|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   HRANJENJE
21.9.2007 20:50:02   
ALEKSA13
Pozdravljene,

moj fantek se je rodil v 31 tednu in 6 dni. Zdaj sva doma dobrih 14 dni, ko sva šla iz bolnice je imel 2230, danes pa ima 2730. Do včeraj je bolj ko ne skozi lepo jedel. Čudno pa se mi zdi to, da poje ful različno, včasih samo 40-50, včasih pa tudi dobrih 90 ml, skratka čisto različno. Zadnja dva dni pa je ful slabo. Prej joka in odpira usta, da je lačen, ko pa mu dam flaško, pa 3 krat orng potegne, potem pa kar ven pljuva....ne vem kaj je to, sem že malo zaskrbljena. Ali ima katera podobne izkušnje?
Hvala, lp. Aleksa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HRANJENJE
21.9.2007 23:31:14   
* Mateja *
Ja, welcome to klub mamic z neješčimi nedonošenčki. Pomoje se lahko vsaka od nas potoži, da nedonošeni otrok ne je dovolj al pa sploh noče jesti,... Največ o tem ti bo lahko napisala Janeja, ona ima polno izkušenj.
Moj je od vedno neješč, od zečetka je pojedel ful malo mleka, po 60, 70 al pa celo 80 ml, sam kaj sem tla, sem mu večkrat ga dajala po malo! In pol sem mu tud prej začela dodajati gosto hrano!
Hecno je pa to, ker je v bolnici lepo jedel, ko sva prišla domov pa polomija,...Jaz sem jokala, Nejc je jokal, ... Ne vem kaj sem mislila, da bo umru če ne bo spil 1 deci mleka.
Ne se sekirat, ker nebo nič bolje, pač poje majn, ravno tako bo zrasu!!!

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: HRANJENJE
21.9.2007 23:34:52   
Marogica
Tudi pri mojem ta mlajšem(nedonošenem) je bilo tako, da je včasih po dveh, treh požirkih zajokal, od takrat dalje, ko sem ga hranila po steklenički. Zato sem mu dala pred hranjenem včasih požirek, dva čaja, nato pa je vse pojedel. Če ga ti hraniš po steklenički z adaptiranim mlekom, je resnično možno, da je žejen. In adaptirano mleko ne gasi žeje, materino pa ja. Mogoče je to vzrok...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: HRANJENJE
22.9.2007 11:18:34   
ALEKSA13
Hvala za te vzpodbudne besede.. Bi pa prosila Janejo (če bo to videla), da mi napiše kaj o tem. Hvala, lp

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: HRANJENJE
23.9.2007 17:25:52   
Janeja
No moje izkušnje so nekoliko drugačne od tvojih. Naša Lea namreč nikoli ni dobro jedla in se je že od začetka za hranjenje jokala. Pa tudi na teži ni nikoli dovolj pridobivala, kar pa je seveda posledica tega, da je premalo pojedla.

Sem pa že nekajkrat pisala o naši borbi s hranjenjem in zato ti bom danes ta opis kar prilepla. Takole je bilo:

"Naša Lea je že od začetka do skrajnosti neješč otrok. Več mesecev sva pri vsakem obroku jokali obe, jaz na koncu z živci, tamala je seveda to čutila, pa še flašo sem ji v usta tlačla, kar je bilo zanjo itak tisto najhujše možno (jest namreč). Me je pripeljalo to hranjenje tako daleč, da sem bila nekaj časa na persenu, da sem sploh lahko funkcionirala. No toliko o tem, da boš vedela, da je bila pri nas situacija res skrajna. Največji problem tu je bil pa seveda ta, da ni dovolj pridobivala na teži in je iz meseca v mesec bolj zaostajala po tistih zdravniških krivuljah za povprečjem.

Vsak obrok je pri nama trajal min 1 uro, mleko sem vmes nosila v grelček, da se ni čist ohladil.  Bi mogla it v knjižico pogledat koliko je pojedla, ker sem si vse pisala, pa se mi zdajle ne da. Če te zanima, lahko pogledam jutri.  Sem pa tudi jaz ugotovila, da je še največ in najhitreje pojedla v spanju. Ampak ona je mogla res 100% spat, drugače se je zbudila in ni bilo nič.  Tako sem ji ponoči dajala tudi tri obroke (enega ko je zaspala, drugega sredi noči in potem še zjutraj preden se je zbudila). Je bila pa tak zaspanec, da je lahko prespala tudi celo noč brez obroka. Pri parih mesecih sem našla v Muellerju mleko z okusom po vaniliji in tistega je malo raje pojedla, ampak je bila količina še vedno min.

Pri GH se je stanje malenkost popravilo, predvsem zato, ker je ful sovražila flaško in se ji je žlička zdela res imenitna. Ampak količine so bile kar nekaj mesecev tako majhne, da sem jo še vedno hranila tudi v spanju (mislim, da tam nekje do njenega leta in pol ).

Zame se se stanje izboljšalo šele potem, ko je Lea začela govorit in mi je sama povedala kaj bi jedla in kdaj bi pila, ... Pa itak je bila že tolk stara, da ni bilo variante, da bi karkli spravila v usta, če sama tega ni hotela. In takrat enkrat je tudi meni nardil en "klik" v glavi in sem se čist nehala sekirat. Poje kolikor pač poje, čeprav vem da je to čist premalo glede na to koliko je ves čas aktivna in v gibanju. Je pa res, da sva bili zaradi njene nizke teže na **** pregledih, testih, kontrolah pri **** specialistih in vsi so na koncu ugotovili, da je z njo vse BP, da ima super izvide in je zdrava.

Tako sem se sprijaznila z dejstvom, da imamo eno malo neješčo in svojeglavo dve letno "manekenko" in končno skupaj uživamo in se ne sekiramo več glede hrane."



Pri vas pa mislim, da gre zgolj za trenutno neješčost, saj praviš, da je prej lepo jedel. Mogoče je res žejen, poskusi s kakšnim požirkom čaja ali vode med obroki.

Upam, da malček kmalu spet začne normalno jesti. Držim pesti, da je tole res čist prehodno obdobje.




(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: HRANJENJE
26.9.2007 16:44:09   
ALEKSA13
Janeja, hvala za odgovor. Ja, res upam, da gre za trenutno "težavo". Zdaj mi je par obrokov spet kolikor toliko lepo pojedel. Mislim, da ko je lačen lepo poje, ko pa ni, pa nekaj požirkov poje, ostalo pa- pol gre po bradici, pol pa v usta in pa hranjenje traja kakšne pol ure. Ravno prej pa ni hotel pojesti skoraj ničesar, nekaj pa sem ga potem skoraj prisilila, da je pojedel. Bom zdaj videla kako bo. Upam, da se bo z meseci to uredilo. LP 

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?