|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Frutki
15.2.2008 12:34:08   
Pupa1
Joj, danes imam en kup vprašanj. Začeli bomo z uvajanjem GH, najprej s sadnimi kašicami. Zdaj me pa zanima, če bi bilo zelo narobe, če začnemo kar s Frutki oziroma kupljenimi pripravljenimi sadnimi kašicami, vsaj prvi teden ali dva, da se nauči požirati hrano, ker si itak predstavljam, da bo na začetku več na slinčku kot v želodčku, user posted image . Tukaj berem RR, pismo, pa se mi zdi, kot da bi bila edina, ki sploh pomislim na industrijsko pripravljeno hrano. Seveda bomo tudi pri nas kuhali, ni problema, ker rada kuham, ampak na začetku je paa s temi Frutki ful lažje, a ni? No vsaj meni se zdi. Kot pravim, samo prva dva tedna, sam tolk da se navadi žličke in goste hrane. Ste ve kuhale same od vsega začetka?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Frutki
15.2.2008 12:39:39   
kjava
Zna bit problem, da se user posted image  navadi na totalno zmiksano hrano, pol pa nikakor noče koščkov jest.
Jaz sem začela z jabolčnim kompotom, najprej samo tekočino, čez ene dva dni pa še jabuček. Sam mi smo meli domača jabolka, če jih kupiš v trgovini, je za mene slabše kot frutek.

(odgovor članu Pupa1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Frutki
15.2.2008 12:39:56   
Anonimen
jaz kuham od začetka, ja...prevsem zato, k mam grozn predsodek pred to industrijsko hrano (user posted image ) in če je men neki gravž, niti slučajno ne morm tega otroku fotratuser posted image že tko ne vem kak bo, ko bo hotla poli salame itd. jestuser posted image
pa ni tok hudo skuhat, ona jabka al pa koren je 1, 2, 3 skuhanouser posted image

(odgovor članu Pupa1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Frutki
15.2.2008 12:42:30   
travica
po pravici povedano je meni škoda denarja za frutek - na začetku bo pojdel 1 žličko, potem pa lahko vse ostalo vstran vržeš.
Lažje je da malo jabolka naribaš (ostalo ti poješ :), skuhaš 1/2 korenča ali majhen krompir ali par cvetk cvetače... 

(odgovor članu Pupa1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Frutki
15.2.2008 12:44:30   
mika
a si že odprla kak frutek, povohala in poskusila....gravž takšenuser posted image , da  ga jaz naši user posted image  nikoli nisem dala. kupovala sem druge kašice, hipp... ostalih se ne spomnim. kupovala sem jih samo za takrat ko smo bili zdoma.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Frutki
15.2.2008 12:56:05   
urskas
Moji dve sta pojedli kar nekaj frutkov in drugih kupljenih kašic.
Veliko sem pripravljala tudi sama, pa se nista "navadili" na totalno zmiksano....

Drugače pa sem pri obeh začela s kuhanim jabolkom, korenčkom itd in pripravljeno zamrznila v posodicah za led, tako da sem imela vedno pri roki ravno pravšnjo količino.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Frutki
15.2.2008 13:11:48   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: urskas

Moji dve sta pojedli kar nekaj frutkov in drugih kupljenih kašic.
Veliko sem pripravljala tudi sama, pa se nista "navadili" na totalno zmiksano....




Sej pri nas je isto, ampak tuki gor se je že veliko mamic pritoževalo, da se jim dojenčki davijo, čim kak košček ni čist zmiksan. Jaz nimam proti kupljenim kašicam nič.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Frutki
15.2.2008 13:16:31   
mika
Sej pri nas je isto, ampak tuki gor se je že veliko mamic pritoževalo, da se jim dojenčki davijo, čim kak košček ni čist zmiksan.


jaz sem naši tudi morala dolgo mixat  hrano in to do 11mes, ko je dobila prve zobke. mislila sem, da  zato, ker še ni imela zobkov, nisem pa pomislila na  kašice

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Frutki
15.2.2008 13:28:42   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: mika

a si že odprla kak frutek, povohala in poskusila....gravž takšenuser posted image , da  ga jaz naši user posted image  nikoli nisem dala. kupovala sem druge kašice, hipp... ostalih se ne spomnim. kupovala sem jih samo za takrat ko smo bili zdoma.




Ne vem, kakšen Frutek si ti to dobila user posted image user posted image user posted image .
Meni prav lepo dišijo in tudi po okusu so zelo dobri user posted image .


Ja, jaz sem za uvajanje uporabila Frutke. Kupila sem ta male kozarčke. Če je kaj ostalo, sem pa sama pojedla user posted image user posted image user posted image . Naš mali jih je zelo lepo sprejel. Ko smo sadje uvedli, sem pa začela sama delati kašice. Zdaj Frutke (ali pa Lumpijeve kašice, ki jih tudi dela Fructal) kupujem za takrat, ko smo kje na poti. Pa še to gledam, da kupim take, ki bi jih sama težko naredila, npr. marelico in hruško (ker zdaj težko dobiš marelice), ali pa jabolko in višnjo (naš mali ga obožuje).

Včasih kupim tudi kakšno Hippovo sadno kašico, ampak to v Avstriji (ali pa kvečjemu v Müllerju), ker so cenejše kot pri nas.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Frutki
15.2.2008 13:35:17   
Naja30
Frutki so sicer prav dobra zadeva, so pa še evdno industrijsko pripravljena hrana. Tudi s tem ni nič narobe, se mi pa zdi, da je le bolje če mamica sama skuha svež obrok. Frutek je tudi precej bolj sladek kot domača kašica, čeprav naj ne bi imel dodanega sladkorja tako da se otrok lahko navadi na sladko, če mu misliš kot prvo GH to ponuditi.

Moja je izredno malo frutkov pojedla. Kadar sem kakšnega kupila, je res stal in čakal za "nujne" čase oz. če kdaj ne bi imela časa.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Frutki
15.2.2008 13:47:25   
mateyka
men so kaše a la frutki prekisli. in kaša od korenja je user posted image ne vem, bom probala zdej borovnico in še kake druge, mogoče so pa kakšne fajn, kakšne pa so pač user posted image

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Frutki
15.2.2008 14:25:33   
kaya2007
jaz pa mislim, da ti bo itak user posted image  povedal kaj bi rad jedel user posted image  mi smo probali z vsem in od sadja je jedla samo frutek jabolko s piškotom in včasih svežo banano. šele zdaj (9 mesecev) spravim vanjo sveže jabolko z banano, omenjene frutke pa imam na zalogi za vsak slučaj user posted image
drugače je pri zelenjavi, ki jo ves čas kuham in jo ima zelo rada. sem pa probala tudi, če bi hotela jesti kupljene zelenjavne kašice (nikoli ne veš, eni jih imajo radi) in jih ne mara-ji ne zamerim, tiste so tudi meni ogabne.
v glavnem, hočem povedat, da imajo tudi otroci svoj okus in na koncu se itak usmerjamo po njih kaj jim bomo dali.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Frutki
15.2.2008 14:59:57   
katra55
Jaz sem moji na začetku uvajanja dajala frutke, ker je pojedla zelo malo. Odprt frutek imaš lahko 3 dni v hladilniku. Mislim da s tem ni nič narobe.


(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Frutki
15.2.2008 15:22:11   
Samrela
Tudi jaz sem ji rajši sama pripravljala prve obroke - korenček in jabolko (kuhano ali surovo), krompir in jabolko (to je oboževala), krompir in korenček, potem pa še hruške, banane... Sem pa imela vse bio domače, ker je bila ravno jesen.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Frutki
15.2.2008 15:45:05   
Paštetka
A kompotov ne jeste doma?

Saj pa je kompot čisto enostavno skuhat. Jabolke, slive, hruške, suhe marelice, grozdje...

pa vsak dan nekaj malega vzameš vstran in ponudiš otroku, ostalo pa vi pojeste za večerjo ali za sladico po kosilu. Saj ni big deal. Ali pa če kuhaš zelenjavo, pač vzameš vstran in kasneje vam soliš. user posted image  

Prišparaš na frutkih, pa še posebej ti kuhat ni treba.

Drugače pa... tudi otroka ne bo pobrala, če bo jedel frutke. Če si se tako odločila pač bo.

To je tako kot, če bi ti vsak dan jedla pogrej in pojej. Ne bi ti bilo nič, vendar je kvaliteta in vsebnost vitaminov  in mineralov vprašljiva. user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Frutki
15.2.2008 17:58:34   
Pupa1
Paštetka, ja tole s kompotom si me dobro spomnila. Hvala.
Sem ga ravno začela delati. user posted image Daj mi samo povej, prosim, ali dam lahko slive 5,5 mesečnemu dojenčku? Mislim seveda slive iz kompota, ko je ta enkrat narejen. V  vodo, torej ko začnem delati kompot, pa dam seveda tiste ta kupljene-suhe iz vrečke. Nekaj me tašča perpričuje, da sliv še ne smem dati. Hvala

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Frutki
15.2.2008 18:02:48   
Anonimen
Zdaj me pa zanima, če bi bilo zelo narobe, če začnemo kar s Frutki oziroma kupljenimi pripravljenimi sadnimi kašicami, vsaj prvi teden ali dva


Zelo narobe ni...ceprav obstaja kar nekaj bolj zdrave hrane :)

(odgovor članu Pupa1)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Frutki
15.2.2008 18:16:06   
ZmajTolovaj
Odprt frutek imaš lahko 3 dni v hladilniku. Mislim da s tem ni nič narobe.

Tako, se strinjam. Jaz sem dobila en 6pack frutkov v dar in sem na začetku uvajanja poskusila, da vidim, kaj je narobe - a NE ZNA z žlice pojest ali NOČE, ker ji moje stvaritve niso všeč user posted image . No, in frutek bi zmazala cel, če bi ji pustila user posted image . Tako da je nisem več silila s kuhanim jabolkom, ampak sem poskusila s hruško, pa je bilo takoj boljše. Frutki pa so za na pot ali rezervo. Vsakega po malem, jaz pravim. Ko bom šla nazaj v službo, tudi moj možek ne bo imel vsak dan bio-eko-nevemkakšnega kosila na mizi user posted image .

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Frutki
15.2.2008 18:28:27   
Paštetka
ups user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 15.2.2008 18:32:06 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Pupa1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Frutki
15.2.2008 18:29:22   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1

Paštetka, ja tole s kompotom si me dobro spomnila. Hvala.
Sem ga ravno začela delati. user posted image Daj mi samo povej, prosim, ali dam lahko slive 5,5 mesečnemu dojenčku? Mislim seveda slive iz kompota, ko je ta enkrat narejen. V  vodo, torej ko začnem delati kompot, pa dam seveda tiste ta kupljene-suhe iz vrečke. Nekaj me tašča perpričuje, da sliv še ne smem dati. Hvala


Ja komot. Jaz dam 1 jabolko, hruško, 4 slive, 3 nežveplane marelice, in nekaj suhih rozin. Kuham cca. 5 minut, potem pa poberem ven vsega malo in zmiksam oz. pretlačim. če imam slive in marelice potem miksam, ker se ne dajo lepo pretlačiti. Ostalo vodo ji ponudim za piti od kompota ali poje preostanek st. sin.

vode ne vlivaj k sadju, ker bo pretekoče, saj so kuhana jabolka precej vodena.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 15.2.2008 18:31:06 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Pupa1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Frutki
15.2.2008 22:26:19   
jaša2
mi smo tud začeli s kupljenimi fruteki, da se je malo navadlana drug okus...pač. za začetek. pa splohni res, da so nagravžne!user posted image  no, zelenjavne so res za en k., sadne so pa ful dobre - še sama sem včasih do konca ven pomazala.
na začetku res ni pojedla celega (ni bla pa samo ena žlička, ker ji je blo ful dobro in je zmazala že takoj skoraj pol onga malega frutka!!!), smo pa dali ostalo v hladilnik in pojedli naslednji dan.
pa tud nobenih problemov ni blo potem, ko sem sama pripravljala kašice in niso ble tak fino zmiksane.

ne vem, no, vsak ima svoje mnenje. seveda, domače je najbolj zdravo, ampak če bi ble te kupljene kašice taaak nezdrave, jh po mojem ne bi prodajali????

saj pravim, mi smo tud bli na začetku nakupljenih in sem imela fuul slabo vest, ko sem prebirala forum, pa še bolj!!.  pa ji ni zato nič falilo in je čist zdrava deklica. pol sem pa začela sama kuhat.

ej, ne se sekirat. dosti mamic daje kupljene kašice- pa ne samo na poti. sem jih do zdaj spoznala kar nekaj. res pa, da tu pišejo o tem skoraj samo tiste, ki so pridno kuhale že od samega začetka. ti pa kr lepo začni, tak kot tebi paše in se ti zdi prav za tvojo bebo.

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Pupa1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Frutki
15.2.2008 22:38:00   
andie
Js mam par kozarčkov za skrajno silo, ampak sadne kašice so mi ena sama kislina, zelenjavne me pa preveč spominjajo po vonju na mačjo hrano....BLEEEKuser posted image user posted image
Nimam nč proti, sam naša jih itak niti podrazno ne mara, pa še smrdi vse, ko tist v mikrovalovki grejem.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Frutki
15.2.2008 23:04:20   
only_me
jaz zelenjavo sama kuham, sadje pa kar kupljeno kašico.
Je pa stvar sledeča - Frutek je lahko odprt v hladilniku samo 24 ur, Hippova kašica pa 3 dni. Za ostale ne vem. Frutekov ne uporabljam (no, enega sem kupila), devam samo hippove kašice. Pa jih mali obožuje.
Je pa res ena smrdela - tista, ki je vsebovala cvetačo, ki meni že itak smrdi. Ostale pa so vse prav prijetnega vonja in okusa, tak da meni ni sporno dat otroku kupleno kašico.

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Frutki
16.2.2008 10:11:42   
urskas
Frutek je lahko odprt v hladilniku samo 24 ur, Hippova kašica pa 3 dni


Dlje kot je lahko odprt več konzervansov najbrž vsebuje. Tudi če gledaš le rok trajanja, daljši kot je več aditivo vsebuje.

glede navajnosti na sladko: Mojiuser posted image   nikoli nisem dajala sladko, le kar je bilo naravnega v sadju.

Ko je pri 11 mesecih videla torto in jo seveda tudi poskusila je ratala sladkosned brez primere.

Tamala je pred kratkim prvič probala čokolado od takrat dalje se kar trese ko vidi, da imam nekaj rjavega...

Enim pač paše sladko, drugim ne. Nima veze "navajenost"!

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Frutki
16.2.2008 10:59:15   
katra55
Dlje kot je lahko odprt več konzervansov najbrž vsebuje. Tudi če gledaš le rok trajanja, daljši kot je več aditivo vsebuje.

Ni nujno, veš tudi nizka temperatura, ki je v hladilniku je neke vrste konzervans in preprečuje razvoj MO.
Sicer pa morajo biti  po Pravilniku o označevanju pakiranih in predpakiranih živil vsi aditivi navedeni na deklaraciji, jaz jih pri Hipp-ovi kašici ne vidim.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?