|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVF, ICSI - majčice in junijčice
30.4.2006 16:36:53   
*Karmen*
Drage sotrpinke!!!
 
Končno se vam spet malce javljam. Najprej nama je "crknil" internet. (Sva bla oba tok pametna, da je blo kar hudo...). Potem smo spet zidali, menjali okna, urejala sem vrt... In dnevi so kar švigali mimo. No, zdaj sem pa končno spet prišla med vas.
 
Zadnji čas je, da odpremo novo stran. Stran za majčice in junijčice. Sem nas dala kar skupaj, ker se postopek, ki se začne na sredini ali ob koncu maja prav gotovo zavleče v junij. Mislim, kar kap me je zadela, ko sem prebrala vsa vaša sporočila... Ja, majčice in junijčice: a bomo me morale popravit povprečje, al kaj?!
 
No, majčice in junijčice, zdaj se pa mal pofočkajte na vaši (naši) strani!!! A že kaj težko čakate na postopek? Vas je kaj strah? Se vaši srčki kaj veselijo tega velikega koraka? Tipkovnico pod roke, pa vrzite vse svoje občutke na ta, zaenkrat še prazen, prostor.
 
LP. Karmen.

< Sporočilo je popravil bonnie_ -- 17.5.2007 12:06:08 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
30.4.2006 16:55:32   
*Karmen*
No, takole, drage moje dame. Jaz upam, da bom tudi ena izmed majčic. Ko sem bila nazadnje že lansko leto naročena, da pridem na prvi postopek, en mesec sploh nisem dobila M. Upam, da zdaj ne bo kakšne "zbrke"... Če pa bo vse šlo tako kot mora, bi morala pa k Rešu poklicat okoli 20. maja, da dobim zdravila. 24. maja namreč pričakujem M. Upam, da bo vse šlo po voznem redu.

Zdaj pa naj se javi še katera, ki je majčica ali junijčica, da bomo videle za katero bomo najprej držale pesti. Pa dajte mal napisat kaj počnete v "taki hudi majski vročini..." Pa saj to sploh ni več res. Namesto, da bi danes pekli čevapčiče in plesali okoli kresa, bomo pa gledali že stokrat videne filme po tv. No, dajte mal pokomentirat, punce.  LP. Karmen.

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
30.4.2006 18:53:08   
Teja K.
Pozdravljeni vsi na tem forumu.
Javljam se iz pričakovanih težkih 14 dni pred CB. V četrtek (na roj. dan mojega user posted image ) sem imela  ET user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Tako, da sem kar malček preveč polna upanja na velik +. Zdi se mi čas, da nama uspe, čeprav vem, da vas je ogromno tu gor, ki čakate že res dolgo na vesel trenutek postati user posted image . dan D je 9.maj (malo po mojem roj.dnevu) in verjamem, da ti datumi nekaj pomenijo in nama bodo prinesli srečo. Reš ni bil ravno optimističen, češ da zamrznjenčki imajo še manjše možnosti, da jim uspe vgnezditev. Po drugi strani pa smo bili vsi veseli,ker so vsi user posted image user posted image user posted image user posted image  preživeli odmrzovanje. Ti najini user posted image  so pa res borci-2x so jih že zamrznili in odmrznili, pa so pravi bojni user posted image . Zdaj naj pa pokažejo to svojo borbenost še naslednjih 9 mesecev pri meni. Ta mesec mislim, da nas bo kar veliko tu.
Držimo pa pesti za Sisy, da čimprej okreva in se nam pridruži.

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
1.5.2006 9:59:12   
*Karmen*
Vampirka, daj se malo javi še na tej strani! Povej, kako ti gre? Kakšni so prvi tedni tvoje nosečnosti? Kaj počneš? Imaš kakšne težave ali si zares v devetih nebesih? Kaj pa tvoj srček? Kar skače od veselja, kaj? Piši nam čimprej, saj veš, da smo  babe firbčne. Zdaj pa lep pozdrav tebi, tvoji pikici in tvojemu srčku. Čao! Karmen.

(odgovor članu Teja K.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
1.5.2006 10:40:33   
vampirka
Pozdravljene, pupike moje drage! user posted image
Da ne boste mislile, da se vam nisem hotela javiti, samo sem zaposlena tele praznike s pospravljanjem (no, moja mama na obisku pospravlja, jaz pa samo za njo preurejam user posted image )...hm, kako se počutim? No, danes ni najboljši dan za tole vprašanje - ker se mi je sanjalo, da nisem noseča! user posted image  Moj dragi se heca in mi vsakih pet minut pride povedat, da sem že nekaj časa pokonci in naj ga ne serjem...user posted image ...ampak to je verjetno samo trema pred prvim UZ, ki bo čez 2 dni (ko bo polnih 7t in kjer bi se poleg user posted image , moral videti tudi že plodek)... No, mene pa preganja strah, da kaj ne bo v redu - nosečniških znakov (razen občasnega zategovanja v trebuhu, srednje napetih prsi in bolečih bradavic) NIMAM! Nič mi ni slabo, nič od nič.........................ampak tolaži me edino to, da nimam popolnoma nič izcedka (v nobeni barvi).
Ja, bejbe - tko je to - ni vsega konec, ko boste zagledale tolko zaželjeni + user posted image .
 
Vaša Vampirka, ki misli na vse vas! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
1.5.2006 10:59:37   
*Karmen*
Teja, vse držimo pesti zate. A veš, 9. maj je dan zmage. Upam in mislim, da bo ta dan tudi tebi ostal v spominu kot dan zmage. Torej punce, 9. maja morate pesti še posebej močno stiskati za našo Tejo! A ste slišale!?

Sisy, zdaj se pa še ti kaj javi. Napiši kako ti gre. Vem, da te še boli ampak je fajn, če se človek izpove. Večkrat ko boš izpovedala svojo bolečino, večkrat kot boš jokala, prej boš izjokala vse solze in bolečino. To enostavno moraš izjokat. S solzami vsaj izgine tisti pritisk v tebi, tista tesnoba, ki noče iti iz tebe nikakor drugače kot z jokom. Ne mi zamerit, ker se bom mal pohecala... Ti sedi na kavč, na tla pod sabo postavi veeeeelik lavor, tvoj srček naj ti pa da znak za štart. In jok naj se začne. Pa glej, da boš fajn finiširala. Prej ko boš napolnila tisti veliki lavor, prej bo bolečina postala manjša. In takrat pričakujemo, da boš javila novičko o začetku novega postopka. Do takrat ti bomo pa stale ob strani, prebrale vsako tvojo besedo in ti skušale vsaka na svoj način olajšati bolečino (vsaj malo). V glavnem Sisy, javi se in nam napiši karkoli. Vesele bomo vsake tvoje besede.
Lep pozdrav in topel objem zate in za tvojega žalostnega srčka. Karmen.

(odgovor članu Teja K.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
1.5.2006 11:03:07   
*Karmen*
Vampirka, ti srečkica! Vidim, da si v devetih nebesih. Nobenih težav nimaš. Super, a ne punce user posted image ?! Pa ne pozabit na nas. Javi se še kaj in nam sporoči kako potekajo prvi meseci nosečnosti. Saj veš, da nimamo časa za druge forume. Kuhane in pečene smo na naših straneh user posted image ...

Tako, zdaj pa tudi tebi en lep pozdrav in topel objem ter veliko lepih in mirnih nosečniških dni. Karmen.

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
3.5.2006 11:54:18   
Špelka
No, tkole, pa se javi še ena majčica, da stran ne bo potonila v pozabo.... user posted image  Na GK grem 11.5. po injekcije... Strah me je ko šus. Vsega. Špikanja, punkcije, stranskih učinkov....rzultata. Ampak se tolažim s tem, da nisem ne prva ne zadnja ki bom pač to dala skozi.... user posted image  Moram! Torej.... Bi mi še kako prav prišle vse, ki boste tisti čas na istem. Saj veste - za tolažbo, vzpodbudo, in kar tako, za vsakdanje debate. user posted image user posted image user posted image  Torej - se beremo!!!!! Lp, Špelka

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
3.5.2006 12:53:33   
anadejka
Ejjjjj špelka strah ima velike oči buhuuuuu user posted image
Naj te ne bo ničesar strah,ker res ni nič hudega.Čas bo tako hitro švignil,da še dojela ne boš da se je kej dogajalo.
A pa že veš kateri protokol boš imela in katera zdravila so ti določili?
Ne se bat Špelka res,k ni noben bav bav,tut punkcija ni tok huda kot se sliši.Rezultat pa je lahko takoooo lep!!Bodi vesela!!user posted image

LPA

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
3.5.2006 13:05:08   
Sisy
hojla majčice

po kratkem oddihu na morju sem se odločila da se vam malo javim, da vam povem da navijam za vsako posebej in da upam da bo maj prinesel čim več srečk user posted image ...pa saj maj je najlepši mesec tko da verjamem da bodo pluski padali kot za stavo user posted image ...

Jaz počasi prihajam "k sebi",nisem še čist ok pa verjetno tudi še nekaj časa ne bom zato ker se mi zdi svet tako krivičen ... a grem vseeno naprej...ker nima smisla da obupam...Jutri imam razgovor pri dr.Rešu kako naprej, mogoče greva celo že ta mesec po najine zmrzkote,če ne, bomo pa  poskusili pa naravno...sem že pozabila kako to sploh gre....

Špelka-najprej moram tebe kregat user posted image ...pa dobronamerno...celega postopka se nimaš kej bat...tudi punkcije ne- ker res nič ne boli...ni ravno luštn pa tud uživaš med punkcijo ravno ne user posted image  ampak boli pa tdi ne...injekcije so mal zoprne ampak tisto sekundo že preživiš user posted image

Karmen...tebi se zahvaljujem za vzpodudne besede...vsaka vaša lepa misel in lepa beseda pomaga....tako grem lažje naprej...

Anadejka...veselim se srečanja,upam da prideš...sicer pa upam da boste vse prišle user posted image  da se končno spoznamo in kakšno tudi v živo rečemo....

Za vse ostale,  ki boste maja in junija ponovno v postopku močno,močno držim pesti...kaj pa vem...mogoče se bomo spet skupaj "tresle" user posted image

veliko sončka vam želim

papa

< Sporočilo je popravil Sisy -- 3.5.2006 13:08:19 >

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
3.5.2006 13:23:25   
vampirka
Sisy, user posted image user posted image user posted image ...ti si prava user posted image ...

No, ker obljuba dela dolg in se vam moram javiti - da boste videle "luč na koncu tunela" user posted image ...vam v user posted image  sporočam, da je najina user posted image  danes na 1.uz bila zelo pridna/priden user posted image  ...velik/a je 7mm (GV 24×14mm), user posted image  utripa lepo in močno (dr. Reljič je bil zadovoljen - vse naj bi štimalo po njegovih besedah). 25.5. pa imam 1. ta zaresni pregled že pri svoji ginekologinji...zdaj bom veliko lažje čakala user posted image ...

Punce, jaz vam res vsem želim, da se mi pridružite!!! In nikoli, ampak zares nikoli ne obupajte! Se splača... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
3.5.2006 13:25:16   
kokoska
evo še mene,user posted image
vsak čas me bo pobral!
rudečko bi morala dobit že prejšnji teden, pa je še kr ni.
jazzz bi se pa že tko rada prijavila na postopek.

A mogoče veste kako je pri naročanju v Ljubljani?
A nas Majčice lepo naročajo? ali nas prestavljajo še za en mesec?
lp
Kokoška

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
3.5.2006 13:26:44   
Špelka
OOOOOO, Anadejka in Sisy - sta mi kar pogreli srce....user posted image  Je tko lepo, če kdo misli nate in drži pesti zate..... user posted image  me je koj mal manj strah... Sisy - komaj čakam, da te na srečanju spoznam user posted image . Takoooo zelooo mi je žal zate.... Anadejka, tebe bom pa kar objela, ker me je tudi tvoja zgodba močno presunila.... user posted image  Skratka, punci, hvala za te besede, jih bom še kako potrebovala ta mesec. Mejta se ! LP, Špelka

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
3.5.2006 13:30:41   
Špelka
kokoska, pa da se ni v tebi kaj zgodil, kot recimo pri naši Emi????? user posted image  a s narcila kkašen testek? Drgač pa ja, mene in Bibo1 so lepo naročil!!! Tako da nič panike, vse bo v redu!!! Kakorkoli že!!!! user posted image

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu kokoska)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
3.5.2006 17:55:01   
Teja K.
Kako lepo punce, mi kar držimo skupaj in se bodrimo ena drugo....Tako je treba!!
Kako ste pa drugač? Jaz delam normalno, sem rekla, da je nesmiselno le ležati, ker ti psiha dela 200 km/h. Če greš pa delaš in se normalno obnašaš, daš vsaj kako minuto te skrbi iz sebe in pomisliš na kaj drugega.
Saj ne pozabim nikoli, niti ponoči, ampak vem, da zadnjič, ko sem bila 3 teden doma, mi je bilo veliko huje. Zdaj si pa upam vse naredit, le naprezam se ne. Reš je rekel, da upanje je, čeprav majhni in da se moramo obnašati normalno, če je zarodek dober-se bo vgnezdil in to je to.
Kako si pa ti Vampirka? Te že dajejo nosečniške težave. Prebrala sem, da je za tabo 1. UZ in da je user posted image  pridna in zdrava. Lepo!
Držimo pesti, da se ti pridružimo v velikem številu v mesecu maju in juniju......

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
4.5.2006 17:35:30   
emaa
No punce KO za reprodukcijo KC Ljubljana je na MON objavil sledeče, kar bo prišlo vsem prav.

Spoštovani!

Z dnem; 08. 05. 2006 bomo na Ginekološki kliniki na Kliničnem oddelku za reprodukcijo Šlajmerjrva 3 uvedli spremembe v načinu in možnostih naročanja.

NAROČANJE ZA OPERATIVNE POSEGE

Telefonsko naročanje:
01/ 231 82 45
01/ 522 61 12

Čas naročanja:
- za endoskopske operativne posege in diagnostične operativne posege ( histeroskopija ), od ponedeljka do petka od 9ure do 12 ure.
- za IVF postopek oziroma OBMP, od ponedeljka do petka od 11 ure do 14 ure.

ELEKTRONSKO NAROČANJE:
Naslov: narocanje.reprodukcija@kclj.si

OSEBNO NAROČANJE:
Od ponedeljka do petka od 9 ure do 12 ure.

SPS Ginekološka klinika, Klinični oddelek za reprodukcijo

(odgovor članu Teja K.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   I am very happy today :)
4.5.2006 17:43:44   
Sisy
hojla

imam lepe novičke user posted image ...Ravnokar prihajam od Reša in the good news is: tudi jaz bom majčica user posted image  če bo vse ok (ovulacija v spontanem ciklusu) greva po najine zmrzkote...tok sem vesela...spet novo upanje  user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
4.5.2006 17:56:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sisy)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: I am very happy today :)
4.5.2006 18:33:45   
Elysabeth
Sisy...tole je pa res "good news" user posted image user posted image user posted image . Držim pesti, da bo tokrat res uspelo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
4.5.2006 20:20:46   
ija
Hej, punce,
no, pa se še jaz pofočkam tukile. Tudi jaz bom majčica/junijčica - kaže, da bom s špikanjem začela tam okrog 31.5. Tako da bomo spet skupaj v vsem temle zosu :))
Sisy, tako hudo mi je bilo, ko sem prebrala, kaj se ti je zgodilo, in tako sem vesela, ko sem prebrala današnjo novico!!! Le pogumno!!!
Teja, držim pesti! Špelka, nikar se ne boj, no, mogoče lahko malo rezultata ... saj se hecam, ampak saj sama veš in vidiš, kako je s temi postopki ...enkrat pa že rata, tako se jaz tolažim.
Punce, pridne bodite in se čim manj sekirajte - zunaj je prava pomlad!!!

Pozdravček, Ija 

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
4.5.2006 21:54:16   
Špelka
Ojla, bejbe!

Vidim, da ste pridne - zlasti Sisy in Ija. Bravo, da sta se uspali še pred poletjem zrint po novo priložnost! user posted image user posted image user posted image  Reš je res neuničljiv - še za njega 3x HURA! user posted image user posted image user posted image  Pismo, nas pa bo maja, da spet ne bomo vedele, katera je kje. user posted image  Huh!!!!! Glejte, da mi sproti poročate o vseh punkcijah, transferjih, ovulacijah , datumih za test, da bom uspela popravljat unle naš seznam!!!!! user posted image user posted image user posted image  

Teja - ti si pa men že kr sumljiva - joooj, kolk upam, da te bom lahko premaknila med user posted image !!!!! Javi, kako je in kako si!

Kaj pa jaz??? jah, dons mal slabš - sem si poleg vseh strahov pred postopkom uspela nakopat še enega - KLOPA!!! Ja, punce, mela sem klopa in to pod ritnico in ga valda takoj po izletu nisem našla, kljub natančnemu opazovanju pred velikim ogledalom. user posted image  Tko da zdej se bojim še borelioze in meningitisa. Edino, kar me tolaži je, da sem ga fasala na Primorskem, ki ni v območju rizične pojavnosti klopnega meningitisa. eh....

No, tkole - zdej pa dame, hitr spat in nabirat novih moči!!!! Jotri se pa z enimi tako že vidimo! user posted image

Lp, Špelka

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu ija)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
5.5.2006 11:28:01   
Andy29
Ojla, punce, naj se še sama javim tukaj - vas že kar prehitevam in se totalno majčica! user posted image user posted image
In sicer: jutri imam transfer. V torek so mi spunktirali 14 celic in te dni drživa pesti, da so se moje in moževe celice spoprijateljile in da kakšen zarodek (ali dva) čaka na naju.
Vse sem prebrala, kaj se vam dogaja, mislim na vsako od vas in vem, da nam bo uspelo.user posted image

Lep sončen dan vam želim, Andyuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
5.5.2006 11:51:26   
vampirka
Andy, user posted image user posted image user posted image ! Spoprijateljile??? Ma kaki! Tako perverzijo zganjajo, da se vama še sanja ne user posted image user posted image user posted image ! Pa mislim, da bosta več kot eden ali dva...no, vsekakor boš tista najlepša dva dobila za domov in potem bomo tudi me držale pesti...in mora uspeti!!!
Špelka, vidiš, če se te klop prime, se te bo pa kaki user posted image  tudi! Je zdaj lih sezona za to user posted image ! Najprej počakamo na Tejo in Mišo, da jo otvorita, ve pa samo dodajate svoje pluske...user posted image user posted image user posted image ...vas je za cel ograbek...Andy, Špelka, Ija, Sisy, Karmen..........................................same pozitivke!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Andy29)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
5.5.2006 12:34:41   
kokoska
ekola, tut moja malenkost pofočkana na klinikiuser posted image
danes zjutraj dobila rudečko (tok hudo pričakovano)
poklicala sem na kliniko in sedaj sem 25-05 naročena (baje da grem po fasngo)
sedaj se morm pa še mal po forumu sprehodit
tok enih vrašanj se mi pojavlja.
Mogoče tut še vam kej poteži!

lep vikend vsem sotrpinkam
Kokoškauser posted image

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE
5.5.2006 13:39:58   
mišaa
Punce jaz sem dobila M tako da je moj prvi postopek končan. Danes sem poklicala ter se poskušala naročiti dobila sem številko ter mi je rekla da lahko pokličem komaj konec leta.

LP Mišaa

(odgovor članu kokoska)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?