|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Histeroskopija
6.12.2005 21:22:03   
Taja79
Punce, pozdravljene!

No, danes sem imela UZ in sem po treh letih truda za user posted image  izvedela, da imam 1,5 cm septum (pregrado) v maternici, ki bi naj zelo zmanjšala možnost, da se oplojeno jajčece vgnezdi v maternici oziroma je povzročitelj spontanih splavov. Če bo vse po sreči, bom na vrsti za histeroskopijo že decembra, najkasneje pa januarja.

A mi lahko katera pove, kako ta operacija poteka in če moraš ostati v bolnišnici? G mi je nekaj omenjala, da je neka nova metoda histeroskopije, kjer dajo samo lokalno anestezijo in ne splošno.

Zanima me tudi, če je kateri po odstranitvi pregrade le uspelo zanositi in če je, koliko časa po odstranitvi pregrade vam je uspelo...

Najlepša hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Histeroskopija
6.12.2005 22:14:15   
sazi
malo nižje v tem razdelku je tema Odstranitev pregrade. Tam sem opisala, kako so jo odstranili meni, pa še nekaj drugih komentarjev je.
Naj te ne prestrašijo.
Sem pa tudi jaz slišala za možnost z lokalno anestezijo, samo sem kar srečna, da sem bila v splošni. Sem sicer najprej imela nekaj strahu, ampak konec dober - vse dobro.

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Histeroskopija
7.12.2005 7:06:57   
emaa
Jaz sem imela laparoskopijo in histeroskopijo. Sicer mi še ni uspelo zanosit, ampak so zato razlogi. Večini pa uspe dokaj hitro po operaciji. Mislim, da si za histeroskopijo dva ali največ tri dni v bolnici, hudega ni nič. Pa splošna anestezija je kar fajn, čimprej to za sabo dat, pol pa naprej.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Histeroskopija
8.12.2005 8:15:09   
Maja22
Zivjo, Taja!

Pri meni je bilo pa takole: trudila sva se priblizno pol leta in potem je koncno ratalo. Zal je veselje trajalo samo en teden (v 6. tednu nosecnosti sem imela ss). Ni bilo potrebno ciscenje, rekli so mi, da to ni nic nenavadnega, da je verjetno telo samo poskrbelo za odstranitev "genetsko nepravilnega" ploda. Pol leta pocitka, potem pa spet na delo.
Tokrat je tudi ratalo sele v peto, sesto in zgodba se je skoraj ponovila, le da zdaj v 7. tednu. Zopet nic ciscenja, zdravniki sploh niso zganjali panike, ces da je to pogost pojav, verjetno gre za genetsko napako. Tokrat so priporocili pocivanje 3 mesece, ceprav mi je potem moj gin rekel, da je vseeno, ce zanosim takoj (seveda, ce sem sama psihicno pripravljena). Ce pa telo se ne bi bilo pripravljeno, pa tako in tako naj ne bi zanosila (torej, tudi ce zanosim takoj, to ne pomeni, da bom zaradi tega imela se en splav). In glej ga zlomka, res nama je uspelo takoj po prvi menstruaciji.
Pravijo, da gre v tretje rado in pri nama je bilo res tako. Sedaj sva ponosna starsa 14 letne puncke. Nosecnost brez problemov, enako porod. Sem bila pa preventivno celo nosecnost na bolniski.
No, septembra sva zopet poskusila, uspelo v drugo in zal, v 6. tednu zopet splav. Tudi tokrat je bil gin cisto kul, pa sem jaz malo zajamrala, ces da ni normalno, da se mi to ponavlja in potem me je le malo bolje pregledal in se mu je zdelo, da je videl rahlo anomalijo maternice in so me poslali na histeroskopijo.
Operacija je potekala brez tezav (ce te kaj vec zanima, priporocam, da pogledas se druge teme, ker je bilo o tem dosti napisanega, tudi meni je pomagalo, da sem se pripravila in pomirila pred operacijo). No, pri operaciji so potrdili tisto rahlo anomalijo (torej ne cisto pravilno obliko maternice, nekaj podobnega kot pregrada) in z nekaj zarezami to ustimali. Je bilo pa zelo, zelo majckeno, tako da je gin rekel, da je vcasih ravno tista majhna zadeva, ki povzroca tezave, po drugi strani pa so mi povedali, da operacija ne pomeni, da bo zdaj 100% vse o.k. Poleg tega so mi povedali, da je pri meni vecja moznost, da so se splavi pojavljali zaradi genetskih napak (ceprav veckrat kot je to povprecno pri zenskah), ker je slo za zelo zgodnje splave (pregrade ponavadi povzrocajo splav tam nekje okrog 10. tedna). Zal pa mi ne morejo reci zagotovo, ker nikoli nisem bila ciscena in nikoli niso pregledali (analizirali) ploda. Eno menstruacijo morava pocakati, preden zacneva s spolnimi odnosi in poskusiva s ponovno zanositvijo. Je pa gin rekla, da je to odvisno od zahtevnosti posega in od posameznega ginekologa (eni priporocajo pocitek 1 mesec, drugi spet 3, tretji pa celo 6 mesecev). Njeno mnenje je, da ni treba toliko cakati, ker je slo pri meni za minimalni poseg, poleg tega pa ni nujno, da bom zanosila takoj. Pregled imam cez en mesec (vse skupaj 6 tednov po operaciji), a upava, da bo takrat ze kaksna dobra novicka.
Tebi, Taja, zelim veliko srece pri operaciji (nic naj te ne skrbi) in nato kmalu veselo novico, pa da bi nosecnost potekala brez tezav.

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Histeroskopija
8.12.2005 14:58:44   
laky
Taja79,

Tudi jaz sem bila na začetku meseca novembra na odstranitvi pregrade v maternici. Tudi mene je bilo zelo strah, pa so mi punce na tem forumu zelo pomagale. Zelo veliko je bilo o tem napisanega. Malo pobrskaj pa boš našla res vse odgovore. Drugače pa res ni to nič hudega. Pr5vi dan sem šla v bolnico, da so me pripravili na operacijo, morala sem biti tešča skoraj 2 dni - le tekočino sem lahko pila. Drugi dan zjutraj so mi dali celo tabletko za pomiritev, nato pa odpeljali v operacijsko, tam sem dobila anestezijo in sem zaspala. Poseg traja okrog 10 min. Potem pa sem naslednji dan zjutraj že šla domov. En teden sem bila še na bolniški, potem pa ponovno na delo. Pregrade nisem imela velike, vendar pa mi je G rekla na pregledu, da je lahko tudi mala pregrada vzrok ss, ki sem ga imela v mesecu avgustu. Ni pa nujno.
Tako, da nič naj te ne bo strah, saj tole res ne boli. Kar pogumno naprej.

Lep pozdrav.

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Histeroskopija
8.12.2005 18:31:50   
Taja79
Joj, punce, hvala vam za tako izčrpne informacije!!!

Saj me ni tako zelo strah, samo nisem vedela, kaj točno me čaka. Po pravici povedano, komaj čakam, da bo za mano in da gremo v nove boje za user posted image .

A mi lahko katera pove, kakšna je sicer čakalna doba za histeroskopijo v MB? Ker je meni gin.rekla, da naj pokličem 1.dan ciklusa in bom verjetno že ta mesec operirana. Je vedno tako hitro? Čudi me, da ni čakalne dobe, tako kot pri vseh ostalih pregledih, preiskavah in posegih user posted image . EKG sem že naredila, prav tako imam izvid krvno sliko, krvno skupino in Rh Faktor. Samo na user posted image  še čakam, da mi določijo datum.

LP vsem skupaj!!!

(odgovor članu laky)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?