|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje
26.8.2005 14:13:39   
Anhelo2


Halo vsem doječim mamicam!

Prosim če mi lahko napišete čim več metod za povečanje proizvodnje mleka.
Moj sinek je star 1 mesec in 1 teden in imava večne probleme z dojenjem.
Mislim tudi da meni primanjkuje mleka on bi pa rad jedel na 2 uri. Resnično bi želela še nekaj časa dojiti, zato vas prosim za vaše izkušnje.

Hvala v naprej!

Lp Buu
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Dojenje
1.9.2005 12:31:29   
tascha
Čist standardno - pitje, počivanje
Nekaterim pomaga sezamov čaj
Drugač pa sem jaz pri sebi opazla, da če jem bolj kalorično hrano, je tudi več mleka.



(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Dojenje
1.9.2005 21:14:29   
pravljica
se strinjam...pitje, počivanje...hrano pa pusti, ker meni je 1. pstila 10 kg samo zaradi dojenja in raznih priporočil, kaj in koliko je treba jesti zaradi dojenja - zdaj manj jem, veliko pa pijem (samo vodo in hipp za dojenje, da ga ne šraufa) in seveda lenarim
10 dni na morju sem res samo ležala in pila...mleko je kar teklo
samo ne obupat in poskusi brez dodatkov

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Dojenje
3.9.2005 23:28:41   
PBJ
Jaz pijem čaj anette za dojenje..

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Dojenje
4.9.2005 7:47:54   
Anonimen
Če ga pristavljaš na dve uri, je povpraševanje večje od ponudbe trenutno. Tako bo čez dan dva že veliko mleka. Mleko v dojkah se uravnovesi po 6. tednih intenzivnega dojenja. Poskusi spiti še kakšno uni pivo, to je zanesljiv recept za nastajanje mleka. Predvsem pa sproščena bodi med dojenjem. Bodi pozorna na to, da imaš vse mišiče, tudi na nogah mehke in se z mislimi popolnoma posveti lepoti dojenja. Opazuj malčka pri dojenju in takoj boš sproščena in vsa blažena...zaradi tvojega mlekeca, detece raste, se razvija...oh..kako lepo je to.

(odgovor članu Anhelo2)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Dojenje
4.9.2005 22:20:43   
rainbow
Gekko, ful lepo si napisala!

Po moje ni nič narobe, če mali hoče jest na dve uri; saj dojenje ni le hranjenje; ko je zaspan, najlažje zaaja na tvoji dojki, mogoče je kdaj samo žejen...

v glavnem, jaz sem se absolutno nehala ukvarjat z uro in od takrat naprej sem dosti bolj sproščena, se ne sekiram in je vse ok.

glede mleka, meni je pomagal tudi kak vanilijev puding/jogurt; koruzni izdelki, veelliikoo vode, čaj za dojenje; predvsem pa velika samozavest in vztrajnost (tudi zato, ker mi prvič ni uspelo)

pa uspešno

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Dojenje
5.9.2005 16:51:07   
SU
Če se ti zdi, da imaš malo mleka, si lahko PO dojenju še malce poskušaš izčrpati mleko s črpalko. Tako bo "povpraševanje" večje in nastajalo bo več mleka! Pa veeeliiikooo piti!! Jaz prav tako pijem čaj za dojenje. Pa ne obupaj!!

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Dojenje
5.9.2005 18:34:23   
kimi
Jaz tudi pijem čaj za dojenje. Ravno prej sem srečala prijateljico ki pravi da hrana ni tako zelo pomembna tekočina pa.

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Dojenje
5.9.2005 19:45:04   
HuAnita
jaz sem jo še pri 4m dojila čez dan na 2 uri... No, takrat je ponoči še zelo lepo spala...
Raje večkrat doji, kot pa dodajaj. Mleko je pa itak v glavi.


(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Dojenje
6.9.2005 23:14:01   
Anhelo2

Hvala vam za odgovore.
Vse to kar ste napisale izvajamo. Jemo žgance, pijemo Uni, dooosti pijemo, uživamo med dojenjem, smo popolnoma sproščeni, le jem ne glih redno in počivam tudi ne dosti, z micenim dosti vandrava naokol.
Prav tako dojimo ko to želi tudi po uro in več.

Vendar je tako, da se on začne jokat in to ipično, ko nič več ne priteče tudi po uri dojenja in to na obeh straneh in kljub temu še išče, takrat mu dodam. To ni ob vsakem obroku, tako proti večeru in zadnje večerno dojenje moramo dodajati.
Sem si pa že prakrat poskusila podojenju izčrpat ( sposodila sem si električno črpalko in zelo lepo potegne ) in sem komaj poden od flaške pokrila nič-ziro.

Si me pa Gekko Junior fu potolažila, da še je možno, da se uravnovesi naš pikec je star mesec in pol in se resnično trudiva - mogoče pa še bo.


LP Buu

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Dojenje
7.9.2005 6:38:59   
Anonimen
Bo bo...saj smo mlekarne
Vidva sam uživajta na zrakecu in zvečer mu le dodaj, če želi, mogoče bo spal celo noč...kako bi pa naj to izgledalo, pa ne vem

(odgovor članu Anhelo2)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Dojenje
7.9.2005 20:02:10   
mehurčica
Buu, črpanje ni merilo za količino mleka! Jaz sem si brez spreja Syntocinon izbrizgala 10ml, ko sem si pa sprej stisnila v nosnice pa je šlo zlahka 150ml. Sem imela probleme z izcejanjem celo leto, kar sem dojila. Na žalost mi niso hoteli dat več spreja, zato so se mi ves čas delale zatrdline.

Otrok ima s sesanjem drugačno tehniko in dosti več povleče ven, kot pa črpalka!

Moja prijateljica je dojila hčerko zelo dolgo(ene 10mes), čeprav je imela na začetku težave in ob večerih ji je vedno morala dodajat. To ni nič takšnega, če ob večerih malo dodaš. Takrat si pač verjetno utrujena in je mogoče malo manj mlekca.

Kar brez skrbi. Boš videla, še dolgo se bosta dojila. Midva sva se navajala kar 3 mesece na vse skupaj in da je končno normalno steklo. Pa tudi pri 3 mesecih še nisem uživala ob dojenju, ker me je dostikrat bolelo, imel je krčke in se je med dojenjem stegoval in vlekel bradavico...itd. No, sčasoma sem tudi jaz spoznala tisto pravo lepoto dojenja.

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Dojenje
7.9.2005 20:03:50   
mehurčica
Aja, še to. David se je do cca.6.meseca dojil na 2 uri ali manj! Sem se kar sprijaznila, da dokler bo tako, pač ne bom mogla nikamor brez njega-ni hotel iz flaške pit.

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Dojenje
7.9.2005 20:09:49   
lex
Meni najbolj pomaga domača govejo piščančja juha. Najprej sem misla, da je larifari in sem se je branla, ker ne jem perutnine potem mi jo je pa moja mama podtaknila, češ da je iz kocke (le kdo bi to verjel ) in sem jo pač jedla in drugi dan mi je kar teklo. Imela sva pa ogromne probleme na začetku - sem misla, da boma mogla na flašo prešaltat. Pač veliko pij!!! Sicer se prvih 6 tedno itak loviš in si misliš, da boš celo otroštvo samo dojila, pa potem po 6 tednih kar nekako steče, kot bi pihnil. samo vstrajaj pa bo mali pikec mel dovolj

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Dojenje
9.9.2005 9:32:07   
Majdi
Ja res pomaga juhica,jaz pojem večino samo govejo. Ko ne jem juhe je mlekeca manj. Drugače pa se dojiva na 3 tudi do 4 ure. Zvečer ne dodajam nič in mi lepo spi tudi po 6,7 ur. Uživam pa precej mlečnih izdelkov in dosti tekočine pijem. (kompoti, čaj za dojenje, mleko,...)

Lp Majdi

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Dojenje
9.9.2005 11:04:20   
Tasika
Jaz sem na začetku dodajala pri vsakem obroku, ker je pri meni pojedel res malo, sva se dojila na 1-1,5 ure. Potem pa sem si rekla da me to ne bo obremenjevalo, bo pa pač na kombinaciji materino mleko/aptamil gor zrasel. In pri približno 4 mesecih sva se polno dojila. Sicer še vedno na max. 2,5 ure, ampak ne gledam več na uro, temveč podojim ko je lačen.

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Dojenje
9.9.2005 11:43:23   
Anonimen
Stare mame pravijo, da je za novopečeno mamico najboljša kurja juhica, ker jo okrepi in podoji so brez problemov. Imate prav punce.

Midva imava še sedaj vsak dan juhico kurjo ali govejo ali mešano.

(odgovor članu Anhelo2)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Dojenje
9.9.2005 12:16:05   
BARBARA R.
Večkrat in bolj pogosto ga boš pristavila, bolj se ti bo delalo mleko. Jaz sem prve tri mesece dojila na vsako uro.


    





(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Dojenje
9.9.2005 21:49:58   
Anonimen
Veš, kdo je meni najbolj pomagal takrat, ko sem bila v dvomih, da še imam mleko? Gekko junior!!!

Isto je bilo kot pri tebi: mali se je pristavljal, vlekel je nonstop, pa jokal... in sem šla na RR pa napisala, kaj se mi dogaja in da se bojim, da mi bo zmanjkalo mleka. Še zdaj se spomnim njenega privat sporočila, ko mi je napisala: "Pa da ne bi več pomislila na to, da ti bo zmanjkalo mleka! Me smo mlekarice!!!"

To me je tako pomirilo, da si mislit ne moreš. Mleka ne zmanjka kar tako. Tisti dan sem samo ležala, gledala TV, mali je ležal zraven mene. Brigalo me je gospodinjstvo, brigal me je prah, nepospravljene cote. Vedela sem, da je to dobro za mojega otroka. Ves dan sem pila radensko (tisti dan celo tri litre), mali se je pristavljal po želji (torej skoraj nonstop), zvečer sem pa imela joške do Koroške.

Tudi pri tebi so dojenje steklo. Samo POČIVAJ, počivaj in še enkrat počivaj. Boš videla, takoj bo bolje.

Aja, pa če boš slučajno dodajala - zato ne imet krive vesti. Zaradi enega dodatka še ne boš nehala dojit. Slabše je, če bi z dojenjem popolnoma odnehala.

(odgovor članu Anhelo2)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Dojenje
9.9.2005 21:57:24   
Anonimen
Zdaj sem pa asica

Skutica, jaz sem pozabila na to. Sam, če pa smo res...mlečne mlekarice.smeškokravicazvimami Naši pa zizniki do vojske.

(odgovor članu Anhelo2)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Dojenje
10.9.2005 15:14:53   
Anonimen
Ja, Gekko, tega se res bojim. Vse kaže tako, da se David ne bo odstavil do 25. leta.

(odgovor članu Anhelo2)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Dojenje
10.9.2005 17:40:36   
Anonimen
moj isto

(odgovor članu Anhelo2)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Izračun vibracije otrokovega imena po nume...
Izbrati pravo ime za otroka je izjemno težka naloga. Če želite, da ima ime vašega otroka vibracijo, ki bo odsevala njego...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?