|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Januarčki 2014
16.2.2014 14:45:36   
tashq
eto,nova tema...se katera preseli...user posted image

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 17.2.2014 19:06:19 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: JANUARČKI 2014
16.2.2014 15:05:27   
marusap
Evo me user posted image .
Pri nas nič novega. Včeraj je bil mali deležen masaže po kopanju. Jaz sem bila pa vsa raznežena, ker sem uporabila isto masažno olje kot v sestre v P in me je vonj spomnil na najine prve skupne trenutke user posted image . Meni se zdi že takooo velik in tako hudo mi je, ker čas tako beži. Evo, ga že vpisujem v vrtec (ki ga itak ne bomo dobili); še malo pa bo v šoli user posted image . Sem grozna, a ne? mene res to full mori. Ko bom stara 30, bosta že oba v šoli user posted image in upam, da to ni naš zadnji dojenček (čeprav verjetno je).

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: JANUARČKI 2014
16.2.2014 16:09:57   
sunflower29
naš je tudi čez dan ali na kavču ali na tej igralni podlogi ali pa na rokah. ko začne stokat ga pač dvignem in probamo kaj mu bo pasalo. pa midva tudi zaspiva v veliki postelji. danes zjutraj sem bila čiiist polomljena,a mi je lažje tako da ga pustim pri sebi.velikokrat se mi je zgodilo da sem ga dala v njegovo posteljco in se je zbudu,pol smo pa sper potrebovali pol ure da je nazaj zadremal.
ponoči mi še kr lepo zaspi v posteljici. mu držim dudo v ustih in ponavadi lepo zadrema. čez dan je pa čist druga pesem. čez dan pa najlažje zaspi na joški ali pa v vozičku. kako pa vi čez dan? na trebuhu mi pa sploh noče ležat. že ko ga dvignem, ko kupčke podiramo se pritožuje.


_____________________________

suny

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: JANUARČKI 2014
16.2.2014 16:35:44   
Dorotheia
Mi ga imamo čez dan tudi na kavču, ponoči v zibelki in niti ni težav, da zaspi. Edino čez dan in mogoče zvečer pa imamo kar težavo ga uspavati. Ne pomaga, če je v rokah, ker mu ful dogaja in on bi nonstop kaj gledal in ne želi sploh zaspati. user posted image Potem pa je itak že čisto preutrujen in ga imam večinoma v naročju in ga poskušam z dudico uspavati - še največkrat pa je tako, da je buden od enega hranjenja do drugega in vedno po drugem potem zaspi.

Jooj jaz res upam, da se kmalu selimo, zdaj je v tem stanovanju cela štala, ker je tako majhno, otroške stvari pa zasedejo cel kup prostora. user posted image Ampak dobro, mali je itak pri miru, meni pa če nimam obiskov tudi ni tako zelo važno.

Sem pa jezna nase, ker sem včeraj kupila nove flaške in drugačne cuclje od aventa (do zdaj smo imeli klasične), pa mali ni navdušen. Tako da bom morala to nekam dati. Ali katera rabi cuclje natural, pa mogoče flaške natural (ker na flaške se baje ne sme montirati klasične cuclje, čeprav pašejo).

(odgovor članu sunflower29)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: JANUARČKI 2014
16.2.2014 16:46:18   
Aeio
O, super za novo temo!

Joj, naš malček kar nič ne spi. No, tako, po 10 minutk čez dan. Je pa res, da je fajn, da ponoči kar dobro spi. Edino nocoj je imel nek jok v spanju na vsakih 5 minut. Ne vem kaj je bilo. Oziroma, na začetku so bili krčki, potem pa ne vem.

Naš igralni center se tudi da oprat, ampak dojenček tam zdrži celi 2 minuti…

Sem pa že kar vesela, ker se naš malček že zasmeje, če najde kontakt z očmi, sicer le nekajkrat na dan, ampak je pa tak srček <3

Kupček naš redko podira, ga pa potem to matra, ampak ne morem nič, mu pomagam, pa ni nič uspeha ponavadi.

Hranjenje: Tudi naš je včasih kar zavrnil in se začel kregati z joškom, pa mahati z rokami. Včasih že tako, da nisem vedela kaj. Pa sem se kam prestavila in začela znova in je šlo.

Kako hitro rastemo, kajne? Naš je tudi že tako velik, se mi zdi. No, težek pa sploh, čutim v rokah in v križu. A še katero boli v vratu? Mislim, da imam eno zoprno držo in me kar zapeče včasih bolečina.

Pozdravček vsem na to deževno nedeljo!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: JANUARČKI 2014
17.2.2014 16:31:19   
witch
Pa še jaz v novi temi user posted image

Spanje - mi smo ugotovili, da rabi mir tudi čez dan. Zato ga 1x dnevno dam v posteljico v sobo spat. Takrat spi po tri ure. V dnevni z nama na kavču, ležalniku, vozičku pa po 15 min. Tak da počasi drema tam, 1x pa spi v sobi. Preden sem ga dajala v sobo pa mi cel dan ni nič spal. Ponoči spi od osmih do dvanajstih, enih ali dveh. Potem pa jeva na tri ure.

kupček - še vedno ga težko podira, ampak se trudiva.

Sprehodi
- ko je bil star 6 dni smo šli prvič ven. Za 15 min v lupinici. Potem pa kar na sprehod za kakšno uro. Zdaj ko je toplo sva po dve, tri ure zunaj. Ko je hladno in bre padavin, megle in vetra pa kakšno urco.

Igralna podloga - zanimiva je par minutk, pa še to tako, da mami poje zraven in skače naokrog z igračami.
Ležalnik - ta ga bolj zanima. Zakon pa mu je vrtiljak nad posteljico. Je ugotovil da je gor in ga non stop gleda.

Tudi naš fantič se že smeje, pogovarja z nama, pa zagleda se v kakšno stvar in kar sline pozabi požirati user posted image Vsak dan kaj novega pokaže user posted image

Pa da se še pohavlim user posted image mami se je končno spravila k diplomi user posted image dispozicija je skoraj končana. Sem prav ponosna na sebe user posted image



< Sporočilo je popravil witch -- 17.2.2014 16:37:25 >


_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: JANUARČKI 2014
17.2.2014 21:01:02   
Night
user posted image za novo temo!

marusap, tudi meni se zdi, da čas hitro beži. Ampak meni je trenutno tako lepo user posted image Probaj živeti v tem trenutku, ne razmišljaj preveč, kako bo naprej.

witch, čestitke za dispozicijo user posted image Dobra si. Meni se zdi, da mi za nič ne ostane časa. Čez dan je skoz akcija, če mali veliko spi, potem pospravljam in hodim po štacunah, če pa nič ne spi, pa itak nič ne morem user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: JANUARČKI 2014
18.2.2014 8:40:10   
marusap
witch user posted image ! Jaz sem tudi diplomo dokončala, ko se je rodila Lana. Prej sem pa pacala in pacala in sploh ni bilo motivacije. Zagovor sem imela, ko je bila tamala stara točno pol leta in je šla z mano user posted image .

Mene pa zanima za kakšno kontracepcijo se boste odločile. Jaz imam naslednji teden pregled in vem, da bo to skoraj prvo vprašanje ginekologinje user posted image . Malo razmišljam o mireni. Ima že katera izkušnje? Tabletk res ne bi, imam slabe izkušnje. user posted image

Bine je za valentinovo začel deliti prve nasmeške. Sicer ni ravno radodaren in ga moram full hecat, da se nasmehne. Je pa postal zelo zgovoren in se zjutraj najprej pol ure pogovarja s svojimi igračami user posted image user posted image

Danes ponoči je prvič izpustil en obrok in sem se res naspala (6 ur v kosu, juhu). Imam pa full problem s pleničkami (DM). Velikost 2 so mu že skoraj premajhne ampak so fajn; velikost 3 mu pa spuščajo. Sem šla včeraj v mullerja, da bi probala njihovo 3, ampak jim je zmanjkalo vseh plenic user posted image . Mu bom še v tamale rit basala dokler bo šlo.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: JANUARČKI 2014
18.2.2014 10:40:13   
witch
Saj pri meni je bila motivacija že prej, časa ni bilo user posted image zdaj pa vse ko bo malček večji težje bo. Tak da bo akcija user posted image

Kontracepcija - jaz v življenju še nisem imela nobene kontracepcije. Pa tudi zdaj je nisem vzela. Bova še imela otroka, želiva si manjšo razliko in sem rekla če se zgodi se zgodi. Itak pa bi proti koncu leta začela delati na drugem. Glede na to, da pa ta ni naravno in da je kar 3,5 let trajalo... no, upam, da bo tokrat hitreje.

Pleničke - midva imava pampers pa še vedno 1. Mu čisto lepo pašejo.

Koliko obrokov imajo vaši malčki ponoči?

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: JANUARČKI 2014
18.2.2014 11:28:33   
tashq
witch:user posted image
kontracepcija:jaz sem tudi razmišljala o mireni.všeč mi je zato,ker ti ni treba misliti vsak dan na tabletke pa še minimalne(nične) krvavitve so mi všeč.po drugi strani me je pa nekako strah "tujka" v telesu.po prvem porodu sem imela Cerazette in sem bila drugače ful zadovoljna z njimi(nobene krvavitve-prišparaš na tamponih/vložkihuser posted image ).kolebam med tema dvema.btw:Pušenjak Mireno zelo hvali.jaz imam tudi naslednji teden G pa se res že moram odločiti...ker mi smo pa kar končali z reprodukcijo.mogoče čez kar nekaj let spet,če se situacija malo obrne...
plenice:imamo Mullerjeve 2(do 3 tedna smo imeli pa 1).pa mislim,da bodo kar nekaj časa še...marusap:probaj danes še enkrat v Mullerja,ponavadi jih naslednji dan dobijo...
obroki ponoči:ponavadi je med 7.30 in 8.30 zadnji večerni obrok.potem se pa zbudi med 2-4 uro zjutraj,potem pa spet med 6-8,potem pa vstanemo...moram res potrkat na les,ker že dober teden tako je in mi je SUUUUUPER!user posted image user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: JANUARČKI 2014
18.2.2014 12:59:29   
Night
kontracepcija: jaz nisem še nič razmišljala o tem. Midva nisva ravno med najbolj plodnimi, tako da se zaenkrat ne obremenjujem. user posted image Če sem še nedolgo nazaj mislila, da bova ostala samo pri enem otroku, si zdaj želim še kakšnega, samo ne prekmalu, ker bi se rada najprej spravila v red, da bo imel tudi drugi otroček karseda dobre pogoje za rast user posted image Pa tudi porod sem imela zelo težek in verjetno bo še trajalo, da bom v polni formi. Verjetno se bova šla metodo varnih dni, ampak z merjenjem temperature, ki sem ga v času delanja na otroku dobro osvojila. V tem primeru se mi zdi, da se skoraj ne more prijeti. No, bomo videli. Kondoma nobeden od naju ne mara, hormonov sem se pa v življenju najedla že dovolj.

Mene bolj spolnost skrbi, pa bi rada, da me kakšna potolaži. Jaz sem bila rezana in me je kar strah, ker punce pišejo, da je bilo prvič kar boleče user posted image . Pa tudi skrbi me, da je spodaj vse ohlapno in da ne bo več isto.

plenice: mi smo zdaj na pampers 2, pa so mi bile 1 dosti boljše. Zdaj sem kupila dmove, pa bomo videli, kako se bodo obnesle.

nočno hranjenje: naš se zbudi trikrat, ampak nikoli ne joka, temveč stoka in se obrača po posteljici.

Zdaj se mi je že trikrat zgodilo, da čez dan ni spal nič, torej od 13 do 23h. A se je vam to že kdaj zgodilo? Ni bil nič siten, samo proti večeru že zelo zaspan, ampak zaspal pa ni.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: JANUARČKI 2014
18.2.2014 13:26:14   
Dorotheia
Hejla januarke!

Night, tvoj je bil pa res dolgo pokonci. Ampak če ni nič sitkan, potem itak ni problem. Otroci so pomoje ful različni. Naš je bil do sedaj čez dan max. 4 ure pokonci, ampak je bil potem že čisto preveč siten. Itak je ponavadi tako, da če je buden od enega hranjenja do drugega, da po drugem potem zaspi. Ponoči pa se naš tudi zbudi samo za hranjenje, redko zajoka (če mami ne da dovolj hitro hrane user posted image ), pa potem zaspi nazaj - je pa pri nas tako, da se zvečer nahranimo enkrat od 22h-23h, pa se potem zbudi enkrat od 2h-3h in potem še zjutraj enkrat od 5.30-6.30 (mi je pa predvčerajšnjim spal od 2h - 6.30 in sem se ful naspala). Čez dan pa se še vedno hrani tam okvirno na 3 ure (če veliko poje tudi redkeje in obratno).

Plenice - mi smo zdaj na Pampers Premium 1 in zaenkrat so še ok, ampak bom samo tole porabila do konca - smo pa imeli vmes tudi dm-ove 1 in mullerjeve 1 in so bile vse ok. Zdaj v naslednje mu bom kupovala pomoje kar dm-ove 2 (od 3-6kg). Bomo videli, če se bodo dobro obnesle. Bi pa rada preizkusila tudi Lumpijeve, so baje kar vredu tudi. Tele pamperske premium care so se zaenkrat res dobro izkazale, ampak so mi predrage (razmišljam edino, da bi jih vnaprej kupovala, da bi jih uporabljali samo ponoči, ker predvidevam, da dlje zdržijo in so bolj vpojne). Drugače se pa itak tako pogosto še previjamo, da ni ravno važno, kakšne plenice ima na riti. Pa niti ne kaže na to, da bi imel občutljivo kožo, ker ima ful ful lepo do sedaj.

kontracepcija - midva sva pa pomoje zelo plodna, glede na to, da nama je tale sonček "uspel" takoj (pomoje prvi mesec, ko sva opustila kontracepcijo in nisva pazila). Pa si noben od naju ne želi, vsaj še ne zaenkrat, še enega otročka. Je eden dovolj naporen. user posted image Čeprav ga imava oba najraje. user posted image Midva bova pa kar na kondomih, sva bila že prej, ker sva odkrila ene res dobre (tabletke meni ne ustrezajo sploh, kaj drugega pa tudi ne bi imela - nočem vnašati kakršnih koli hormonov vase). Drugače bi mogoče imela še kakšnega otročka ampak max. enega še in še to čez 2-3 leta. Jaz nisem ravno tip človeka, da bi imela otroka takoj za otrokom.

spolnost pa mene tudi malo skrbi, čeprav nisem bila rezana. Ampak, ko se spomnim in pomislim na porod in kakšna štruca je šla skozi mene ven, me prav zaskrbi, kako bo in če me bo bolelo. Pa malo sem bila šivana. Nisva še poskusila, pa bo jutri mesec dni od poroda. No saj itak pravijo, da v času čišče naj ne bi imel odnosov. Meni se drugače čišča počasi končuje. Pomoje bom kar počakala do prvega pregleda pri ginekologu.

Naš mali pa še nič ne deli nasleškov. user posted image Komaj čakam. Upam, da bo smejko. Da ne bo preveč resen otroček. Sodelavka ima fantka, ki se nikoli ampak res nikoli ne zasmeje in je prav čudno. Tak resen dojenček je.

Dajte mi povedat, kako se kaj ukvarjate z vašimi dojenčki? Naš še nič kaj dosti ni zainteresiran za animacijo, razen to, da se ga kaj okrog nosi, če je tečen. Drugače pa ni zainteresiran. On se kar sam zamoti s svojimi rokicami in je to to - ali pa gleda slike na steni, ker so kontrastne oz. črno-bele. Jaz bi pa rada, da bi se že midva ukvarjala. A sem prezgodnja? Pa včasih se zalotim z mislimi, da mogoče pa nisva dovolj povezana, ker se ne dojiva in se tako med nama ni ustvarila tista pristna vez. user posted image Imate ve vse občutek te povezanosti oz. navezanosti dojenčka na vas? Mislim, jaz ga imam itak najraje, ampak se mi zdi, da mali ni tako zelo povezan, tak samostojen se mi zdi. Sem čudna?

Mi smo bili do sedaj na sprehodu šele 3x. Ma če je tako smotano vreme. Ta sneg. user posted image
Upam, da bo kmalu spet lepše.

Drugače je pa naš tudi zrasel. Tak močen fantek je postal, se mi zdi. Čeprav se še vedno čisto čudno hrani - enkrat poje 80ml, drugič 60ml, potem 110ml. Potem nikoli ne vem, koliko naj mu pripravim. Imam pa še vedno dovolj svojega mleka čez dan, ponoči pa dobi 2 ali 3 obroke AM. Sem zadovoljna s tem.


(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: JANUARČKI 2014
18.2.2014 14:05:30   
Dorotheia
Aja, pa eno vprašanje - a se katera kaj spozna na vpise v vrtec?
Bo treba naše dojenčke že zdaj enkrat do marca prijavit v vrtec kajne? Jaz grem naslednje leto januarja nazaj v službo, tako, da bo malček moral nekam iti. Na žalost varstvo babic in dedkov ne pride v poštev, ker še vsi hodijo v službo (pa tudi drugače mi tale misel ne ustreza najbolj). Zdaj pa pri nas nastopi en problem. Kot sem že omenila, se mogoče kmalu selimo (prav v drugo občino), ampak najverjetneje pa bo to po marcu ali ravno tam nekje - kako je v teh primerih? Prijavim malčka itak lahko samo v tisti občini v vrtec, kjer ima tudi stalno bivališle - torej zaenkrat tu, kjer smo sedaj. Kaj pa če se potem res selimo in bo čisto v drugi občini? Sicer ni problem, tudi če bi tu imel vrtec, ker ima moj službo tu, ampak ali to sploh lahko ali lahko vmes prepišeš otroka?
Pa mineva me že, ko pomislim, kako drago bova po vsej verjetnosti plačevala vrtec. user posted image

Ste kaj razmišljale že o tem?

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: JANUARČKI 2014
18.2.2014 16:02:30   
tashq
spolnostuser posted image :midva bova počakala do pregleda G(tudi v prvo sva).v prvo nisem bila nič šivana pa je bilo prvič kar malo neprijetno,samo verjetno bolj zato,ker je bilo mene malo strah...še v drugo je bilo malo smotano,potem pa ni bilo nič drugače,kot pred porodom.zdaj sem bila pa malo šivana,ampak mislim,da bo tudi kmalu vse kot prej.saj ponavadi se v 6 tednih vse zaceli(razen če je bilo res hudo) in nam potem bolj psiha dela.
vrtec:pri nas (Kranjski vrtci)zaenkrat še nimajo nič objavljeno,kdaj bo vpis. 2011 je bilo enkrat marca,če se prav spomnim.Dorotheia,malega lahko vpišeš kamorkoli želiš in kolikokrat hočeš.več možnosti za sprejem pa imata tam,kjer imata OB VPISU stalno bivališče(dobita več točk).lahko se že naslednji dan preselite pa ni važno.jaz ti predlagam,da otroka vpiši tukaj v Kranju in še tam,kamor se preselite.potem pa boš videla,kje bosta sprejeta.če ne drugega,bosta imela vsaj za naslednje leto potem več točk,če se bosta želela še enkrat vpisati.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: JANUARČKI 2014
18.2.2014 16:03:54   
witch
Pa kakšno rit ima naš otroček? user posted image pri sedmih tednih še kar enko pleničke spravim gor. Pa so mu še kar prav user posted image

Midva sva imela prvi SO recimo tri tedne po porodu. Namreč v celi nosečnosti nisem imela želje, hormoni so kontra spolnosti delali. Po porodu pa obratno. Utrujena do konca, ampak meče pa me user posted image tak da nisem mogla zdržati. Bolelo je mičkeno, jaz sem šla gor, da sem imela nadzor. In tak je še zdaj. Da vem kako globoko, kako hitro. In vedno manj boli in vedno bolj sem sproščena. Je pa res ohlapno. Pa imam občutek, da on nič ne čuti. Ampak pridno delam keglove vaje pa bo vedno boljše. Je pa res, da sem imela lahek porod in nič šivanja. Me je G na pregledu vprašala če sva že imela So in sem rekla da ja, pa je rekla, da je vse super in da je čisto ok da jih imava.

Dorotheia naš je začel deliti nasmeški pri šestih tednih. Prej je mogoče meni namenil kakšnega. Amak zelooo redeko. Zdaj pa se smeha vse pogosteje. Meni največ, nekaj atiju pa zelo redko babici. Glede sprehodov, midva sva šla tudi po snegu. Midva greva na sprehod vsak dan. Če je dež, veter, ali pada sneg, ali megla ne drugače pa ja. Saj nekega hudega minusa ni. Danes je pri nas oblačno in nikakvo, so tri stopinje in sva imela prav lep sprehod.

Animacija naš ima najraje, da je na meni na trebuščku, me glede, jaz pa mu pojem in govorim. Se pa zna zagledati v kakšno igračo, amapk za minutko in je to to. Rad je trenutno v posteljici, opazuje vrtiljak in obrobo na posteljici. Drugače ga pa stvari še nekaj hudo ne zanimajo. Najboljše so roke in hoja po stanovanju user posted image

Zanima me, če so vaši odojenčki tudi radi pokonci. Naš se prav noče nositi v ležečem položaju. Vedno gor. Da vrti bučo in gleda okrog.

Midva imava večerni obrok okrog 20ih. Enkrat je prespal do dveh, drugače pa spi med polnočjo in eno. Potem pa med tretjo in peto. S tem, da tukaj naprej spi zelo slabo. Potem pa jeva med šesto in sedmo. Pa seveda mami proba še malo pospati. Danes nama je uspelo do deset_ih user posted image

Vrtec ga še ne bova vpisovala. Najverjetneje se bomo preselili za kratek čas v tujino, se mojemu služba obeta. Pa bomo tam naprej reševali stvari.

< Sporočilo je popravil witch -- 18.2.2014 16:05:44 >


_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: JANUARČKI 2014
19.2.2014 12:29:05   
Night
Mi tudi nismo vpisali v vrtec, kolikor vem so roki že mimo. Mogoče se bomo drugo leto preselili v drug kraj, tako da zaradi tega nismo vpisovali.

A je mogoče, da je čišča 5 tednov po porodu še vedno rdeča? Bila je že rjava, pa potem rumena, čisto malo je je bilo, zdaj pa spet rdeča in za cel mini vložek? Res da ne počivam, ampak je mogoče to že menstruacija? Ali pa hormonska krvavitev?

Drugače imam pa jaz ta teden polno obiskov in ko gredo domov, sem ponavadi čisto izmučena! Mislim saj mi paše pol urice, ura, ampak dve uri na obisku?? user posted image Vi imate že polno ljudi? Saj razumem, da bi radi videli dojenčka, ampak jst ne mislim nobenega pedenat sorry. Pa tud to, da pride 7 ljudi v kompletu jao... Saj malega hrup ne moti, ampak jaz sem pa čisto znervirana. Naslednjič se bova po eni uri kar zaprla v spalnico, kao se greva dojit user posted image Mah kaj me briga res.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: JANUARČKI 2014
19.2.2014 15:18:08   
Dorotheia
Midva nimava veliko obiskov, veliko naenkrat jih pa niti sprejeti ne moreva, ker imamo malo stanovanje. user posted image Bi se mi scufalo, če bi nonstop imela koga - že brez tega je dovolj naporno. Zdaj je še moj nek prehlad fasal in samo čakam, da se še jaz kaj nalezem, mali ima pa že tako nosek nekaj zamašen.

Danes sva bila urco na sprehodu, je bilo prav luštno. Samo zdaj je mali sitkan nekaj. Mislim, da ima res poskok v rati, ker bi nonstop nekaj jedel. Pa bolj siten je kot ponavadi. user posted image

Night - to glede čišče je pomoje normalno - jaz imam tudi kdaj še malo rdeče.

Danes dam malega spet za dve urici v varstvo k svakinji in me že stiska. Greva na sestanek za nakup stanovanja. Bomo videli. Bi bilo super, če bi vsi papirji in vse štimalo. Da gremo hb v večje stanovanje. Bomo videli.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: JANUARČKI 2014
19.2.2014 20:30:58   
marusap
Mi nimamo in ne sprejemamo obiskov. Predvsem zaradi zdravja (no pa tudi meni se ne da pospravljat, pripravljat...) tamalih dveh. Se imamo čist luštno sami in dnevi mi full letijo.
Čišče jaz nimam več, juhu. Že komaj čakam pregled pri G, da potem zaključim te ginekološke zadeve user posted image .
Naš mali je tudi full rad pokonci. Je tudi pediatrinja to opazila in je rekla, da ni problema, ampak da je treba še vedno pazit na glavico, čeprav jo že zelo dobro drži in nadzira.
Animacija: naš je najraje v ležalniku, kjer ima igrače, lučke in glasbo; pa tudi na igralni blazini se kar zamoti.
Super mi je, da je zdaj 2 noči izpustil en obrok. Upam, da bo to stalna praksa user posted image .
V vrtec ga bomo vpisali zdaj marca, ampak itak ne bomo dobili. Bo pa kar kriza plačevat privat. Za Lano sem plačevala 380 eur za privat. Zdaj si pa sploh ne predstavljam, ker že itak plačujem vrtec za Lano in bi bilo kar hudo za družinski proračun. Bomo videli.
Naš ima tudi danes zamašen nosek in sem itak cela panična user posted image . Ga skos čistim in upam na najbolje.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: JANUARČKI 2014
19.2.2014 23:27:47   
Dorotheia
Evo, mene je pa zdaj ena spet malo "prestrašila". Namreč, naš mali se ob krčkih oz. napenjanju kar zvija v prestico oz. ali glavico in nogice čisto nazaj (ali tudi kontra - oboje pač), pa včasih pri hranjenju tudi glavo zakrči nazaj (ampak imam spet občutek, da to zaradi nekega krča oz. dogajanja v trebuščku), pa včasih, če mu daš dudo tudi isto.
Drugače glavo ful dobro nadzira in je nasplošno cel močen fant - kravice pase kot en velik že, noge ima tudi že močne (se v banjici ful odriva ali pa včasih, ko ga previjam) in zdaj me skrbi, da bi pri njemu lahko šlo za ekstenzijski vzorec. user posted image
Kaj menite? Ok, tu pač handling baje samo pomaga in vaje. Midva z mojim se trudiva, ravno briljantna nisva, delava pa po svojih močeh. Ali pretiravam ali več dojenčkov tako dela?
Drugače se mi zdi pa da ne zateguje glavice, samo v teh primerih, ki sem jih naštela. Ah joj. Pa tako dobre volje sem bila. user posted image

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: JANUARČKI 2014
20.2.2014 8:50:12   
marusap
Tudi moj to dela pa niso niti v pediatrični niti v posvetovalnici rekli, da bi bilo kaj narobe. user posted image Lahko si dobre volje še naprej. user posted image Če bi pa slučajno bilo kaj narobe, ti bojo povedali v posvetovalnici - se pa ta vzorec z nekaj fizioterapijami popravi in ni nič hujšega (sem na fizioterapijo vozila dvojčke, ki sem jih imela v varstvu).

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: JANUARČKI 2014
20.2.2014 9:57:48   
Dorotheia
marusap, res? Ok, sem že boljše volje. user posted image

Tako super nam gre, se mi zdi, potem pa kako tako stvar izvem in me spet vrže iz tira.

Drugače se pa naš mali ponoči zbuja samo še enkrat očitno - ob 3h. Včeraj smo se recimo nahranili ob 23h, pa je potem jedel ob 3h in potem spet ob 7h, kar je čisto ok. Zdaj samo še tole tretjo uro počasi skenslamo (ali vsaj prestavimo) in bo super.
Drugače pa opažam, da se je kar poredil. Zdaj mu je 56 velikost že čisto prav (še dober teden nazaj pa ne), danes sem mu celo eno trenerkico dala gor številko 62 (ampak je manjša številka pomoje).

Kako ste ostale?

Aja, pri nas glede stanovanja dobro kaže, tako da res možno, da se kmalu selimo. Samo še neke pravne stvari se preveri. user posted image

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: JANUARČKI 2014
20.2.2014 11:05:58   
Aeio
Doroteia, tudi nas fantek takole dela, pa me ni zdravnica nic opozorila, da bi bilo kaj narobe.

A se vasi dojencki ze kaj slinijo? Nas ima ze vcasih kar slino, kot mehurcke v ustih. Ne vem, ce to kaj drugega pomeni. Ker ko sva bila bolna prejsnji teden, je zdravnica nekaj omenjala te mehurcke, pa nisem registrirala. Tudi jaz upam, da to ni kaksen slab znak? :/

Midva se nisva ujela ene fajn ure za it spat zvecer, tko da se razlicno zbuja ponoci. Do sedaj nekje v prvi rundi spi 4 urce, potem pa 3. Bi pa z veseljem podpisala, da se zjutraj malo povlece. Pa noce.

Je pa v tem tednu opazno, da se malo bolj ukvarja z igrackami. Vsaj gleda jih. Pa kamera mu je zanimiva nad posteljico. Je crno-bela. Gleda vanjo in se smeji :)

Lep dan!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: JANUARČKI 2014
21.2.2014 11:10:30   
Dorotheia
Zdravo puncem kako smo?

Evo, pa je spet petek. Meni gre tako hitro čas. Se pa od včeraj bolj slabo počutim, ker sem nek smotan prehlad fasala - verjetno sem se od mojega nalezla, pa odpornost je padla in rezultat je tu. Nonstop kiham, iz nosu mi teče. Samo upam, da se mali še bolj ne naleze od mene. Čeprav z njegovim noskom je pa malo boljše od včeraj, se mi zdi. Mu ga nonstop čistim.

Drugače pa smo vredu no. Vsi so navdušeni nad malim, vsem je ful priden. Včeraj je bila prijateljica pri meni in je bil mali res prešerne volje. user posted image
Drugače pa še nič kaj ne spremlja in fokusira pogleda - je to še ok?
Pa včeraj so ga krčki spet matrali oz. se je cel dan napenjal in ob tem pod več dneh spet tudi jokal. Pomoje sem jaz kriva, ker sva z mojim kitajsko hrano predvčerajšnjim naročila. Upam, da bo danes bolje.

No, zdaj sem pojedla, še malega nahranim in previjem, pa greva spet na zrakec. Komaj čakam. Meni je vozičkanje tako super. A je katera punca iz Kranja ali Kamnika (za Kamnik sprašujem zato, ker se bomo mogoče tja selili)?

Kako ste ostale drugače?


(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: JANUARČKI 2014
21.2.2014 12:43:24   
magdalenica
No, pa se vam pridružim še jaz tukaj ...

Naš junak bo v nedeljo star že 7t in je čedalje bolj fejst možak. Pojma nimam, koliko tehta in koliko je velik, bodo povedali naslednji teden na tehničnem pregledu :D Je po navdihu, mleka imam dovolj (čist vesela, da so moje (.)(.) uporabne, če jih že moram vlačiti s seboj - niso ravno majhne). Ima pa podbradek in kožne gube po okončinah, torej je za moje pojme kar bajsek (prvi ni imel).

spanje - vsake toliko spi po 5h v kosu. Blagodejno :) Se pa zvečer šele zares zbudi in je buden od 18h do 22h, z vmesnimi 10 min dremeži. Tko da gre spat precej pozno, ob 22-23h. Potem pa spi do 9h zjutraj in vmes ene 3x je (npr. danes ob 4.30, 6.30, 8.30).

plenice - pampers #1 smo porabili, nazadnje samo podnevi, ker je bil vsako noč moker do vratu. S pampers #2 sem se pa enako nasankala kot pri prvem. Kupila sem 2 paketa, pa nam spuščajo, tudi podnevi. Ponoči mu tako dajem mullerjeve in držijo. So bolj debele.

zaščita - sva med zelo rodovitnimi, oba otroka sva dobila v prvem poskusu, ko sva se odločila, da "morda" bi pa imela otroka. Hormonske kontracepcije nisem nikoli jemala, kondome sva pa začela uporabljati šele po 1. porodu, dokler nisem dobila M. Je pa res, da je tudi starševstvo "zaščita" - mora biti že kar praznik, da oba mulca spita, midva pa sva oba pri volji user posted image Dodatnih otrok ne načrtujeva in glede na pretekle izkušnje otrok ne znava nenačrtovati, tko da srčno upam, da bomo ostali 4-članska družina.

so - Sezono sva otvorila, kako pa je to po porodu, sva pa že vajena - beri zgoraj ("duh je voljan, a meso je šibko" [ali obratno]). Vsakič hujše je user posted image

igra z dojenčkom - igralni center še ni aktualen, kravice pase, samo se hitro utrudi ali celo preobrne nazaj na hrbet, predvsem bi se pa nosil okoli. Nasmeške je pa začel deliti pri točno 5 tednih.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: JANUARČKI 2014
21.2.2014 12:47:46   
marusap
Dorotheia, pridi v Kamnik user posted image user posted image . Tukaj je super, samo o vrtcu ne sanjaj user posted image . Greva takoj na en sprehod, da ti vse razkažem. Kje pa ste našli stanovanje?
Moj ima še kar malo zabasan nosek. Ponoči je imel spet dihalne premore in nas je budil senzor dihanja user posted image . Meni je kar slabo, ko zaslišim alarm. Mi je pa ena pediatrinja rekla, da dajo otroke na preiskave, če so dihalni premori daljši od 5 sekund; moja pediatrinja pa pravi, da ga bo dala če bodo daljši kot 20 sekund.user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?