|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dvojčka v vrtcu
6.9.2009 9:37:42   
sasi13
Mene zanima kako so se kaj vaši dvojčki obnesli na uvajanju oz. ob vstopu v vrtec?
Zanima me tudi če ste imeli enega bolanega ste vseeno drugega poslali v vrtec ali ste imeli oba doma?


_____________________________

JaN & AnŽeJ 12.6.2008
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dvojčka v vrtcu
6.9.2009 9:51:27   
urška
kako je bilo pri uvajanju ne vem, vem pa, da je prijateljica, ki ima dvojčici, zmeraj imela doma samo tisto, ki je bila bolna. druga je šla normalno v vrtec.

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dvojčka v vrtcu
6.9.2009 9:51:31   
emaa
Uvajanje in vrtec se mi zdi, da dvojčki lažje prenesejo, ima vseeno še vedno brata/sestro zraven, ki mu nudi oporo, ko mu/ji je težko. Če je eden bolan, je drugi v vrtcu, vsaj pri nas se tako prakticira, če nista slučajno oba, ampak sta res malo bolna, zadnje čase je več takih poškodb, da manjkata. V vrtcu je pa drugi že zato, da sta se naučila biti sama, ne vedno drug z drugim. 

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dvojčka v vrtcu
6.9.2009 10:07:00   
CUKRČEK
Naša dvojčka sta šla prejšnji teden v vrtec(2 leti sta stara). IUn zaenkrat ni bilo večje krize. Koker je pa začel kateri od njiju jokcat, ga je drugi začel objemat in lubčkat in je bilo baje takoj OK. Sta ful navezana. In pred spanjem sta se vedno malce "žokala" in žgečkala in potem brez problemov zaspala.
Mislim da je kar precej lažje, če niso sami v vrtcu. Pa še starejša ju pride kdaj pogledat. In so baje ful veseli eden drugega.



_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dvojčka v vrtcu
6.9.2009 12:57:50   
sasi13
naša dva se pa full jočeta. res pa je da ko se začne eden in ga drugi sliši se še on začne. upam da bomo prestali in da bomo čim manj bolani.

_____________________________

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dvojčka v vrtcu
10.9.2009 10:06:42   
nektarina
Pri nas pa se je eden hitreje prilagodil, drugi  je rabil več časa. Ko je eden  bolan ostane doma, drugi pa  v vrtec,da  ima tisti bolan več mira in se lahko posvetim samo njemu.

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dvojčka v vrtcu
10.9.2009 10:14:55   
lutka
Joj, pri nas je bila prava kriza user posted image . Že zjutraj , ko je bilo treba v vrtec so bile solze, enkrat eden drugič drug. V vrtcu pa ravno tako. Bila sta bolana non- stop. Sem pa imela oba doma, če je bil eden bolan, ker ta drugi niti pod razno ni hotel v vrtec. Vrteli smo se v začaranem krogu, tudi jest nista hotela v vrtcu, tako, da mi je potem vzgojiteljica svetovala, da je bolje da kosilo odpovem, ker tako ali tako nič ne pojesta.

Potem, pa sem se odločila da ju izpišem (hvala bogu imamo doma dedija). Odkar sta doma nista bila še nič bolna, prej v vrtcu pa je bila kriza. En teden v vrtcu, tri tedne doma user posted image .

Še zdaj ju včasih vprašam, če bi šla v vrtec, pa izjavita, da bosta raje počakala na šolo user posted image

Želim vam čim manj stresno uvajanje v vrtec user posted image

lp

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dvojčka v vrtcu
10.9.2009 13:07:35   
Milesa
Mojdva sta bila stara eno leto ko sta začela hodit. večjih problemov nismo imeli. razen tega da smo bili veliko in nonstop bolani. Dva dni v vrtecu in 14 dni doma. Vedno sta zbolela oba, mogoče kakšen dan ali dva ralike. problem je edino bil iti po 14 dni nazaj v vrtec. Sedaj hodimo v vrtec že nekaj čas brez  da bi bili bolani in gresta brez problemov in z veseljem v vrtec. Takda sta se lepo navadila in gresta z veseljem tja. Takda nam je uspelo! user posted image

Lp

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dvojčka v vrtcu
14.9.2009 7:17:09   
NAVT
Naši dve 2-letnici sta šli s 1. septembrom v vrtec. Uvedli sta se zelo hitro, brez težav. Verjetno sta si ena drugi v oporo. Sta pa v skupini, ki je bila že lani formirana in ni bilo joka drugih otrok, tako da se jima je vzgojiteljica lažje posvetila, pa še jok drugih ju ni povlekel.
Sta pa prejšnji ponedeljek obe ostali doma; ena je fajn zakuhala in kuhala ves teden, druga je bila ves teden na meji z vročino, zakuhala pa to noč! Verjetno bom prvo poslala ta teden v vrtec. Zgleda tudi, da ga ful pogrešata, ker je bil prejšnji teden ful jok, ko je starejši bratec šel v vrtec, onidve pa ne.

(odgovor članu Milesa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dvojčka v vrtcu
18.9.2009 13:58:40   
Rahelca
Sasi13, tvoje vprašanje je pa pravo!! Naša dva sta pred 14 dnevi začela z uvajanjem. Prve tri dni sta bila super, s tem da je Jan enkratno, Ana potrebuje pa več časa. Po treh dneh je Ana zbolela, pustila sem jo doma pri varuški, sama pa naprej uvajala Jana. Ana je bila zelo togotna in žalostna. Naslednji teden sta šla spet v vrtec, tokrat je Jan dobil drisko (nič posebnega). Doma sta bila dva dni oba. Zdaj spet gresta v vrtec, še dobro, da imam še teden dni porodnoške in 14 dni dopusta.

Tudi sama imam namen pustiti bolanega otroka doma, zdravega pa peljati v vrtec, samo sedaj na začetku mi je to težko. Bom pa videla ob priliki. V vrtcu se sicer ne držita skupaj, samo Ana čekira Jana. On pa je tako ali tako svet zase in mu je najbolj pomembno, da ni lačen in da dobi svoj objem, kadar ga potrebuje.

Držim pesti za nas in vse ostale mamice, da bo vse ok.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dvojčka v vrtcu
23.9.2009 20:17:05   
sasi13
mi se že imamo malo boljše v vrtcu jokanja skoraj nič več razen tedi ko pridemo po njih.
prvo bolezen smo že pokasirali. zbolel je jan in je hodil anžej sam v vrtec in je bil zelo priden (mene pa tako strah kako bo) sicer  je to trajalo samo dva dni in zdaj imam še anžeja bolanega.

upam da ne bomo spet kakšen teden v vrtcu potem pa spet bolani. kako so pa vaši z zdravjem?


_____________________________

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?