|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hranjenje nujna pomoč
9.12.2007 18:29:04   
medvedek1
Lep pozdravček vsem mamicam in očkom, ki spremljate forum. Nujno potrebujem vašo pomoč. Doma imam punco, ki se je rodila dva meseca prej in je nedonošenček. Nekaj časa sve bile v bolnišnici in sedaj sve doma. Punca bo stara sedaj 3 mesece. Sedaj pa nastopi problem. Punca noče več jesti tako kot je prej. Prej je jedla na 3 ure po 60-100 ml mleka (ki si ga pumpam, saj noče joške ker se je tako navadila). Sedaj pa jo komaj pripravim, da popije 4 do 5 krat (to je že rekord) na dan po 120ml oz. včasih ne je tudi po 6 ur in več. Punca je drugače  pridna saj ne joka in prespi večino dneva tudi ponoči je sedaj začela spati - zadnji obrok, ki ga poje je okrog 19 ure in še ta je pod prisilo, saj ko je treba jesti se začne dreti in brca, kolca... nato pa gre v posteljico in spi.
Pomagajte - kaj bi lahko bilo narobe oz. koliko mor4a pojesti na dan?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hranjenje nujna pomoč
9.12.2007 18:42:53   
Anonimen
Poslušaj svojega otroka. Ko je lačen, mu daj.. Ne sili ga..  Mogoče mu mleko ne odgovarja...? Če pa sploh noče jesti, bi pa poklicala pediatra...

(odgovor članu medvedek1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hranjenje nujna pomoč
9.12.2007 18:51:09   
natasaom
moja jedla ko je bila lačna.nisva imeli reda-in to ni prav.če otrok normalno pridibiva na teži po moje ni panike,jaz bi vseeno poklicala pediatra,če te skrbi.
srečno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hranjenje nujna pomoč
9.12.2007 22:07:51   
ALEKSA13
Medvedek 1,
tudi jaz imam fantka starega 4 m (kronološko), korigirano 2 meseca. Tudi midva sva imela takšne dneve, ko ni hotel jesti oz. je jedel malo, ali pa se je jokal zraven, vendar ko je bil že dovolj lačen, je že začel lepo jesti. Pravijo, da so lahko pri nedonošenčkih tudi problemi pri hranjenju... Tako, da se je to pri nama uredilo in zdaj lepo je. Upam, da se bo pri vama tudi. Lpuser posted image

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hranjenje nujna pomoč
10.12.2007 0:55:33   
* Mateja *
Ne se sekirat, hranjenje zgleda da je večja težava pri nedonošenčkih kot sprva zgleda. Moj je v bolnici pridno jedel, se dojil. Ko sva prišla domov pa kot bi odrezal. Nič joške, nič mojga mleka, ko je bilo treba jest se je drl, jaz sem ga silila da je vsaj kaj pojedel, pol sem se jokala še jez zraven, ....Menjala sem nešteto vrst mleka, pa ni bilo bolje. Še danes ko je ima 3 leta imamo z njim težave s hranjenjem, noče jesti, pri mizi sploh ne sedi, suhcen je, čeprav zdrav in to je nabolj važno. Meni je P. vedno rekla, da če je otrok zdrav, vesel, razigran pol ni panike. Če bi bil bledikav, večkrat bolan, pol je druga stvar.
Reče ti lahko samo to, ne se sekirat, ker boš živce zgubila in nič bolje ne bo. Vdaj se v neješčost. sej ti bo še katera mamica starejšega ned. povedala kako je bilo, ampak vem, da imamo več ali manj vsi iste probleme.

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hranjenje nujna pomoč
2.1.2008 23:04:29   
Nanca2
Čisto te razumem, tudi meni se je to zgodilo pri 3 mesecih (korigirano 1 m), nehal je jesti. Pač problem nedonošenčkov in prej ko se boš s tem sprijaznila boljše bo za tebe in za otroka. Mogoče bo pa začel spet normalno jesti, samo ne se sekirat. Ker vem, da si obsedena z ml, mu poskušaj mleko spraviti v usta z žlico, ali pa ga hrani v spanju. Jaz vem, da se ne bi nikoli več obremenjevala s tem ali bo pil pri prsah ali po cuclju in če noče tega, ni nič narobe, da mu mleko daš po žlici tudi že pri 3 mesecih, saj je vendar samo mleko. Sicer ga bo pol steklo mimo ust, vendar pol ga bo pa šlo v želodec in tudi na hitrejši način brez dretja.

Moj 1,5 letnik še danes ne je rad, mogoče 2 - 3 jedi na njegov dober dan, tudi če 6 ur nič ne je in če poje pri obroku samo 5 žlic se ne obremenjujem več in od kar je tako vsaj normalno živimo. Redi se pa še tudi kar normalno, teža in cm mu konstantno naraščajo, ne sicer toliko kot bi morali, ampak se tudi ni rodil z 3,5 kg, ampak z 1,740 kg. Ne bodi suženj hranjenju!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Astrološko znamenje otroka vam pove, kako ...
Razlog zakaj nekateri dojenčki spijo kot polhi, drugi pa spravljajo neprespane starše na obrate, je tudi v astrološkem z...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?