|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dieta za hitro izgorevanje maščob
16.2.2010 11:54:57   
Detece
Ta jedilnik lahko uporabljate kolikor hočete. Pravzaprav, če mu pravilno sledite, bo prečistil vaš organizem od onesnaženja in vam bo dal zdravi občutek, kot ga niste imeli nikoli prej. Po samo sedmih dneh se boste počutili 5-8 kilogramov lažje in boste imeli večjo količino energije.

Dieta temelji na receptu bolnišnice Presvetega srca, ki se daje težkim srčnim bolnikom za hitro hujšanje, ponavadi pred operacijo.
Zaradi tega, ker je dieta izjemno zdrava in nima neprijetnih stranskih učinkov, vam jo priporočamo za hitro hujšanje.

To je osnovna juha, ki pomaga pri hitrem izgorevanju maščob:
Sestavine:
800 ml paradižnika v konzervi (ali pasiranega paradižnika (npr. Podravka))
približno 1,5 litra vode
2 juhi v vrečki (kokošja ali goveja)
sol, vegeta, kocka za juho
2 veliki zeleni papriki (lahko tudi rumeni ali rdeči)
6 velikih mladih čebul
1/2 večje glavice zelja (približno 1 kg)
zelena (koren in listje) približno 1kg
Vse sestavine so nujno potrebne, zlasti zelena.
Juho lahko začinite po volji s soljo, poprom in začimbnimi rastlinami. Po želji lahko dodate tudi jušno kocko ali vegeto ali pekočo omako (Tabasco)
Priprava:
Kuhajte zelenjavo, ki ste jo predtem izrezali na majhne do srednje kose v vodi na močnem ognju približno 10 minut, nato zmanjšajte ogenj (temperaturo) in kuhajte dokler se zelenjava ne zmehča. Na koncu dodajte začimbe, juhi iz vrečke in paradižnik.
Juho lahko jeste kadarkoli tokom celega dneva, ko ste lačni. Jeste jo lahko, kolikor hočete. Čim več je boste jedli, več kilogramov boste izgubili.

PRVI DAN
Jejte samo sadje in juho. Lahko jeste katerokoli sveže sadje, vendar ne banan. Melona in lubenica sta najboljši, ker vsebujeta veliko vode. Pijete lahko nesladkani čaj ali vodo.


DRUGI DAN
Jejte vso zelenjavo. Lahko jeste kolikor hočete sveže in konzervirane zelenjave. Poskusite jesti čimveč zelene listnate zelenjave (solata, špinača,...). Izogibajte se pa graha, fižola ali koruze.
Za večerjo se lahko ta dan nagradite z velikim krompirjem pečenim v lupini (NE NA OLJU - krompir zavijte v aluminijasto folijo in pecite v pečici ali pa ga pecite nad ognjem). Lahko ga začinite z žlico masla ali kisle smetane. Ta dan ne jejte nikakršnega sadja.


TRETJI DAN
Jejte juho, sadje in zelenjavo kolikor hočete. Nič drugega.
Če ste v teh treh dneh zvesto sledili temu jedilniku, in niste jedli popolnoma nič drugega izven jedilnika, bi morali izgubiti 2-3 kilograme.


ČETRTI DAN
Jejte juho, banane in nemastno mleko (1.6% m.m., lahko tudi jogurt ali kefir). Lahko pojeste največ tri banane, vodo pa lahko pijete kolikor hočete. Banane so bogate z ogljikovimi hidrati (in dokaj kalorične), enako velja za mleko. Prav ta dan bo vaš organizem potreboval kalij in ogljikove hidrate, ter kalcij in beljakovine, zato, da bi zmanjšali željo po sladkem (željo po sladkarijah).


PETI DAN
Jejte juho, govedino in paradižnik. Lahko pojeste približno 200 g govedine in konzervo paradižnika ali šest svežih paradižnikov. Ta dan priporočamo goveji zrezek, naglo (na hitro) pečen brez maščobe (na nenamaščeni ponvi ga hitro spečete na obeh straneh, da porjavi (ne zapecite)) ali pa kuhano govedino (ne v goveji juhi, ker je mastna). Poskusite popiti najmanj 6-8 kozarcev vode (cca. 2litra), da omogočite, da se kislina spere z vašega organizma. Juho jejte vsaj enkrat ta dan.


ŠESTI DAN
Jejte juho, govedino in zelenjavo. Jejte kolikor hočete. Lahko pojeste 2-3 goveje zrezke z zeleno listnato zelenjavo (špinača, solata). Juho jejte vsaj enkrat ta dan.


SEDMI DAN
Jejte juho, integralen riž (polnozrnati, rjavi, neluščeni) v vodi in začinjen po želji in zelenjavo, vendar brez maščobe. Lahko pijete nesladkani sadni sok (100% Juice, NE nektar), vodo seveda lahko pijete po želji.

Na koncu sedmega dne, v kolikor ste dosledno spoštovali jedilnik, bi morali izgubiti 5-6 kg. Če ste izgubili več kot 7 kg, preskočite dieto za dan ali dva, preden nadaljujete. Dieta se nadaljuje vedno s prvim dnevom v jedilniku. Dnevi morajo iti po predpisanem razporedu in se jih ne sme izpuščati.


Med dieto NE SMETE vnesti nobenega alkohola zaradi procesa odstranjevanja mastnih zalog v vašem organizmu. Če ste se odločili piti alkohol, prenehajte z dieto vsaj 24 ur prej. V nasprotnem primeru boste izničili pozitivne učinke diete. Sicer sami v celoti nasprotujemo vnosu alkohola v organizem.
V dneh, ko je predpisan goveji zrezek, ga lahko zamenjate s piščančjimi prsmi, pečenimi na žaru), na hitro brez maščobe ali pa s praženo ribo (brez maščobe). Pomembno je pa, da vsaj enkrat v dnevu jeste govedino, ker ima določene sestavine pomembne za proces izgorevanja maščob.
Med dieto NE JEJTE kruha !!!


Razmišljam o tej hitri dieti, ker se s temi nekaj kg pridobljenih po porodi ubadam že celo leto. Ločevalna, Montignac so super diete a meni enostavno ne uspe zdržate več kot 14 dni..Vem, da niso te diete ravno najbolj zdrave, a za teh 5 kg ki jih imam viška me pa menda ne bo pobralo.

Ima katera izkušnje s to dieto??
Se mi katera pridruži??

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
16.2.2010 13:42:27   
2violina
Pred leti sva jo z mamico skuhali (14). Dobili ogromen lonec vendar ni po mojem okusu. Nato pa se nama je še v hladilniku skisala. Mislim, da zaradi paradižnika.  Meni ne sede.

_____________________________

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
16.2.2010 14:27:56   
Detece
Ja sem že vmes tud na drugih forumih brala, da juha ni ravno okusna....Imam še čas do jutri za razmislit kakšno pot bom ubrala....je pa tud neka jajčna dieta zanimiva...a katera pozna to??

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
9.3.2010 21:57:46   
TomTaylor
moja mami vsako leto spomladi hujša s to t.i. "zeljno juho", lani je tolk shujšala, da je bila pravi drobižek - ljudje jo niso prepoznali. Ampak je potem tekom leta vseeno dobila nazaj vse svoje kilograme, ampak zato, ker se na splošno ne drži načel zravega načina prehranjevanja -ampak enostavno zato, ker je pravi gurman in ima rada "močno" hrano (pa ne mislim s tem cvrtja). Jz načeloma nisem pristaš teh hitrih diet, ampak vidim, da pri moji mami vsako leto deluje. Me pa seveda zanima, če bi vsaj približno obdržala težo, če bi jedla bolj zdrave kombinacije oz. se prehranjevala po načelih zdrave prehrane.

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
9.3.2010 22:26:12   
mojcaz.
uh ta juha sploh ni po mojem okusu. sem jo tudi jaz sprobala in bila več na stranišču kot pa v kuhinji. od tega ko sem samo pomislila da moram it jest mi je kar slabo postalo, moj tast pa jo je lahko jedel tudi po več tednov, odkar sem jaz samo enkrat 2 dni zdržala, juho vstran vlila in zaključila poglavje zeljna juha user posted image user posted image

_____________________________

PO DEŽJU VEDNO POSIJE SONCE!!!!!!!!! in tudi meni je začelo sijat sonce :)

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
15.3.2010 14:43:04   
Ženkica
 Evo, danes sva z možem štartala tole dieto; upam, da bo šlo skozi, najtežje je v službi zdržat, ostalo bom že.

7 dni na srečo ni tok veliko, da se ne bi dalo zdržat. Bom poročala o razultatu.

(odgovor članu mojcaz.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
15.3.2010 22:25:13   
valči
Vse vredu in prav v juhi,a jaz v njo ne bi dala ne juh iz vrečke,ne kock in vegete.Ker to ni zdravo,ne uporabljamo že lep čas teh reči.Okus narediš z začimbami(mlet peteršilj,bazilika,majeron,šatraj,..)
Drugače mi je pa vse všeč na dieti,a šla se je ne bi.Preveč razmišljanja.
Srečno vsem,ki boste šle na to dieto.user posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
16.3.2010 9:00:03   
Ženkica
IZVIRNO SPOROČILO: valči

Vse vredu in prav v juhi,a jaz v njo ne bi dala ne juh iz vrečke,ne kock in vegete.Ker to ni zdravo,ne uporabljamo že lep čas teh reči.Okus narediš z začimbami(mlet peteršilj,bazilika,majeron,šatraj,..)
Drugače mi je pa vse všeč na dieti,a šla se je ne bi.Preveč razmišljanja.
Srečno vsem,ki boste šle na to dieto.user posted image



Ja, se strinjam s tabo; jaz nisem dodajala nobenih juh iz vrečeke notr, ni potrebe.

Danes je drugi dan, torej zelenjavni, počutim se pa obupno; totalno brez energije sem,kar vrti se mi. Niti ni tako težko zdržat brez pravega obroka, kot to, da si čisto fuč.
Se bom pa odpovedala pečenemu krompirju zvečer; če že, bi ga potrebovala čez dan. Sicer pa, šta ne ubije, jača.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
16.3.2010 9:18:12   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica

IZVIRNO SPOROČILO: valči

Vse vredu in prav v juhi,a jaz v njo ne bi dala ne juh iz vrečke,ne kock in vegete.Ker to ni zdravo,ne uporabljamo že lep čas teh reči.Okus narediš z začimbami(mlet peteršilj,bazilika,majeron,šatraj,..)
Drugače mi je pa vse všeč na dieti,a šla se je ne bi.Preveč razmišljanja.
Srečno vsem,ki boste šle na to dieto.user posted image



Ja, se strinjam s tabo; jaz nisem dodajala nobenih juh iz vrečeke notr, ni potrebe.

Danes je drugi dan, torej zelenjavni, počutim se pa obupno; totalno brez energije sem,kar vrti se mi. Niti ni tako težko zdržat brez pravega obroka, kot to, da si čisto fuč.
Se bom pa odpovedala pečenemu krompirju zvečer; če že, bi ga potrebovala čez dan. Sicer pa, šta ne ubije, jača.



nadomesti pečen krompir s kuhanim in v vodo dodaj malo žličko olivnega olja. Krompir je vir kalija, ki ga med dieto v telesu ne sme manjkati (zato so tudi bananini dnevi vmes), poleg tega telo nujno potrebuje maščobo. Ne vem sicer, zakaj ravno pečen krompir..user posted image


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
16.3.2010 10:55:08   
Ženkica
Hvala za nasvet, mogoče bom res raje skuhala en krompirček..........

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
19.3.2010 7:57:49   
romanavouri
Ženkica, zakaj se ne oglasiš z rezultati? Jaz še razmišljam o tej dieti. Sicer nisem ravno oboževalka zelenjave,bi pa poskusila.

Me pa zanima,če ve katera s čim lahko nadomestim paradižnik (tisti dan ko ješ govedino in svež paradižnik),ker ga ne maram? Z zeleno solato bi šlo?
Pa ko je zelenjavni dan,lahko med dnevom ješ krompir ali samo enega za večerjo? Piše,da lahko vse razen fižola in koruze,tako da predpostavljam,da krompir lahko.

_____________________________

romana

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
20.3.2010 9:35:37   
Ženkica
OJla, se opravičujem za pozen odgovor.

Ekola; priznam, nisem se ravno 100% držala predpisane diete, pa vseeno:

Od 1. do. 3. dne vse po receptu, z izjemo tistega krompirja, ki sem se mu odpovedala. Šla sem 2x na fitnes (30 minut teka + 15 minut kolesa + vaje za mišice).

4. dan: samo sadje in zelenjava + 2 banani. Sva šla z možem kolesarit, pa še to nisva prignala pulz čez 140 udarcev, ker bi se enostavno prehitro utrudila in ne bi prišla nazaj domov. Torej, 1 banan pred kolesarjenjem in druga banava vmes.

5. dan: samo sadje in zelenjava (nič športa)

6. dan (torej danes): za zajtrk sem spila naravni džus, za kosilo zelenjava + zrezek in potem samo še kakšno jabolko popoldne in juha. Danes grem spet kolesarit (cca 2 uri).

7. jutri spet podobno kot danes, z razliko, da bom namesto mesa spekla kakšen ribji file. Kolesarjenje vključeno.

Skratka, ni vse tako kot po spisku, bistvo pa je, da sem se očistila, nisem jedla nobenih sladkarij in ostalega junka. Shujšala cca 1,5 kg (ja, samo), ampak to po feelingu, ker sem se pozabila tehtat na začetku, čeprav približno vem koliko sem tehtala.

Mož je izgubil 3 kg po vagi, vendar tisti 1 kg bo najbrž hitro dobil nazaj. Je pa tudi res, da nisva debela; jaz sem imela 62 kg (167 cm) na začetku, on pa 81 (182 cm).

Težko je zdržat samo na sadju (1 dan), ali samo na zelenjavi (2 dan), ko kombiniraš je ful lažje. 3. dan sem imela večjo krizo, pa še hči je dobila norice, skratka počutila sem se prav bedno.

No, dejstvo je, da se jaz še lep čas spet ne bom šla te igrice, sploh, ker se začenja aktivna kolesarska sezona in po takih dietah na srečo ne bo več potrebe.

Recimo, da sem delno zdržala.

Vso srečo tistim, ki se jo boste lotili.

Ženkica

(odgovor članu romanavouri)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
21.3.2010 8:50:23   
romanavouri
Hvala za odgovor. Bom tudi jaz poskusila podobno, ker imam tudi jaz viška samo kake 3kg. Merim 169cm in tehtam 62kg. 3x na teden hodim na pilates, drugače pa na sprehode z otrokom,ker sem še na porodniškem. Rada bi le izgubila odvečno maščobo na trebuhu,ki mi je ostala od poroda.

_____________________________

romana

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
21.3.2010 10:29:38   
Ženkica
Evo, dans zjutraj sem se vagala; pokazalo je 60.1 kg user posted image cilj dosežen user posted image

2 kg v petih dneh res ni slabo. Se je splačal potrpet. Jasno sem se včeraj nagradila s kepico sladoleda. Itak pa je don spet bicikl v igri, tko da ni panike.

Romanavouri: go girl!! user posted image

(odgovor članu romanavouri)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dieta za hitro izgorevanje maščob
4.4.2010 11:31:37   
romanavouri
No jaz sem z dieto zdržala 4 dni. Prve tri dni je bila krizaaaaaaaa. Vse po navodilih, razen tega,da sem si zjutraj privoščila kapučino. Juho sem jedla 1x na dan,ker mi je bila ogabna. Tretji dan se mi je juha uprala (beri sem skoraj bruhala), zato sem jo zlila stran. Četrti dan sem jedla riž in solato. V treh dneh sem shujšala 1 kg. Jaz mislim,da je to mučenje samega sebe in da se da na druge načine tudi shujšati. Tega sigurno več ne bom počela.

_____________________________

romana

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?