|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dilema- 2 letnica in voziček na dopust?
28.5.2015 13:25:55   
jaz_sem_jaz
Pozdravljene.:)

Ukvarjam se z eno praktično dilemo- vzeti letos na dopust voziček ali ne?

Hči bo ob odhodu na dopust stara skoraj dve leti in pol. Voziček smo aktivno uporabljali do lanske pomladi, lani smo ga še vzeli na morje-takrat se je tudi zadnjič peljala v njem. Hči veliko hodi in je v dobri kondiciji,ampak velikokrat se enostavno naveliča hoje in bi se nosila. Smo družina, ki na dopustih veliko hodi in raziskuje, od apartmaja do naselja z trgovino imamo pribl. 1 km, plaža bo dokaj blizu,...
Sem razmišljala, da vzamemo tricikel- pa ga nimam prostora dati v avto.

Kaj bi naredile na mojem mestu?
Kakšna izkušnja?

Imam pa dva vozička- Maxi Cosi Mura in Peg Perego Pliko P3(?). Oba zasedeta veliko prostora v našem avtu, zato je odločitev še težja...

Hvala za odgovore!user posted image


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dilema- 2 letnica in voziček na dopust?
28.5.2015 14:04:00   
cacaca
pomoje vozička ne rabi..jo en nosi na vratu :)...vsaj mi smo tako našega...kaj pa poganjalec, pr nas je bilo lani odlična ideja, letos gre z nami 100%...

(odgovor članu jaz_sem_jaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dilema- 2 letnica in voziček na dopust?
28.5.2015 15:31:20   
RIJA*
ni ga čez voziček na morju....sploh za zvečerne sprehode, ko je mulc bil že utrujen in je znal tudi po 3 ure brez piska sedeti in se pustiti prevažati....če bi hodili ali se poganjali, bi težil....mi smo ga imeli zraven tudi pri 3,5 letih in bi mi oljašal marsikaj tudi pozneje...samo se je že pri 3,5 letih prekopicoval od teže user posted image user posted image
če maš prevelike vozičke, si pa pri kakšni prijateljici sposodi marelo...simple...

(odgovor članu jaz_sem_jaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dilema- 2 letnica in voziček na dopust?
28.5.2015 15:32:55   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: cacaca

pomoje vozička ne rabi..jo en nosi na vratu :).


ja, ful bi kerikoli od naju komaj čakaj, da ga 3 ure nosi na ramah, po možnosti še malo pordelih od sonca user posted image

(odgovor članu cacaca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dilema- 2 letnica in voziček na dopust?
28.5.2015 15:43:47   
nejcko
Mi smo še za 4-letnico s sabo na dopust vzeli voziček-marelo.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dilema- 2 letnica in voziček na dopust?
29.5.2015 8:22:04   
Balerina
ri nas je voziček pri 3h letih prišel prav za uspavanje, torej zvečer smo ga pripravili na spanje in potem v voziček pa smo šli cela družina na sprehod. Najmlajši je medtem zaspal ostali pa smo užživali. Tudi pri večjih dveh smo ga v tej starosti uporabljali za to. Pa za popoldansko spanje da je potem spal zunaj v senci in ne v prikolici, kjer je bilo prevroče ali pa bi bil vsak dan na klimi.
Do trgovine in take dnevne sprehode pa smo mi uporabljali poganjalec. Mislim pri naših je bil itak skoz v igri.
Pa še to glede nošenja v the letih še rada hodi, starejša bo krajše bodo te razdalje in več se bo želela nositi, vsaj če vidi da lahko. Voziček pa če ga tako dolgo ne uporabljate, ali bo sploh hotela se peljat z vozičkom, ko se naveliča hodit?

< Sporočilo je popravil Balerina -- 29.5.2015 8:23:59 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dilema- 2 letnica in voziček na dopust?
29.5.2015 9:50:50   
skuštrana
Jaz sem načeloma proti temu da se otroke veliko prevaža v vozičkih, ampak pri 2l na dopust bi ga pa jaz 100% vzela. Ma, še pri 4l smo ga jemali na potovanja, še sedaj bi včasih prav prišel - če druga ne za stvari peljat he he... Je pa seveda odvisno kakšen je vaš ritem - mi smo na dopustu, potovanjuh zunaj od-do, v hotelu oz. app samo spimo.

Sposodi si marelo od koga.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dilema- 2 letnica in voziček na dopust?
29.5.2015 10:40:12   
Hope2
Vozicek je sel z nami na morje tudi pri 2,5 letih. Cetudi je bil nor na poganjalca... mi je bilo prenevarno da ga puscam vozit po cesti, ker se pri 2 letih histro spozabi, pa bil je nori dirkac, tak da bi morala za njim laufat. Mi smo imeli vozicek bolj zato, da sem obesila vse mozne stvari za na plazo in da sem malega posadila, da se je malo spocil- nas je bil hiperaktivc in trebalo ga je na trenutke umirit- edino v vozicku sedel. Torej vozicek nujno zlouser posted image .

Nikakor pa ni bil za spanje. nismo tip ljudi, ko prezivijo cel dan na plazi. Zjutraj na plazo,okoli 10-11 domov, kosilo, spanje in popoldne nazaj na plazo. Nas tudi ni bil vajen spanja v vozicku. Zvecer pa se tudi ne sprehajamo, se ne sprehajamo cez celo leto, ne vem zakaj bi se morali na dopustu. Stara sola- otroci gredo spat najkasnej ob 20.00 tudi na dopustu, da imata ata in mama mir zveceruser posted image .

pROBAJ si sposodit marelo, ce lahko. Lani ko sem jaz prodajala marelo, sem novo- meclaren varianto prodala za 20 evrov. Zacni spremljat na bolhi, sigurno do poletja najdes kaj ugodnega- pa po dopustu spet prodas.


(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dilema- 2 letnica in voziček na dopust?
29.5.2015 11:21:56   
jaz_sem_jaz
Tale marela je pa res super ideja, priznam, da sem pozabila na to varianto- bomo izposodili ali kupili rabljeno.:)

Se bo pa ziher hotla peljat, ker ji je ful frajersko, ko vidi dojenčke v vozičku...

Hvala za ideje!:)

(odgovor članu jaz_sem_jaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dilema- 2 letnica in voziček na dopust?
29.5.2015 13:09:29   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
, ne vem zakaj bi se morali na dopustu.




čisto praktični vidik :) : ko smo bili v hotelu je bilo brezveze sedeti na balkonu ali v sobi cel večer user posted image zdaj, ko hodimo v kamp, pa itak ne šetamo več tako dolgih tur....ker smo cel dan zunaj...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dilema- 2 letnica in voziček na dopust?
30.5.2015 8:47:06   
Dashenka
Mi smo ga imeli še za 3,5 letnico in ga zelo koristno uporabljali pri večernih izhodih: Hči je zaspala v mareli, ki se ji je dal položit naslon, midva pa sva v miru večerjala v fensi smensi restavraciji ob svečah user posted image

(odgovor članu jaz_sem_jaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dilema- 2 letnica in voziček na dopust?
2.6.2015 9:21:55   
ronja
Vzela voziček. Meni je voziček zakon zato, ker:
- lahko not nabašeš vse, kar bi sicer moral nosit za vse svoje otroke:D
- lahko dete not zaspi, če se slučajno družina odloči potepat še malo kasneje;) - večerni sprehodi znajo bit zelo luštni in romantični in ni fajn, če moraš nujno domov...
- si veliko bolj fleksibilen in lahko greš veliko dlje kot 2 ali 3 letnica hodi - 1 km ni noben problem, 5 pa zna bit kar...
- ti otrok ne sitnari, ko je treba nekje čakat in se ni kam vsest, okoli sam promet in bi sicer samo živce izgubljala, ko bi ga okoli lovila (recimo ko čakaš par ur na ladjo, po možnosti na kakem pomolu, kjer vozijo še avti)
- ker ga lahko daš sedet in celo ležat in lahko lepo spi tudi kadar ni dovolj prostora na vlaku, recimo
...
itd.

Sposodi si eno staro malo marelo pri prijateljici - te niso tako velike. Mi gremo na morje in tam vozička praktično ne moremo uporabljat, ker so samo makadamske poti (avtomobilov ni na otorku), vendar ga vseeno vzamem za pot tja in nazaj in za tisto eno pot, ki je pa zelo strma in za 2 letnika ni bila glih primerna v vročini - bi sitnaril... Predvsem pa ko moraš na hitro prit od ladje do železniške, pa vmes skočiš na tržnico in nabaviš 3 tone hrane... pride voziček hudo prav:D.

Je pa odvisno, kako greste, za koliko časa, a boste vsi itd...:
- kadar gremo vsi skup kam, takrat navadno ne vzamemo vozička, tudi če je dlje za hodit - mali se rad nosi očiju na vratu, njemu pa to tudi ni problem. Meni je to cela procedura, ker imam dolge lase:D in ker nisem tako močna kot oči:D, poleg tega bi ga morala dajat gor in dol, ker tudi punci kdaj kaj rabita... tako da ko gremo sami, praviloma vzamem voziček.
- če bosta potovala tja in nazaj skupaj in nimate sicer veliko prtljage za nosit sem pa tja, potem ni problem, če nimate vozička.

Ampak meni je praktičen. Dojenčke ogormno nosim, ampak kasneje mi je pa zaaaakon! Si ful manj omejen, lahko greš veliko dlje in meni to veliko pomeni.

Poganjalec je fajn ideja, vendar poglej, kakšne so tam poti - če je sam makadam ali precej klancev ali pa če so nezavarovane bankine, potem ti pri 2 letnici poganjalec ne bo dosti korisitil, ker boš zgubljala živce, ko jo boš lovila, da ti ne zleti dol po skalah (zelo odvisno od terena skratka (pri nas na morju zletijo direkt iz rive na skale - vmes je pa včasih tudi po par metrov - ni šans, da bi mi tam dveletnik s poganjalcem dirjal...)). Tudi na cesto ga ne bi dala s poganjalčkom - če so pa to neke lepe varne poti, potem pa je to krasna varianta.

Sprehodi: mi gremo vedno zvečer ven: zvečer je zunaj živahno, punci imata družbo, radi imamo naravo, za katero je popoldne prevroče, nam so večeri vedno fajn. tudi komarjev je manj ob obali kot med hišami...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu jaz_sem_jaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dilema- 2 letnica in voziček na dopust?
10.6.2015 16:39:27   
majcci
Naš bo tudi poleti star 2,5 let in vozička ne bomo vzeli zraven. Škoda prostora v avtu :). Tudi pri hčerki pri 2 letih na morje nismo več nesli vozička. Do plaže ne bomo imeli daleč, za večerni sprehod pa tudi en vidim potrebe po vozičku. Mali čez dan niti ne bi zaspal noter, zvečer pa tudi ne.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?