|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
9.12.2010 22:44:50   
Jerneja_
 
Na našem forumu smo opazili veliko vprašanj staršev, ki se nanašajo na otroške okužbe, med katerimi so bile še najbolj izpostavljene rotavirusne okužbe, ki se pri otrocih pogosto pojavijo v hladnem zimskem obdobju. Zato smo k sodelovanju povabili Andrejo Krebs, dr. med., specialistko pediatrije iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca v Mariboru, ki jo boste starši lahko povprašali o podrobnostih otroških okužb - kakšni so znaki okužbe, kako poteka zdravljenje, predvsem pa kako okužbe učinkovito preprečiti, da obvarujemo zdravje naših malčkov. Strokovnjakinja bo na našem forumu  gostovala dva tedna, in sicer od srede, 8. decembra dalje. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v pogovoru oziroma zastavite vprašanje o okužbi, s katero ste se morda že srečali pri vašem malčku.
 
Vprašanja vpisujte na to temo, pediatrinja bo odgovore na vaša vprašanja objavila v čim krajšem času.

 



< Sporočilo je popravil Jerneja RR -- 9.12.2010 22:49:41 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
10.12.2010 9:17:05   
blustar
Pozdravljena!

Moji punci sta sicer letos (upamo) ven iz najhujšega, ker je tudi mlajša zdaj že 2.leto v vrtcu. Je bila pa prva sezona vrtca pri obeh res huda. Manj kot pol časa sta bili v vrtcu. Čeprav sem slišala, da se to dogaja, nisem bila pripravljena na to. Si misliš, saj moj otrok je ja zelo odporen.

- Zanima me, če za letošnjo sezono lahko poveste, če "bo kaj posebnega razsajalo"? Poleg običajnih prehladnih viroz. In če kaj lahko naredimo, da otroke pripravimo?

- Zanima me tudi, če so rotaviroze še tako pogoste? Punci smo sicer cepili, ampak bo 2-letno obdobje tudi pri mlajši zdaj mimo. Ali pa se cepivo kaj pozna tudi še kasneje - da so simptomi mogoče vseeno manj hudi? Saj vem, da je zdaj večja, ampak teh rotaviroz me je še vseeno strah, ker je sodelavčeva hči, ko je bila še dojenčica, pristala v bolnici zaradi rota.

- Ali so ta razna "trebušna obolenja" z bruhanjem in drisko kaj povezana z rotavirozami? Ker tega je res veliko, se mi zdi, po vrtcih.

- To sicer ni povezano z okužbami, ampak če otrok pogosto toži, da ga boli trebušček, to verjetno ni znak kake bolezni?

Vnaprej hvala za odgovore. 

(odgovor članu Jerneja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
10.12.2010 11:32:55   
Andreja Krebs
i

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
10.12.2010 11:37:15   
Jablana
Pozdravljeni.

Sestrina hčerka je dopolnila 3 mesece in v posvetovalnici so povprašali pediatrinjo o cepljenju proti rotavirusu.
Zdravnica je odgovorila, da ne priporoča cepljenja, saj je rotavirusov več vrst in to cepivo otroka ne more zaščititi pred vsemi rotavirusnimi okužbami.
Na koncu je še dodala, da se ji zdi to cepljenje bolj komercialnega pomena.
Naj še dodam, da nečakinje ne bo šla v vrtec oz. bo vsaj do 3. leta v varstvu pri babici.


Po drugi strani smo v primeru našega sinčka doživeli povsem obratno zgodbo.
V posvetovalnici so nam ponudili cepljenje in nam jasno razložili/priporočil zakaj je dobro otroka cepiti. Z možem nisva niti za trenutek oklevala - predvsem zato, ker sva računala, da bo najin sinček v vrtcu.
Spomnim se, da sta takrat tako pediater kot tudi medicinska sestra izrazila obžalovanje, da tega cepljenja ne krije zavarovalnica.


Zanima me naslednje:
  • Je to, da otrok ne bo v vrtcu zadosten razlog, da ga starši ne cepijo in potem upajo, da ne bo zbolel za rotavirusom (vsaj v tem zgodnjem otroštvu)?
  • Ali so simptomi rotavirusa za vse doječke enako hudi? Mislim, je pri vseh doječkih, ki zbolijo za rotavirusom enako huda oblika (bruhanje, driska, vročina) ali obstaja več "načinov", kako se bolezen kaže?
  • Je smiselno ponoviti cepljenje po preteku 2-letnega obdobja in če da, do katere otrokove starosti? Oz. je to sploh običajna praksa?
  • Ali je doječke priporočljivo cepiti povečini zato, ker v primeru oboljenja z rotavirusom, obstaja hujša nevarnost dehidracije ali so možne še kakšne druge, težje posledice za otrokovo zdravje?

Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav.

(odgovor članu Jerneja_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
10.12.2010 11:40:55   
Doll
Jaz imam pa vprašanje glede imunskega sistema? Vsi vemo ,da naj bi bil otrok čimveč na zraku,jedel uravnoteženo zdravo hrano ..... Kako še lahko " pomagamo" otroku da si utrdi imunski sistem?
Vsi pediati tudi pravijo po 3 letu je veliko boljše,pri nas je bilo še hujše. Otrok je bil v celem letu vsega skupaj  4 mesece v vrtcu. Non stop bolan ( od adenoviroz ,do različnih okužb,ki so se kazale z vročino ipd) . Je v tem primeru smiselno narediti preiskave kar se tičejo imunskega sistema?
LP  D.

(odgovor članu Jablana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
10.12.2010 11:49:05   
Andreja Krebs
Spoštovana blustar!
Razumem vaš šok prvo leto, saj sem tudi sama uvajala otroke v vvo (3x).Potolažim vas lahko, da je vsako leto malo boljše.Skupina ima med sabo enake ali podobne bacile in imunski sistem je vsako leto bolj zrel in se boljše brani.
Glede pojavnosti različnih okužb ne morem napovedati ničesar. Vendar že spremljamo enake bolezni kot prejšno zimo (bronhiolitis povzročen z RSV virusom in virusom influenzae, pljučnice, rotavirusne okužbe...).
Zaščita s cepivom proti rotavirusom traja VSAJ 2 leti, običajno dlje. Otroka s cepljenjem praktično okužimo ( cepivo je živo).Vsaka naslednja okužba z istim virusom poteka bolj blago, lahko p'a je otrok okužen in nima bolezenskih znakov. In prav gotovo bosta virus srečali in se okužili, vendar pa bo bolezen blaga ali pa je sploh ne bo.
Okužbe črevesja povzročajo razl. virusi, ki jih je veliko vrst.
Zanje je značilno, da bolezen ne poteka hudo in tako dolgo kot pri rotavirusih. Prenos poteka na enak način. Pomembna je higiena rok ( umivanje z milom običajno zadošča, razkuževanje pa je zaželjeno ob epidemijah, kolektivih, zdrav. ustanovah..).
Upam,da sem vas vsaj malo potolažila. lp ak

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
10.12.2010 13:47:20   
Jablana
Spoštovani,
še eno vprašanje bi imela.

Moj sinček je ravno dopolnil 2 leti. Na splošno je zdrav fantek.
Skrbi me, ker je od septembra do danes že 4-krat zbolel. Bolezen vedno mine v slabem tednu in njej potek je večinoma enak: visoka vročina in zelen izcedek iz nosu. Ves čas tudi redno čistimo nos s fiziološko raztopino.
Potem, ko je to mimo se čez 2-3 dni pojavi kašelj, ki traja še slab teden. Čez dan bolj malo kašlja, huje postane ponoči. Kašelj je sprva suh, dražeč, kasneje je bolj daveč - med kašljanjem sinček včasih skoraj bruha.
Pri zdravniku ob vsakem pregledu pravijo, da gre za virozo ali prehlad. Takrat tudi povprašajo, ali kaj kašlja - vendar se ta kašelj tako ali tako pojavi kasneje (ko ni več vročine in izcedka iz nosu).
Po enem od takih prehladov nam je zdravnik povedal, da lahko tak kašelj pri otrocih traja tudi do 3 tedne.

Zanima me, ali bi bilo smiselno še enkrat it na pregled, ko se pojavi ta kašelj?

Lahko iz teh pogostih kašljev sklepamo kakšno kronično okužbo dihal?

Včasih slišimo, da naj bomo starši pozorni na "sumljiv" kašelj. Kakšen kašelj naj bi to bil - piskanje v pljučih, pokanje?


Ker smo bili na pregledih vsakič pri drugem zdravniku, smo dobili tudi različne napotke glede "zdravil". Priporočali so nam trpotčev sirup, smrekove vršičke, mazanje prsnega koša z mazilom proti prehladu ...
Dobili smo celo informacijo, da pulmologi odsvetujejo kakršnakoli zdravila, ki pomirjajo kašelj.
Kaj predlagate vi oz. kdaj je smiselno otroku dati zdravila za pomiritev kašlja?

Tudi za odpornost naredim kar največ: veliko smo zunaj, raznolika prehrana in veliko sadja. Kljub temu imam občutek, da prav moj otrok pobere čisto vsak bacil.
Kdaj in v katerih primerih je otrokom smiselno dajati vitaminske dodatke?

Hvala in lep dan vam želim.


< Sporočilo je popravil Jablana -- 10.12.2010 13:50:01 >

(odgovor članu Jerneja_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
11.12.2010 10:58:47   
Andreja Krebs
Spoštovana Doll!
O imunskem sistemu imate prav. Vsi vemo kaj je najbolje narediti in kakšni so idealni pogoji za vsakdanje življenje. Žal skoraj nihče ne živi v idealnih pogojih. Delo in vsakdanje bivanje danes predstavljajo s svojim tempom hud stres. Prav tako ga doživljajo naši otroci z odhodom v vvo, v šolo, ko se mudi na popoldanske aktivnosti, ko je že pozna ura in hitro spat...
Na tržišču je veliko pripomočkov za pomoč imunskemu sistemu. Jaz bi vam priporočala, da se posvetujete s svojim zdravnikom. Imate tiste, ki splošno spodbujajo, tiste, ki so namenjeni ob pogostejših okužbah z bakterijami ( otrok mora velikokrat jemati antibiotike)..
Če svetujem glede im. sistema je dobro, da poznam družino. Sprememba načina življenja in ureditve okolja je  individualna.

(odgovor članu Jablana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
11.12.2010 11:19:19   
Andreja Krebs
Draga Jablana!
Virusov, ki povzročajo vnetja zgornjih dihal je preko 200 vrst. In ti imalo tudi lastnost, da se hitro spreminjajo ( izračunajte kolikokrat bo prehlajen).
Kar ste opisali je značilna okužba zgornjih dihal. Tudi ukrepate pravilno.
Kašelj prav tako sledi po nakaj dneh in je refleks s katerim se dihala čistijo in očistijo odvečne sluzi in morebitnih nečistoč.
Kašlju pomagajo pri pretoku zraka tudi naše mišice, zato je razumljivo, da si odrasli lažje očistimo dihala in izkašljamo nečistoče. Mali otroci pa imajo manj mišic in zato tudi traja dlje.
Sirupe za pomirjanje kašlja res odsvetujemo, ker niso potrebni oz. so lahko celo škodljivi.Priporočamo sirupe za izkašljevanje, ki omogočajo, da je sluz bolj vlecljiva in vlažna in se laže izloča.Sirup proti kašlju onemogoča izločanje sluzi, kar seveda ni v redu.Le v posebnih primerih, to pa vam v ambulanti povemo kdaj.
Zanimivo je to, da ste vsakič pri drugem zdravniku. Kaj pa izbrani pediater?

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
11.12.2010 11:25:09   
Andreja Krebs
Še glede vitaminskih sirupov!
Če ima otrok apetit in se dobro prehranjuje. Če je vse, zelenjavo, sadje , meso, mlečne izdelke... Približno po prehranski piramidi s kvalitetno in kalorično zadostno količino hranil, ni nobene potrebe po tovarniško pripravljenih vitaminih.
Naravni so boljši in učinkovitejši. Nadomeščanje je potrebno le takrat, ko je premajhen vnos.
lp ak

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
11.12.2010 11:32:21   
Andreja Krebs
Ogovorila bi še Vesni ( z drugega foruma, da ne bo ostala brez inf.).
Impetigo povzročajo bakterije vrste Stphylococcus aureus in Streptococcus pyogenes, ali pa oboji.
Za zdravljenje imamo malo paleto zdravil (negativna lista), so pa učinkovita.
V poškodovano kožo jih otroci zanesejo z umazanimi rokami. Poberejo jih pa vsepovsod okoli nas.
Ker imajo vaši otroci atopični dermatitis, je njihova koža nagnjena k poškodbam in malim ranicam, ki omogočajo bacilom lažji vstop.
Kako preprečiti?
Umivanje rok z milom in absolutno dobro poznavanje kože in nego le-te, da bo kože lahko učinkovita pregrada in bo dobro opravljala svojo nalogo. lp ak

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
11.12.2010 19:19:38   
pesjanarka
Sem čisto sveža mamica. Skrbi me, ker je bila moja pikica že takoj na antibiotikih (okužila se je s streptokokom agalactiae prek mene). Ali moramo zdaj kaj posebej paziti nanjo, ker pravijo, da antibiotiki vplivajo tudi na odpornost? Saj vem, da pretiravati ne smeš in sterilno okolje ni ok, pa vseeno.

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
12.12.2010 17:07:12   
Andreja Krebs
 Pesjanarka pozdravljena!
Načeloma sami antibiotiki ne vplivajo na slabšanje imunskega sistema. Sama okužba zaposli imunski sistem in ker ima le-ta delo ( se brani pred okužbo) ni v času okužbe 100 % pripravljen za obrambo.
Pri vaši deklici pazite na to, da sta na prostem dovolj, da jo sicer ne izpostavljate mestom kjer je več bacilov ( nakupovalni centri npr.) in da jo dojite. Ko bosta pa uvajali hrano, pa naj velja, kot sicer za vsakega zdravega dojenčka, kupujte osnovna hranila in gotove izdelke pripravljajte sami doma.
lp ak

(odgovor članu pesjanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
13.12.2010 9:07:07   
Jablana
Spoštovani,
najlepša hvala za odgovor. Prizam, da ste me pomirili. user posted image

Sprašujete, kako to, da smo vsakič pri drugem zdravniku. Naš izbrani pediater žal dela samo 2-krat na teden in pri nas ponavadi zbolimo tako, da ga nikakor ne ujamemo. Niti za kasnejši kontrolni pregled.

Lepo vas pozdravljam.

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
13.12.2010 21:15:00   
Andreja Krebs
Zelo mi je žal, da ni dovolj pediatrov na primarnem nivoju. Resnično žal, ker tu lahko marsikaj naredimo za vas ( s svetovanjem ne samo pregledom otroka). Tak naj bi bil tudi naš cilj-pomagatu in svetovati tudi staršem.
user posted image lp

(odgovor članu Jablana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
13.12.2010 23:11:33   
7lina7
pozdravljeni!

hm..bom začela kr na začetku.. :)

v četrtek je sine ( 9 mesecev) dobil vročino 38,5 , ki je naraščala. ko sem mu dala sirup Calpol mu je temperatura padla na 37,5 in čez kaki 2 uri je bil spet na dobri poti,da zakuha na 39.. sirup sem mu dajala na 6h. v petek sva šla k svoji pediatrinji,ki ga je pregledala in ni odkrila nič. v soboto ( po prejokani in neprespani noči..še vedno z visoko temperaturo) sva se oglasila pri vas v ambulanti. ugotovili ste vneto grlo in predpisali antibiotik. začela sva ga jemati v soboto popoldne. vročina je "držala" do nedelje popoldne,ko je sama od sebe izginila. proti večeru pa so se pojavili najprej rdeči madeži po čelu,ki so se spremenili v pikice - manjše in malenkost večje. do jutra so se razlezle po  trebuščku in po hrbtu in vratu. šla sva spet k svoji pediatrinji...
ni se mogla odločit med 6 otroško boleznijo in alergično reakcijo na AB ( ki sva ga že jemala čez poletje)

.. v glavnem zanima me kdaj izginejo pikice,če gre res za 6 bolezen?
.. in če je možno, da se alergična reakcija pojavi po že enem uspešnem jemanju antibiotika?

aja, dala nama je še fenistil kapljice ( ker že od prej sumi,da je mali na nekaj alergičen - v eno imava probleme s koži - lišaji, rdečice,izpuščaji in nenormalno se praska že od rojstva - do krvi, zjutraj včasih izgleda tako,kot da sem ga iz grmovja vzela in ne iz posteljice..)   ker pač vsakič preberem navodila za uporabo zdravil me je malo prestaršilo to, da je govora o problemih z dihanjem pri dojenčkih oz. o zastoju dihanja med spanjem...vem, da so histaminiki pomirjevala, ne vem pa kako močen je fenistil  in oklevam, če bi mu jih dala...  kar bi naj bilo zjutraj in zvečer

.. da ne bo pomote, ne dvomim niti  v znanje niti v odločitve najine zdravnice..samo tam se nisem spomnila vprašat vsega..

hvala za pomoč!!


_____________________________

Lin@


(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
14.12.2010 8:35:44   
UrbanU
Pozdravljeni,
mene nekaj zanima, naš tamali(star bo 7 mesecev) je imel v soboto ponoči kar naenkrat vročino (38,2) in sma mu dala calpol in je potem po uri padla na 37,4, jokal ni nič malo je dremal in malo jamral. Potem je v nedeljo brez vročine, bil je bolj bogi brez volje. V ponedeljek brez vročine pa tudi bolj tak brez volje, malo se smeji malo se zajoka in nič mu ne paše, se mi zdi da je bolj kot ne zaspan. je pa se dojil ker flaše ne mara.  Zanima me če bi bili zobi ali kaj drugega??
Pa še to me zanima glede blata, vedno je bilo redno blato zaj pa je bil zaprt 1 dan. 1 dan pa je le mali delček šel ven, potem sma mu pomagala z termometrom saj se je videlo blato a ni šlo ven, potem pa so šle 3 konkeretne trde klobasice in potem še enkrat zvečer a takrat je bilo vredu, bolj gosto blato , tako kot vedno. včerja pa spet ni bil nič poakan?? je pa že kosilo(zelenjava, meso,..), malico(sadne kašice) in večerjo(mlečne stvari , z adaptiranim mlekom). Kaj lahko naredim?? od česa je to
Hvala za odgovore
LP


_____________________________

URBAN 20.05.2010

(odgovor članu Jerneja_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
14.12.2010 19:22:16   
Andreja Krebs
Draga 7lina7!
verjetno ste preboleli 6. bolezen. Če ste že jemali ta antibiotik, ga verjetno dobro prenašate. Glede nato ,da imate očitno atopični dermatitis, fenistil ni slaba izbira. Suha koža je ranljiva in srbi, že iz tega razloga je dobro, da ga otrok jemlje in nujna je tudi nega kože. Koža mora biti intaktna, da dobro opravlja svojo barierno nalogo. Če je bil postavljen sum na alergijo na antibiotik, ga je enostavno potrditi. Preiskave na krvi glede tega vam bodo odgovorile. vendar mora biti otrok zdrav in naj mine vsaj 3-5 tednov od te bolezni. Če pa sta imeli 6. bolezen imata lahko izpuščaj 3-18 dni. Zjutraj je manj viden, zvečer in ko je otroku vroče pa je bolj viden. Lahko je kombinacija. Priskave krvi glede specifičnih protiteles za določen antibiotik bodo rešile vprašanje o alergiji.
lp ak

(odgovor članu UrbanU)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
14.12.2010 19:26:14   
Doll
Pozdravljeni

katero kozmetiko pa osebno priporočate za  atopični dermatitis?

LP

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
14.12.2010 19:26:28   
Andreja Krebs
Aja! Alergična reakcija na kar koli zaužitega se lahko pojavi kadarkoli v življenju. Ko se nakopiči dovolj alergena in protiteles nanj. Po sedmem uživanju antibiotika, po 20  letih uživanja jagod... take reakcije niso hude. takojšnja reakcija pa je hujša in lahko življenje ogrožujoča. 

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
14.12.2010 20:39:48   
Andreja Krebs
Spoštovana Urbanu!
Pri okužbah, kjer je prisotna povišana telesna temperatura je zaprtje pogost pojav. običajno je to le začasno, lahko pa nekaj časa traja. Pri povišani tel. temperaturi je povečana potreba po tekočinah. Temperatura nekaj vode porabi. To boste kar nekaj časa opazovali pri vašem malčku. Kaj vam svetujem. piti in ponovno piti.
Če zaprtje traja dlje časa, pa si lahko pomagate z uživanjem večjih količin vlaknin ( ovseni kosmiči namočeni v vodo in laneno seme...).Vlaknine vežejo vodo in pomagajo pri mehčanju blata. Če je mehko, gre laže ven.
Torej-tekočina, veliko tekočine.
lp ak

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
14.12.2010 20:43:58   
Andreja Krebs
Draga Doll!
To je zelo zahtevno vprašanje. Jaz to določam individualno in po tem, ko otroka vidim in njegovo kožo. Težko vam na to odgovorim. Vsekakor pa naj ima čim manj E-jev. Pa še to - ni nujno, da je najdražja.
ak

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
14.12.2010 21:52:09   
UrbanU
Najlepša hvala za odgovor, bomo se še naprej dojili in probali z katero drugo tekočino če bo hotel pit z flaško.

_____________________________

URBAN 20.05.2010

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
15.12.2010 20:44:40   
mini86
pozdravljeni!
mene pa zanima

1)ali je po drugem vnetju ušes že smiselno cepljenje oz ali to pomeni da je nagnjen k temu..smo pa imeli oba v roku 14 dni oz zadnje vnetje en teden po prenehanju jemanja AB za prvo vnetje
nos mu redno čistim, je pa res da sem spremenila način..namreč opustila sem pucanje nosa z nastavkom baby vac ki res povleče ven noro stvari in zamenjala z načinom ki mi je bil svetovan na orl na metelkovi(bila sem zase tam)-v stoje s pumpico tako da priteče v drugi nosnici vn..sprašujem se če je to povezano ali pa se le čuti pač vpliv vrtca..
proti čemu še "zavaruje" cepljenje za pnevmokok
2)vem da je svetovano da je otrok ob jemanju AB doma in glede na to da je otrok po enem dnevu čisto ok AB pa se jemlje 10 dni ali je kaj narobe oz kaj bi lahko bilo narobe če gre zadnje rečmo dva dni v vrtec..
3)ali se vam zdi nošenje žabic zelo pomembno, namreč rajši vidim da je v vrtcu v nogavičkah in hlačah, kokr pa celi dan v žabicah, pod hlačami za sankat pa je verjetno vseeno ali ima žabice ali hlače..če kam gremo pa itak ni takega problema iz hiše do avta..ali se morda motim..
4)če bi od kolegice otrok imel norice ali je smiselno ga peljati tja da se okuži, saj kokr pravijo čim hitreje tem boljše, ali naj čakamo da se "sam" okuži..zgleda da smo v vrtcu šli mimo okuže z njimi
5)januarja imam namen sina cepiti proti klopnemu meningitisu..ali ga priporočate-sin bo takrat star 19 mesecev

hvala za odgovore

< Sporočilo je popravil mini86 -- 15.12.2010 20:49:41 >


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
15.12.2010 22:11:19   
Andreja Krebs
Spoštovana mini86!

Gremo po vrsti.
Pnevmokoki so običajni prebivalci zgornjih dihal, kjer povzrocajo tudi vnetja. Povzročajho tudi nekatere invazivne okužbe(pljučnica, meningitis, sepsa). Najbolj nadležni pa so, ker pogosto zapletejo potek virusne okužbe, kar privede do tega, da mora otrok jemati antibiotik. Glede na to, da je vaš otrok še majhen in je že prebolel vnetje ušes, bi vam cepljenje priporočala.

Kar se tiče VVO. V idealnih pogojih, bi ves čas, ko je otrok bolan preživeli z njim, tudi kadar mu samo teče iz nosa, kiha in je utrujen. Pa imate čas? Ob prebolevanju okužbe je otrok bolj dovzeten tudi za dodatne okužbe, tako, da ni najbolje da obiskuje v tem času vrtec, vendar...

Glede žabic razmišljate prav.

Vodene koze, ko pač pridejo, so. Če je otrok zdrav in imate čas za stalež, potem ga izkoristite, kajti naslednja verjetnost, da bi se vaš otrok okužil bo lahko morda ravno junija, ko boste želeli oditi na morje. Vendar pazite, cepljenja se po okužbi z vodenimi kozami preložijo za osem tednov.
Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu absolutno priporočam. Klopi so okuženi že praktično po vsej Sloveniji. Pri nas v Mariboru jih moji trije otroci prinašajo iz mestnega parka, tako, da so vsi trije cepljeni in midva z možem tudi(Mož se je malo upiral, vendar sem ga premagalauser posted image ).
LP
AK


(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?