|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVF/ICSI september/oktober 2013
3.9.2013 14:52:43   
monsy
Živjo!
Mislim da je čas da odpremo septembersko temo, poletje gre k koncu in dejmo se borit naprej!!! A se mi katera pridruži? user posted image
No jaz stara borka po 4 letih začenjam ta mesec z IVF-jem. Zdej samo še počakam 1 teden da pride M. Še nikol si je nisem tako želela dobit user posted image

No pa še neki me zanima....a punkcija zelo boli? Seveda nimam pojma o tem postopku, ker se mi zdi najboljše čim manj vedet,...pol nisem tko prestrašena.. Pa že res komi čakam da začnemo!!!

Navijam za NAS VSE!!!! user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
3.9.2013 15:16:52   
mamica deklicam
jaz imam 5.9. naslednji posvet pri dr.Voglerju v LJ.

Glede punkcije ti ne morem nič povedati, ker je še nisem imela. Ene pravijo, da boli, druge spet, da se da zdržat. Pozanimaj se, če ti jo lahko delajo pod narkozo.

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
3.9.2013 16:20:11   
aspera
monsy, tudi naju so dali v postopek, ampak še čakava konzilij. Koliko časa je to pri vama trajalo? Kje pa si, Lj, Mb ... ?

Midva sva v Lj in sem se že vnaprej zmenila za narkozo pri punkciji, ker se je bojim kot hudič križa in bo bolje za vse, če bom pod narkozo user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
3.9.2013 16:52:06   
zari
Pozdravček!!!

Mi pa čakamo na oktober, imamo 22.10. posvet v MB. Smo pa pred kratkim izgubili pikico, ji je prenehal biti srčekuser posted image , bila je pa po IVF postopku. Čaka nas še tudi en eskimček, katerega bi lahko poskusili že oktobra, vendar bova počakala na posvet. Medtem bomo pa nasledni mesec poskusili user posted image , nikoli se ne ve, upanje umre zadnje.

monsy ta mesec bo zmagovalenuser posted image , no jaz sem bila vsakič pri punkciji pod narkozo in ni preveč hudo, če pa je pa dobiš nekaj za proti bolečinam. Vse za pikice.

mamica deklicam saj 5.9. bo tik tak tu, potem pa v nove boje.

aspera še malo pa bouser posted image , čeprav to čakanje ubijauser posted image .

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
3.9.2013 17:03:49   
sitka mala
Hah sem že sama premišljevala, da bi tole temo odprla. Se mi je zdelo kar malo čudno, ko sem spraševala okoli po forumu, pa sploh ni spadalo v tisto temouser posted image .

Midva imava že 12.9. konzilij, pa me zanima, če kaj veste, če kaj komplicirajo glede službe? Ker jo trenutno nimam (no, iščem jo že 2 leti pa nič user posted image ).

Kolikor sem lahko razbrala iz foruma, potem čakaš pošto s konzilija 2-3 mesece?

Vse pripombe in odgovori so dobrodošli!

In ja, čakanje resnično ubija, vsaj mene. user posted image

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
3.9.2013 18:59:24   
aspera
Bi prosila tiste, ki ste že bile v teh postopkih ali pa ste dlje od naju (čakava na konzilij), da mi katera napiše koliko ponavadi traja, da te pokličejo na konzilij in koliko potem še od konzilija do postopka (imam kratek protokol) user posted image .

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
3.9.2013 20:51:23   
Radenska_
A sem lahko še jaz tu, ker tema IUI sameva?
Skratka, naslednji tedne imam IUI, stimulacija pa Gonal 37.5, zaenkrat iamm 4 jajčka, ampak 2 sta vodilna :P

_____________________________

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
3.9.2013 23:49:44   
mickybap
jaz imam 25.9. konzilij v LJ. koliko se čaka od konzilija do postopka? Vse pripombe in odgovori so dobrodošli!Navijam za NAS VSE!!!! user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
4.9.2013 8:45:12   
tara.81
Ja, tudi jaz bi klepetala z vami. Po novem sem brez službe, tako da imam časa na pretek user posted image . Tudi midva čakava prvi posvet v MB, ki ga imava 24.10.. Še dober mesec in bo, da bi vsaj šel hitro mimo.

Punce, tiste, ki ste bile pri Rešu, a vam je poslal kak račun po opravljenem postopku? Sem videla, da je ena punca to spraševala na enem drugem forumu, vendar so temo zbrisali preden bi kdo odgovoril, ker meni ga tudi ni poslal. A veste v čem je finta?

Radenska_ super. Upam, da boš šla po stopinjah od Witch user posted image Glede konzilija pa tudi meni ni kaj dosti jasno, ker sem bila samo en postopek pri Rešu in tam gre itak vse drugače. Kar ne morem verjet, da bosta naslednji mesec 2 leti kar čakamo na user posted image user posted image user posted image . V zadnjem času mi je vedno huje, sploh ne morem bit v bližini novorojenčkov ali pa nosečnic. Me kar zlomi in solze se ulijejo. user posted image user posted image

(odgovor članu mickybap)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
4.9.2013 10:30:25   
pišanec
Živjo vsem,

tudi jaz se vam pridružujem. Greva septembra v tretji ICSI postopek pri dr.Reševi - začnemo tam okrog 16.9, ko se pojavi user posted image .
Pa res upam, da gre v tretje rado, saj me krepko dajejo leta user posted image .

Kar se pa punkcije tiče: ni tako strašno, se jo da čisto normalno preživeti - odvisno od števila foliklov, ponavadi okrog 10 min špikanja - vsaj dr. Reš je zelo nežen.
Tudi jaz sem iz Postojne dobila račune - mislim, da po zakonu morajo poslati informativne račune, ki so zgolj pacientki v vednost. Vsaj jaz sem račun dobila že pred nekaj leti, ko je šlo za neko drugo (neginekološko) operacijo.

Držim pesti vsem, veselim se, da bomo spet čvekale in res upam, da bo jesen uspešna za nas.
p

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
4.9.2013 10:38:15   
Radenska_
tara, tudi jaz upam da bom witch 2 :D
Navijam tudi zate, pri nama bo tudi 2 leti naslednji mesec. Pa se niti ne sekiram tako, ravno biološka mi še ne tiktaka kaj ful..zdaj ko sva na obravnavi me je nestrpnost minila in sprejemam vse kar se dogaja - tako pozitivno kot negativno :)

_____________________________

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
4.9.2013 13:19:58   
monsy
...no jaz sem u Po pri dr. Merlu, tko da mi ni bilo treba na konzilij, sem kar hitro prišla na vrsto. Sem se pa prepisala, prej sem bila u Lj pri Rešu, ampak zaradi službe sem se odločila da boljše da se prepišem ker bi bila težka hodit u Dravlje na UZ je ob 4h, 5h,.... user posted image

Tara81 jaz mislim da ne sme bit nobenih računov po postopku.user posted image

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
4.9.2013 14:37:16   
tara.81
Ne vem kak je sistem, kolegica, ki je imela 3 postopke pri Rešu je vsakič dobila račun. Jezila se je edino, ker ni razumela kako je kaj računal, ker je bil sistem nekega točkovanja. Vsakič je imela ICSI postopek. Zdravila, ki jih je dobila, so bila napisana posebej.

pišanec, kolikokrat se spomnim nate. Res sem upala, da vama bi uspelo po naravni poti. A če zdaj postopek ne uspe, bosta menjala kliniko?

Ja, leta kar bežijo. Računam, da pridem v postopek, če bo vse po sreči, spomladi, ko bom imela 33 let, če uspe, jih bom imela 34, ko rodim, tako da kaj dosti čakat za drugega otročička ne bo šlo. Bomo videli, ne?

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
4.9.2013 14:47:36   
pišanec
Živjo Tara,

po naravni poti še vedno poskušava, ampak pač ne gre. No, sva bila ta mesec pridna - mogoče pa bo kaj user posted image .
Klinike pa ne bo treba menjati, saj bo tretji ICSI uspešen user posted image .
No ja, da resno odgovorim: po mojem ne, ker si zaradi mojih let ne moreva privoščiti čakanja skoraj eno leto, da prideva spet na vrsto nekje drugje. Kolikor sem podučena, je povsod bolj ali manj enako. Pa še zelo debelo kožo imam, tako da me dr. Reš ne gane kaj preveč s svojimi posebnimi 'prijemi'. Sva bila sicer julija na razgovoru pri dr. Reševi, kjer sem jaz postavila veliko vprašanj, tudi če bi bilo vseeno smiselno oditi na kakšno laparoskopijo, ipd. Pa je vse leop razložila in smo se odločili, da gremo s septembrom naprej.
Torej, pozitivno razmišljam za prihajajoči postopek, potem pa bomo videli, kaj bo.

Držim ti pesti, da se ti čimprej izpolni želja.
P

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
4.9.2013 16:59:05   
aspera
pišanec, ful stiskam pesti, da vama uspe in pošiljam user posted image za srečo.

Punkcija pa po mojem ni čist ena taka univerzalna zadeva, da lahko rečeš nekomu zagotovo, da boli ali pa ne. Tko je blo tudi, ko sem brala po forumih glede bolečin pri HSG-ju; nekatere je neznosno bolelo (tudi mene, med drugim), nekatere pa nič. In ne vem, če je to odvisno samo od praga bolečine, mislim, da je tudi od veliko ostalih dejavnikov. U glavnem, jaz se bojim kot hudič križa, ker sem že med HSG-jem doživljala kristusove muke in sem se rajši kar za narkozo zmenila. Te se pa prav nič ne bojim user posted image .

(odgovor članu pišanec)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
4.9.2013 17:26:19   
monsy
aspera Merlo nima narkoze in mislim da tud Reš ne.
Jaz osebno raje potrpim malo, kakor da grem pod narkozo. Odkar sem po laparo, se mi zdi da sem izgubila pol pameti zarad te narkoze, prou zgubljena sem včasih!!!
Moj mi pravi da mam možgane kot en majhen ptiček user posted image sej ma prav...

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
4.9.2013 18:24:37   
aspera
Vem, da se je ponekod ne da dobiti. Jaz sem jo v Lj izprosila in raje vidim, da sem tistih 15 minut pod narkozo in smo vsi mirni, kot da zganjam paniko in da me boli. Predvidevam pa, da bom imela veliko foliklov, ker sem že za IUI pri Femari imela 3 ful velike in so mi rekli, da sem zelo dobro reagirala. V Mb se že zelo veliko žensk odloči za narkozo in nisem od nobene slišala kaj negativnega na ta račun.

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
4.9.2013 20:30:07   
Radenska_
Eden izmed poglavitnih razlogov da sem šla v MB je bila punkcija pod narkozo. Pa čeprav se vozim 180 km v eno smer...
Upam da do IVF/ICSI sploh ne bom prišla, če pa bom sme pa toliko bolj mirna...
Velik + je tudi odnos zdravnikov.

_____________________________

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
4.9.2013 21:22:50   
zari
Radenska res se strinjam glede zdravnikov in nasploh osebja v MBuser posted image . Še malo pa bomo zate držali pestkeuser posted image ,res lepo in to bo to.

Sitka mala glede službe, poznam veliko parov kateri so se zaradi ustvarjanja družine odpovedali karijeri oz. službi, jim user posted image pomeni trenutno več.


(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
4.9.2013 21:37:39   
aspera

IZVIRNO SPOROČILO: Radenska_

Eden izmed poglavitnih razlogov da sem šla v MB je bila punkcija pod narkozo. Pa čeprav se vozim 180 km v eno smer...
Upam da do IVF/ICSI sploh ne bom prišla, če pa bom sme pa toliko bolj mirna...
Velik + je tudi odnos zdravnikov.


Sem popolnoma enakega mišljenja. Če bi meni v Lj zadnjič rekli, da ne morem dobiti narkoze za punkcijo, bi pobrala svoje izvide in šla v Mb. Pa čeprav bi potem še nekaj mesecev čakala, da bi prišla do te točke kot v Lj. Tako mi je pa dr.Zorn brez vsakih problemov obljubil narkozo in sem bila prav presenečena, ker sem povsod brala, da je v Lj nočejo dajati.

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
4.9.2013 22:23:49   
lotkla
Mickybap midva imava tudi 25.9. konzilij ob pol enih.
A katera ve kako to zgleda oz. kaj ti tam povejo? Jaz bom tudi imela katek postopek.

(odgovor članu mickybap)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 12:45:49   
monsy
Jaz sem slišala da ne boli tako zelo punkcija, zato sem se tudi odločila da bom prvič šla brez narkoze,...če bo potrebno še kdaj it (UPAM DA NE user posted image ),...se bom pa potem odločila kako naprej...

So tudi punce tle po forumih pisale, da se da preživet in 2 moje znanke so rekle da ni bilo hudo, to me je prepričalo. Je pa res da je full odvisno od zdravnika kolk je nežen in seveda od praga bolečine.

No sej je prav da ima vsaka svoje mnenje glede tega,...

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 13:03:39   
Anonimen
Punce, vas dolgo spremljam, sama sem bila med vami pred par leti...
Tolko se pogovarjate o tej narkozi in bi vam rada posredovala svojo izkusnjo: 3x sem imela icsi postopek z narkozo, 3x prenos 2 celic, 3x user posted image .
Potem sem menjala center, postopek je bil vec ali manj isti, edino punkcija je bla brez narkoze. Zame zeloo boleca. Ampak sedaj imam doma 2 18mesecnika user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdravnik, ki mi je delal punkcijo je razlozil, da narkoza, ceprav blaga itd itd, nekoliko vpliva tudi na celice, ki so v jajcniku. Te pa morajo biti v najboljsem stanju da se oplodijo. Ne vem, koliko je to vplivalo na najin uspeh, mogoce sploh ni. Ampak sem vam hotela predstavit tudi ta aspekt mogoce bo kateri pomagal pri odlocanju
vsem pa vam zelim veliko uspehov in seveda user posted image user posted image

(odgovor članu monsy)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 14:18:12   
aspera
Nekako dvomim v to. v Mb so najbolj uspešni v umetnih oploditvah, pa ti čisto rutinsko ponudijo narkozo ob punkciji in se tudi zelo veliko žensk odloči zanjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: IVF/ICSI september/oktober 2013
5.9.2013 14:33:49   
mamica deklicam
Pozdravljene.

No pa je uradno, če hočeva imeti še enega otroka, me čaka umetna oploditev. Kri za spolno prenosljive bolezni sem že dala, moj mora to še narediti, ker ga danes ni bilo z menoj. Vse ostale preiskave imava opravljene, tako da gredo papirji na konzijiluser posted image . Pravi, da bomo šli hitro naprej, ker me že leta preganjajouser posted image

Imam kar mešane občutke, ker do sedaj nama je uspelo po naravni potiuser posted image . G pravi, da bova v roku enega meseca dobila vabilo na sestanek. Nato štartam s kratkim postopkom.

ALi mi ga katera lahko napiše ali mi da povezavo, kjer si preberem, da ne bom predolgo iskalauser posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?