|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Inseminacija (IUI)
20.4.2009 19:58:23   
Storžica 81
Pozdravljene punce,

sem čisto nova tukaj in imam par vprašanj....
Ali je že bila katera na inseminaciji? Kako vse skupaj poteka? Ali je bila pri kateri uspešna? Malo me je strah, da tudi tukaj ne bo kakšnega uspehauser posted image ( žal sem šest mesecev jedla tablete klomofen brez upeha)

Že vnaprej nalepša hvala za vaše odgovore

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Inseminacija (IUI)
20.4.2009 20:12:34   
brina2006
Inseminacija ni noben baubau, najprej zjutraj, se mi zdi da okrog 8ih odda mož svojo spermo potem jo pregledajo itd. ikrog 10ih 11ih odvisno od gneče si na vrsti ti, in ti jo ubrizgajo ,potem v čakalnici še malo posediš da se uležeuser posted image  . In to je to, pa srečno!  user posted image

PS
Jaz sem imela 3 poizkuse in niso uspeliuser posted image . Z zdravnikom smo se odločili za malo pauze in evouser posted image  takoj naslednji mesec ko se nisva niti trudila user posted image user posted image . Sedaj imava dobro leto starega korenjaka.  Tako da kar korajžno! 

(odgovor članu Storžica 81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Inseminacija (IUI)
21.4.2009 21:20:50   
Storžica 81
Najlepša ti hvala,

upam, da tudi nama nekoč uspe....

(odgovor članu brina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Inseminacija (IUI)
22.4.2009 23:17:12   
kitka1
Dodala bi še to: pred inseminacijo običajno stimulirajo ciklus z gonadotropini (npr. Gonal F ali menopur), da dozori več foliklov naenkrat in se s tem poveča možnost zanositve. Rast spremljajo z ultrazvoki (to pomeni, da je treba biti okoli 7.30 zjutraj v Lj - če seveda postopek poteka tam), ko so folikli dovolj veliki, pa sprožijo ovulacijo s stop injekcijo (npr. Pregnyl). 36 ur po tej injekciji pa sledi zgoraj opisani postopek. In nato nestrpno čakanje naslednjih 15 dni (vmes še ena injekcija HCG za podporo morebitni nosečnosti).

Meni je uspelo v 2. postopku... Tako da ne prehitro obupati.



(odgovor članu Storžica 81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Inseminacija (IUI)
23.4.2009 16:17:38   
Storžica 81
Vidim, da ne smem prehitro obupati, čeprav bo bolje zame če ne bom preveč pričakovala.

Kika te lahko vprašam pri katerem zdravniku g. si bila ?

Zadnjič, ko sva bila na pregledunama je sestra omenila ta postopek, vendar moram še počakati kako se o odločil zdravniški konzilij ( približno dva meseca)! Potem pa vej ga zlodja kako dolgo je treba čakati v vrsti....



(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Inseminacija (IUI)
23.4.2009 20:05:41   
Fargesia
http://www.ringaraja.net/forum/IUI/m_3085561/tm.htm

_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Storžica 81)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Inseminacija (IUI)
23.4.2009 22:49:06   
kitka1
Storžica81, moja ginekologinja je Bojana Pinter... Sicer pa niti ni toliko važno, pri kom si. Mogoče je od tega odvisna samo hitrost dogajanja, ostalo več ali manj vsi delajo podobno. Ultrazvoke dela vsak teden eden, ravno tako se menjajo na IUI. Meni ga je prvič delala BOkalova, drugič pa Zorn. No, on je imel 'srečno roko' :) Je bil tudi tisti, ki mi je glede na malo slabšo odzivnost foliklov povečal dozo gonala.

Konzilij lahko zelo hitro odloči. Običajno IUI niti ni vprašanje, sploh, če imaš opravljeno vse potrebno (HSG, spermiogram, kakšno diagnostično laparo in histeroskopijo, hormonske krvne teste). Gre namreč za dokaj poceni postopek (v primerjavi z IVF). Potem je pa malo od sreče odvisno, kdaj si na vrsti (kdaj dobiš vabilo glede na tvojo menstruacijo; če si jo imela pred kratkim, je treba počakati še en mesec na novo, ker s hormonsko terapijo začneš 2. dan menstruacije). Mene je v čakalno vrsto vpisala v začetku julija. Sledili so dopusti (poleti ne delajo zaradi dopustov), konec septembra sem dobila vabilo, oktobra sem bila že v postopku.

Sicer pa... ubogaj Fargesio in malo preleti forum IUI. Sploh na prvih straneh je precej koristnih informacij...

(odgovor članu Storžica 81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Inseminacija (IUI)
24.4.2009 8:36:18   
Anonimen
Pozdravljene!

Moji prijateljici je pred kratkim uspelo s 1. postopkom IUI po 10 letih truda, da naravno zanosita. Tako, da IUI je lahko še kako uspešen.

Srečno!

(odgovor članu kitka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Inseminacija (IUI)
29.4.2009 8:35:07   
daga79
ja lepo da imajo ene take uspehe z IUI - vse čestitke- midva sva bila 4 krat nikoli uspešno sva čakalni vrsti za IVF - drugo leto naj bi prišla na vrsto - dokler pa naravno poskušat še ;) ker imava diagnozo nepolodnost iz nepoznanih razlogov :(( 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Inseminacija (IUI)
29.4.2009 9:10:53   
talika81
midva s partnerjem sva bila 3x na IUI in ni bilo uspeha. pri teh postopkih so tudi ugotovili, zakaj ne morem zanosit, ker je bilo prej kao vse ok z obema.
tako so ugotovili, da ima moj dragi manj primerno seme za naravno oploditev. in je rekla zdravnica, da bo dala mojo kartoteko na konzilij, da bo odločil, ali sem zrela za uvrstitev na čakalno listo za IVF.

Ampak kot kaže, nama ne bo treba na IVF, ker nama je ratalo po naravni poti.

Tako da, babnce, ne izgubit upanja, ker upanje vedno obstaja. In sreča se nam nasmehne ravno takrat, ko najmanj pričakujemo. user posted image

_____________________________

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!


(odgovor članu daga79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Inseminacija (IUI)
7.5.2009 22:08:15   
Storžica 81
Čestitam user posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?