|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Februarčki 2006
8.2.2006 23:09:25   
sarazan
Tako, da se malo opogumimo tudi februarčice, čeprav nas je kar nekaj rodilo januarja.

Upam, da bo ta tema kmalu zaživela. Zdaj bo polna luna in bo spet nekaj rojstev, potem nas bo pa že kar nekaj mamic, a ne?

Da začnem s prvo temo... Zanima me, če vse dojite in do kdaj planirate dojenje.
Jaz sem si rekla, da bom vztrajala z dojenjem Sare nekje do enega leta. Gosto hrano pa bom začela uvajati po 4. mesecu.

Dajte lupčka svojim sončkom in se mi pridružite na tem forumu.
Lp, sarazan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Februarčki 2006
9.2.2006 14:24:24   
sarazan
Hm... mamice, a ste čist zasedene s svojimi user posted image ?
Moja Sara samo spi, vse imam pospravljeno in zrihtano, potem pa visim tle na RR.

Danes smo šli spet malo ven, ko je tak lep sonček. Pa še registracijo sva z možem zrihtala za oba avta. To sem planirala, da bom uredila še pred porodom, pa me je prehitelo user posted image .
Zdaj se moram pa še za frizerja zmeniti. Tudi to je nerealiziran plan še iz nosečniškega obdobja user posted image .

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Februarčki 2006
9.2.2006 18:25:57   
jasnica
Oj SARAZAN!

Sem mogla malo pofirbcat na tej temi, pa vidim da ni še nobene nikjer! Upam da se čim prej pridružim, sicer pa imam do roka še 13 dni, ampak bi že imela svojo punčaro v rokah!

user posted image user posted image user posted image za Saro ker je tako pridna!

Pozdravček!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Februarčki 2006
9.2.2006 19:36:00   
sarazan
O, sem že mislila, da se bom sama s seboj pogovarjala user posted image  user posted image  user posted image .

Pojavil se mi je en "problem". Imam čist preveč mleka in si ga 1-2 x dnevno izčrpam iz dojke (80-100 ml). Ne črpam do konca = do izpraznitve, ampak toliko, da mi popusti napetost. Res sem prava mlekarna.

Ampak, ker mleko črpam, ga tudi vedno več nastaja user posted image . Saj veste, princip povpraševanje - ponudba. Kaj bi lahko naredila, da me ne bi bolele prsi zaradi prevelike količine mleka, hkrati pa ne bi spodbujala nastajanje večjih količin mleka?
Ima katera kakšen predlog?
Poskusila sem tudi že s toplim tušem in masažo. Kolegica mi je rekla, da bi bilo bolje, če bi si stiskala na roke in ne s črpalko. A je kaj na tem?
V ponedeljek bom vprašala patronažno sestro, potem bom pa še poklicala na Babiško šolo, kjer imajo svetovalke za dojenje.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Februarčki 2006
9.2.2006 22:33:17   
taja27
sara user posted image user posted image user posted image  ker si tako pridna, da lahko tvoja mami visi na RR. jaz tudi komaj čakam, da dobim v naročje svojo punčko in da se lahko pridružim klepetu februarskih mamic.
sarazan,  kar se mlekarne tiče ti ne morem svetovati (bo res boljši naslov babica/patronažna) ampak bodi vesela, da imaš mleko (čeprav verjamem, da je lahko tudi to problem). tko daješ svoji princeski vse najboljše kar rabi v tem trenutku. pri nas se že nekaj časa pojavlja ''poizkusna'' proizvodnja in močno upam, da bo zalaufalo, ko dobimo odjemalko.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Februarčki 2006
10.2.2006 9:46:31   
pika-poka
evo ...se pridružujem februarskim mamicam!user posted image
najin Klemen je tudi kar priden..in spi...tako da imamo še kar prostega časa..jaz pa sem mislila da ne bom zmogla prav nič narestuser posted image te kar ustrašijo...

sarazan-glede mleka...mislim da smo na istem...ko pridem izpod tuža mi kar kaplja po tlehuser posted image ...v bolnici se mi je še zdravnica smejala..da kako sem vsa mokra!user posted image ..v glavnem..ti povem da jaz si nisem nič izstiskala, ker sem se ravno tega bala..da ne bo nehalo nastajat..si pa  pod fuuuull toplo vodo masiram 2x na dan (zjutraj in zvečer)..in danes je že boljše...so že bolj mehke in me več ne bolijo tako....probaj to?

jaz sem se tudi odločila da bom dojila tam ..do enega leta...z gosto hrano pa bom vidla....zaenkrat so vsi otroci, ki sem imela stik z njimi (varuška) sami zahtevali drugo hrano..ne vem..!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Februarčki 2006
10.2.2006 11:58:13   
Kami
Čao punce!
Sem komaj čakala, da se "vidimo" tukaj. Glede na to, da sem bila med prvimi februarčicami se mi zdi, da sem rodila 100 let nazaj. user posted image  Mi smo imeli zadnje dni celo štalo, sva bila v bolnici z Evanom, so ga operirali zaradi kile. Sem se razpisala na našem "starem" forumu, če vas zanima.
Midva se tudi polno dojiva, se pa ful slabo redi. Samo 420g v slabem mesecu od porodne teže... Meni se zdi, da imam dovolj mleka, se mi zdi pa tudi, da je tako zelo vodeno. Evan je precej slab sesalec in po moje sploh ne pride do tistega dela mleka, ki je bolj kalorično al kaj? user posted image  Ima pa strašanske krče, jaz sem že več kot 10 dni na dieti brez mleka in mlečnih izdelkov, brez kakršnekoli zelenjave in sadja v nobeni obliki. Nobenih stvari, ki imajo notri sredstva za vzhajanje ali pecilne praške. Skratka, kmalu bom zelo suha!user posted image  Vrti se mi v glavi, da je kaj, odkar sva prišla z bolnice pa še bolj. Pa tudi moj študij dela svoje. Da o drugem otročku in moževih službenih poteh sploh ne govorim. Sem totalno kt navita ura, tako da zaenkrat še vse sfolgam, tudi na RR pridit, ampak se mi zdi, da bom en dan sam kolapsnila.
Glede na to, da je naš Evan še zelo novorojenčkast (tudi po teži, zdaj ima komaj 3300g), čeprev je med nami že skoraj en mesec, bom kar na tem forumu.
Komaj čakam, da nas bo še več!

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Februarčki 2006
10.2.2006 12:04:17   
Kami
Aja, punce, te težave z mlekom se bojo unesle zelo kmalu. Ker res zadeva deluje na osnovi ponudbe in povpraševanja. Če vas prehudo tišči, si ga vsekakor spumpajte ven. Pumpa tako ali tako ne potegne ven toliko kot otrok, tako da vam bo to vseeno olajšalo težave, četudi se bo naredilo novo mleko, se ga bo vsakič naredilo manj. Pa ko dojite, si pritisnite dojko na tistem mestu, kjer je najbolj trdo, da vam ga otrok izprazni od tam.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Februarčki 2006
10.2.2006 14:23:32   
sarazan
Jupiiii user posted image  user posted image  user posted image ! Pa smo februarčice zaživele tudi na tem forumu user posted image  user posted image  user posted image .


Kami, ne vem, kako bi se jaz počutila v tvoji koži, sigurna pa sem, da prav dolgo ne bi zdržala. Bravo user posted image , ti si ena tistih super mam. Pa mali Evan je res bogi, kaj vse je dal čez, pa še tako majhen je user posted image . Bi ga še jaz malo polupčkala, če bi ga lahko in bi mu kaj pomagalo.

Moje mlekarne so še kar na turbo pogon user posted image . Upam, da se mi bo kmalu zrihtalo, saj ni prav nič prijetna ta napetost. Pa tako sem se bala, da ne bom imela dovolj mlekca za user posted image . user posted image
Se moram pa še pohvaliti. Dojenje sva že v porodnišnici začeli z nastavkom. Zdaj pa že trenirava brez. Malo se bolj matrava, ampak vsakič nama gre bolje. Saj mogoče zato tudi malo manj sprazne dojko, ker se bolj namuči.

A vaši user posted image  tudi kar naprej kakajo? Jaz sem do zdaj zamenjala le ene 3 plenice, ki niso bile pokakane. Drugače je pa vedno kakec v plenički. Sem mislila, da je to kaj narobe, pa je patronažna rekla, da je ok, dokler je kašast in zlatorumen.

Uživajte!

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Februarčki 2006
10.2.2006 16:42:59   
pika-poka
pozdravček...evo še pol urce in spet dojituser posted image ...v glavnem...a ve tudi tolko časa dojite?...mrni vleče kar naprej...ampak po mojem sploh ne požira..nevemuser posted image sem prav zmedena glede tega!...

kami-prav res da si ena super mama...jaz se že spražujem kako bi bilo če bi imela dva in moža, ki bi imel tako službo da  ne bi bil doma z nama...!čestitke res..user posted image user posted image user posted image ..ej glede krčev...to niso kolike ne?!?...baje da se pojavijo šele po 3.mesecu?user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Februarčki 2006
10.2.2006 20:50:14   
čuko
Pozdravljene!

Pa se pridružujem tudi jaz. Malo sem pozna,   ker sem bila fejst šivana in me presredek full boli, tak da težko sedim. Sedaj je malo bolje in lahko kaj napišem.

Dojenje: mi se lepo dojimo, mleka tudi za izvoz. pravijo, da če si pumpaš ga bo vedno več, tak da si ga jaz ne bi. Saj ni nujno da ga boš imela skozi toliko, to je ponavadi samo na začetku ko je naval. Jaz sem ga tudi imela pred par dnevi več, full bolelo, zdaj pa se je nomaliziralo, čeprav ga je še veliko, vendar vzdržno.

Kolike: mi imamo kolike že iz bonice in to tako močne, da se kar jočem zraven ko gledam  kako trpi. Nastopijo čisto različno. Danes smo ravno kupili kapljice v Avstriji, ker so baje najboljše, te iz MB niso nič pomagale.Bomo vidli kak bo.

Drugače je naš Gal zelo priden otrok, čisto nill ne joče, razen ko so kolike. Spi pa zelo različno, včasih uro, včasih pa tudi po štiri ure.

Toliko malo na hitro, zdaj pa se gremo dojit, se slišimo jutri!

Papa



_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Februarčki 2006
11.2.2006 17:59:51   
sarazan
Živjo!

Moje mlekarne so se že malo unesle. Zgleda, da sem šla čez "naval mleka". Sem si pa pod tušom masirala in stiskala dojke. Črpati si nisem več upala, da se ne bi zgodilo, da bi bilo mleka res vsak dan več.
Saj polna sem še vedno, ampak vsaj boli ne več, kot je bolelo.

Naša punčka je še vedno pridkana. Mi je čist dolgčas user posted image . Mož je tudi obupan, ker ne more nič pestvat. Tako hudo mu je, da se prav ponuja za previjanje (kar sicer moškim sploh ne diši). Potem sem pa jaz spet brez dela...user posted image

No, saj se nočem pritoževati, upam lahko le, da tako ostane.

Pediatra imamo v začetku marca in takrat dobimo AD3 kapljice. Me zanima, če bomo takrat kaj jokali zaradi krčkov.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Februarčki 2006
11.2.2006 18:37:16   
Kami
Čao punce in user posted image !
Mi smo se malo unesli po katastrofalni noči. Bolelo ga je ko hudič, ker so mu po moje vse tiste droge iz bolnice popustile. Zjutraj sem bila kt zombi. Hvala bogu, da imam res super prijateljice. Ena je Liama za cel dan odpeljala na izlet (jih še ni, se imajo ful lepo). Druga mi je čuvala Evana, da sem šla k dežurnemu pediatru na posvet, kaj mu lahko sploh dam glede na njegovo težo. Poleg tega je od vsega kakanja dobil totalno vneto ritko (skoraj do krvi), čeprav ga dnevno previjem vsaj 10x (še dobro, da imam res zalogo plenic), ker ima ves čas drisko (bojda od infuzije in vsega jajca). user posted image  za prijateljice!
Meni so se očitno vneli šivi, ker mi spet ven teče.... Si spiram z žajbljem - aja, tiste, ki vas šivi še bolijo - toplo priporočam umivanje z žajbljovim čajem (jaz si ga dam kar v uno pumpico za nos) po vsakem izločanju vode in blata. Res ful pomaga.
Šit, zdele ga spet šraufa - to so definitivno kolike. Tudi meni so pri prvem govorili, da so to šele po 3. mesecu. POZABI! Jih je imel prvi od 4. dne po rojstvu dalje in jih ima ta tudi. Pri prvem so trajale 6 mesecev. Res groza, ko ga lahk sam gledaš pa nič kaj ne moreš naredit. Malo se res poznajo te diete: jaz sem trenutno že skoraj 2 tedna na krompirju, rižu, polenti in mesu. Katastrofa, kar se mene tiče, ampak včasih se mi zdi, da bi bilo brez tega še huje, včasih se mi zdi, da ga pa tako ali tako šraufa kot bi cele dneve  jedla samo fižol in zelje.
Čuko - sporoči, če kapljice delujejo. Ali katera ve, kako se po nemško reče kapljicam proti dojenčkovim krčem oz. kolikam? Ker je mož ravno v Berlinu bi mogoče pogledal, če se tam dobi kaj bolj učinkovitega. Sicer imam doma že celo zbirko: Sub Simplex, pa tiste iz Tržiča, pa iz Ljubljanskih lekarn.... Zaenkrat se mi zdi, da od vseh samo še bolj prdi, boli in matra ga pa nič manj.
Lepo se rihtajte in upam, da nas bo vse več!user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Februarčki 2006
11.2.2006 18:41:48   
Kami
Aja, hvala za vse lepe besede. Mi veliko pomenijo, ampak se ne počutim prav nič "super". Da po pravici povem, ko sem prvega rodila, sem veliko bolj komplicirala okrog vsega, kot sedaj.  Se mi zdi, da sedaj vse naredim bolj hitro in z manj  napora. Pa tud veliko bolj in dlje sem bila sesuta od prvega poroda kot sedaj... ni časa, pač...user posted image  Boste videle, pri tretjem bomo že kt stare rutinerke...user posted image

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Februarčki 2006
11.2.2006 19:32:27   
čuko
Kapljice, ki so najboljše so Lefaxin in se dobijo v avstriji, tak da bi v nemčiji jih tudi mogli imet. 
Po nemško se krči rečejo: tropfen!

Za šive vam pa toplo pripročam šentjanževo olje in čaj hrastovih listov. Jaz sem imela take bolečime, da se še vstat nisem mogla, o sedenju nisem niti pomislit smela in ko sem začela s tem , pa sem v treh dneh bistveno boljša. Sedaj že lahko sedim postrnani in vstanem.

Moj Gal ima take krče, da sekar jočem zraven, tak da sem se mogla glede šivov res hitro porihtat, ker mu nisem nič kaj mogla poagat, ko se nisem mogla premikat. Sedaj imamo te kapljice in je res boljše. kolik se ne da preprečit. lako pa jih blažimo.

Lepo bodite in se čitamo!


_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Februarčki 2006
11.2.2006 20:57:40   
pika-poka
en hiter pozdravček še od mene....jaz pa še zdaj ne vem ali ima krče ali je samo lačen..?user posted image ...res...spet sem totalka zmedena glede tga!

pri dojenju smo se celo malo unesli in je kar priden kar se ure tiče...to noč je spal celo od11ih pa tja do 4in pol zjutraj..tako da smo se malo naspali tudi ači in mami!..pol pa mi je visel na joški 2h!!!...
sama se pa še sploh nisem unesla glede te nove situacije..mi je kar čudno vse skupaj!...ma se bom tudi jaz počasi, počasi privadila na novega člana. moram počasi začet kuhat (do sedaj je tašča)..pa prat inlikat aneuser posted image ..mogoče bo potem bolj pestro!

kami-sem pa brala zadnjič ene člake,da kolike sploh ne nastajajo zaradi prehrane...baje da niso povezane z hrano, ki jo ti zaužiješ...pač enostavno se pojavijo in pač enkrat minejo...user posted image ...lahko ti izbrskam ta ččlanek spet če želiš..

sarazan-še prekmalu bo konec mira in nedela...pa bo treba laufat za njo..user posted image ..tako so meni rekli...da naj zdej  uživam ker pol da pa bo kažin...

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Februarčki 2006
12.2.2006 16:37:19   
sarazan
Čao mamice!

Upam, da bodo februarčice kmalu rodile! Luna bi lahko naredila svoje, pa nič ne jamrajo, da se kaj začenja. No, pa saj mene je tudi čist presenetilo (15 dni prej!). Mogoče bo tudi zdaj kakšno  user posted image

Mi smo šli pa danes v Tivoli. Najprej smo mislili za ene pol ure hodit okoli, pa se je razvleklo na 2 uri. Upam, da nisem pretiravala user posted image . Sara je ves čas spala in bila topla k polhek v vozičku. Sonček nama je pa tako pasal. Mož je bil malo nesrečen, ker ni klopc, da bi se malo usedli in posončili. Ampak vseeno smo uživali.

Lepo se imejte... 

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Februarčki 2006
12.2.2006 17:54:15   
kimi79
zdravo februarčice,da se vam še jaz pridružim,zaenkrat se imamo še kar vredu,ponoči se še privajamo,spimo na eno urouser posted image upam da bo kmalu bolje,naval mleka je tudi šel stran,sem si pumpala,je ful pomagal,kr je bolel ko marija,hvala bogu,mi jo je mami zrihtala,sem si jo sposodila,še dobr,kr bi vrgla 12 jurjev v smeti,tak da hvala mamici.A mi lahk povete,kok je kej z podiranjem kupčkov,mi ne poderemo zmeri,user posted image pol jo pa večkrat cuka,kok jih podirate?Aja,pa upam,da mi mleka ne zmanka ,tamala,nonstop papa,pa mam,kr mehke ,a bo to znak,da bo zmankaluser posted image imejte se lepo,čao!

_____________________________

najina Tjaša je prijokala na svet 5.2.2006

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Februarčki 2006
13.2.2006 8:47:51   
pika-poka
pozdravljene..ta noč je bila grozna...vsako uro smo bili pokonci in se dojili....sem mislila da mi bo vso tekočino izcuzaluser posted image ...mamo kr krizo zaspat...jst ne vem več kaj nardit...ponoči me kr stisne in začnem jokat, ker ne vem več kaj mu je?
upam da bo faza prilagajanja hitro mimo, ker meni se bo zmešalo!

glede mleka...meni se tudi zdi da ga imam fuuull manj kot prej ker so dojke full mehke....pa lih študiram, če mu dam namesto ene kar obe za en obrok...samo ker je sit že po eniuser posted image

lep dan in uživajte

(odgovor članu kimi79)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Februarčki 2006
13.2.2006 11:32:23   
Kami
Čao punce,
no, pa smo spet tukaj vsaka s svojimi težavami.
Pika poka kar se kolik tiče mi grejo že totalno na živce user posted image , ker piše da ni
povezave med tem kaj mama je. Zakaj pa potem odsvetujejo fižol pa zelje pa podobne zadeve?! Sicer se strinjam, da določene krče otrok ima, pa četud mama ne bi nič jedla (ker jih imajo tudi otroci, ki so futrani po flaški), ampak jaz sem pri našem že ta prvem videla, da veliko naredi tudi moja prehrana. Na žalost pa ne vsega. Upam, da bo mož dobil kapljice v Berlinu. Danes se vrača. Če ne, jih bo pa nabavu en njegov sodelavec, ki je še gor ostal.

Pika poka, probaj mu čist toliko da vidiš, dodat še mleko po flaški. Ne boš zaradi tega sama izgubla mleko, samo mal se boš razbremenila, ker to za nobenga ni ok, da ga imaš vsako uro na joški. Kar se pristavljanja tiče, ga imej največ 10 minut na eni strani, pa 10 na drugi, pa fertik. Da imaš mleka manj je normalno. Še najmanj ga je v 3. tednu (jaz sem čisto paniko nardila), ker se iz tistega prvega mleka začne delat zrelo mleko. Tudi prsa so potem mehkejša (kimi 79), četudi so polna mleka. Pa veliko pit, punce! To še vedno velja.

Mi smo imeli katastrofalno popoldne in večer včeraj. Sama z dvemi majhnimi in Evan še z bolečinami - groza. Še dobro, da je šel Liam v vrtec dans in da pride mož domov. Mislim, da bi dans vsi čez okno letel, sem bila čist hin, predvsem psihično. Evan ima za piko na i ves čas mal driske (bojda od narkoze in infuzije), kar pomeni, da mu skor ves čas ven teče. Ritko ima eno samo rano. Dans so mi svetovali naj mu dam borovničev čaj pa ognjičevo kremo. Če ne bo ok, gremo jutri spet k zdravniku. user posted image

Držte se, mamice in user posted image !

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Februarčki 2006
13.2.2006 12:15:57   
pika-poka
pozdravček!
 
kami-hvala za nasvet...danes sem popolnoma uničena glede tega dojenja..zdej čakam še patronažno...aja!..glede prehrane in krčev pa se jaz popolnoma s tabo strinjam...sej če so krči v črevesju je itak povzročitelj hrana.-..in mislim da jih imamo tudi mi, ker je čist siten in se dere non-stop!katastrofa....tšča pa je rekla da sva ga rzcrkljala...star je 10dni?user posted image
ampak če ga bom dojila samo tako 10minna eni in 10min na drugi...ni šans da zaspi...še manj pa da se neha dret?

ampak ti si pa res super...pa še dva imaš!jaz sem danes ponoči in zjutraj totalka zgubila kontrolo nad sabo in se jokala da je blo kaj...ej res!

želim vam lep dan!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Februarčki 2006
13.2.2006 13:53:35   
sazi
No, pa da se vam pridružim še jaz. Sicer vseh vaših postov nisem šla brat, ker enostavno ne utegnem. Vsaka ima svoje probleme. Jaz bi moje z veseljem zamenjala s Sarazanimi - namreč moega mleka pa ni dovolj, saj je mali zelo slaboten in zaspan sesalec in mi dojk ne sprazni niti v uri in pol in tako se produkcija mleka ne povečuje in moram vsaj zaenkrat dodajat še aptamil. Potem se vedno trudim, da še do konca izčrpam mleko, da bi se ga le začelo delati več. Imam tudi hude težave z zastoji mleka. Tuširam se celo večnost in se pod vročim tušem skoraj stopim, zraven pa dojke masiram v nedogled, pa se teh zastojev sploh ne morem znebiti - ima katera kako dobro idejo?
Tudi čas mi neprestano manjka, tako da se mi samo nabirajo stvari, ki bi jih rada naredila, pa nama je moj možek v zelo veliko pomoč.
No, se bo že vse uredilo.
LP vsem z malimi februarčki in tistimi, ki se jim je mudilo in so postali janurački

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Februarčki 2006
13.2.2006 17:21:29   
čuko
Pika poka: pri dojenu ne delaš prav, jaz sem delala enako kot tivendar to ni dobro. Dojit moraš na 2 do 3 tri ure, da dobi otrok ritem. Če ga boš dojila na uro, bo imel full kolike, ker želoček skozi dela in je obremenjen. Moj je kričal od kolik ko sem tak delala, sedaj pa se dojiva na tri ure in imava kapljice iz  avstrije in je kolik full malo, danes je ponoči spal 6 ur. Probaj se navadit na čas, piši si, tak si jaz in res imamo manj problemov in smo  spočiti.
Če mu boš dajala obe dojki na en obrok, se ti ne bo najedel, ker bo skozi dobil samo juhico. Naj eno sprazni do konca, čez tri ure pa drugo. Če pa imaš premalo mleka pa mu dodaj dodatek, ker tako boš izgubbila mleko.

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Februarčki 2006
13.2.2006 18:24:43   
pika-poka
čuko-ja..sej jaz sem ravno tako delala..sem lepo na 3h dojila iz ene dojke na en obrok..pol pa čez tri ure pa drugo dojko..samo očitno moje telo še ni začelo proizvajati pravega mleka in je mali lačen...danes je bila patronažna tukaj in zdaj ga morem tehatat in si pisat...sem pa šla še po dodatek ker je rekla da če ne bo to pomagalo je pa nekaj drugega...tako da upam na prespano noč!user posted image ..dojila sem pa vsako uro, ker je bil mali lačen...ampak beri..je eno uro sesal dojko!!!!...in ti povem da so bile izpraznjene v nulo..nič ni večč ven priteklo..zato zdaj je rekla patronažna..kar obe...na deset minut in konec...po zadnjem obroku pa še dodatek...za vsak slučaj...da bomo spali!

sazi-glede zastojev mleka...ti ne morem nilčesar drugega svetovati kot to kar že delaš...masaža in topla voda..pri meni je delovalo!

hvala vam za pomoč moje drage februarčice!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Februarčki 2006
13.2.2006 21:56:38   
ursa_p
Cer!

Sem se hotela pridruzit januarkam, pa sem videla temo februarcice in ker je bilo veliko manj napisano sem najprej pokukala sem ... pa vidim, da ste tako tukaj tiste, ki ste rodile januarja ... se dobro, da je vsaj druzba poznana ... hehe ...

Gremo najprej kar se dojenja tice ... jaz dojim ... kako dolgo bo odvisno od mleka in mene ... bom se videla, nimam nobenega posebnega plana.
Mleka mi obcasno tudi primanjkuje, ker premalo pocivam ... se pa vidi zvecer, ko je mali bolj lacen. Predvcerajsnim sem mu prvic dodala malo mleka v prahu, ker ga nisem mogla nasititi ... na sreco je popil samo 10 ml ... sedaj pa ne dodajem vec ... sem pa ene 5x dodala caj ... ga pa tudi ni popil vec kot 10 ml, razen enkrat 20. Je bil pa problem, ker je jedel na 4 ure in je bila potem zvecer kriza. Sedaj jeva na 3 ure, razen ponoci na 4 do 5 ur - ko se zbudi. Drugace pa ponoci, kadar se zbudi po 5-ih urah mene tako vse boli ... mislim, da me bo razneslo! user posted image  
 
Jaz imam en velik problem s plenickami. Sedaj smo tiste na nedonosencke ze porabili ... mali se je ze malo zredil in smo spet na Fixies, kot na zacetku, ko smo prisli iz porodnisnice. Problem pa je, ker je cisto vsakic moker ... polulan do uses. Ven mu prileze pod pazduho, na tisti strani, ki lezi .. in sploh ne vem kaj naj naredim. Tiste za nedonosencke so malo majhne, te pa malo velike, kljub temu, da so od 2-5 kg. Gal jih ima sedaj malo manj kot 3. Imam tudi Pamperske od 3-6 kg, pa se Tosamine od 3-6 kg (tiste, ki jih imajo v porodnisnici), pa so vse prevelike.

Sem zacela ze razmisljat, ce ga jaz ne znam previt! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Imam pa tudi jaz z vsem toliko dela, da je kar groza ... sploh, ker moram tamalega skoraj vsakic ko ga previjam (in dojim) tudi preobleci. Da ne govorim o tem, da se mi pokaka vedno, ko je sveza plenicka ... danes sem ga previjala kar 3x zapovrstjo ... kakanja kar ni in ni bilo konca .. hehe. Lump.

Drugace pa Matic skoraj ves dan dela, ponavadi se ob sobotah in nedeljah (obcasno), tako da imam ogromno dela. Pospravljanje, kuhanje zase in za pse (2x na dan), pasji sprehodi, Gal, likanje, pranje, sesanje, pa se in se. Vsak cas se mi bo zmesalo .. se nikakor ne morem odpocit kljub temu, da mi Matic pomaga po svojih zmoznostih.

Je pa tako priden, da lahko vse opravljam tudi ko on spi .. tudi sesanje in glasna televizija mu med spanjem ne dela tezav ... edino zvecer, ko gre v spalnico spat mu damo mir in spi v miru ... cez dan je pa v dnevni v prenosni posteljici in je strasno priden.

Je pa vedno vec casa buden ... prvic je bil v torek buden kar 1 uro .. sedaj pa se budno obdobje ze daljsa in se dostikrat zgodi da je buden od enega do drugega dojenja.

Najin Gal se je v enem tednu zredil ze za 220 g ... glede na Evana od Kami vidim, da je to super.

Aja, pa da se povem, da so ga najine punce super sprejele in ena od njih ga ze cuva, da ga ne bi slucajno kdo odnesel. user posted image

Kdaj jih pa umivate??? Midva sva se odlocila da ga umivava zvecer, da ga malo zmatra, ampak vidim, da ni razlike ... hehe.

Sarazan ... ne toplel tus ... vroc - to pomaga ... in masaza. Poskusi se enkrat ... vidim, da je ze malo bolje.

Kami ... koliko casa pa dojis na eni in potem na drugi strani ... ti sploh sprazni dojko najprej na tisti strani na kateri zacnes (glede na to, da pises, da je mleko zelo vodeno)???
Meni medtem, ko ga dojim na eni strani stece iz druge strani ven vse tisto ta vodeno.

Kami .. kaj pa cinkovo olje za vneto ritko ... baje je super.

Punce ... pa si pripravite dojko preden zacnete dojiti??? Meni je babca rekla, da moram obvezno toliko stisnit dojko, da pritece mleko, sele potem pristaviti malcka ... in nama gre zelo uspecno .. drugace ful dolgo traja, da malcek pride do mleka, ker mora fuuul vlect in se vmes ze utrudi.

Pika-poka ... otrocek lahko vlece le 10 minut na eni in 10 na drugi ... najvec 15 (vidim da je to vmes ko berem ze napisala Kami)!!! Dojko si prej pripravi, potem pa naj je. Pa pazi, da ti vmes ne zaspi. Tako da dojenje ne sme trajati nikoli vec kot pol ure (v tem casu mora sprazniti obe dojki ... po tem casu imas samo se po kapljicah notri mleka in se ne naje skoraj nic - samo sesa in se crklja)!!! Tako je meni razlozila babca in sedaj sva super nahranjena, pa se cas imam med enim in drugim dojenjem.
Pisi si ... tako kot je rekla Cuko ... venda je pomembno, da zacnes na tisti strani na kateri si prej nehal!!! Se pravi zacnes na desni 10 minut, potem na levi 10 (najvec 15 minut), potem pa naslednje dojenje zacnes na levi 10 minut, da se dojka do konca izprazni pa potem sele desno spet 10 najvec 15 minut. Zapisuj si .. res pomaga.
Pravis, da imas ponoci probleme ... zvecer nam zmanjkuje mleka, zato je dobro, da se hranita cez dan na 2-3 uri, da bo zvecer lazje. Ce bo se vedno jamral, ko bosta ze opravila obred hranjenja mu probaj dodati komarckov cajcek, pa bos videla ce je se lacen .. ce bo spil okoli 20 pomeni na je lacen. Jaz bi mu na tvojem mestu najprej dodala caj ... vsaj kake 2, 3 dni, da tudi dobita ritem (dojenje na 2, 3 ure), pa ce ne bo slo in bo se vedno lacen mu dodaj mleko - ponavadi nam mleka zmanjka zvecer, ko smo utrujene.
Krce ti lahko na hitro opisem .. otrok se kar skrci ... glavo k nogam ... tako na hitro, da bos vedela, ce ga to matra ... pa ponavadi so po dojenju, ne?

Kolike ... tudi najin pikec jih ima obcasno, drugace se pa se kar dobro drzi. Danes sem pojedla 5 listkov solate .. bomo videli, ce ga bo kaj zvilo ... zaenkrat je se v redu. Sem  pa zadnjic pojedla mandarino (sem pozabila, da ne smem) in se je takoj poznalo (ocitno hrana vseeno vpliva na krcke) ... revcka je tako zvijalo, da je bilo meni hudo.

Sarazan ... vi ste sli ze ven??? To je pa cudno ... meni je rekla naj bomo notri vsaj se kak teden ce ne se malo dlje!!! To je pa res cudno ... Vreme je ze bilo lepo, ampak je tamal baje se premali ... A ste sli za prvic ven za toliko casa???

Kimi79 ... podiranje kupckov ...  ce se le da podremo kupcek po prvi strani dojenja in potem se po drugi ... pa ne vedno ampak skoraj vedno.

Sazi ... tudi meni se delajo "zastoji" ampak mi pomaga le to, da podojim Gala ... mi vse bunke izginejo ze med dojenjem.

Toliko od mene zaenkrat ... vsak cas bo ura 10 (je ze), ko bo treba ponovno podojit in previt najinega srcka ... potem pa se kuze ven peljat, ker je Matic tako zmatran, da je ze zasmrcal kar v dnevni sobi.

PS: Ker sem brala in vmes pisala je malo zmedeno napisano! user posted image

Lp, Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 13.2.2006 22:03:37 >

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?