|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izolska porodnišnica
31.3.2005 20:39:43   
zi&mm
Pozdravček vsem :nosecka: in ostalim,

a mi lahko katera pove kako izgleda porod v iz.porod., kdo je sploh prisoten, a je skozi s tabo babica, sestra al kdo drug?
Imam namreč slabo izkušnjo z njimi (na ginekološkem oddelku); pred kakim mesec sem morala ponoči zaradi hudih bolečin v spodnjem delu trebuha v bolnico :((:((:(( in so bili zelo, zelo, nesramni tako da me je kr strah se jim prepustit pri rojevanju:zmeden:
edina dobra stvar se mi zdita gin.Lovšin in gin.Guzejeva.
Kaj pa smeš sploh nest s sabo? glede na pripovedi ostalih zelo malo svojih stvari, ker se baje jezijo:hudicek:

Hvala za odgovor,

Lp,

:nosecka:Mili
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Izolska porodnišnica
31.3.2005 20:55:00   
Sibil_
No, za mano se bo vsul verjetno plaz kritik Izolske porodnišnice, kakor vedno.
Vendar pa je moje mnenje, da se da preživet.
Moja izkušnja je taka-sem prišla v porodnišnico ob 3 ponoči z rešilcem (ker mi je odtekla voda), me je babica priklopila na ctg in popisala podatke, potem me je dala v porodno sobo in sem morala tam ležat.Ob 6.30 me je tiščalo lulat in sem se morala dret da je kdo prišel, od 7h naprej pa je vedno bil kdo tam.Popadke (svoje) sem imela full švoh, skoraj nič, zato tudi ni bilo nobene poleg mene.:(
Rodila sem ob 14.55 z CR zaradi zastoja poroda.
Povem le lahko, da ni kot doma, verjetno tudi ne bo vse po tvojih željah, sigurno te ne bojo obravnavali kot nekaj posebnega ker si pač prišla rodit (kar nekatere pričakujejo) ampak jaz (če bom) bom šla še enkrat rodit tja.In upala (kar bi v vsaki porodnišnici), da bo vse ok.;)
Aja-pa Dr.Deisingerja si pozabila, on je tut ok.:bravo:
Za nest s sabo je tako, da se jezijo če imač nastlano pri postelji, ker pač ne morejo čistit, ampak jaz sem imela vseeno polno vrečk pa torb pa vsega in ni bil problem.S seboj imej samo majhno torbo, pa naj ti po porodu v sobo prinese nekdo tvoje stvari.Bo še najboljše.:)

LP pa čimlažji porod ti želim,
Sibil

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Izolska porodnišnica
31.3.2005 21:21:57   
Titty
Ciao,

evo še ena,ki je rodila v izolski porodnišnici. Z njo morem reč,da sem bila še kar zadovoljna in se strinjam s Sibil,da ni vse tako črno,kot nekatere pišejo (je tudi drugod tako,morda še slabše). Če/ko bom imela še enkrat dojenčka,želim da bo prijokal na dan v Izoli. Jaz sem sicer imela pri porodu dr.Ravnikarja,ki je katastrofa kot človek,je pa dober specialist gin. Imela sem tudi epiduralno in sem se odlično počutila ob anestezistki. Seveda so bile tudi pri meni kake nevšečnosti, ampak je bil moj dragi ob meni,tako da mi ni bilo dolgčas, čeprav sestre ni bilo več časa (koliko se sploh nisem obremenjevala,ker sva se z mojim pogovarjala).

Strokovno je Izola na nivoju tako kot ostale porodnišnice, seveda so tudi izjeme, ki tega ne bodo potrdile, ampak take izjeme obstajajo prav povsod!

Dejansko ti ne preostane drugega kot to,da greš obvezno sedaj v materinsko šolo, v sklopu te boste imeli ogled porodnišnice, tam vam bodo marsikaj razložili tudi glede epiduralne analgezije in ostalih možnih oblik rojevanja, ter kaj vse s sabo vzeti...tako da boš pripravljena na veliki dogodek.

In še nekaj: ne glede na to,kje boš rodila, vedi da popadki so še vsako žensko na tem svetu boleli, da vsak človek ima lahko slab dan (tako ginekologi,kot babice,kot sestra,kot ti in jaz,saj smo samo ljudje) in da kjerkoli boš rodila,boš na koncu držala v naročju tvoje dete...takrat pa boš itak najsrečnejši človek na svetu :bravo:

Sicer pa je bilo na tem forumu že kar nekaj pisanega o izolski porodnišnici,tako da kar pojdi malo nazaj pogledat in si preberi...

Lep pozdrav in verjamem,da bo vse OK:) Srečno,T. :rozica:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Izolska porodnišnica
31.3.2005 21:38:49   
Elena B
Ciao!
Moja osebna izkušnja v iz. porodnišnici ni pozitivna. Rodila sem 31. julija lani in nisem pozabila na brezvoljne in čudne babice in med. sestre. Res je, da niso vedno ob tebi. Najhujše mora biti ko imajo več porodnic v istem trenutku. Ni moj slučaj, pa vseeno niso bili ob meni (ko sem prišla me je babica nadrla, da sem prehitro prišla - imela sem popadke na 5 min - in sem, po njenem mnenju, morala počakati na 3:()Ko so bili popadki na 3 min, je rekla, da bi zdaj morala hoditi za lažji porod in šele na to pridet v bolnico. Meni se je kadilo... Kam naj bi šla v tistem stanju????????
Še dobro, da je bil mož zraven, da mi je olajšal. Jaz sem po naravi "tečna" (tako me je opisala babica) ko sem jo vprašala kdo mi bo nesel torbo v sobo (možu je rekla da mora oditi!). Moja sestra si je po 12-urnem porodu morala sama nosit torbo (nadrli so jo zakaj ima toliko stvari: bila je na gin. oddelku 1 teden in ni vedela kdaj bo rodila), široko povit sama (niso ji pokazali), in oblečt otroka pred odhodom (saj se bo morala navadit!)
Pediatri in ginekologi so ok po mojih izkušnjah. Jaz sem imela dr. Ravnikarja. Po mojem je v redu. ;)
Bodi kar "tečna", vprašaj in zahtevaj. Saj je to njihova služba! Nismo me krive za njihove težave in psih. probleme. Če pridemo rodit, rabimo pomoč in svetovanje, in tudi kakšno lepo in prijazno besedo.
Ne obupat in korajžno!:sloncek:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Izolska porodnišnica
31.3.2005 21:55:07   
Zea
Elena - a tvoja sestra je morala po porodu iti peš iz porodne sobe v sobo, kjer je bila naslednje dni? Pa še torbo je morala nesti? A sem prav razumela? A je to sploh možno?

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Izolska porodnišnica
31.3.2005 22:02:37   
Sibil_
Zakaj pa ne bi mogla hodit po naravnem porodu?:zmeden2:
Jaz sem govorila z večimi in še vse so hodile, ene so si celo lase prale in se tuširale po porodu.
Ne vem kaj je to takega.:zmeden:
Ja-previjanja pa res ne pokažejo, zato si pač v materinski šoli, če pa prav ne znaš pa zatežiš in ti pokažejo.;)
LP,
Sibil

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Izolska porodnišnica
31.3.2005 22:10:58   
Zea
Ok, saj vem da ponekod po svetu noseče ženske delajo na polju, počepnejo in rodijo, potem si otroka zavežejo s culo na hrbet in delajo naprej... Saj nisem hotela reči, da ne bi bila zmožna hodit po porodu, ampak takrat še zelo krvaviš, pa če si bila šivana tudi ni prav fajn in utrujena si tudi zelo, nekatere pa so še omotične od sredstev proti bolečinam in anestetikov ali celo nerkoze... No ja meni so v Lj. porodnišnici dali dolenčico v roke in so me na postelji odpeljali v sobo! Sem pač mislila, da je tako povsod!

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Izolska porodnišnica
1.4.2005 9:02:37   
Titty
No,punce ko sem pa jaz rodila septembra pa nas je bilo toliko porodnic na enkrat,da smo se samo menjavale na porodnih posteljah...pa vseeno sem imela občutek,da so z vsako babice ravnale kar se da človeško. Po porodu sem bila najprej šivana,nato pa so mi zrihtali malega in mi ga pristavili k dojki. Potem naju je tati slikaril in snemal in tako so nas pustili dve uri in pol. Šele nato je prišla babica in mojemu rekla,naj gre domov, meni pa pomagala, da se najprej usedem na postelji, potem me je počasi pod roko vodila do kopalnice, mi pomagala se sleči in potem sem se stuširala. ona je tisti trenutek odšla, ampak imaš tam zvončke in če je karkoli lahko zacingljaš in takoj prileti...Potem sem se v kopalnici oblekla v spalno srajco in sem babico prosila,če mi odnese nahrbtnik,ki mi je bil pretežak (če nebi rekla,se pa tudi sama nebi ponudila-zato moreš zatežit!). Prijela ga je brez problemov in z drugo roko mene pod roko, ena druga sestra pa je peljala otroka...in tako so me pospremile do sobe...skratka ne vem,kako bi lahko bilo boljše. Če te pa peljejo na postelji, to pomeni,da se niti ne stuširaš al kako??? Meni je blo super,saj sem bla vsa prešvicana,ker je porod trajal 10 ur in sem se res počutila umazano...je pa res, da se ti od napora malo zašibijo kolena...itak pa delaš vse zelo počasi in naj se ti nikamor ne mudi, vse bo počakalo...

Evo to je to...skratka zopet nič groznega...
LP :rozica:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Izolska porodnišnica
1.4.2005 9:34:57   
Zea
Očitno so velike razlike. V Lj. porodnišnici te odpeljejo na postelji v sobo (porodne sobe so v drugem nadstropju kjer potem bivaš naslednje dni), kjer imaš poleg tudi kopalnico. tam se potem lahko stuširaš.

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Izolska porodnišnica
1.4.2005 11:46:51   
Aljakop
ciao!

evo mene, še ena ki je rodila v izoli, sicer že sep.2003,ampak mislim da se ni nič spremenilo. Razen babic je bilo vse drugo ok. ob 22h mi je odtekla voda, so me hitro pripeljali z avtom v bol. ,kjer me je babica, ki ni bila ravno pri volji, priklopila na CTG pa nič. Popadkov ni. Pol pa marš na klistir in njeno dretje češ 'kaj pa se toliko obiram'. no pol so mi sprožili popadke, ampak kljub popadkom se ni zgodilo nič. me je bolelo, pa namesto česa proti bolečinam sem mogla samo potrpet. ob 7h zjutraj so ugotovili da nič ne bo in so me peljali v operacijsko na CR. Moja mala pa celo noč na suhem prez plodovnice??? no ja, je šlo k sreči vse ok, malo je bila švoh, potem pa se je uredilo. Z mano je bila prijazna zdravnica dr.Zverova, pa tudi drugi zdravniki so bili ful prijazni ( posebno mlada dr.Smajlova),samo babice pa bleeek!! sem zgleda zgrešila da ( 11.9 ) ali pa sem ravno naletela na tiste bolj smotane. ni pa vse tako črno, no. KORAJŽNO!

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Izolska porodnišnica
1.4.2005 12:30:04   
zi&mm
Podravljene,

najprej hvala za komentarje.

vsak poklic je zatežen in zahteven ampak moraš bit zbran pri svojem delu; pač so si zbrale delo medicinske sestre, babice, zdravnika naj ga tako tudi opravljajo ne pa da jim gre vse na živce:grrr: in ga opravljajo površno saj nismo me krive za njihove težave, a ne?

sej, ko se bo vse skupaj začelo verjetno ne bom laufala drugam kot v izolo ampak vsaj malo kulture bi lahko imeli pri sprejemih in vsem ostalem.

v pon 4/4 pa je ogled porodnišnice pa bomo vidli kako in kaj :zmeden:.

kar se pa tiče dr. Ravnikarja:hudicek:; upam, da ga tisti dan ne bo v službi.

no, upam, da se bo na koncu vse skupaj srečno in lepo izteklo.

Lp,

Mili

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Izolska porodnišnica
1.4.2005 18:19:18   
anajmad
Jst imam pa res zelo slabo izkušnjo s to porodnišnico,ki se je končala z prezgodnjim porodom v 24.tednu in kasnejšo smrtjo mojga sinčka.Najbolj,še zdej premišljujem zakaj so to naredili,ko sem čakala pred porodno v bistvu,da so me sploh notri sprejeli več kot pol ure.Katastrofa.Res je nekaj izjem pozitivnih,ampak jst menim da ta porodnišnica sploh ni na nivoju,da bi se ji lahko rekla prijazna porodnišnica.Mojo zgodbo si lahko prebereš v starejših postih na isto temo.
en lp:morje:D.

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Izolska porodnišnica
1.4.2005 18:47:21   
zi&mm
Anajmad, zelo mi je žal in si lahko predstavljam kako je to hudo.
Mene je v 28.tednu zvilo od bolečin v spodnjem delu trebuha in se nisem mogla niti premikati pa ploda nekaj časa ni bilo čutiti:( a je kaj kmalu blo videt brce in še kolcalo se mu je:); ko sem prislepa v bolnico so me prvo spravili na ginekološki oddelek in od tam v porodno sobo, kjer sem čakala pol ure in pol, ko so me kočno sprejeli noter, me je seveda sestra pošteno nadrla kot češ kaj delam ob taki pozni uri pokonci (bilo je pošteno čez polnoč), kako da ne vem da kaj bi blo narobe in bla, bla, bla (sem pa prvič:nosecka:) in pol me je končno priklopla na vse možne aparature ter tebi nič, meni nič rekla: "ah, sej ni nič hudega samo srčka od :duda: se ne sliši da bije drugo pa je vse v redu" in jaz sem ostala kot da bi me kdo zaušnico primazal po nepotrebnem in vsa :((:((:((; no pol je prišla Dr.Zverova in vse preverila ter seveda je blo slišat srček in opazit gibe le sestra je bila zaspana, ker je dežurala že od 18-te ure; ma halo, kaj takega pa še nikoli!!! na koncu so me dali na gin.oddelek za dva dni; razlog bolečin pa so bili slabi izvidi vode in pritisk ploda navzdol kot da bi želel že na svet.
Verjemi, da sem komaj čakala, da grem domov in pol vse kar mi je znanka rekla, ki leži od samega začetka po 5dni/mesec v pri njih, me je kr strah iz.porod. ampak če me prime, kdo bo divjal v Postojno???

Upam, da se bo vse izteklo dobro in da bo trajalo čimkrajši čas.

Lp,

:nosecka:Mili in :modri:/:roza:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Izolska porodnišnica
4.4.2005 13:22:28   
lin
Glede poroda sem bila z vsem ful zadovoljna tako z porodničarjem kot z babicami katere so bile non stop zraven(sem pa jaz bla v porodni samo dobo uro,ker sem hitro odpravla:bravo::)),tako da sem bla res z vsem zadovoljna pa tudi do mojega moža so bili ful prijazni, druga zgodba pa je o medeicinskih sestrah na oddelku ker so tako kot piha veter en dan super drugi dan groza:zmeden:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Izolska porodnišnica
4.4.2005 13:30:04   
lin
Zea,mene so peljali iz porodne na odelek ma ker sem padla skupaj,blo je pa tako,da me je vprašala če grem lahko sama do kopalnice in sem rekla seveda ko sem pa pršla not(v kopalnico)sem kr omedlelaše doro da je bla sestra zraven ,tako da me je pol spravla k sebi me na hitro stuširala in so me pol iz kopalnice peljali na oddelek in cel dan nisem smela vstat no razen ko je bla sila seveda v spremstvu,drugače pa je v Izolski porodnišnici navada da greš peš iz porodne vna oddelek

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Izolska porodnišnica
5.4.2005 22:43:18   
Elena B
Si bila na ogledu porodnišnice? Kako ti se je zdelo? Upam vse O.K. Saj na ogledu ne more bit drugače! ;)

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Izolska porodnišnica
7.4.2005 20:32:47   
zi&mm

Ojla,

sva bila z možem na ogledu porodnišnice in tista sestra, ki je vodla ogled je predstavla vse v :rozica::rozica::rozica:, bomo vidli ko nastopi trenutek resnice, če je tako...dvomim...
Upam, da bo vse minilo zelo, zelo hitro in brez zapletov ter da grem čimprej domov;).

Lp,

Mili

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Izolska porodnišnica
20.6.2005 23:03:43   
kika
Oj!

Tudi jaz sem rodila v Izoli in mi je bilo vse res super.Mislim,da boljše ne bi bilo nikjer.

Lp Kika

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?