|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Femara
2.1.2012 14:32:52   
Anonimen
Pozdravljene!

Brskam po netu in poskušam najti kaj informacij o Femari oz. o tem kako je kaj učinkovita pri težavah z zanositvijo.

Ginekologinja mi jo je predpisala za devet ciklov (3 škatle) čeprav imam svoje ovulacije. Pravi, da v prvem ciklusu redke zanosijo, v drugem in tretjem pa jih več. Jemati moram  dve na dan. Nekje na MON-u sem zasledila, da naj se jemlje dve skupaj, jaz pa imam navodila, da naj jemljem eno zjutraj in eno zvečer. Kako jih jemljete vi? Kakšne so vaše izkušnje? Ali je katera zanosila in v katerem ciklusu? Kaj pa stranski učinki? Meni se zdi, da sem tako utrujena in da se sploh ne morem naspati. Kot v prvem trimesečju nosečnosti. Pa ovulacija je bila zeloooooo boleča. Pri user posted image  nisem opazila kakšnih sprememb. Sem pričakovala, da bo nekoliko šibkejša. Trenutno jo jemljem drugi ciklus (3.-7. dan).

Vesela bom za vsako vašo izkušnjo.

Pa srečno, zdravo novo leto. Ter seveda zelo plodno. user posted image

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 2.1.2012 16:14:46 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Femara
2.1.2012 16:50:32   
Matkurja
Jaz sem jo jemala dva cikla pri IUI oploditvi, pa ni ratalo. Jemala sem po dve tableti zvečer, reagirala z enim foliklom in nekaj malimi, pa ni ratalo.
Sem pa tudi jaz ob klomifenu (femara naj bi bila nadomestek zanj) morala jemati eno zjutraj, eno zvečer).

Želim ti vso srečo, da čimprej ugledaš user posted image . Me je pa malo zmotilo, da so dobila femro kar za 9 ciklusov. To so le hudi hormoni, in več kot pol leta jih ne priporočajo jemati.
Pa še nekaj... a si mogoče kaj hodila na ultrazvok, da so preverili, kako reagiraš nanjo? Ker se zna zgodit, da sploh ne reagiraš (čeprav praviš, da si čutila ovulacijo), lahko pa da pride celo do večplodne nosečnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Femara
3.1.2012 11:40:12   
Anonimen
Če imaš probleme s plodnostjo, ti naj tvoja G raje da napotnico za neplodnostno ambulanto. Nima te kaj ona zdraviti, še manj pa s femaro za 9 mesecev. Kaj si ti nor, nobeni hormoni se ne smejo dajat tako dolgo, kaj šele po 2 tableti. To je preveč, naredila ti bo več škode kot koristi. Pa brez UZ v vseh teh mesecih??? ni šans, ne pusti se tak odgnati in manipulirati
9 mesecev je preveč, ne samo z vidika hormonov, ampak tudi z vidika časa, to je več kot preveč čakanja, razen če imaš pomislike oz odpor do neplodnostne ambulante. Ampak vedet moraš, da se tam naredijo še druge preiskave, ki lahko ovirajo plodnost in potem je teh 9 mesecev vstran vrženih in ali bog ne daj, še poslabšajo vso zadevo.

(odgovor članu Matkurja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Femara
3.1.2012 13:37:13   
tinkarra:
Meni je G pred letom in pol predpisal Klomifen. Le-ta se v lekarni ni več dobil. Alternativa temu naj bi bila Femara. Pa mi je ena dobra lekarnarica zaupala, da hodijo v tujino po Klomifen. To sem tudi sama izvedela nekje na netu in tudi v ambulanti za neplodnost so mi to povedali, da pari hodijo iskat v Avstrijo. Ta lekarnarica mi je tudi povedala da je v tujini malo drugačno ime, učinkovina pa je ista. V Italiji ga dobiš pod imenom Clomid - brez recepta!!!. To lekarnarico sem potem še enkrat vprašala in mi je rekla, da bi ona šla kar v Italijo, če bi bila na mojem mestu in ne bi v mojem primeru jemala Femare. To je meni dovolj povedalo. Mož je potem skočil v lekarno na Frnetiče in mi prinesel dve škatlici. Jemala sem po eno tableto na dan. V tretjem ciklisu sem zanosila. Pa še to: Klomifen sem jemala tudi pri prvem otruku. V tretjem ciklisu mi je uspelo, tako da sem poznala učinek teh tablet. Ginekolog je naredil UZ ko sem zanosila, na jajčnikih ni ostalo posledic jemanja hormonov.
Moja zgodba je taka. Sedaj imam dve luštni punci.
Tebi pa želim veliko sreče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Femara
4.1.2012 18:06:26   
Anonimen
Punca hvala za vaše izkušnje. Upam, da še katera kaj napiše.

Drugače pa bom šla na UZ. G mi je naročila, da pridem v drugem ali tretjem ciklu po ovulaciji, da vidi ali je bila ovulacija. Kaj lahko vidi po ovulaciji?

Glede jemanja tako dolgo hormone pa se kar strinjam z vami in ji bom na UZ povedala, da jih ne bom jemala devet ciklov (največ 6 mesecev, pa še to dvomom). Sem že tako skeptična, če je to prava izbira glede na to, da imam svoje ovulacije, Pušenjak pa pravi, da ne povzročajo zorenja več jajčec naenkrat (za razliko od klomifena). Ne vem ali mi bo dala napotnico za neplodnostno. Kako dolgo pa traja potem, da prideš na prvi pregled v Lj.?

(odgovor članu tinkarra:)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Femara
4.1.2012 18:20:28   
Matkurja
Po enem letu poskušanja zanositve ti mora napisati napotnico za neplodnostno. Ne odlašaj po nepotrebnem z zastrupljanjem s hormoni. Tudi tam ti bodo lahko dali femaro/klomifen in boš vsak ciklus nadzorovana z ultrazvoki. In se samo po ovulaciji, ampak na dva dni po 8 dnevu, kjer bodo natančno videli, kako folikel/folikli napredujejo. In ja, tudi s femaro je možna večplodna nosečnost.

Kako ti G lahko reče, da pridi po ovulaciji, da bo preverila, če je bila? Ne razumem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Femara
4.1.2012 18:28:52   
Anonimen
Naročila je da pridem nekje v tretjem tednu, ko je ovulacija že mimo. Imam precej kratke cikle - 24-26 dni.

(odgovor članu Matkurja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Femara
4.1.2012 18:30:36   
Anonimen
Ne vem kaj bo takrat gledala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...
V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?