|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Eno vprašanje glede lastništva konja...
16.1.2011 16:22:01   
Poka
Stvar je taka... Že od malega si želim imeti konja. Ko sem bila stara 10 let sem šla sama peš v konjeniški klub, ki je bil nekje 10 km stran peš in sem se vpisala brez dovoljenja staršev v tečaj jahanja. Mama je bila zelo jezna, nekako mi je uspelo prepričat očeta, da mi je kupil vso opremo in plačal ta tečaj... Potem sem nekaj časa hodila in smo cele dneve čistili hleve, da si zbral točke in si lahko jezdil... Od tega je zdaj že kar precej let in sploh ne vem, če še znam user posted image

No, vsekakor pa čakam na dan, ko se mi bo ta želja uresničila. Selim se na deželo in tam je en majhen konjeniški klub, kjer bi lahko imela konja. Z lastnikom sva se že spoznala, ima dolgoletne izkušnje s konji in smo že dogovorjeni, da bomo skupaj jezdili. Boksi za najem so dokaj dragi in ker je s konji veliko dela in ker niti nimam časa vsak dan jezdit in bit tam, ene dva do trikrat na teden bi pa šlo, študiram, da bi našla nekoga, ki bi z mano delil lastništvo konja in stroške oskrbe in ga jahal ostale dni...  Pripravljena sem kupit konja in ne vem kako to sicer gre - napisat drugo osebo kot solastnika, samo stroški vsak mesec so visoki.

Zanima me , če pozna katera kak tak primer ali je taka ideja neumna?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
16.1.2011 16:44:21   
babylove
Spomnim se, da je bilo v 'našem' konjeniškem klubu kar nekaj zasebnih konjev, ki so imeli po 2 lastnika. Ideja je fina, saj je konj žival, ki potrebuje pozornost, in tudi vzdrževanje je zelo drago.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
16.1.2011 17:19:50   
Poka
Malo sem gledala po oglasih. Oskrba konj z boksom, hrano, kidanjem, možnostjo izpusta... pride okrog 150 evrov, kar se meni zdi fuuuul  malo. Je pa sicer zame še vseeno strošek, ker mi namreč moji hobiji poberejo kar precejšen del moje plače user posted image  Počasi se bo treba ustavit. No, vsekakor sem mislila, da pride oskrba nekaj čez 300 do 400 EUR. V velikih in "prestižnih" klubih mi niti ni za met konja, raje v kakem manjšem...

Kljub temu bom resno, že zaradi časovne stiske razmislila o deljenem lastništvu, mogoče s kakim začetnikom, ki bi se hotel ukvarjat  tem športom.

Zdaj sem samo še v dilemi, kakega konja kupit. Prodajajo se za nekje od 1500 EUR do neomejeno user posted image , tam nekje do 10 000 mi ni problem dat, ampak verjetno ne rabim takega. Rada bi nekje takega, starega cca 5 let, ujahanega, primernega za začetnike, za preskakovanje ovir.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
16.1.2011 22:16:10   
Anonimen
Pred kratkim sem prebrala tole:
http://www.facebook.com/note.php?note_id=477858837113

...ti pride kaj prav?

< Sporočilo je popravil *Angelina* -- 16.1.2011 22:17:28 >

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
27.1.2011 20:07:16   
Poka
Ja, zelo, hvala! Zadnjič sem našla eno spletno stran enega društva, mogoče je to to. In izvedela, da nekateri celo ne morejo prodati konj in če imap srečo, ga podarijo, ampak meni se zdi še nakup konja najmanjpi strošek.

Potolažil me je tudi kolega, ki je imel konja in ga vzdrževal s štipendijo, tako da finančno ni tak problem, če te ne preseneti kaj...

Najbolj se bojim, da ne bom imela časa, vsaj trenutno... Ob petih zjutraj vstanem in če imam srečo, me trikrat na teden ni domov do desete... user posted image  Pa upam, da se to obdobje malo umiri...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
26.2.2011 21:53:50   
Taddy78
Po pravici povedano živiš kar malo v oblakih. Ker sem že 10 let del konjskega sveta ne morem verjeti, da se še vedno najdejo ljudje s podobnim razmišljanjem kot ti.
Ne me narobe razumet, hočem ti samo pomagat in svetovat, namreč sem bila priča marsikatermu nategu pri nakupu konja in vem, oz. še vedno upam trdit, da je nakup konja najlažji in najcenejši.
To "deljeno skrbništvo" se mi zdi super ideja, sploh če si časovno omejena. Konja kupit in ga potem pustit cele dneve v boksu ni dobro ne zanj, sploh pa ne zate, ker dvomim da se boš po nekaj mesecih še sploh lahko vsedla nanj.
Da grem naprej. 5-letni konj- NAPAKA. Razen če si hudo dober jahač, ker dvomim da boš poceni dobila 5-letnika primernega tvojim zahtevam.
Ne kupuj konja z očmi, sploh pa ne sama. Ne kupuj pri kmetih ali kar nekomu. V Sloveniji je dosti ljudi, ki ti bodo znali svetovat, predvsem pa te obvarovat pred nakupom poškodovanega konja. Če kupiš konja za 1500evrov...ne vem no...poskrbi, da bo v Nakupni pogodbi zabeleženo, da lahko konja v primeru skrite napake-poškodbe vrneš in konju pred nakupom slikaj noge.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
26.2.2011 22:06:41   
Taddy78
Pa še nekaj. Če nekdo ne more prodati konja, je to z razlogom. Zdravega, prijaznega in srčnega konja ti noben ne bo podaril. Tudi ti noben ne bo podaril dobro vjahanega in najahanega konja, tako da ne nasedaj takim govoricam. Tudi če je oskrbnina samo 150evrov moraš vedeti, da ga vsaj pol leta v celem letu ne boš mogla jahati, ker dvomim, da ima kdo na voljo pokrito jahališče in tako nizke najemnine.
Zraven najemnine pa tako ali tako veš kaj še vse pride. Kovanje, paste za parazite, zobozdravnik, obvezna cepljenja in pregledi za IAK.
Sem se ravno spomnila. Ne kupuj konja brez ID dokumenta, oz. konja ki ima ID dokument, kjer niso vpisana obvezna cepljenja in pregledi za IAK.
Aja pa prosim ne nasedaj raznim idiotom, ki dajajo v časopis, da lahko dobri ljudje z nakazili ali nakupom konja rešijo pred klavnico. Sploh haflingerji so pasma, ki se jih vzreja v večini samo za meso in tistemu, ki v javnosti objavlja take stvari, bi trebalo jajca odrezat, ker se logično njemu bolj splača dobit 2000evrov ali pa še več  od dobrih ljudi, kot pa kakega jurja manj, če ga proda za klavno ceno.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
2.3.2011 23:00:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
2.3.2011 23:04:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
8.4.2011 14:53:14   
honey
Tukaj mogoče najdeš kaj uporabnega - pa mislim, da ni nateg, saj jih redno spremljam preko FB-ja.

http://dpksi.wordpress.com/

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
13.6.2011 19:47:19   
Poka
Aja, sicer jaham že kar precej let (od desetega), ampak nisem nikoli imela svojega konja. Pa zadnaj leta nisem imela časa, če bi pa imela svojega, bi pa verjetno bilo drugače. Umirjenega konja bi rada, ker ga bo jahal moj fant, ki sicer še nikoli ni poizkusil in se konjev boji, njegova nečakinja pa bi rada zečela s tem športom in sva se že dogovorili za solastništvo. Nisem se pa še odločila, kam dat konja - ena varianta so eni kolegi, ki imajo konje in manežo in vse, druga je klub, tretja pa na kako kmetijo blizu - ampak še nisem našla. Če pa 300 EUR ni dost za boks in hrano, pa tudi ne vem... Ravno zato želim it v solastnišđtvo - ker nimam časa in bi rada, da nekdo konja jaha vsak dan. Normalno, da ne bom šla na konja, ki ga noben ni jahal dva meseca... Nisem pa čisto ziher, če še obvladam :)))

Ne vem no, sicer nisem imela nikoli konjev in vem relativno malo o tem, ampak sem se pogovarjala s kar precej ljudmi - sta dva tipa ljudi - eni precej premožni in prisegajo na to, da ima konj ne vem kak rodovnik in stane ne vem koliko in nekateri, ki mogoče niso toliko premožni in so imeli konje kljub temu in to na kaki kmetiji, pa vem, da niso dali veliko za njih. Med drugim tudi kolegica, ki sploh niso bogati in nimajo niti kmetije, tako da so mogli plačevat boks pri nekem kmetu, konja sta bila pa super, tudi za preskakovanje ovir, sva jih večkrat jahali po terenu, tudi nekih zdravstvenih težav nista imela, vsaj ne posebnih...

Konja sicer mogoče še ne bom kupila takoj, ker pa res nimam časa... Sem sicer v dogovoru z nečakinjo, sam še nisem čisto odločena, ker se tudi nočem lotit stvari brez premisleka. Je pa jasno, da sama ne bom kupovala konja - tu imam na srečo blizu enega soseda, ki se s konjerejo ukvarja že zelo dolgo, še za boks ga moram vprašat... V klub ga pa nekako ne bi rada dala - čeprav je tam res poskrbljeno za vse, ampak mi nekako ni všeč, preveč se mi vsi po vrsti zdijo neki zaplankani snobi - z izjemami sicer.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
13.6.2011 20:37:39   
Poka
Aja, računica je sicer taka - že od začetka sicer računam 300 EUR za boks, čeprav sem res našla nekje tisto drugo ceno. Lokacija je pa idealna sicer.. So in boksi, in teren, pašniki in maneža.

Ma... konja bom imela 100%, za hišo tudi nihče, še sama sebi nisem, verjela, da mi jo bo uspelo postavit, pa sem se že vselila. Ampak vseeno me zanimajo konkretni stroški - a je to 500 EUR mnesečno ali je to 1000 EUR?

Finance so še najmanjši problem, ker na dohodek v največji meri sama vplivam, veterinar ni problem, en skorajda sosed tu blizu se ukvarja s konjerejo, pa malo stran še nekdo drug - sem že navezala stike. Razmišljam celo, da bi dala konja nekomu takemu v boks... Če je prostor. Plus to, da bi ga jahala nečakinja.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
1.7.2011 21:10:33   
Taddy78
Mesečne stroške je težko izračunat, oz. točno vedet, koliko boš zraven vhlevljenja morala še dati za veterinarja, kovača...če bo konj za tekme, je dobro, da dobi dodatno hrano (20kg žakl pride od 10-20evrov imaš ga pa nekje 1 teden), fajn je če se dodajajo kaki vitamini, na razpolago mora imeti solni kamen.
Če se ga bo dosti jahalo se ga mora kovat na 2 meseca, kar stane okoli 50evrov, če potrebuje nove podkve pa okoli 80evrov. 1x na leto mu moraš dati pregledat kri za IAK, vsake pol leta mora biti cepljen in dobit pasto za parazite, vsaki 2 leti potrebuje zobozdravnika. To so osnovni stroški če rečeva, da bo za tekmovanja.
Obvezno mora biti zavarovan za 3.osebo, torej da nisi v težavah, če komu kaj naredi. To zdaj žal ne vem koliko pride.
Pride pa recimo v primeru hude kolike, operacija 3000evrov, tako da kupiti konja in opremo in plačevat tiste osnovne stroške, sploh ni nek problem, ko pa se kaj zalomi, tisto pa je vse hudo hudo drago.
Kot sem že napisala, ko se boš odločila za nakup, ne kupuj sama, če boš za pomoč prosila koga, mi lahko komot pišeš na ZS, ker je pri nas kar nekaj takih, ki ti bojo konja zaradi petih posrednikov prodali 3x dražje, bodi jasna pri svojih zahtevah pri nakupu, zahtevaj slike nog (to ti je najbolj pomembno) in jim daj vedeti, da dobro veš zakaj gre. V pogodbo o nakupu konja OBVEZNO dodaj aneks, da  v primeru prikrite bolezni oz. poškodbe, lahko konja vrneš in ti morajo vrniti denar.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
1.7.2011 21:15:23   
Taddy78
Glede konjevega pedigreja pa je vse skupaj tak-tak. Od enega hudo dobrega žrebca, katerega seme pride recimo 5000 evrov, lahko da bo eno dobro žrebe na 100 povrženih. To je ene vrste ruleta, ko nikoli ne veš kaj si dobil, ali mačka v žaklju ali šampiona. Če ne misliš nekaj resno tekmovati, oz. bi recimo na nižjih zaprekah, dobiš komot konja že za 7000evrov, ki te bo zlahko spravil preko. Lahko pa daš zanj 20.000evrov, pa ne boš prišla niti preko prve zapreke...ruleta...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
29.4.2013 19:16:11   
Poka
Hvala za tele odgovore, se mi zdi da jih takrat nisem niti prebrala, to je že ful časa nazaj... Še vedno se ni našel čas za kakšen tak hobi, ker so me pa moje manjše živali prišle fuuul denarja za veterinarja, si pa še nisem upala v to user posted image

Trenutno sem zmenjena z inštruktorjem jahanja dvakrat tedensko za učne ure, tako da malo izpopolnim znanje jahanja, ne samo jahanja, tudi ostalega dela s konji. Tako da me v najslabšem primeru stane 150 eur mesečno ali še manj. Zaenkrat več časa niti nimam. Oziroma trenutno je tako obdobje, da ga imam user posted image Amapk začasno... Je pa blizu mene, idealna lokacija, imajo veliko pokrtio manežo, oddajajo bokse, tako da če bom imela konja, bo mogoče tam.

Glede veterinarja je sicer tudi še najmanjši problem, vsaj dve moji dobri kolegici sta veterinarki, ena ima celo edina specializacijo na določenem področju v zvezi s konji. In en moj bivši sosed, delal predvsem s konji, kolega od otroštva od očima... En kup ljudi, na katere se 100% lahko zanesem. Vseeno, če se bom spomnila pa da bom res enkrat kupovala konja, se bom obrnila tudi nate, na zs - če bo še obstajal ta forum user posted image

Nisem še opustila misli na to, nikoli je ne bom... Se pa sprašujem, glede na to, da jih ima veliko konje - kje hudiča najdejo čas...

Glede konjeniškega sveta, tu imam sicer svoje mnenje - poznam zelo dobro... Mogoče večina komplicira preveč za ene stvari, ampak glede nečesa jim dam prav - da se kommplicira pri zdravju živali, ker je to tud zame na prvem mestu. Večinoma so pa to malo snobovski ljudje in znajo na veliko pretiravat, brez zamere... Celo tako, da si nisem nikoli želela bit niti blizu v njihovi družbi, ker razlog zakaj se oni s tem ukvarjajo je malo drugačen od mojega. Imam kolegico, ljubiteljico konjev, je ena tistih oseb, ki so sicer zelo premožne, ampak na realnih tleh... Reševala je ene zanemarjene konje in jih rešila gotove smrti in enega posvojila. Imela je kar nekaj problemov s tem, da so ji očitali kakšnega konja ima, češ da ona bi si pa ja lahko prvioščila takega s pedigrejem... Niso pa vsi take vrste, na srečo.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
13.7.2013 12:55:31   
marjetica111
Živjo!!
V polovičnem najemu imam kobilo, staro 13 let, ujahano in sem bi se rada dogovorila za delitev stroškov oskrbe in ur jahanja. Možno je tudi opraviti tečaj jahanja, jahalne ure itd.

Lokacija:okolica Kranja. Če te zanima me kontaktiraj.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Eno vprašanje glede lastništva konja...
1.8.2013 10:56:20   
dreamhorse
Jaz bi ti mogoče za začetek svetovala le ure jahanja, potem morda kak najem šele kasnjeje, ko boš ugotovila kaj pomeni bit lastnik konja, se podaj v nakup. Pa tudi solastništvo je lahko hudič...
Če boš imela v solastništvu z nečakinjo NIKAKOR ne kupuj 5 letnika.. Poskusi s kakim starejšim parkurašem, ki je odslužil svoje na tekmah.. za rekreativno jahanje in kak terenček bo ok.
Morda pa obstaja tudi možnost, če kupiš konja, ga daš v klub, sama ga jahaš npr 1-2 na teden, ostalo pa se zmeniš, da ga uporabljajo za šolo jahanja. Pa ti konj ne bo stal, ko ti ne boš imela časa.
Glede veterinarske oskrbe pa se ne zanašaj preveč na sosede in prijateljce veterinake, ker ko pride tako daleč, da konj mora na kliniko, te pri plačilu ne rešijo niti znanci, žal pa take stvari niso več poceni.
V osnovi se podpišem pod Taddy s popravkom, da konj potrebuje vse omenjeno (zobozdravnik, razglistenje, kovača itd,) tudi če je samo za rekreativno jahanje.
Kot že rečeno, najprej odjahaj par ur v šoli, potem pojdi v kak najem, tazadnje je nakup konja. In če greš v solastništvo, krepko premisli s kom, ker je lahko hudič, če solastnik ni istega mnenja kot ti. Dvojna merila, zmeden konj, definitvno prinašajo težave. Finančno stanje solastnika, da ne boš morala stroškov nosit sama, da ne bo očitkov kdo je za kaj kriv itd...
Zdaj se pa že ponavljam. Če potrebuješ kaj, piši na ZS.
Lp

(odgovor članu marjetica111)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?