|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Januarčki in januarčice 2007
18.1.2007 9:11:17   
LUNA06
No če sem odrpla temo na Čvekanje v pričakovanju, jo moram pa še tule.

Naš Mark je sicer malo prehitel in prišel že v decembru, ampak useeno ostajam zvesta januarčicam.

Vabljene h klepetu!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Januarčki in januarčice 2007
18.1.2007 11:08:36   
Claudia
Luna06: lepo, da si nam ostala zvesta in nisi pobegnila med decembrke/čke, tako kot tvoj Mark. Čestitke user posted image , da je končno odprta tema na Starši čvekamo. Zdaj nas je pa že kar nekaj.
Moj sonček user posted image   je danes tako priden. Spi že od 8h. Vsake toliko časa se malo pretegne, pa zasmejčka. Tako lepo ga je opazovati. Zdej se je začel pa že prebujat. Bo treba kmal papcat, pa pocrkljat se.

Lep  pozdravček!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Januarčki in januarčice 2007
18.1.2007 11:11:23   
asandra1
Luna 06, super, da si odprla novo temo, saj nas je res že kar nekaj, ostale se nam pa bodo kmalu pridružile!Naš klemen še tudi spi od osmih zjutraj in komaj čakam, da se zbudi...res so pridni tile naši malčki.Zdaj pa smo obisk dobili, tako da moram it.
lp

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu Claudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Januarčki in januarčice 2007
18.1.2007 11:39:35   
smrček
Luna06, na sosednji temi si spraševala za mastitis, pa ti bom kar tule napisala.
Špikanje med dojenjem je posledica "sprožilnega refleksa" ko se otrok dovolj močno prisesa in mleko lepo steče. Mastitis pomeni zastoj mleka v prsih, občutila boš zatrdlino in bolečo napetost v prsi (ponavadi samo v eni) na koži pa se običajno pojavi tudi rdečina. Ko se mastitis že razvije, ga spremlja tudi vročina 38 in več. Takrat si pred dojenjem daj na prsi topel obkladek, otročka pa čimvečkrat pristavljaj na obolelo stran. Po dojenju pa si poskusi še stisnat ali izčrpat ostanek. Ko se napetost v dojki sprosti, pade tudi vročina.
Če ti to ne uspe pa žal ni drugega kot da greš nazaj v porodnišnico, kjer ti dajo antibiotik, pa ravnotako si moraš mleko tam stiskat in črpat. Pravi razvit mastitis boli kot 100user posted image  Jaz sem ga imela pri prvem otročku 2x. Prvič sem bila en teden v bolnici, drugič sem pa malo zobe stisnila in si doma intenzivno črpala mleko.

Upam, da gre pri tebi samo za "refleksno" špikanje in nebo hujšega.
Poročaj kako in kaj..

_____________________________

Ja, v ponedeljek začnem hujšat. Jasno?

(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Januarčki in januarčice 2007
19.1.2007 10:22:34   
asandra1
LUNA06: Glede kpljic od Koroških lekarn - mi smo klicali v lekarno v Mislinjo, pa so rekli, da jih pošljejo, da jih drug dan dobiš, sam me je bilo strah, da bo zopet hudo, pa smo jih šli kar osebno iskat. Tako, da pokliči in vprašaj, iz ene lekarne ti bodo že poslali, je pa po moje res odvisno na koga naletiš. Kapljice so fulllllll sladke in pol ul vleče dudo, tako da na vse pozabiuser posted image . Bomo videli, če bodo res pomagale, včeraj hvala bogu ni bilo hudo.
lp

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Januarčki in januarčice 2007
19.1.2007 10:26:09   
LUNA06
Smrček hvala za tole razlago, pa čestitke še nekrat za malo pikico.No zdej boš ravno prav za tale forum, ko si postala januarska mamica.
Sem vprašala tud babco za tole špikanje, pa je rekla d ato ni nč hudga.Da je to posledcia prevelikega kopičenja mleka.In naj si ga enostavno stisnem, ko se mi to zgodi.Ker tole špikanje se ne dogaja med dojenjem (no tudi takrat, ampak to je drugo, to vem kaj je), ampak tako vmes med obroki.

No mi smo danes bolj malo spali.Pa ravno zdaj, ko je moral očka ta prvi dan u službo.Upam, da ni preveč bogi.Se pa tolažimo s tem, da je petek in se bo zdej čez vikend malo naspal.
Sploh ne vem kako nej pikca zvečer uspavam, to vedno traja kake dve ure, prav grozno je, čez dan pa lepo spi.Včeraj recimo smo bli zrihtani za spat in siti ob enajstih, dokončno zaspal je pa ob pol treh.Sej vem da ga dajejo krči, sam vseeno, to traja čist predolgo.
Zdej bova probala še z večernim kopanjem, baje da to pomaga.Čeprav kopali nej bi ga na dva dni...
Kako pa druge uspavate svoje malčke?

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Januarčki in januarčice 2007
19.1.2007 11:36:52   
LUNA06
asandra1 hvala.A mi lahko še prosm poveš kako točno se jim reče.

(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Januarčki in januarčice 2007
19.1.2007 13:15:51   
eva1
No pa sem vas le našla!

Luna glede uspavanja-ja nam kopanje ful pomaga,včeraj sem jo kopala, mala je ful uživala, nič jokala, potem pa mi je takoj zaspala po kopanju-še jedla je bolj malo, tako da se je potem čez 1 uro zbudila pa sva se podojili, pa je zaspala naprej! Ponoči nimam pojma kdaj sem dojila, sploh se ne spomnem, vem da sva se ob 3h-prej nimam pojma a sva se al neuser posted image , potem pa je spala do 8h, pa potem sva obe potegnili do 11h ko sva se končno ustali! Zdele pa pri meni v naročju dremuckauser posted image ! Sem bila pa zaradi Lukca pokonci ob3h-5h, ker se je dru k user posted image ker je hotu k nama spat pa nisva dovolila! Ga mormo odvadt k nama hodt, ker se kr neki dere, pol pa en druzga zbujata, pa je za popuser posted image pa potem noben nič se spiuser posted image

Pri nam pa ati začne dopust 23.1, danes še dela pa v ponedeljek ima še nočno, potem pa bomo do 9.2 skupaj, komaj čakamuser posted image

Dodala sem še nekaj slikic v albumuser posted image

A vaši user posted image tut kej polivajo-moja včasih ful-recimo danes se je ob 11h ful dojila, potem pa 2x bruhala, kljub temu da sva lepo kupčka podrli...ah ja sej bo-samo cunje se tok nabirajo da je jojuser posted image !


(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Januarčki in januarčice 2007
19.1.2007 18:47:53   
asandra1
Luna06: Reče se jim vetrovne kapljice.

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Januarčki in januarčice 2007
19.1.2007 19:18:00   
TanjaS
Puce, pozdravljene

tudi naš Maks je pohitel in prišel na vset že decembra, čeprav bi moral januarja, a važno, da je vse Ok.
pri nas ne glede na kopanje ali karkoli delujemo na 3 ure- podnevi in ponoči. Zadnje dva dni pa smo celo čez dan zelo veliko budni.

(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Januarčki in januarčice 2007
21.1.2007 12:55:37   
eva1
Hoj!

Kje pa ste vse...je prav žalostno na naši temi!

No midve sva ok-sva že nekako našle ritem, tut spimo ok,včeraj se je dojila ob 22h pa potem ob 3h in 6h,9h zjutraj, potem pa bila budna skoraj do 11h(na koncu že ful tečkana) sedaj pa pančka kouser posted image ...no čez dan bolj kot ne skoz spi, le zvečer pred kopanjem jo pustim budno cca.pol ure, da ponoči bolje spi! Upam,da bo tako naprej user posted image ...sem pa ji ob 3h ponoči dala dudo, da sem šla na WC in pridem nazaj in mala spi, potem pa sem jo kar zbudila da je jedla, ampak pomoje že ni bila pretirano lačna, če se je z dudo potolažila!

Upam,da nas vreme danes ne bo zafrknilo in da bomo potem šli malo ven-komaj že čakam malo svežega zraka!

Kako pa ste kaj ostale-pišite kaj, da ne bom sama sebi pisalauser posted image user posted image

lep dan!

(odgovor članu TanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Januarčki in januarčice 2007
21.1.2007 13:33:51   
Urša08
Ojla!

Super, da se je odprla tema na starši čvekamo.

V petek je prišla babca in sem ga že sama kopala. Redi se pridno, tako, da sedaj babce do februarja ne bo, ker je na dopustu, potem pa spet pride malo pogledat. Našga Nejčka očitno malce krčki dajejo, tako da ne spi prav veliko. Drugače se tudi ponočiu zbuja na tri ure in se dojimo. Včasih nam rata zaspati v pol ure do uro, velikokrat se pa matrama tudi dve uri ali več. Tako kot ti Luna06 imamo težave, da ga spravimo spat in traja. Danes smo se zbudil ob dveh, pa podojili, pa potem ob pol šestih, takrat pa do sedmih nismo zaspali. Naslednjič je hotel jesti ob devetih, potem pa že ob pol enajstih , pa ob pol enih, tako, da ne vem ali je to zaradi krčkov ali kaj drugega.

Lep dan.

Papauser posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Januarčki in januarčice 2007
21.1.2007 16:17:10   
onina
Super mamice januarke, da že pišete o svojih izkušnjah z malimi pikci...čeprav še nisem v tem klubu, vas berem, da si malce ustvarim sliko, kaj nas še čaka... user posted image .
Čim več spanja in uspešnega dojenja vam želim!
Pozdravček.

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Januarčki in januarčice 2007
21.1.2007 17:03:52   
Claudia
Kolk vam zavidam, da greste s svojimi user posted image  že na sprehod. Mi še ne smemo, ker ima naš pikec vnete očke user posted image . Sicer ni hudo, a babca je odsvetovala sprehod. Tudi kopamo se še ne, ker popek je popek še krvav. Verjetno se bomo v torek.
Drugače je pa naš pikec ponoči zelo priden. Danes je spal od 24h do 6h user posted image . Je pa podnevi kar precej buden. Non stop bi papcal. Včasih sploh ne vem ali naj mu dam še ali naj ga pustim jokcat.  

Eva1: naš zelo malo poliva, čeprav imamo težave s podiranjem kupčka. Se mu pa skoraj po vsakem dojenju kolca user posted image .  
Prosim za geslo, da si pogledam slikice tvoje Alje.

Pozdravček!

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Januarčki in januarčice 2007
22.1.2007 3:19:37   
LUNA06
Ojla punce!
Ja res je sredi noči in mi poskušamo zaspat nazaj po papcanju.Včasih je  to počeu očka,ampak zdaj že hodi v službo, pa se more malo naspat.
Nam tudi kopanje prav nič ne pomaga za zaspat, smo to počeli že 4x, pa nič.Ma to nam je res najtežje od vsega,

Zunaj že dežuje...očitno bo nekaj dni brez sprehodov, pa še sneg se obeta.

Imam eno zanimivo vprašanje.Kok ste mele številko na zapestnci v P?Midva sva mela 5661, predvidevam, da je to št.rojstva v ljubljanski P za lansko leto. 

Danes mogoče že dobimo tiste vetrovne kapljice iz koroških lekarn.Se je ena kolega pohecala in rekla da to niso kr ene kaplce, ampak "the kaplce", se prav da morjo bit res zakon.

A maste že zrihtane sobice za vaše pikce, a maste kako fotko?Mi to zdej delamo, bo imeu u stilu Medvedka Puja.Upam da bo uspelo in da bo lepo.

< Sporočilo je popravil LUNA06 -- 22.1.2007 3:20:50 >

(odgovor članu Claudia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Januarčki in januarčice 2007
22.1.2007 11:16:51   
zojaB
No mamice pa sem vas najdla.

Tolk je danes depresivno vreme, da bi najrajš kar prespala vse skup, ampak zdej seveda ne gre več, zdej svet malo drugačen sonček. user posted image

Kako ste kaj? Mi smo kar ok, tud nočke vse lepo spimo, zbudiva se 2x na noč, najeva in takoj zaspiva nazaj, kar solidno. Čez dan lepo spančka, zbuja se na pribl. 3 urce, in je buden tolko, da se nahraniva, previjeva in malo pocrkljava, razen proti večeru je buden cca. 2 ure. Zaenkrat nobenih problemov (tok, tok, tok) user posted image  

Kopamo se še ne, ker popek ni še čisto ok, ven greva pa čez kakšen teden, če bo vreme ok, drugače bova pa še malo počakala.

Drugače pa meni šivi delajo velike preglavice pa je že 10 dni od poroda. Grozno me bolijo, kolk časa je vas bolelo?
Pa še to mi povejte, vsi mi govorijo, da si še ne smem umiti las, da ne smem gledati TV-ja, ne brati... ??? Bi rekla, da je to bolj stara šola, kaj ve menite??

Se tipkamo... čaw

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Januarčki in januarčice 2007
22.1.2007 13:29:47   
eva1
oj punce!

No res ful smotan dan danes-tale dežuser posted image user posted image user posted image

Veste kaj sem ugotovila, da midva z mojim zbujava Aljo ponoči...ker vsakič ko se kdo prestavi(postla pa user posted image škripa) mala začne nekaj stokati, pa včasih se zbudi, včasih samo stoka par minut pa nazaj zaspi..pa tudi podnevi veliko bolj spi kot ponoči-podnevi se zbuja na 3-5 ur ponoči pa vzrajno na 3, razen prvo rundo, ko naju ni tam, pa včasih malo dalj potegne(pa še zraven mene bi ponoči čebela spala, podnevi pa ni panike)-sm že razmišljala da bi jo v sobico selila za kakšno noč, pa bi videla kako bo potemuser posted image ! ne ven no...

claudia in ostale-geslo od slik je aljah-nekaj je še slik od Lukca zravenuser posted image !

Zoja-ja pomoje so tisto zgolj stare vraže...sicer če preveč berem droben tisk me začno oči bolet, pa preneham, ampak druga pa pomoje v mejah normale vse dovoljeno!
glede šivov-mene so samo prve dni malo bolj boleli, vendar sem že 2 dan normalno sedela! Sedaj 16 dni po porodu, jih tudi čutim ne več, razen vidim, ko odpadajo! meni je pomagalo da sem si jih večkrat na dan, prve dni po porodu po vsakem lulanju stuširala z hladno vodo-sedaj si jih stuširam nekje 2-4x na dan! Čimvečkrat -tembolje!!!

Luna-midve sva imele številko 7 (toliko se jih je rodilo do 6.1(vsako leto začno na novo), pri Lukcu pa sem imela številko 35(rodila 12.3)!
Glede uspavanja-joj mora biti res naporno, ko noče zaspati nazaj...naša ime včasih finte ponoči , pri meni spi k polh, ko pa jo prestavim v svojo postlo pa po 2 minutah jok in stok-mula mala!
Upam,da vam bodo kapljice pomagale-jaz trkam in upam,da naša ne bo imela krčev! Se je pa včeraj zvečer nekaj napenjala, pol pa tako pokakala-no ne vem če je izraz ravno primeren, ker je bilo dreka za pol brisačeuser posted image !

no se beremo še kaj...upam,da bo dež na user posted image dobro vplival(glede spanja mislimuser posted image )!

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Januarčki in januarčice 2007
22.1.2007 15:17:50   
asandra1
Ojla!
Res ni nič prijetno tole vreme.Danes je pa tudi pri nas ponči bilo veselo, jedli smo na cca 1,5 ure, pol pa ful dolgo časa,d aje zaspal ali pa sploh ni...Upam da bo danes boljši.
Glede koroških kapljic: mi zdaj hvala bogu nimamo več krčkov, mogoče sem jaz tisti dan, ko je bilo hudo kaj takega pojedla, samo vseeno zvečer, ko ga začne malo zvijat, mu damo malo in je mir... zdaj pa ne vem ali n i krčkov ali pa res pomagajouser posted image , bo treba poskusit en dan čisto brez. A mislite, da mu lahko škodijo, ker so pa res sladke?

A dojite? Midva se polno dojiva in je kar naporno tole dojenje, mene ful bolijo bradavice, a to skoz tako boli ali se utrdijo?Pa nič ni prijetno, ker še v trgovino komaj skočim. A, bo že....

Zoja B: Mene so šivi zelo boleli, komaj sem se prestavljala, kaj šele sedela, zdaj po štirinajstih dneh jih ne čutim več, sem jih pa veliiiiko umivala z mrzlo vodo, z bivacnom sprejala (po nasvetu patronažne) in s šentjanževim oljem mazala.Je pa zoprno. Meni se zdi veliko huje kot porod prvi dnevi po porodu, ko bolijo šivi, pa joške. Samo saj vse mine....

Lepo se imejte pa čeprav ni sončka!

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Januarčki in januarčice 2007
22.1.2007 16:39:15   
Claudia
Ojla mamice!

Naš pikec je danes precej bolj priden kot je bil med vikendom. Že tri ure spančka kot user posted image . Verjetno čuti, da je mami sama doma user posted image . Včeraj je bil skoraj cel dan buden, neprestano je hotel papcat in se crkljat, tko da je imel ati kar dosti dela user posted image . Ko pa je ob 19h zaspančkal, je spančkal in spančkal. Tudi previjanje ga ni zbudilo. Pred spanjem sem ga hotla nahranit, pa se ni dal motiti. Zbudil se je šele okol 2h ponoči. Sploh ne morem verjet, da je tako dolgo zdržal brez hranjenja.

Zojab: tudi mene so šivi boleli več kot 14 dni. Sedaj je že precej bolje, tako da lahko že sedim. Me je pa začel bolet križ k user posted image . Kar se tiče umivanja las, sem si jih že dvakrat odkar sem prišla iz porodnišnice. Meni ni noben rekel, da si jih ne bi smela umivati. So nam pa v šoli za starše rekli, da si jih je treba obvezno takoj dobro posušiti. TV tud gledam, pa tud kej preberem.

Asandra1: Se strinjam, da je dojenje zelo naporno. Moj user posted image med dojenjem ful hitro zaspi, tko da je čez 1 uro že spet lačen. Jaz si za ponoči vedno načrpam mleko, ker bi drugač celo noč dežurala. Tud mene ful bolijo bradavice. Na začetku so mi celo krvavele, pa sm jih mazala z bepantenom.

Eva1: Ful luštne fotke. Prov cortkana otročka sta Alja in Luka.

Pozdravček!

(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Januarčki in januarčice 2007
22.1.2007 22:35:38   
eva1
Čer!

Evo mi smo prvi večer sami doma-ima ati nočno, jutri pa začne z dopustom! Uspavanje uspelo-namreč Luka še vedno zapsi le na rokah...tako da sem najprej Aljo poštimalo, potem Lukca...zdej oba spita...Aljo sem sedajle še 1x podojila, sedaj pa upam,da bo tam do 2-3 mir-čeprav dvomim! Upam,da bosta oba pridna in da bo noč mirna!
Midve se tudi polno dojiva-no meni dojenje ni ne vem kok naporno...kaj pa vem, tudi bradavice me sedaj niso nič bolele, so me pa pri Lukcu kakšen mesec prav user posted image user posted image user posted image Vrjetno se pozna, ker je majhna razlika med malima, pa še Lukca sem kr dolgo dojila(10 mesecev)!


(odgovor članu Claudia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Januarčki in januarčice 2007
23.1.2007 12:03:30   
zojaB
No dobtro jutro..oz. dober dan, kje pa ste vse danes? Verjetno se še crkljate.

Midva s pikcom sva spala danes skoraj do desetih,se lepo nahranla, umila in zdej spet spokojno spančka dalje, dokler ne pride patronažna in ga vrže pokonci.  Ponoči je lepo spančkal, zbudil samo 2x, sva se lepo podojila in je spal dalje.
Povejte mi a jih ve ponoči previjate? Jaz ga ne, vendar je zjutri polulan do ramen. Če bi ga ponoči previjala bi se verjetno čist zbudu in pol bi trajal da zaspi nazaj.

Šivi me še vedno zategujejo, pa nekako trdo mi ratuje, s čim naj si mažem, da ne bo tako ostalo?? Kakšen predlog??

LUNA06, številko v P sem imela jaz 149.
Sobice za user posted image  še nimam zrihtane, v svojo sobico bo šel, ko bo star tam nekje pol leta, takrat jo bom tudi začela opremljati.


(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Januarčki in januarčice 2007
23.1.2007 12:17:45   
eva1
Jutro!

Ekola še ena uspešna noč je za namiuser posted image user posted image user posted image -Alja je spala do 2h se podojila in potem spala do 6h...Luka pa je šele ob 6h prišel v spalnico-pohvalno ponavadi pride že prej...in potem ko je videl lučko ni več hotel nazaj zaspat, tako da smo do 7h še malo ležali, pol pa sem ju šla zrihtat! Lukca za v vrtec, malo pa previt pa hop nazaj v postlo...zdele sva se pa lih spet podojili, pa spančka zdej!
Zoja-jaz ne previjam ponoči-samo 1x se mi je polulala do vratu, sedaj pa sem kupla večje pleničke-sem kr številko 3 uzela od 4-9kg, sicer so kr velke, ampak za ponoči ravno prav, ker je zjutraj plenica ful mokra, ampak važno da čez ne pride!

Glede šivov pa ne znam svetovat, jaz nisem z ničemer mazala, patronažno vprašaj, bo sigurno vedela!

eh mani mala ful poliva-sva bile spet cele mokre od tega-sej vem-preveč mleka imam, ona pa vleče dokler ne zaspi...pa ima očitno preveč! Sej ponavadi imamo samo zjutraj te probleme ko so joške trde in ful polne...pol popoldan pa ni tašnega navala pa je bolje-tut manj poliva! Ampak cunje, cunje...ni ne konca ne krajauser posted image !

No tako, zdej grem pa še jaz mal na kavč...kmalu bo ura 14h, pol pa že lukec dam pride, pa bo spet akcija...

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Januarčki in januarčice 2007
23.1.2007 12:57:54   
Urša08
Ojla!

Danes je s krčki boljše, tako da upam, da se bo umirilo. Drugače pa imamo ponoči kar problemčke. Ob treh se je zbudil in potem smo se do pol šestih dojili, pa previjali, pa dojili, pa previjali, pa spet dojili. Kar naporno je to nočno dežuranje. Midva se dojiva, vendar sem morala parkrat dodati še dodatek - mi je zmanjkalo mleka, mali je pa še hotel jesti, sicer samo 30ml.
Sobico za otročka sva pobelila , pa postavila postelco, ostalo pa takrat preden ga bom dala tja spat, zaenkrat bo pri nama. Šivi še malo bolijo, ampak je vsak dan boljše.

Sedaj se bo pa počasi Nejček zbudil, tako da se še slišimo.

Papauser posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Januarčki in januarčice 2007
23.1.2007 14:00:39   
hebeba
Pozdravljene mamice!

Najprej, upam, da me vzamete med sebe..berem vas že ves čas moje nosečnosti in seveda zdaj, ko je na svet prišel naš mali čudoviti fantek.

Zdi se mi super, ko tako izmenujete svoje izkušnje in klepetate med seboj, zdaj sploh potrebujemo takšne stvari, ko nam je vse novo in tako vsaj vemo, da nismo same v tem.

Tako, da bi z veseljem čvekala z vami!

Mi smo takole, danes stari 10 dni, trenutno spančka in jaz imam par minutk za sebe. Ponoči je bil priden od 24 pa do 4h potem pa je samo nekaj stokal in ni hotel zaspati, tako da od mojega spanja nič do nadaljnega. Zdaj, ko pa on spi pa jaz ne morem, ker moj bioritem je še vseeno navajen na nočno spanje ali vsaj popoldansko.
Kar se dojenja tiče je pri meni tako, da ko sem prišla iz porodnišnice je kar teklo, zdaj pa kot da je usahnilo in smo mu zadnje par dni dali zjutraj in zvečer malo adaptivnega. Patronažna pravi, da je tako z dojenejem, da pride mala kriza potem pa je spet dovolj mleka user posted image . Se je kateri tako zgodilo?
In kakšna je vaša prehrana? Nekatere pravijo, da je treba zelo pazit druge spet da ne? Sem že čisto zmedenauser posted image ! Kako je z mlekom, jogurtom in mlečnimi izdelki?? Jaz sem zdaj to popolnoma ukinila iz jedilnika, prej sem pa to tako rada jedla..In sploh ne vem več kaj naj dam v usta..

U, zdaj pa se mali mož prebuja..bo treba dati hrane!

en sladki pozdravček vsem mamicam in njihovim pikicam

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Januarčki in januarčice 2007
23.1.2007 16:52:58   
asandra1
Hebeba dobrodošla!

Tudi meni se zdi, da včsih nima dosti mojega mleka, ker po 45 min na joški zaspi kot top,m ko pa ga odstavim pa panika. Potem pa poskusimo z dodatkom, pa tudi noče tako da se očitno samo carta. Včeraj me ni bilo doma in ko se je zbudil je bila panika, tako hudo je bil lačen, pa mu je ati naredil dodatek in luksus - pol je spal celih 5 ur skupaj. Ker zdaj po novem se dojima na dve uri, nič več na 4,5 kot na začetku.
Glede prehrane - jaz vse jem, razen stročnic in agrumov, pa čokolade (to je težko!) saj se mora vsega navadit in tudi prej je vse dobival. Tudi mene zanima, kaj pa ostale jeste?
Urša08: pri nas je ponoči podobna zgodba, ko se napapca sicer zaspi, samo ne za dolgo, potem pa jamra, pa ne tisto lepo, ampak tisto tečno, tako da ne morem spat zraven. Čez dan pa spi kot angelček. ne vem, kako bi ga proti večeru obdržala vsaj malo budnega, bi verjetno potem bolj spal ponoči?user posted image

Lepo se imejte!user posted image

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?