|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVF/ICSI pri dr. Reš
5.7.2018 13:06:42   
*mala pika*
Zdravo punce! Ok, pustimo vse pluse in minuse glede odločitve, kam grem na postopek, moja vprašanja so drugačna. Vse dobro in slabo sem si že prebrala, tisto bistveno pa nobena ni napisala, no, vsaj jaz nisem našla.

Torej, dobila sva napotnico za neplodnost, sedaj naju čaka prvi termin, posvet pri dr. Uršuli Reš, mi zna katera povedati:
- kaj me čaka na prvem "posvetu",
- kaj se tam dogovorimo,
- ali naredi kakšen ultrazvok, kdaj
- kam napoti na odvzem krvi za SPB?
- kako hitro dobiš rezultate SPB?
- kdaj dejansko začneš s postopkom, glede na to, da je treba dokumentacijo dati še na konzilij?
- kako hitro tam odobrijo, odgovarjajo?
- čakalna doba od prvega posveta, do prve injekcije (v vašem primeru)?
- glede na to, da spermiograme že imava, moj UZ sva tudi že naredila, testiranje hormonov tudi, bo treba še kakšne preiskave narediti pred začetkom postopka?
- me čaka še kaj drugega, kar ne vem?
- posvet imava ravno po moji končani M, ampak verjetno ne bomo že s naslednjim ciklusom v postopku, ker verjetno konzilij ne da odgovora v dveh dneh in preiskave niso narejene v dveh dneh :)

Zaenkrat toliko in hvala za pomoč. Vsaka informacija pride prav.

Srečno vsem.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IVF/ICSI pri dr. Reš
8.7.2018 17:05:43   
Anonimen
jaz sem lansko leto začela z postopkom. Dobila sem napotnico in že čez tri cikluse sem bila na vrsti pri Uršuli Reš v Dravljah. Uršula tako hiti in te da v postopek kar takoj, ker po njenem mnenju so vsi, no skoraj vsi, zanič. Problem pri tem pa je, da se ne poglablja v ostale preiskave in ne gre lepo počasi, preden ti sploh začne ''krasti'' 6 postopkov. Pri meni je bil vzrok endometrioza, katera se vidi le z laparoskopijo. In namesto, da bi me Uršula dala na vse (obvezne) preiskave, me je dala že takoj v postopek, kar pa pomeni, da sem po nepotrebnem izgubila 4 neuspele postopke in 1 leto in pol. ker se seveda, če je endometrioza ne more prijeti in jo moraš najprej zdraviti. Po 4 neuspelih postopkov pri njej sem šla na isti kliniki do Lomškove, ki pa je kot noč in dan in se ti posveti z vsem srcem in se loti preiskav po vrsti. Normalno je, da ne moreš priti kar takoj že po treh ciklusih v postopek, edino pri Uršuli je to možno. Tako da v postopek predvidevam boš prišla hitro. Če pa sploh nimaš delanih kakšnih dodatnih preiskav, je uspeh bolj kot ne odvisen od sreče. Z mano je bila v postopku ena punca, stara mislim da 29 let, ko je imela pretanko sluznico (ni se nikakor debelila) pa jo je Uršula kar dala v postopek, namesto, da bi jo imela pred tem na zdravilu, za boljšo odebelitev sluznice (in ne to ni estima, kot ona zatrjuje in jo predpisuje) in seveda ji ni uspelo, če je imela pretanko sluznico...... ne bom ti blatila nje, če si se odločila zanjo ok, upam le, da ne boš po nepotrebnem zgubljala postopkov.
Jaz sem bila potem v petem postopku pri Lomškovi, odstranili so mi endo. in je uspelo takoj v prvem poskusu.
ne spomnim se čisto točno, ampak pred prvim postopkom (takrat še pri Uršuli) nisem imela nobenih dodatnih preiskav, edino hormonske teste in ultrazvoka. To je čisto vse!!
za SP bolezni sem dobila rezultate še isti teden po odvzemu krvi.
Jaz ti lahko za preiskave in vse to, bolj povem kako poteka pri Lomškovi, katere preiskave sem opravila pa tako naprej, ker pri Uršuli nisem imela popolnoma nobenih preiskav. Enako tudi ostale punce, ki smo bile skupaj pri njej. Hecno mi je bilo najbolj to, da so punce iz Lomškove skupine v večini prihajale noseče, pri nas pa bolj nenoseče.
srečno user posted image

(odgovor članu *mala pika*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: IVF/ICSI pri dr. Reš
8.7.2018 18:26:01   
*mala pika*
Anoninem, hvala za odgovor. Videla sem, da jih je veliko odprlo temo in prebralo, komentirala pa nobena. Nimam proti, da poveš svoje mnenje, nasprotno...še vesela sem, da dobim vsaj kakšen odziv in dodaten nasvet. Hvala ti za trud.
Pri nama je primarno problem kar slab spermiogram, pri meni seveda sluznica je malo manj zadebeljena, ja, dobila sem estimo...torej, kaj pa je tisto, kar je primerno za zadebelitev sluznice? Saj, a ni estima deloma tudi temu namenjena, da se podaljša ciklus (pri meni se za dva dni) da ima telo nekaj dni več časa za zadebelitev?
Lahko, da sem premalo podučena in premalo informirana, zato mi vse informacije iz "prve roke" od žensk, ki so se s tem srečale, ki imajo več izkušenj, ogromno pomenijo.
Zaenkrat naju nameravajo vključiti v postopek ICSI/IVF ker se trenutno problem kaže pri njemu, zato verjetno mene ne bodo dajali na dodatne preiskave če načeloma, po ultrazvoku in hormonskih preiskavah, trenutno ne kaže nobenih večjih posebnosti?!
Na kakšen način se odločajo za te preiskave? Konec koncev so vse dodatne preiskave bistveno bolj invazivne in verjetno tudi zdravniki ne posegajo prav radi takoj po njih, še preden karkoli naredijo? Predvidevam, da se poslužujejo najmilejših oblik?
No, jo bom vprašala, kako je s tem in če bi bilo primerno, da ne izgubljam postopkom po nepotrebnem, da v kolikor oceni, da bi bilo primerno, da opravi še kakšen pregled pri meni, da to uredimo prej. No, štiri postopke ravno ne bom čakala, da grejo mimo, če ne bo uspelo v prvem ali drugem se mi bodo začela spet postavljati vprašanja zakaj ne gre...tako kot je bilo to, ko nisem uspela zanositi po naravni poti in sva šla nato na preiskave, da sedaj vsaj veva, kje je lahko vzrok.
Hvala ti za nasvet, komentar. Sem vesela odziva. Seveda, odločitev je pa vedno na nas, samih. Ampak saj veš kako je, ko ne poznaš, ko si prvič v tem, verjameš na besedo zdravnika...saj so menda vsi v šolo hodili, ane? user posted image



LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: IVF/ICSI pri dr. Reš
9.7.2018 6:04:45   
Katte
*mala pika*, ne morem ti kaj dosti pomagati. Jaz sem bila pri dr Rešu 6 let nazaj. Sem bila tudi dovolj informirana. Sem pa že pri svoji G imela laparoskopijo in odstranitev endometrioze (prehodnosti jajčnikov mi med tem ni preverila, ker ni hotela po odstranjevanju endo še tega narediti in kaj zapackati), hormone sem dala sama preveriti v Adrialabu. Sluznico sem imela ok, jajčnike in maternico tudi. Jaz sem prav upala, da je to to in da ne bo dodatnih preiskav in da bom šla takoj v postopek. No, Reš me je dal najprej na klomifen in vedno mu bom hvaležna za to. Kljub visokemu fsh je uspelo v prvo, po dveh letih neuspeha.
Ima pa vsaka svojo zgodbo, uspešno ali neuspešno. Nekje sem prebrala, da je zelo nizek procent parov, ki jim tudi ob medicinski pomoči ne uspe priti do otroka. In zakaj bi mislila, da boš ravno ti med njimi??? Srečno!

< Sporočilo je popravil Katte -- 9.7.2018 6:12:33 >


_____________________________

Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013).
First loss in May 2014, at 6+2 wks.
Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015.
2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks.
3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks.
Still hoping.

(odgovor članu *mala pika*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: IVF/ICSI pri dr. Reš
9.7.2018 9:08:58   
*mala pika*
Katte, hvala za tvoje pisanje. Ne, saj ne mislim že v naprej, da ne bo uspelo ali karkoli, le čim več bi rada prej izvedela, kaj me čaka ob pričetku postopka, prvem pregledu, kaj bo treba še testirati, o čem se na prvem posvetu sploh pogovarjaš ipd.
Midva imava že narejene: spermiogram, moje hormone, moj UZ, folikulometrijo.
Meni so že hoteli dati klomifen, pa se je dr. Reš odločila, da mi ga ne da, da bo Estima dovolj, ker je bilo na folikulometriji vidno, da se vodilni folikel lepo razvija, za predviden dan v ciklusu je bil primerno velik ipd. tako da se je odločila, da trenutno ni potrebe po spodbujanju. No, bom videla, kaj bodo rekli avgusta, mi je pa fino prebrati čim več informacij predvsem, kaj me čaka. Zavedam pa se, da smo različni, da različno doživljamo postopke, punkcijo, uspešnost postopka itd. user posted image

Vsem želim vse dobro in hvala vam za trud.
Lep teden vsem.

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: IVF/ICSI pri dr. Reš
9.7.2018 16:47:44   
Anonimen
*mala pika* da ti odgovorim... ni težave, rada pišem, če le pomaga kakšno mnenje..
veš kako je, Uršula te da v postopek brez kakršnih koli testev, potem pa preiskušaš srečo... recimo da bi šla ti naslednji mesec v postopek..kaj pa če imaš ednometriozo? potem je postopek brez vezen..če ti ne zdravi sluznice, kaj ti pa pomaga da ti vstavijo oplojen zarodek, če se ne more vgnezdit v tako tanko sluznico? Uršula ma take, za p******.
Glavo stavim, da te bo dala v postopek brez HSG preiskave in klomifena.. Preden se gre v postopek VEDNO poskusijo še tri mesečno terapijo z klomifenom in estimo/dabrostonom. Velikim uspe (katte med njimi si bila tudi ti) in marsikatere punce še. Uršula pa tega sploh ne sproba. Predpiše tisto estimo in je, vsaj lansko leto je bilo tako. Tudi z ultrazvoki nas ni nič spremljala. Ena je kmalu zamudila punkcijo, ker ji je folikel skoraj počil.
No ko sem bila pri Lomškovi je bilo pa pravo veselje hodit tja k njej. Lomškova mi sicer ni delala ultrazvokov ampak nas je (večina punc) preusmerila k Primožu Rešu. Ta je pa, ne glede na to, da je v sorodu z Uršulo, čisto njeno nasprotje.. Vsak dan ob 5 uri zjutraj je samo za nas, hodil v Dravlje, da nam je izvajal ultrazvoke. Dobile smo njegovo privat številko, in rekel je, da mu lahko pišemo kadar koli. Neverjeten zdravnik z srcem. Jaz ti toplo svetujem, da če še nisi dala prvega pregleda skos in si šele dobila napotnico da oddideš k Rešu ali Lomškovi. Tudi uspeh stavim glavo, da je malce odvisen od strokovnosti in znanja.. Meni se ne zdi naključje, da nas je bilo 6 punc pri Uršuli (ko sem bila prvi postopek) in od tega sva bile noseče 2, v drugem postopku sicer 4, za tretjega ne vem, za četrtega pa nobena. Pri Lomškovi pa nas je bilo 14 punc! in od tega je vključno z mano enajstim uspelo..
da ti odgovorim glede tega kaj te čaka na prvem pregledu? A ga nisi že imela? glede na to da navajaš ultrazvok in spermiogram. Ravno to, se dela na prvem pregledu. Vpraša te, koliko časa se trudita, menopavze v družini (tukaj merkaj...moja mama je prišla v menopavzo pri 48 letih in jo je Uršula označila kot prezgodnja menopavza....user posted image )
Zapomni pa si, kar je meni rekel Primož Reš, ko sva debatirala o uspehih in podobne debate..
Na jablani je spomladi mnogoooo cvetov, le malo pa jih dozori v jabolka.. Torej, zdravnikov je velikoo, specialistov in tako naprej, le malo pa je dobrih.. In žal mislim da Uršula ne spada med njimi..
srečno!

(odgovor članu *mala pika*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: IVF/ICSI pri dr. Reš
9.7.2018 16:51:34   
Anonimen
Aja pa še nekaj *mala pika* ko sem prišla k Lomškovi (moj je imel tudi slabši spermiogram, ne čisto porazen, ampak slabši) in mi je Lomškova naredila nek postopek, ko mi je šla z tanko iglico do jajcevodov in mi je potegnila ven žive spermije, zadnji spolni odnos je bil dva dni pred tem. No in ko mi je potegnila ven iz jajcevodov žive spermije, sem točno vedela, da ni problem v spermiogramu (četudi je bil slabši). Zahtevaj od nje to preiskavo, ker če ti bo našla žive spermije ni vzrok v spermiogramu (normalno, če so v jajcevodih) in potem sploh ne pojdi na postopek ampak išči drugje vzrok!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: IVF/ICSI pri dr. Reš
3.8.2018 10:21:53   
*mala pika*
Anonimen, zdravo! No, po tehtnem premisleku, predvsem pa to, da sem pomembna tudi jaz in moje telo sem se odločila, da se prestavim k Lomškovi. Bom vesela vseh navodil, nasvetov, podatkov, postopkov itd. kako to poteka pri njej.
Kaj je bilo ugotovljeno pri vama, skozi kakšen postopek sta šla? IVF ali ICSI? Zakaj se je Uršila odločila, da te da kar v postopek brez laparoskopije?
Pri nama, trenutno, kot kaže, je težava na njegovi strani, torej nama sledi postopek ICSI, glede M nimam težav, so redne, enako dolgi ciklusi...bom videla čez tri tedne kaj poreče dr. Lomšek ali bo delala še kakšne preiskave, ali bo delala še kakšne teste, ali ji je dovolj jasno, da spermiogram ni v redu.
Držite pesti zame. Bolj kot berem forume vidim, da ni prav pogostop, da bi uspelo v prvo, večinoma se vrtijo okrog treh, štirih postopkov, ko končno uspe. No ja, tudi to je del življenja. Trenutno sem hormonsko malo razštelana ampak saj se bo tudi to uredilo. user posted image

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: IVF/ICSI pri dr. Reš
7.8.2018 13:47:12   
Planinčica
Punce, že nekaj časa spremljam forum in se trudiva, da bo kaj ratalo.
Berem objave, *mala pika*, praviš da je pri vaju slab spermiogram. Zakaj pa potem ti jemlješ Estimo?
Jaz sem imela po njej težave, zaspanost, včasih se mi je kar pošteno vrtelo.
Midva nekako nimava hrabrosti stopiti korak naprej. Še vedno upava, da bo šlo po naravni poti.

(odgovor članu *mala pika*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: IVF/ICSI pri dr. Reš
7.8.2018 14:30:41   
*mala pika*
Planinčica, jaz si ne delam več utvar, da bo po naravni poti uspelo, zato z veseljem sprejemam in pričakujem začetek postopka. user posted image Če se vmes zgodi čudež in uspe naravno, bo pa sploh super, drugače pa ne računam na to. Midva sva toliko stara, da čakanje nima več posebnega smisla. Če bi jih imela 20-25 bi še rekla, da ni potrebe hitet in iskat vzrokov, ter bi lahko čakala še nekaj let, sedaj pa mi ni do nekega čakanja, ker se bo naslednje desetletje hitro obrnilo in se morda ne bo zgodilo nič. Zato ne čakam več in sva se odločila za postopek.
Estimo sem dobila z razlogom podaljšanja lutealne faze...če bi še prišlo do naravne zanositve, da bi maternica omogočila boljše pogoje za vgnezditev, v vmesnem času še nisem imela napotnice za začetek postopka OBMP, zato je bilo to neko poskusno vmesno obdobje.
Estimo sem prva dva ciklusa jemala vaginalno in nisem imela težav z vrtoglavico, nasplošno nobenih stranih učinkov, tretjo rundo pa sem zaradi izcedkov začela jemati oralno, se mi je pa ful vrtelo, spalo...noro je bilo, sem prenehala.

Če sta s partnerjem odločena, da še ne gresta v postopek in ni potrebe, da pohititi, potem kar uživajta v sproščenih trenutkih in poskušanju naravno, s tem ni nič narobe. Držim pesti, da vama uspe. To je verjetno res najlepši občutek, če uspe po naravni poti in verjetno se marsikatera ne zaveda, da manj obremenjujoče, če usp brez kakšnih težav.
Bodi vesela in uživaj poletje. Uspelo bo! user posted image

(odgovor članu Planinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko časa po porodu je nosečnost rizična?
Najnovejša raziskava je pokazala, kdaj mora biti nosečnica še nekoliko bolj previdna, da ne ogrozi svojega zdravja in zd...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?