga je podobno kot Jakob, kot dojencek res malo spal oz. se je zbudil, ko se je vozek ustavil in potem jok. Na sreco je vsaj pri Jaku drugace..ta res joka, kadar nekaj ni ok. Ga nahranim, dobi igraco in je miruser posted image . Uhh, se spomnim, da se je Ziga ze kot dojencek tudi igrac ful hitro navelical in ker je jokal in se nic ni dalo naredit smo sli lepo domov in prihranili "hrup" vsaj drugimuser posted image .
Ja, Jaka je bolj umirjen..no, vsaj joka ne brez razloga. Je pa zato Ziga se malo hujsi od kar imamo Jaka. Star je ravno toliko, da je obdobje trme nekaj obicajnega, zaradi Jaka pa s trmo, jokom, nagajanjem zdaj zeli pritegniti pozornostuser posted image . Spanje je spet problem...pravzaprav bolj uspavanje, ker stalno leze s postelje in traja tudi 2 uri, da se umiri in zaspi...potem je naceloma mir.
Pri hrani je pa podobno kot pri Seven. Nekaj casa zdaj ze vztrajava, da mora sedet pri mizi dokler ne poje (in mu zato malo manj dava na kroznik..pac neko razumno kolicino) in naredilo se je ze, da je sedel dobro uro...na koncu je sicer pojedel. Clovek bi sklepal, da naslednji dan ne bo ponovil vaje...ampak spet smo praznili kroznik eno urouser posted image .

Saj bi lahko kar pisala in pisala....
Vse bi bilo dosti lazje, ce ne bi bilo toliko joka user posted image (trma, nejevolja, ljubosumje, izsiljevanje...) pri hisi in Zigovega clovek res tezko preslisiuser posted image .

Vsi nasveti so dobrodosli.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 10:53:07   
Naja31
Uf, super tema user posted image  user posted image  user posted image
Pri nas, priznam, je zdaj že veliko lažje, je popolnoma drugačen otrok kot je bil dojenček. V bistvu če ga zdaj primerjam z njegovimi vrstniki, je zelo priden, zelo malo trmari, ni težav s hrano, poje vse kar vidi.No, edino nočno spanje je malo problematično, ampak to rešujemo tako, da spi pri nama. Ampak lahko pa za nazaj malo potožim, ne? user posted image
Tako kot pri tebi Seven, dokler ni shodil, so bili sprehodi nočna mora. Nikoli ni pri miru sedel v vozičku, drl se je že da smo prišli do konca ulice. Ko je bil čisto mičkan, je večino spal, ampak ko se je zbudil, se je v sekundi začel dret in ga je bilo treba ven vzeti. Sprehajala sem se samo v bližini doma, v strahu, da bo odprl oči. Full sem bla fouš drugim mamicam, ki so se sprehajale in klepetale, jaz sem pa z eno roko porivala voziček, z drugo pa mirila kričečega dojnečka. Pa ni bilo tako samo prve mesece. V bistvu je začel sedeti v vozičku šele ko je shodil, ker je verjetno ugotovil, da lahko malo počiva. user posted image
Vožnja z avtom je od nekdaj problem. Vrhunec je bil konstantno dretje od Portoroža do Ljubljane. Na daljše poti se še zdaj ne upamo. Že po 10 minutni vožnji začne nekaj zadaj jamrati.
Nočno spanje je bila huda kriza do 15. meseca. Prve mesece se je zbujal 2x na noč, potem se je pa od 3. meseca naprej zbujal po 10x in večkrat. No, zdaj se zbudi 1-2x, pije vodo, se stisne k meni in spi naprej. In to je super v primerjavi s tistim prej.
Najbolj, ampak najbolj so mi šle na živce pripombe kakšni starih gospa, ki so rekle, da sem ga že tako navadila?!!!! Ja,r es je bil moj namen, da se mi otrok zbuja 10x na noč. Kretenske izjave!

No, ampak zdaj je pravi angelček v primerjavi s prvim letom življenja, tako da smo si malo oddahnili. Do naslednjega user posted image , za katerega upam, da bo pravo nasprotje, vsaj na začetku.

Lp,Naja



(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 10:59:38   
natasar
Tudi jaz sem imela obdobje, ko sem žalostno gledala mamice, češ, kak pa njen otrok lepo spi in lahko v miru spije kavico. Ko sem se sprijaznila z mislijo, da je moja hčerka pač radovedna, živahna in sem še naprej z njo v naročju večkrat popila kavico, tudi na morju sva šla posamično jest ali pa je eden jedel drugi pa z malo okoli hodil, se je sedaj vse poplačalo. Hitro je začela hoditi, pri 1 letu in pol teče tak hitro, da moram sama biti zelo hitra, ampak tako vsaj vem, da je vse vredu z njo in vsak dan spremljam kakšno njeno novo navihanost. Otroci se rodijo z različnimi karakterji, tako da ne moremo enačiti vseh skupaj. Kaj hitro se v razvoju zgodi, da tudi tisti, ki so prve meseci samo pridno ležali, pozneje divjajo.Smo se pa dobivale tri mamice, katerih sta otroka bila isto stara in isto živahna (eden celo hiperaktiven, od katerega je mamica vedno brez energije), zdaj pa se sami skupaj lepo zdivjajo. Tako da se ne sekirat, mi se z vozičkom že lep čas ne moremo voziti, hodimo s kolesom in uživa v vožnji.    

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 10:59:47   
Mojca P.
Uh, ja voznje z avtom. GROOOZA. Teh pa tudi Jaka ne marauser posted image .
Ziga se je kot dojencek drl od Jesenic do Celja, pa sem ga vmes nahranila, pa duda, pa buci buc...pa nic. Grozno, res ...mi je bilo, da nikoli vec ne bi sli sploh od hise.
Ja, letos je bilo pa se bolj veselo, ko sta se oba drla na poti iz morja od Pazina, do Postojneuser posted image user posted image ...moj se je bil ze pripravljen ustavit in sploh ne iti dalje, ker se res tezko skoncentiras na voznjo, ce dva kricita na vse pretege. Uh, pa kaksni glasovi so touser posted image , ja nasih otrok res ne mores preslisat, tudi ce bi zeleluser posted image .

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 12:05:00   
bini
super tema!!
naša Ana je tud med bolj zahtevnimi, čeprav jo moram pohvalit - zadnjih nekaj mesecev je bolje, če gledam celoto... je pa še vedno ista grozljivka glede spanja (se zbujamo po n-krat tudi če kdo spi zraven nje),
glede hranjenja (ne poskusi sadja niti zelenjave že več kot 1 leto, ostalo pa v minimalnih količinah),
glede trmarjenja (če se odloči bo tulila in tulila, ampak to da jo odnesem v sobo ali ji zagrozim s tem, počasi dobiva svojo moč in očitno vsaj malo funkcionira),....

glede spanja mene tolaži sedaj to, da sta mi že 2 zdravnici rekli, da veliko se zbujajo samo zelo inteligentni otroci z močno razvitim občutkom za vživljanje... kolk sem jest ponosnauser posted image , čeprav bi v resnici rajši povprečnega otroka, da bi vsaj normalno spalauser posted image

glede vožnje v avtu je blo tud pri nas hudo... ampak se je nekajkrat fajn stulila, sedaj pa kar nekak vdano v usodo sedi, seveda ob toni igrač in po tanovem ji je mož še telebajske na dlančnik zrihtal - kakšen mir je bil na poti z morja user posted image

to, da takega otroka sam narediš je lari fari... zakaj pa sta si potem dva otroka istih staršev lahko tako različna??? naš Aljaž je že prvih 6 mesecev zelo jasno pokazal, da je popolnoma drugačen... ok, težave s spanjem so, ampak mnogo manjše (ima pa tud že 1 zob in zoprn kašelj že 1 mesec), sam se zamoti ogromno, nosit se skoraj noče, v vozičku uživa (razen izjemoma)... Kaj pa tvoja Ema - a ni tud ona čista kontra Jakoba??

kakorkoli, radi jih imamo in še prehitro bodo zrastli, to je dejstvo...ampak tud mene čist razkurjo pametne mame v stilu 'sama si ga razvadla'... čeprav včasih se vprašam da je morda res, ker zakaj pa je potem naša res zahtevna dama v varstvu in pri moji mami poosebljena pridnost????? nimam pojma - morda ima samo naju tako zelo rada, da se upa pokazat svoj pravi jaz?? user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Mojca P.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 13:15:27   
puncica
NO še ena mamica s mal problematičnim otrokomuser posted image Pa sej ni tako zelo ampak spanje pa pri nas ne gre in ne gre, se zbujamo pa če spi sama al če spi v zakonski postli al če spi z atijem, skratka rabi pač bol malo spanja in sem sigurna da se bo ona učila ponoč user posted image Ja to ma vse po atiju, mami nima nič zraven.

Vožnja za avtom je bila tud za nas groooooza in strah, vsakih 14 dni je bilo traumatično, ko smo šli k mojim staršem v Celje, se je drla, vmes tudi trikrat bruhala smo se problačli, zamenjevala ati, jaz zadaj, zadaj sem bila z njo še ko je bila stara 1 let, skratka bilo je grozno. Zdaj odidemo od doma tako da je zaspana in mi potem po poti spi, obveznoooo poslušamo otr. pravljice pesmice, ker če ne je samo drenje, ji narediva senčko, da ji sonce ne nagaja in ji rečeva naj opazuje okolico, kaj vse vidi, da ne bruha, če pa zaspi pa itak ni problemov.

Naš tamali pa tud on bi sicer jedel na 2,5 ure do 3 ure in to podnev ponoč, ob petkih in svetkih a ok, glavno da nam nazaj zaspi, se prav tako zbuja ponoč a ni tako kritično kot je bilo to pri punčici, ko se naje pridno zaspančka nazaj. Nosit se noče in sploh ne zna na rokah zaspatuser posted image , zadnje čase pa še v vozičku noče, ko je edino ko je zaspal bil voziček in vožnja po makadamu čeprav prejle mi je sam zaspal na zakonski postli, pa sploh ne vem od česa, ni imel ne dude ne prsta, ma nič. user posted image Tako da zdejle še pridno spančka. Je pa ful bol priden kot punčica, v avtu se nič ne dere pridno opazuje okolico in zaspančka, se tudi kdaj sam zaigra.user posted image

Tako da Seven, bini in ostale, tudi mi smo misli da je samo naš otrok tak (pri punčici) pri tamalem pa tud da vsi spijo ponoč le naši ne, a so naši mamo jih radi in ko se punčica stisne k meni reče mami rada te imam vse odtehta in tud jaz bi kr zavila vrat tistim, ki mi pametujejo da smo otroke tako naredil sami grrrrruser posted image   In sovražim vprašanje A je kej priden/na? TO pa kr znorimuser posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 13:15:35   
mojca75
Vse pohvale vam mama otrok ki potrebujejo več, sem prebrala poste in ugotovila da imam sončece, sej se tega zavedam, zato vam še bolj izkreno rečem "vsa čast in pohvala" user posted image

Po svetu hodi mnogo "pametnih" ljudi, ne ozirajte se na to, vsaka mama se trudi in daje kar največ zmore za svojega otroka!. V to sem prepričana!!!!

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 13:39:26   
natalia
zdravo,

ja, vidim,da pri nas še, razen spanja, tudi ni krize. od začetka je poleg nespanja (ponoči zbujanje po 20x), podnevi 20 minutno spanje zahtevala še 100% animacijo, nobena igrača ji ni bila všeč, če ni bilo zraven animiranja, tečnarjenje v avtu konstantno, v stolčku teženje in jamranje. zdaj pa se mi zdi, da tečnarjenja sploh ne slišim več...user posted image  kakšnih pol ure se že zna sama zamotit, v avtu tudi opazuje, pa jaz sem se navadila, da sem za njo vedno na voljo in sem lažje sprejela tečnarjenje, pojokavanje, nespečnost in jo sprejemam za nekaj kar bo kmalu  in še prehitro preteklost...aja, glede spanja pa je še vedno kriza, kakšen dan se zbudi 2x, kakšen dan pa 20x, ne glede na kvas, prehrano, aktivnost,Pantleyevo metodo...

držimo se, saj bo....user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 13:45:32   
piščanc
jaz se pridružujem skupini, ki ne hodi več v bifeje, ampak samo na igrišča, pa še to do takrat, ko si zaželijo moji ljubljeni otroci. s tjašo je že super, no trma je 100/h, pa izsiljuje tudi. žiga je popolnoma nasproten karakter in sem veliko spoznala prav z njegovo vzgojo. ampak biti mama me izpopolnjuje in navdušuje vsak dan sproti. prav težko mi je biti v službi, ker tiste trenutke ne morem posvetiti svojim otrokom.

včasih me tako razjezita, da sploh ne vem kaj narediti, kaznovati, dreti se, vpiti... ampak potem me mine. najhuje je, če smo vsi utrujeni.

je pa lepo biti mama, ker ne potrebujem nikogar samo svojo družinico okrog sebe

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 15:03:35   
nana 27
Ful dobra tema user posted image  V nekaterih opisih sem se našla. Teh zadev mamice z manj zahtevnimi otročki sploh ne razumejo.  Tudi pri nas je patronažna skoraj pobegnila zaradi njegove histerije. Nikoli se noče cartati in nikoli ni hotel in noče spati v najini postelji. Prvih nekaj mesecev sem ga kar precej prenosila zaradi nerazvitih prebavil user posted image  Zdaj, ko se bližamo enemu letu, se je stanje občutno izboljšalo. Še zmeraj je naporen, ampak v drugačnem smislu. Postal je pravi mali sonček. Začel je hoditi v vrtec in prav očudujem njegove korake k samostojnosti. Mogoče je dobro, da ni preveč navezan name. Pri zdravnici se dere kot za šalo. Ko pogledam druge otroke, ki pridejo na sistematski pregled (pri nas to ločijo, da sistematski niso z bolnimi skupaj v čakalnici), so taki sončki, moj pa se napenja in zvija. V vozičku je sedaj bolje, ampak če ni dovolj akcije, spet sledi trmarjenje. Zadnjič me je presenetil na sprehodu, ko sem ga hotela privezati v marelo, se je tako razjezil, da sem ga morala potegniti ven skozi spodnji konec pod varovalom. Od kar imamo malega navihančka vemo za vsak zob, za vse nebesne in druge pojave, zato rada prebiram biovremensko napoved user posted image   Receptov za izboljšanje stanja nimam user posted image  ampak čas dela svoje. Ste se kdaj spraševale, zakaj je tako? Prav hecno mi je, da sem bolj pozorna na to zdaj, ko imam otroka. Mogoče se motim, ampak ko gledam, dobijo mamice flegmatičarke, zmeraj optimistično naravnane, nekomplikatorke - nezahtevne in zadovoljne otroke user posted image  Jaz pa sem bolj nemirne narave, se  sekiram za vsak drekec pekec, rada malo preveč zakompliciram pa imam kontra karakter otročka. Ste vi tudi to opazile? Mogoče je bilo pa kaj v hrani med nosečnostjo user posted image  Upanje ostaja, da bo drug-i/a malce bolj umirjene sorte user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 16:13:21   
Mateja82
Joj sem vesela da se  je odprla ta tema!user posted image

Tud mi ima skoz neke težave. Pa se nekako vse  čez čas  vsaj malo zboljša. Prvi mesec in pol je bila zelo priden novorojenček, kot iz knjige. Spala jedla,previjala, spala, .....Potem se ja začelo, čez dan ni hotela več spat cel dan na rokah hodit niti pod razno da se se usdedla je bila takoj scena, v tistem mesecu sem skoraj obupala ( + obtožbe da sem jo čist razvadla) nad vsem, pa se je malo izboljšalo, pa se je zvečer po 12 tednu jok zvečer tud po uro je jokala. Pa je minilo. Potem se je začel jok ob hranjenju bilo je grozno.   rešili  smo tako da smo jo začeli hranit leže. Potem se ni želela v vozičku vozit nismo skoraj nikamor šli. Zdaj gremo največ v šopig centre kjer imajo tiste vozičke z jajčko tam zdrži kar nekaj časa. Zadnji mesec je že veliko rajši v vozičku  parkrat je že celo zaspala, nisem mogla vrjet ker to se ni zgodilo že štiri mesece , ampak samo, če sem jo po dvorišču počasi enakomerno vozila v kroguuser posted image . Vožnja v avtu nemogoča. Najdlje smo šli  2x iz Celja do Maribora pa je bilo zadnjih nekaj minut vožnje živa groza, tudi na krajše razdalje ni nič drugače  zaspi v avtu brez problema samo  za kakšnih par  min ali pa dokler se avto ne ustavi, pa je že budna. če bi šli letos na morje nevem kako bi bilo? ? No pa tud trmika jo že od petega meseca daje, če ni po njenem  - jok. zadnji mesec je zelo jokala, ko sem jo zvečer položla  v posteljo , že pri preoblačenju se je začelo. Pa smo malo spremenil postopek, pa trudim se da čez dan več spi in je zdaj že nekaj dni brez joka spat.  user posted image . Moram potrkat....
Ko berem kar sem napisala se sliši kot da je zelo grozen dojenček, ampak vseeno je najina zlata princeska user posted image  imava jo rada in si želiva da bi se čim več smejala in manj jokala.  Vsi se trudimo in tolažimo da bi lahko bilo še huje.
Hvala ker sem lahko tukaj to potožila in si malo olajšala dušo.user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 16:36:46   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Pi-kica 1

To pa je prava tema tudi zame. Pri nas je bilo tako, da je zelo naporen dojenček zrasel v zelo napornega otroka, otrok v zelo napornega najstnika, ta pa v zlatega mladostnika z napornim karakterjemuser posted image . Ko sedaj gledam nazaj, sem zadovoljna s svojo vzgojo in s svojim otrokom. Marsikdo, ki ga ni videl dalj časa, ga občuduje, kaj je ratalo iz njega. Tako da, mamice z napornimi otroci, pogum. Vem, da se sedaj sliši oguljeno, ampak enkrat vse mine...

LP

Pi-kica



Iz tvojih ust v božja ušesauser posted image

Tudi jaz se pridružujem klubu. Upam, da smo najhujše že preživeli - naš bo kmalu star 5 let in lahko priznam, da je veliko veliko boljše. O, ja, še zmeraj ima napade trme in ihte, ko ga udari gospa tečnoba, samo gledaš, kako bi ušel; še zmeraj sem nenehno na preži na igrišču, ker se tik tak s kom scufa, stepe ali ga celo ugrizneuser posted image in še vedno skoraj vsako noč pride k nama v posteljo.

Ampak daleč so že tisti časi, ko sem jokala iz obupa in od utrujenosti ... ko sva z možem izmenično dežurala cele noči, s tamalim v naročju, ure in ure. Daleč so že tisti dnevi, ko je od jutra do mraka zahteval pozornost, jokal, kaj jokal - se drl, jaz pa tudi na wc nisem mogla. In ko sem s strahom prihajala ponj v jasli, ker me je vedno čakalo kakšno presenečenje (v stilu - se je spet stepel, tega je udaril, unega je porinil, tretjega je ugriznil)user posted image . No, to slednje se na žalost še kdaj pa kdaj zgodi.
Ko smo dobili hčerko, se mi je zdelo, da sploh ni bila dojenček oz. je njeno prvo leto šibnilo mimo nas, ker skoraj nismo vedeli, da jo imamo. Povsem drugače je bilo s sinom - njegovo prvo leto se mi je vleklo v nedogleduser posted image .

Ampak smo preživeli in se kljub vsemu junaško odločili še za enega otrokauser posted image , ki je bratovo pravo nasprotje.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 17:21:58   
Anonimen
Jaz se pa strinjam z izjavo, da je otrok takšen, kot ga naredijo starši.
Tudi moj je zahteven otrok. Patronažna mi je prvi dan, ko je prišla na obisk, rekla, da nama bo popil živce.
Ampak, jaz sem vesela, da imam takega otroka. Nočem, da mi nepremično sedi nekje "v kotu". Res je naporno, je trmast in aktiven. Tudi ponoči še vedno ne spi. Včasih iščem baterije, da mu jih ven vzamemuser posted image . Ampak hkrati sem zadovoljna, da je tak.
Mislim, da je pri takih otrocih pomembna doslednost.
Zakaj pa tako mislim? Ker ima od mojega partnerja sestrična prav takega otroka. Kadar sta z mojim skupaj, se mi zdi kot da sta dvojčka.user posted image  Ni je stvari, da je ne bi ušpičila, pokvarila, strgala, ...
Le z eno razliko. Ko njemu kaj ukažejo, vedno doseže svoj prav, saj nista dosledna. Vedno mu popustita, ko se začne po tleh metat in kričat. In potem je za isto zapoved on oproščen kazni in divja naprej (saj mu vedno samo nekaj obljubita, tega pa ne izpolnita), moj pa je dejansko kaznovan in se pomiri.
Kakšna bosta pa čez nekaj let?
Se mi zdi, da je pri zahtevnih otrocih pač treba več truda vložit vanje, saj zahtevajo veliko pozornosti. Jaz ga poskušam vključit v vse moje aktivnosti. Da mi pomaga, da je zraven in gleda, skušam ga utrudit. Po domače- veliko se ukvarjam z njim in všeč mi je.
Spomnim se mene, ko so me za večino stvari zabijali nazaj- tega ne , tistega ne, bla, bla...
Želim si, da bi bil raziskovalen in aktiven. Že tako smo večino časa pasivni, pred tv, pred računalnikom, na kavču, ...
To je pač moje skromno mnenje.

< Sporočilo je popravil natasa77 -- 29.9.2006 17:27:05 >

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 17:36:54   
natalia
Receptov za izboljšanje stanja nimam ampak čas dela svoje. Ste se kdaj spraševale, zakaj je tako? Prav hecno mi je, da sem bolj pozorna na to zdaj, ko imam otroka. Mogoče se motim, ampak ko gledam, dobijo mamice flegmatičarke, zmeraj optimistično naravnane, nekomplikatorke - nezahtevne in zadovoljne otroke Jaz pa sem bolj nemirne narave, se sekiram za vsak drekec pekec, rada malo preveč zakompliciram pa imam kontra karakter otročka. Ste vi tudi to opazile? Mogoče je bilo pa kaj v hrani med nosečnostjo Upanje ostaja, da bo drug-i/a malce bolj umirjene sorte


to sem tudi jaz opazila!! le zakaj je tako?!



_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 19:27:11   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Mislim, da je pri takih otrocih pomembna doslednost.
Zakaj pa tako mislim? Ker ima od mojega partnerja sestrična prav takega otroka. Kadar sta z mojim skupaj, se mi zdi kot da sta dvojčka.user posted image  Ni je stvari, da je ne bi ušpičila, pokvarila, strgala, ...
Le z eno razliko. Ko njemu kaj ukažejo, vedno doseže svoj prav, saj nista dosledna. Vedno mu popustita, ko se začne po tleh metat in kričat. In potem je za isto zapoved on oproščen kazni in divja naprej (saj mu vedno samo nekaj obljubita, tega pa ne izpolnita), moj pa je dejansko kaznovan in se pomiri.
Kakšna bosta pa čez nekaj let?
Se mi zdi, da je pri zahtevnih otrocih pač treba več truda vložit vanje, saj zahtevajo veliko pozornosti. Jaz ga poskušam vključit v vse moje aktivnosti. Da mi pomaga, da je zraven in gleda, skušam ga utrudit. Po domače- veliko se ukvarjam z njim in všeč mi je.



Z zgornjim delom se čisto strinjam in se mi zdi bistvo vse vzgoje. Lani sem učila otroka, ki me karakterno zelo spominja na mojo ta srednjo. Zelo naporen, bister in raziskovalen. Vendar.....ta otrok je popolnoma drugačen pri dejanskem vedenju  kot moja. Zjutraj se meče po tleh, cvili in tuli pred šolo in zahteva svoje, mamico boksa v ramo, ker se le ta pogovarja z učiteljico, piska in tuli cele ure, tolče klop ob tla, in se dela bedaka, če mu kaj rečeš, izsiljuje,.....mamica pa se ukvarja z njim dneve in dneve in dneve in menda ni trenutka, ko bi delala kaj drugega, kot z njim se ukvarjala. Vendar na naroben način. Zato se tudi z drugim delom tvojega citata strinjam, vendar se je treba z otrokom ukvarjat tako, da mu postaviš meje, ne kar malo tako, samo zato da je ful zaposlen, da se zmatra. Nekateri otroci nimajo občutka za nikogar. Hočejo samo pozornost, pozornost, pozornost. Tudi če jo imajo ogroooomno, hočejo še in še in še. To pa ni ok. Morajo se naučiti biti včasih tudi v drugem planu, preživeti tudi če niso dosegli svojega, ne iti čez trupla. Mislim da je konkretno razliko med mojim otrokom in zgoraj opisanim naredila prav doslednost. Jaz ne dopuščam takega vedenja. Mamica opisanega fantka pa meni, da se s pogovorom doseže vse. Resnica je, da se ne. Ta otrok gladko prekrši kazen, ker ve, da se mu ne bo nič zgodilo. Moj otrok si tega ne upa. Menim da ravno zelo živi otroci, pravzaprav je boljši izraz prekomerno pogumni otroci, še veliko bolj potrebujejo meje, kot kak miren otrok, ki rabi nasprotno izkušnjo.

Definitivno karakter otroka ostane. Ni res, da je čez čas kar vse ok. Ni. Samo navadiš se na to, da je otrok tak, kot je in najdeš način, kako skupaj funkcionirat, kako mu pomagat in kako pomagat sebi. Prisiljen si najti meje, prisiljen si, da se naučiš reči ne in da si dosleden. prisiljen si sprejeti svojo nepopolnost, včasih deluješ kontra tistemu, kar si celo življenje govoril, da ni ok, da ti ne boš počel, potem pa ugotoviš, da so vendarle tudi stari ljudje imeli določen prav. V resnici rasteš z otrokom. Če se ne spremeniš, če tumbaš naprej po staro, če samo dopoveduješ in prigovarjaš otroku, energije za delovanje pa nimaš, če ne postaneš dosleden, če se ti preveč smili, pa popuščaš......potem ap imaš zares hud problem, ki se veča in veča in veča.....dokler v resnici nimaš vsega dovolj in te res nekoč ne raznese. A ni boljše, če imaš dovolj že danes in danes nekaj narediš?

Vsem, ki vam otroci ne spijo, in ki vas to zelo moti predlagam, da otroke naučite spat. Vsi otroci, ki celo noč spijo, so mnogo bolj mirni, kot tisti, ki tega ne znajo - kar preberite, kaj ste napisale - "moj otrok ne spi" - no, to bi tudi jaz pri mojem nemirnem otroku napisala, mirna dva sta spala. Če hočete mirnejšega otroka, ki bo v resnici spočit, ga naučite spati. Takrat šele se lahko nauči, da red mora bit - zaradi njih, ne zaradi vas.


Pa še za tisto, ki je napisala, da imajo mirni starši mirne otroke....jaz nimam pojma, kakšen starš sem. Nikoli nisem nič komplicirala, vendar....imam tri popolnoma različne otroke. Bog ve od katerega daljnega prednika so podedovali karakter?user posted image user posted image user posted image  In po moje je z vsemi tako. Vzgoja ne igra vloge pri otrokovem karakterju. Vzgoja igra vlogo pri tem, koliko bo ta karakter prilagojen okolici in njenim normam, pa nič drugega. Pa še to se boš moral pri enem otroku ful trudit in energije vlagat, pri drugem pa skoraj nič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 19:30:29   
nana 27
Natassa, to si dobro povedala. Tudi meni je po eni strani všeč, da je v pogonu, raziskovalec in po svoje mi je všeč, da je trmast, ampak kot praviš - DOSLEDNOST. Upam, da z mojim pri tem ne bova popustila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 19:37:57   
Fani.M
Ob večjih problemih je neprespana noč samo majhna neprijetnost, ki jo pozabiš v minuti.
Vse je relativno, tudi težaven otrok.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 19:38:59   
Splet.Ka
Dober večer!

Zaenkrat vas lahko samo pozdravim, potem pa nazaj k sončici. Prebrala vas bom jutri.

Imam 2 meseca staro punčko. Po enem mesecu ugotavljanja, kaj je z njo narobe, da neprestano joče, sem ugotovila, da me pač bolj potrebuje. Da neprestano potrebuje mojo joško, včasih pa zaleže tudi nošenje.user posted image

Trenutno nimam niti minute časa za kaj drugega kot zanjo...kosilo včasih odpade, sprehodi se po 10 minutah končajo z jokom, lase sem si nazadnje oprala kdaj žeuser posted image .... partner me vsake toliko časa opomne, da je tudi on na tem svetu.

S tem, ko sem ugotovila, kaj se dogaja naši punčki, je že mnogo lažje. Potrebujemo pa še precej časa in izkušenj, da se bomo naučili nekako preživeti in hkrati čim bolj uživati.

Lep pozdrav in miren večer.


(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 21:00:02   
bini
draga hruška!!
imaš čudovito punčko, ki bo prehitro zrastla, ti pa se boš navadila in boš neznansko uživala ob nasmeških, podvigih, tistih majhnih stvareh, ki jih pozabiš, ko jih zvečer pogledaš ko spijo - vsaj tiste nekaj časa pač, ko jim to uspe user posted image ...

in pa še to - doslednost je tudi pri nas zelo veliko prinesla in gre na bolje, vedno manj je zahtevna, tudi prihod bratca je bil zelo pozitiven ( po 1 mesecu krize je postala zelo zelo razumevajoča in čisto nič ljubosumna kadar mora počakat) ...

samo glede spanja Gina pa ne znamo pri nas... naučit jih spat praviš - je ni metode, ki je mi pri naši veliki ne bi probali - tud tulila je do bruhanja... tud pogovarjamo se o tem ogromno... ne gre in ne gre... no, najnovejši poskus so neke homeopatske kroglice user posted image ... bom pa vesela tud še kakšnega nasveta KAKO JO NAUČIT SPAT... morda je še kaj, kar nismo probali?? user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 21:38:09   
rija
A veste kaj sem pomislila ob branju vseh postov s podobno vsebino?

Da bi se enkrat dobile s temi otrokiuser posted image user posted image user posted image  .....na samotnem travniku, ker nas nebi noben slišal ne videl.....user posted image user posted image user posted image  Đumbus totale!user posted image user posted image

No zdaj pa res: se pridužujem klubu extra zahtevnih, temperamentnih, živahnih, odločnih, samozavestnih, energičnih,.....kaj vem kaj še vse bi lahko rekla otrok!

Moj je bil "drugačen" že v porodnišnici: drugi otroci so nase opozarjali z nežnim, milim jokom. Jaz pa sem takoj, takoj vedela, ta je moj: najprej indijanski krik, potem pa totalna histerija.....user posted image
In tak je bil potem v nadaljevanju tudi doma: če mu flaše nisem zatlačila v usta tisto sekundo, ko se je on spomnil, da je strašno lačen, zopet histerija.

Na kavo sem probala hoditi s prijateljico, z 10 dni mlajšim sinkom, pa ni bilo variante, da sem si jo kdaj v miru spila: njen je spal 4 ure....moj pa se je cel cajt drl na ves glas, kadarkoli in kjerkoli. Mi je ravno prejšnjič en slaščičar rekel, da se je mali malo popravil, da ne kriči več tako hudo....

Vožnje z avtom: nočna mora....pa še zdaj kdaj....

Spanje: nikoli in čedalje slabše.....

Pri devetih mesecih točno ve, kaj ne sme in se obrne stran, če mu rečem ne in se zvito smeji in me gleda izpod oka in izza ovinka.....

Če mu česa ne daš, dobesedno znori in se začne napihovati in glasno protestirati.....

Prejšnjič me je celo z tema dvema bogima zobekoma dvakrat ugriznil v navalu besa, ker nisem dovolila, da mi riva prte v nos in me cuka za lase....to mu je namreč zelo zabavno....

Če odmislim vse to, pa je res priden user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Debata mamic z otroci, ki zahtevajo nekol...
29.9.2006 21:43:25   
eva1
Gina-ful dobro napisanouser posted image user posted image user posted image !


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?