|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Erbova pareza- pomoč prosim
22.12.2006 16:35:22   
ML
Pred enim mesecem sem rodila deklico s porodno poškodbo- erbova pareza leve roke.Namreč deklica je bila 57 cm velika in 5200 g težka. V nosečnosti mi je zdravnica delala samo dva UTZ od tega je bil eden samoplačniški ( v 32 tednu ). Ker sem imela res ogromen trebuh se mi je polovico nosečnosti posmehovala in me spraševala da kaj čakam , zakaj ne grem rodit. Zdravnik, ki je bil prisoten pri porodu je rekel da če bi on vedel da je otrok tako velik bi bilo vse drugače- bil bi CR.
Zdaj je že en mesec mimo deklica pa še vedno ne premika rokico.Naročene smo v Ljubljano na EMG.
Prosila bi katero, ki je imela tovrstne težave ali če pozna koga , ki se je srečal s takšno poškodbo da mi napiše kaj več o tem.
Predvsem me zanima če se to pozdravi, kdo je kriv, in kakšne so najine pravice.Skratka ali lahko koga tožim, ker trenutno se počutim kot da sem edini krivec jaz - ker vsi drugi vse zanikajo.
Za vse odgovore se najlepše zahvaljujem
_________________

< Sporočilo je popravil Alika01 -- 22.12.2006 19:23:37 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Erbova pareza - pomoč prosim
22.12.2006 18:46:05   
POKPOK
O tej poškodbi ne vem nič, tako, da ti res  ne morem pomagati.
Kaj pa nevrofizioterapija? Se z razgibavanjem ne da nič pomagati?
Držim pesti, da se bo vse dobro končalo.
Ne morem verjet, da so še takšni zdravniki. Ti pa dobro veš, da nisi čisto nič kriva. Ti jaz povem, kaj je krivo. Samo to, da ne naredijo pred porodom UZ, zraven tvoje ginekologinje seveda. Kolikokrat se zgodi, da je otrok ovit s popkovino... lega...teža primerna za CR... Na UZ se marsikaj vidi, če seveda znajo videt.

Mislim nate... vse bo še dobro... samo pozitivno energijo, brez očitkov.
Pozdrav!

< Sporočilo je popravil Alika01 -- 22.12.2006 19:25:47 >

(odgovor članu ML)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Erbova pareza - pomoč prosim
22.12.2006 21:58:24   
Anonimen
Moja sodelavka je rodila deklico veliko 57 cm in težko 4200,ona pa je bila tako drobna da nam ni bilo jasno kje jo je imela.
V glavnem tudi njeni punčki so pri porodu poškodovali roko in ji kar takoj rekli,da roke ne mogla nikoli uporabljati.
Hodili sta na fizoterapijo in doma delali vaje.Punčka je kmalu začela prijemat stvari in ni nobenih problemov.
Tako da kar pogumno naprejuser posted image

(odgovor članu POKPOK)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Erbova pareza - pomoč prosim
22.12.2006 22:15:27   
mika
Samo to, da ne naredijo pred porodom UZ, zraven tvoje ginekologinje seveda. Kolikokrat se zgodi, da je otrok ovit s popkovino


men je g rekla, da se popkovina okoli vratu na uz ne vidi. vprašala pa sem jo zato, ker je moji mami v 5mesecu nosečnosti odmrl plod zaradi popkovine okoli vratu. ko sem jaz rodila Lucijo, so prve babičine besede bile bile:joj, popkovina je okoli vratu. ne morem vam povedat, kakšna groza me je tisti trenutek preletela. naslednji trenutek, je lucija zajokala, kihnila, zakašljala in je bilo hvalabogu vse v redu. UZ mi je moja g delala na vsakem pregledu in mi pokazala, da se user posted image  lepo razvija. popkovina okoli vratu se ni videla

ML; žal ti ne znam svetovati. ti pa povem, da so user posted image izredno močna bitja in da se dogajajo dobesedno čudeži. verjamem, da bosta z vajami in z vsem kar spada zraven uspeli usposobiti rokico. Nimam besed za tvojo g. Moja je meni vsakič merila obseg glavice, prsnega koša ...., ker sem imela majhen trebuh, ampak je bilo vse v mejah normale. verjetno lahko tožiš svojo g, da boš lahko poplačala vse stroške terapije, ki jih bo zaradi nje morala imeti tvojauser posted image

< Sporočilo je popravil mika -- 22.12.2006 22:18:26 >

(odgovor članu POKPOK)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Erbova pareza - pomoč prosim
23.12.2006 10:35:39   
tulip
Veliko stvari se pri otrocih popravi, tako da vama želim čimprejšnje okrevanje in čimmanj skrbi. Fizioterapije naredijo čudeže, prav pa je, da se zdravljenje začne čimprej - a vaju je pediatrinja kam napotila?
Sama pa se ne obremenjuj s svojo krivdo, ti nisi napravila nič narobe! Kaj pa bi lahko storila? Je ne rodila?
Zdravniške napake se dogajajo, to je dejstvo, čeprav se potem vse nekako potihne. Počakaj, da vidiš, kako se bo rokica razvijala in šele potem razmišljaj o drugih korakih...mogoče pa ne bo tako hudo, kot izgleda, veš, otroci nas vedno znova presenečajo s svojo močjo in zmožnostjo napredka! Tudi mojemu sinu so ob rojstvu rekli, da ne premika leve rokice, ker je bil porod hiter, pa se je po par dneh izkazalo, da je vse v redu. Mogoče potrebuje tvoja punčka več časa...Želim vama vse najboljše!
Ginekologinjo pa le zamenjaj!user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Erbova pareza - pomoč prosim
13.3.2007 0:52:49   
darinkaaa
Poznam fantka z takšno težavo in pri enem mesecu je mamica začela z vajami nevrofizioterapije,ki se jih je naučila vStari gori.Zdaj fantek rokico že dobro uporablja.Upam,da so tudi pri vas že izboljšave.

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?