|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izpoved hard core dojilje part II. - Odstavlj...
20.10.2007 10:51:23   
Raho
Pa dajmo povedat še kakšno na temo odvajanja od dojenja. Mislim, da bo nekaterim na tem forumu prišlo prav tudi to. Vse, ki menite, da je odvajanje od dojenja enostavna zadevščina in tiste, ki imate vsa vzgojna načela globoko v čislih, pa lepo prosim, da tega ne berete, ker bom po tem postu v vaših očeh postala zelo slaba in manipulatorska mati.
 
Torej… Po tistem, ko smo na željo obeh (gospoda Organa in mene) ponovno ugledali magični črtici na nosečniškem testu (o vsebini SMSja, ki sem ga Organu poslala in odgovoru nanj, raje ne bom, ker ni niti malo smešen, le naj povem, da me je poklical in mi rekel, če sem normalna, da bom prestolonasledniku kupila roza copate; ja policaj je) in bili en teden popolnoma paf od navdušenja, sem po padcu z rožnatega oblačka nore sreče ugotovila, da še vedno dojim. Ne enkrat, ne dvakrat, ampak prepogosto na dan. Prestolonaslednik je namreč v zadnjih nekaj mesecih začel kazati pretirano zanimanje za moj velecenjeni parček in vsak dober otroški psiholog bi njegovo navezanost na materino oprsje lahko opisal kot stopnjo hude odvisnosti, če ne že kar začetek Ojdipovega kompleksa, po Freudu tiste faze, ko sin vidi v očetu ogrožujočega drugega in mu v sanjah želi odgrizniti glavo.
 
Sicer pa, najverjetneje je odstavljanje od dojke za majhne dečke zelo travmatično (še za velike je) in ker si v prihodnosti nikakor nisem želela vzgajati psihopata, ki bo pri 17. letih streljal po srednji šoli in za poboj na koncu okrivil mater in travmatično izkušnjo iz otroštva, ko ga je hudobna mati na silo odtrgala od njemu tako ljube dojke, sem se zatekla tja, kamor se vsaka sodobna mati zateče, ko ji zmanjka vzgojnih in drugih z otrokom povezanih trikov – na internet.
 
Na internetu pa poplava informacij in dobrohotnih nasvetov o tem, katera metoda vžge pri odstavljanju od dojke (pre)velikega otroka. In zato, ker neznansko cenim strokovnost, sem seveda v celotni internetni ponudbi takoj zavila k strokovnjakom iz LLLI, ki so imeli na zalogi 7 različnih metod odstavljanja. Naj že vnaprej povem, da pri nas ni zalegla nobena in da sem sama dodala še osmo, ki jo bodo new age mame raztrgale vključno z mano na prafaktorje, še preden bodo jo do konca prebrale, ker je eno veliko manipulatosko vzgojno govno, a pri nas ni zaleglo niti slednje.
 
Že v predgovoru na strani LLLI lahko preberemo, da bi bilo idealno, da se otrok odstavi sam. Seveda, več kot idealno, toda ali je kdo od LLLIja pomislil, da je lahko to odstavljanje dolgo tudi desetletje ali več? Jaz osebno ne nameravam hoditi med odmori v šolo, da bom podojila sina, trenutno pa vse kaže na to, da bomo do začetka osnovne šole še bolj odvisni kot smo sedaj (čeprav je v zadnjih dveh tednih naš prestolonaslednik iznašel nov način izsiljevanja za jošek: »Mama, daj mi malo dudo, da jo popravim, da Živa (bodoča gospodična, ki je trenutno še v trebuhu) ne bo imela starega mleka.«), če se seveda ne bomo, predvsem gospod Organ in jaz, domislili česa izvirnega, kako našega mulca prepričati, da naj pusti te uboge joške na miru. In LLLI zagovarja postopno odstavljanje z ljubeznijo. Postopno je že, saj se neuspešno odstavljamo že 7 mesecev, je pa tudi polno ljubezni in seveda drugih čustev, ki so povezana s frustracijo in bolečimi bradavicami ponovno noseče matere, ki se na trenutke počuti kot krava, priklopljena na molzni aparat.
 
Pa si oglejmo vse propadle metode, ki smo jih poskusili. Včasih je naše poskušanje pripeljalo že tako daleč, da sem mislila, da si bo gospod Organ nadel uniformo in mulcu napisal kazen za pretirano vlečenje bradavic. Da kasneje ne pozabim – naš dečko ima namreč izjemno posrečen način dojenja – eno bradavico ima v ustih, drugo pa pokriva z dlanjo – pojma nimam zakaj (mogoče zato, ker se boji, da bi si drugo prisvojil ati, kar je posledica že prej omenjenega Ojdipovega kompleksa).

metoda: »Ne ponujaj – ne odbijaj«
Teoretično gledano izjemno dobra metoda. Mati otroku dojke ne ponuja, vendar mu je tudi ne odbija, če se otroku dojenja zahoče. Prvih nekaj ur je ta metoda čudežno delovala. Mulček je pozabil na dojke. Prvič se je spomnil, da bi lahko malo potegnil šele po petih urah. In ker je pač hotel malo potegniti, sem mu, tako kot narekuje literatura, dovolila. Po treh urah se je spomnil drugič – ni problema. Po dveh urah še enkrat – ok, gre, ni problema. Ponoči pa že na vsako uro. Celo noč me je vsako uro rukal in kazal (govoril takrat še ni), da bi malo potegnil. Drugi dan se je tortura nadaljevala v  nedogled. Tako dolgo, dokler nisem kot kakšna ženska na robu živčnega zloma, vpila na Organ, naj tega otroka že enkrat spravi iz mojih joškov, ker je vsem v tej hiši še najbolj mar za moje joške, zame pa je obema, tako njemu kot otroku popolnoma vseeno.
 

metoda: »Zamotitev«
Ta metoda pravi, da je otroka potrebno, ko se želi dojiti, zamotiti – ali mu ponuditi pijačo ali igračko ali se poigrati z njim…Se pravi, da moramo otroku preusmeriti pozornost. Svetujejo pa celo nošenje tesno v naročju, petje, pogovarjanje… Se sprašujete, kako je uspela ta metoda? Naj jo predstavim kar v dialogu.
Sin: »Mama, dudo!«
Jaz: »Palček, si žejen? Boš vodo?«
Sin: »Ne, dudo. Malo podudlam.«
Jaz: »Palček, si lačen?«
Sin: »Ne. DUDOOOOOOOO!« Seveda s solzami v očeh.
Jaz: »Kaj, če bi prebrala pravljico!«
Sin: »NEEEEEEEEEEEE. DUUUUDOOOOOOOO.« Sedaj že kar preglasno vpije.
Jaz: »A sezidava visoki, visoki stolp?«
Sin (agresivno s 180 decibeli): »DUUUUUUDDOOOOOOOOOOOO. Jekel sem DUUUUDDDOOOOOO!«
Kdo se vda? Seveda, ponižna mati, ker sosedje lahko pokličejo na CSD, da otroka maltretiram. Vpitje je namreč preseglo vse mere dobrega okusa. Da ne govorim, da je ob vsem tem vpitju v sobo pridirjal tudi gospod Organ, ki je skušal preglasiti mulca in vpil (glasneje kot 180 decibelov): »Pusti mamico pri miru, ni ti treba vleči vsakih pet minut. Ne vpij, slišimo te!«
Toliko o mirnem nedeljskem popoldnevu.
 
3. metoda: »Nadomestilo«
Neuspešna že v štartu. Zakaj? Ker smo jo vkombinirali v 2. metodo pa se ni obneslo. Torej – falot ni ne lačen, ne žejen…
Pa ne si misliti, da se nisem spomnila še enega nadomestila. Vsem tako znane umetne dude ali kot ji jaz po domače pravim varalice (Sprašujete zakaj? Ker gre za zamotitev nasprotnika…). Letim v trgovino, kupim varalico… Pa se delam Francozinjo. Pride prestolonaslednik z ukazom: »Mama, dudo!«. Jaz pa iz rokava potegnem svojega aduta – umetni cucelj (saj veste, da nekaterim pri odvajanju od kajenja pomagajo nikotinski obliži – jaz sem mislila, da bo duda neke vrste nikotinski obliž za mulčka) in mu ga ponudim. In glej čudo: Zadeva vžge. Tamali si jo da v usta in vleče. Potem pa zgrožen odtava k fotru in mu s solzami v očeh razlaga: »Ati, tu nic ne tece… Ni mjeka…« Pa pride Organ v dnevno sobo in začne: »Sem mislil, da si bolj pametna… Zdaj pri skoraj treh letih mu daš varalico? Pa kaj hočeš, da bo do sedmega leta hodil naokoli z dudo v ustih?«
Ne, dragi, definitivno je dosti bolj naravno, da vlači moje joške. To je tako kul, pa še v osnovni šoli se mu sošolci ne bodo smejali, ker bo se lahko pohvalil, da opravlja prakso za odraslost na maminih joških in da pri petnajstih ve o anatomiji joška več kot nekateri, ki so končali študij medicine.
 

metoda »Zakasnitev«
Pravijo, da je to izjemno učinkovita metoda, ki še posebej dobro učinkuje pri starejših otrocih. Pri nas se tudi ta ni obnesla. Poglejmo jo v dialogu.
Mulček: »Mama, jaz bi dudal.«
Jaz: »Joj, sinko, počakaj 5 minut, da mama do konca pobriše tla.«
Mulček: »Koliko je pet minut?«
Jaz (prepričana, da bo Organ znal zamotiti mulčka): »Pojdi k atiju, ti bo povedal.«
Mine 5 minut.
Mulček: »Mami, ati je rekel, da je pet minut minilo… Zdaj dobim dudo?«
Pa toliko o pomoči partnerjev…
Tista, da ponoči dojke spijo, podnevi pa delajo mleko je pa tako ali tako neumnost… Sredi noči se prestolonaslednik prikrade k meni in z roko začne ordinirati po mojem dekolteju.
Jaz: »Sine, kaj počneš?«
Sin: »Mama, daj dudo.«
Jaz: »Šššššššš, duda spi.«
Naenkrat začutim kljuvajočo bolečino v dojki. Zavpijem: »Kaj delaš?«
Sin: »Dudo budim!«
 

metoda: »Skrajšanje trajanja podojev«
Ta je bila še posebej ljubka.  Pravi, da se otrok lahko doji, kadarkoli in kakorkoli se hoče, le trajanje dolžine podoja je omejeno. Npr., da prešteješ do 10. Pa smo poskusili. Prestolonaslednik pricaplja v dnevno sobo, kjer sem mučila likalnik in seveda zahteva svoj jošek. Brez ugovora mu ga ponudim in mu rečem: »Ko prešetejm do deset, boš nehal.« Brez ugovora se strinja. Štejem, preštejem do deste, sin reče: »Še enkrat!« In kaj zdaj?
 
6. metoda »Sporazumno odstavljanje.«
Ta je bila šele originalna. Se dogovorimo, da se po morju več ne bomo dojili. Ja, pa ja de… Na morju smo bili že trikrat, dojimo pa se še zmeraj.
 

metoda: »Očka – na pomoč!«
Ja, tudi Organ se je pridružil odstavljanju od dojenja, predvsem nočnega. Že 8 mesecev ju ob 20.00 oba pospravim v posteljo, jaz pa grem »delat« - beri: viset na RR. Morda bo tako pozabil na dojenje ponoči… Neuresničljivost današnjega dne… Otrok me namreč VOHA. Še preden mi uspe zlesti v posteljo, že je na moji strani in že se stiska k dudi. Poskusili smo tudi odsotnost matere – šla sem v bolnišnico. In kaj mislite, zakaj je moj sin prihajal k meni? Zato, da je lahko malo potegnil…
 

metoda (umazana, matere, ki vzgajate svoje otroke po kakršnihkoli sodobnih vzgojnih načelih, prosim, ne berite): »Podkupovanje«
Z mulčkom gledava katalog od Peg Peregoja.
Mulček: »Mami, jaz bi imel takšen policijski motor.«
Jaz: »Sine, seveda. Kupim ti ga, če 10 dni ne boš dudal.«
Gledamo reklame, reklama za Whiskas.
Mulček: »Ati, jaz bi imel tako muco.«
Organ: »Ja, sine, samo dudati moraš nehati, pa jo dobiš.« (O mojih ubijalskih pogledih tukaj ne bom razpravljala.)
Nekaj dni kasneje pri babici.
Mulček: »Babi, jaz bi imel fotoapajat:«
Moja mati: »Takoj ko nehaš dudati, ti ga kupim.«
 
Seveda tudi podkupovanje ne zaleže. Mulček čez nekaj dni vpraša: »Mami, bom dobil motor, muco in fotoapajat?«
Jaz: »Seveda sine, ampak, ker še vedno dudaš, je muca s tvojim motorjem in fotoaparatom okli vratu odšla na reli Pariz-Dakar… In vprašanje, kdaj se bo vrnila. Najprej boš moral nehati dudati.«
 
Od poroda me loči še 7 tednov, vendar dojim še zmeraj. Nobena od metod se ni obnesla kot učinkovita. Kaj bom naredila? Pojma nimam… Resno razmišljam, da bo princeska, ki je trenutno še v varnem zavetju trebuha pri 18. mesecih na silo odstavljena.
 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 11:09:50   
Anonimen
Jah, kaj naj rečem.user posted image
Ko boš rekla NE, potem naj bo NE. Pa ku*c gleda LLL, pa CSD, pa sosede, pa... Ma kakšne travme, lepo te prosim. Pri teh letih se mu pa že da marsikaj dopovedat.
Ma, kaj pa vem. Jaz nisem zlata mama in zaradi mene, če se v steno buta od jeze. Saj bo njega bolelo, ne mene, In to mu še povem zraven.
Upam, da boš kmalu rešila ta problem. Kmalu te vse čaka jovo na novo.user posted image
Veliko sreče.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 11:33:10   
Erdbeere
Hm groza, kaj pa metoda, da gre tvoj mulček za en teden nekam na dopust...ta metoda je delovala pri moji sodelavki. Jaz nisem imela takih problemov.. Mogoče bo pa pop rojstvu se3strice sam nehal, čeprav dvomim, upam, da ne bo preveč ljubosumen potem ker bo tudi ona jedla. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 11:53:01   
Seven*
Iskreno? Jaz ga zdaj ne bi odstavila. Cez sedem tednov se bo se predobro spomnil kako je bilo fajn dudat, njegovo zizo ima pa zdaj njegov naslednik. Nisi v zavidljivi situaciji.. Se pa zna zgodit, da bo nehal, ko se bo otrok rodil, ker mu bos lahko povedala, da je on ze velik in da veliki otroci ne rabijo..



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 12:18:43   
Sibil_
Iskreno povedano-kaj si čakala do sedaj?Jaz bi ga na začetku nosečnosti odstavila in konec.Nobenih metod, enostavno ni več jošk in konec.Pa seveda za nadomestilo obilo cartanja itd.
Če se ti pa smili bi pa pač za vikend sama spokala v toplice ali kam, pa naj gospod očka tole reši, ko ne bo prisotnih dudik.Bi se že sprijaznil.

No, jaz osebno bi sedaj tudi to naredila-ker bi mislila tudi na novega člana.Novorojenček itak potrebuje mamino mleko, na začetku kolostrum.Ki ga je malo.PA še to malo naj starejši otrok popije?user posted image

Aja-pri nas (marčevke 2007) je Pikca dojila oba hkrati ampak je začel novorojenček premalo pridobivat na teži, čeprav je pazila.Obrni se nanjo in jo povprašaj kako je, ima izkušnje iz prve roke.

Sicer pa vso srečo pri porodu in zdravega dojenčka ti želim,LP,
Sibil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 12:49:57   
ada2
oprosti ampak user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

niti slučajno ti nisem favš tej situaciji, pa vem, da tebi ni smešno, ampak način kako opisuješ stvar je pa za počituser posted image

svetovat ti pa tudi ne znamuser posted image , mogoče res, kot so druge rekle - ali otrok na počitnice sam, ali ti sama na oddih.

veliko sreče user posted image

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 13:13:00   
suzanamai
Res huda situacija, pa sem mislila, da je bilo meni hudo, ko sem se pri njegovih dveh letih odločila, da je dovolj. No ker tudi pri meni ni nobena metoda uspela, sem si enostavno na bradavico nalepila flajšter in mu rekla, da me boli in teče kri, en dan je vlekel samo na drugi joški, potem sem zalepila še drugo in je enostavno nehal. Poskusi, mogoče pa uspe.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 13:17:24   
Blejka26
moja pikica se je pa kar sama odstavila.Zgleda,da je mleko postalo drugačnega okusa,ker sem bila (no sem še)noseča.No bila sem noseča 6mesecev,ko se je odstavila in sem prav vesela,saj sem mislila,da bo večji problem..pa je šlo fino..

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 13:25:17   
ada2
zdaj sem se spomnila kaj mi je mama pripovedovala, ko sem prebrala post od suzanemai...ko je bila ona še otrok, in je bilo 6 otrok v družini, vsak ravno na dve leti.....no, je rekla, da so njeni mami dali na prsa krvavo coto in so tistemu otroku, ki bi se mogel odvadit dojenja rekli, da so mami zizije odrezaliuser posted image

skrajno kruto, ampak baje je pomagalo, ampak spomni se pa tudi, da so bratci jokali ob tistem prizoru, kako tudi ne biuser posted image ,  vglavnem mi je veliko bolj všeč varianta s flajštrom, če bi se v to spuščalauser posted image

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 14:05:02   
Veverička
Ojoj, Alice, upam, da vama bo uspelo. Jaz sem imela to "srečo v nesreči" (dojila sem 14 mes.), da je Blaž zbolel (driska, bruhanje) in se kar sam odstavil - sem bila kar malo žalostna takrat. Ampak zdaj, ko berem vaše dogodivščine z odstavljanjem, sem kar srečna, da se je pri nas tako izteklo.
Nasveta pa glih nimam nekega. Po eni starni se strinjam s Seven, po drugi strani pa s tiso, ki je napisala, da pojdi v toplice (ali pač nekem) za par dni pa naj se moška sama znajdeta ta čas.user posted image

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 15:26:06   
Janeja
user posted image user posted image user posted image

Ja saj vem, da tebi vse skupaj ni smešno ...

A veš kaj je moj pametni možek predlagal (sem se zdajle parkrat res iz srca nasmejala tvoji pripovedi in sem mu mogla poročat kaj je tako smešno): povej svojemu "dudaodvisniku", da se je tvoje mleko pokvarilo. Bradavico si namaži na primer s kakšnim grenkim pelinom in naj pije. Dvomim, da bo več kot parkrat poskusil. Vmes pa mu mleko ponudi še v lončku. Pa ker je mamino mleko bolj sladko (ne vem če to 3 leta po rojstvu še velja user posted image ), tega v lončku malo posladkaj.

Čeprav je moja sestra to metodo s pelinom poskusila pri svojem 5 let starem sinu, ki je bil tako odvisem od dude "varalice". Sam jo je šel mulc pod pipo umit in jo veselo dudal naprej. No zdaj pri 6 letih mu je pa malo nerodno pred prijatelji ratalo, da se je sam nekako odločil, da je mogoče res že čas da neha. Ja za zaspat zvečer jo ima pa še vedno. user posted image

Pa moje mnenje je, da ga moraš res odstavit pred prihodom male gospodičnice, ki bo tvoje "dude" potrebovala dosti bolj kot  veliki odvisnik.



(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 17:37:10   
kekec in mojca
Našega sem odstavila pri dveh letih, ko mi je bilo res vsega že dovolj. Enostavno sem ga postavila pred ogledalo, mu pokazala sesalni mehurček in mu povedala, da mu to dela ziza in da bo dobil še večjega, če ne bo nehal zizat. In je pomagalo. Bil je pa prav hecen, ko je hodil naokoli in vsem vneto kazal mehurček, zraven pa še na zizo in razlagal, da mu je to "isa ila" (ziza naredila).

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 18:52:44   
caillou
Jaz pa mislim da je prav, da če ga misliš  odstavit, da to narediš pred prihodom novega družinskega člana. Če ne, pa doji v tandemu.

Kako sem jaz odstavila mojega zizomana ? Gladko sem ga zvečer porinila k partnerju (če je bil seveda doma), tašči ali moji mami, ki so ga brez dojke in mame, še lažje spravili spat. Vsega skupaj je trajalo slab teden. Po enem tednu se tudi spomnil ni več na zizo, ker je bil velik in je hotel jesti hrano za velike.

Ja ja, so ga namamili s tako lahkimi forami, da dol padeš. Pa je vžgalo.

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 19:27:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Ko boš rekla NE, potem naj bo NE.


Ja, tako. Mogoče je še vedno ja user posted image .

Kdaj odstaviti?
Ali takoj zdaj.
Nekaj dni (ali par tednov) pred rojstvom, bi bil zanj verjetno šok.
Ko se dojenček rodi, boš pa videla, kako naprej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 20:45:56   
Tinta
Naša se je odstavila, ko sem bila noseča 6 mesecev. Uporabila sem nekja podobnega metodi skrajševanja podojev in je kar samo od sebe šlo. No, vidim, da sem med bolj srečnimi....
Mogoče bo palilo to, da "navadno" mleko zamenjaš s čokoladnim. Vem da je znanki tako uspelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
20.10.2007 22:26:10   
liljana
Pozdravljena, najprej pohvalem da dojis tako dolgo. Po drugi strani pa tudi iz lastnih izkusenj vem, da ni lahko, kadar je potrebno otroka odstaviti. Pri prvem otroku (stara je bila 2,5 leti) sem si bradavice namazala z mentolovo kremo (ki se obicajno maze po predelu pljuc, kadar si mocno prehlajen) in ji rekla, da se je mleko pac pokvarilo. Pri drugem (star je bil dve leti) sem morala nehati dojiti, ker sem bila ze sest mesecev noseca. Pri njem sem se naspricala z moskim dezodorantom (ima zelo grenak okus). Nekajkrat je poskusil, potem pa je samo povohal prsi in sam rekel, da se je mleko pokvarilo. Ko je cez slabe tri mesece prisel na svet se dojnecek in je tudi starejsi hotel ponovno svojo dudico smo mu rekli, da je svoje mleko podudal, to, kar tece zdaj pa je samo za bratca. Dobro, da se je kar hitro sprijaznil. Poskusi, mogoce bo delovalo. Vso sreco.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
21.10.2007 0:46:13   
Rubin.
no, je rekla, da so njeni mami dali na prsa krvavo coto in so tistemu otroku, ki bi se mogel odvadit dojenja rekli, da so mami zizije odrezali



Ta pa je res čist mimo, svašta.


No, sem ti že enkrat napisala, pa ti bom še enkrat: ko se boš TI odločila (v glavi in v srcu), da boš nehala dojit, takrat se bo tudi tvoj sin.


(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
21.10.2007 11:08:53   
Pikca
Aja-pri nas (marčevke 2007) je Pikca dojila oba hkrati ampak je začel novorojenček premalo pridobivat na teži, čeprav je pazila.Obrni se nanjo in jo povprašaj kako je, ima izkušnje iz prve roke.
ja tako je... jaz sem potem, ko je mali počasneje napredoval v teži (prve 3 mesece je bilo ok), taveliki ukinila dnevno dojenje (nekak je razumela in je kar šlo) in ji pustila dojenje zvečer za zaspat (ko smo poskušali še to ukinit, je pa bila kriza, mi je začela bruhat in zato sem se tukaj ustavila, vendar tamalega prej podojim). Vendar ta ukrep ni deloval - ta mali se ni nič bolj redil, tako, da najbrž tandemsko dojenje ni bilo krivo, nikoli pa ne veš za 100%. Mah, zdaj, ko gledam nazaj, bi bilo najbrž lažje tavelki ukinit med nosečnostjo, pa čeprav na silouser posted image  

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
21.10.2007 11:22:36   
Pikca
Kako sem jaz odstavila mojega zizomana ? Gladko sem ga zvečer porinila k partnerju (če je bil seveda doma), tašči ali moji mami, ki so ga brez dojke in mame, še lažje spravili spat. Vsega skupaj je trajalo slab teden. Po enem tednu se tudi spomnil ni več na zizo, ker je bil velik in je hotel jesti
pri  nas to ni delovalo... pri drugih je lepo zaspala brez dodanja, pri meni ne... vikend pri babici - ko sem prišla, se mi je najprej v joške zapodila...

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
21.10.2007 12:15:26   
Pikca
Novorojenček itak potrebuje mamino mleko, na začetku kolostrum.Ki ga je malo.PA še to malo naj starejši otrok popije?
mogoče še tole... ko sem brala o tandemskem dojenju, sem zasledila, da to naj ne bi bil problem, da ga je sigurno dovolj, sploh pa si prve 3 dni (torej v času, ko se ti izloča kolostrum) v porodnišnici - torej sama z dojenčkom. bolj je problem kar sem zgoraj napisala, če se ti tamal iz kateregakoli razloga ne redi dovolj in se potem sprašuješ, če je zarad tandemskega in se sekiraš...

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
21.10.2007 13:00:51   
Naja30
Kot vedno, si skrajno dobro tole napisala user posted image  

Sicer sem ti že na drugi temi napisala, kako je bilo pri nas. Naj ti povem, da te občudujem, ker tole jemlješ s tako mero humorja. Kot je rekla Seven, mogoče se bo pa res sam odstavil, ko se bo rodila sestrica in bo on veliki brat user posted image

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
21.10.2007 14:30:21   
Bubacka
Najbolj bo ce namazes si bradavic z tabaskotom!!! Bos vidla da ne bo vec hotel!!! Tako so naredli vse moje kolegice, in je res delovalo!!!

_____________________________

http://bubacka-stella.moj-album.com/
Imam dve sončici Stello in Evo!!!
04.12.2006, 3080 kg, dolga 51 cm, glavica 33
25.11.2009, 3140 kg, dolga 51 cm, glavica 33

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
21.10.2007 14:31:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bubacka

Najbolj bo ce namazes si bradavic z tabaskotom!!!


Kaj se pa z bradavicami zgodi user posted image

(odgovor članu Bubacka)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
22.10.2007 16:12:20   
Tinta
Ziv!

Mogoce se moj zgornji post bere kot mi pa vse znamo... haha! Mi se, kot se Alice daje z dojenjem, dajemo s spanjem. V poplavi različne literature sem našla tudi tale povzetek, ki morda ne sodi v tole debato, pa vendar: http://www.mojskratek.si/The_No_Cry_Booklet.pdf

Mogoče bo pa tukaj kakšen namigec pomagal...

LP



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Izpoved hard core dojilje part II. - Odst...
22.10.2007 16:32:09   
lemavrica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sem mislila da bom s stola padla ko sem tole brala.

Nejbrž tebi res ni več smešno ampak napisano je pa za umret dobro.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Tinta)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Katero ime izbrati za dečka?
t4sa

Katero ime se vam bolj dopade za dečka?

Sven (39%)

Teo (61%)


Število vseh glasov: 443

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!