|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Glasbena šola
30.1.2005 18:43:53   
niki5
Zadnje čase se vedno bolj nagibam k temu, da bi svojega Nika vpisala v glasbeno šolo, po možnosti da bi igral kakšeno glasbilo (s časoma oz. odvisno od njegovega navdušenja). Nismo ravno glasbena družina, sicer radi pojemo s posluhom ali brez :)- . Ne vem pa kam bi se obrnila in tako me zanima če ima katera svojega otroka v glasbeni šoli, kdaj je začel (starost) in kako se obnese? Predvsem pa KAM vpisati?
Ali se zacne na splošno, recimo petje in spoznavanje različnih glasbil?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Glasbena šola
30.1.2005 21:33:43   
Anonimen
V Kranju je tako, da ima glasbena šola enkrat letno preizkuse, kot nekakšne sprejemne izpite pri posameznih inštrumentih. Potem otroka peljejo na več teh izpitov in na koncu staršu priporočijo, kaj bi bilo najbolje (glede na opravljeno testiranje in prosta mesta), da bi se njihov otrok učil. V Ljubljani pa ne vem.

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Glasbena šola
30.1.2005 23:51:43   
Gina
Moja Lana hodi v glasbeno pripravnico. Tam bolj pojejo in spoznavajo instrumente, pa razvijajo ritmični in melodični posluh, samega instrumenta pa še ne igra. Pripravnica ni nujna, samo ona ni vedela, kaj bi igrala, pa še premajhna je bila - zdaj se je že odločila.Potem imajo, ne vem ali maja ali junija sprejemne - to je nekakšen glasbeni preizkus, ko morajo nekaj zapeti in zaploskati. Najbolje da spomladi pokličeš v vašo glasbeno šolo in vprašaš, ti bodo točno povedali kdaj in kako to izgleda. Je pa odvisno, kateri instrument bi igral - ker je za npr. kitaro bolje če začne pri 8. ali 9. letih, za klavir pa prej. :):)

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Glasbena šola
31.1.2005 22:36:15   
erika
Otrok ima dve leti možnost obiskovati pripravnico (1 in2) velja seveda za predšolske. V tem času se seznanjajo z ritmom na zanimive načine, pojejo pesmice in se igrajo ter ob tem spoznavajo razne Orffove instrumente (palče, triangel, ...) Ko je otrok dovolj star dela sprejemne izpite za instrument. Če je sprejet mora obvezno hodit še k glasbeni teoriji, ki je pa noben otrok ne mara.
Z instrumenti je tako: največ otrok želi igrati klavir, zato ta mesta ponavadi zasedejo tisti, ki imajo veze ali pa so zelo nadarjeni. Na drugem mestu je kljunasta flavta, potem pa dolgo nič. Učitelji zelo radi silijo k violini ali kakšnim pihalom, ker so ti oddelki zelo slabo zasedeni.

Moj nasvet je, če zelite starši da se vaš otrok ukvarja z glasbo samo ljubiteljsko, se ob tem zabava in nekoč v življenju tudi od tega nekaj zase potegne (veselje, sprostitev, zabava) potem ga nikar prekmalu ne vpisujte v GŠ.
Pa še to je vprašanje. Danes je že ogromno možnosti, ki ponujajo otroku alternativno učenje (npr. sintesizer -ki bi ga mnogi radi igrali), sproščen program dela, ki nudi repertoar, ki ga ima otrok rad itd. Seveda velja to tudi za vse ostale instrumente.

Čisto nekaj drugega je, če ima otrok že kmalu izrazito željo in voljo po učenju nekega instrumenta. V tem primeru lahko svetujem za Ljubljano zelo dobro GŠ na Škofijski gimnaziji v Šentvidu in GŠ Center na Srednji glasbeni in baletni šoli.

Sprejemni izpiti so v maju, a se je potrebno prijaviti že prej.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Glasbena šola
15.2.2005 12:28:46   
Žaža
Jaz bom pa povedala iz mojih izkušenj, ker imam za seboj nižjo glasbeno šolo.

V prvem razredu osnovne šole se otroka vpiše v t.i. pripravnico, kjer se otroci seznanijo z notami, ritmi in podobno. V drugem razredu OŠ pa pričnejo tudi z igranjem inštrumenta. To traja do konca osnovne šole.

Kar se tiče predšolskih otrok, pa lahko otrok eno leto preden gre v OŠ obiskuje glasbeni vrtec.

Za glasbeni vrtec ni potrebno opravljati nobenih "sprejemnih izpitov", preizkusov posluha in podobno, za sprejem v pripravnico pa že.

SEdaj sem se spomnila, da je to bilo takrat, ko sem jaz hodila v šolo, sedaj, ko pa je devetletka pa ne vem kako je. Morda se vse premakne za eno leto?? Ne vem. Moja hčera je stara 5 let in jo bom letos lahko vpisala v glasbeni vrtec, kar pomeni, da verjetno stvari ostajajo enake. Za naprej pa ji bom pustila, da se sama odloči, če ji bo letos všeč.

Razlika je le med glasbenimi šolami. Ene so privatne, in imajo verjetno drugačne programe kot državne gl. šole. Najbolje, da se pozanimaš na šoli v tvojem kraju.

Žaža


(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Glasbena šola
22.2.2005 20:35:11   
alpog
Jaz imam moje trojčke v glasbeni šoli. Urška je začela s pripravnico v prvem razredu devetletke, fanta pa v drugem. Sedaj že imajo inštrumente, in redno obiskujeo individualne ure in teorijo. Je prav cool! Radi hodijo in mislim, da je program povsod enak. Le vpiši ga! Če se ne bo obneslo, se lahko navsezadnje tudi izpiše. Ampak mislim, da se splača vstrajati in otroka vspodbujati!
Veliko glasbenih užitkov!

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Glasbena šola
3.3.2005 13:59:47   
tinadvojčica
jaz hodim vglasbeno šolo pet let stara pa sem 11 let. otrok najbi šel v glasbeno šolo takrat ko gre v osnovno šolo(pri 6-ih letih). v iskalnik vpišite glasbena šola in mesto npr. ljubljana ali kamnik ali koper


tinina sestrična8)

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Glasbena šola
9.3.2005 10:55:08   
niki5
hvala za vse informacije, vesela sem da se vas je toliko javilo..

še nekaj me zanima (če bo kdo še bral) ali ste/so straši otrok tudi ukvarjali z glasbo in ste tako otroka vpisali v glasbeno šolo ali je kdo ki ga je kljub temu, čeprav sam ni glasbeno podkovan?
Kakšni pa so ti sprejemni izpiti ali mora imeti otrok kakšno predznanje?

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Glasbena šola
9.3.2005 11:02:07   
Anonimen
V Kranju ni treba nobenega predznanja, po moje tudi drugje ne. Po moje včasih učitelji še radi vidijo, da ni treba popravljati tistega, kar so se dotedaj mogoče narobe naučili.
Sem pa zadnjič brala, da otroka ne smeš forsirati za en inštrument ali pa za en krožek. Čimveč stvari naj poskusi, starš pa naj ga zraven skrbno opazuje in presodi, kaj mu najbolj leži. Tako da mislim, da če mu ena stvar ne bo všeč, mirno lahko poskusite drugo in ni treba težiti, da se začeto tudi konča. Lahko se zmenite naprimer, da boste vztrajali še en mesec, če mu ne bo všeč, ali pa do konca plačilnega obdobja, takoda bo nek zaključek. Potem pa nekaj drugega.
Če se nobende od strašev ne okvarja z glasbo, sploh ni rečeno, da otrok nima predispozicij za glasbo. V večini primerov po mojem mnenju samo starši pač niso izkoristili svojih zmožnosti, če so imeli naprimer talent za glasbo, pa ali niso imeli prložnosti se z njo ukvarjati ali pa morda tudi želje ne, lahko pa da tudi niso vedeli za ta morebitni talent.
Po moje je dobro, da se poskusi čimveč stvari (pa ne naenkrat), med njimi je glasba ena lepa pozitvna stvar.

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Glasbena šola
9.3.2005 11:25:47   
Gina
Jaz tudi mislim tako,kot Splišni. Jaz sem mojim svetovala, naj se vključita povsod, kjer jima paše. Potem smo pa tiste krožke, ki jima niso bili najbolj fajn več (po nekem času), ukinili. Zdaj hodita na tisto, kar ju res veseli.

V glasbeno sem jaz sicer hodila, ampak npr. nobeden od mojih staršev - pa nisem imela nobenih težav. Tako da nič skrbet, se učijo tako lepo počasi, če pa kaj ne vedo pri teoriji, jim pa pri pouku instrumenta še dodatno razložijo.
Je pa tolk fajn, ko takrat ko ti paše greš in malo zašpilaš - se prec boljše počutiš.:)
lp

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?