|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jao meni
27.5.2008 11:53:47   
trojči
spet se mi filozofira..user posted image

Očetje se na veliko izogibajo stikom. Večino vlog za ločitev dajo ženske, kljub temu, da večina moških grozi, da jim bodo odvzeli otroka oz. se potegovali za skrbništvo.  Ženske se torej ločijo, očetje nekaj časa še hodijo na obiske oz. pridejo po otroka, nato pa navadno hkrati s pojavom nove v njihovem življenju na stike malo pozabijo. Otroci grejo skozi travme, po cel dan pregledujejo mobilnike, da niso slučajno spregledali kakega sporočila, klica očeta, jočejo, krivijo sebe, nikoli očeta. Ves čas hrepenijo po njegovi bližini, po potrditvi, da jih ima rad. Na netu je kar nekaj pretresljivih zgodb, ki so jih napisale mame teh otrok....grozljivo....da se razjočeš poleg.

Brala sem, da so drugi zakoni obstojnejši, nekaj zaradi večje prilagodljivosti, zahteva se manj perfekcionizma kot v prvi zvezi, nekaj pa zaradi tega, ker človek ugotovi (ponavadi moški, ker so ženske tiste, ki vložijo ločitev), da ni nič zdravo za gotovo. Da se tudi ženska lahko naveliča varanja, poniževanja, igranja mame in gospodinje...strah jih je ločitve. Samski moški živijo deset let manj kot poročeni, pri ženskah te razlike ni.

Torej moški si večinoma ne želijo konfliktov z drugo ženo. Če ona izrazi željo oz. pokaže na neverbalni način, da jo otrok iz prvega zakona moti, se moški odloči za drugo ženo in zmanjšanje stikov na minimum.


Se strinjate?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jao meni
27.5.2008 12:01:28   
mojamura
hm....kaj pa vem. moj bivši nima nove partnerke (koliko mi je pač znano) otroka vidi, ko se dogovorimo, ni problemov (zaenkrat). sin je star 11 let in vem, da če bi imel bivši novo žensko in ga ta ne bi marala, sin najverjetneje niti tja ne bi več hotel iti oz. bi šel, če nje ne bi bilo poleg....pravim kaj pa vem, od situacije do situacije je različno

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jao meni
27.5.2008 12:01:41   
Anonimen
Moškega, ki bi motil otrok iz moje bivše veze bi hitro odpisala.Tista ženska ali moški, ki ga moti otrok od prej, ne ljubi svojega partnerja, oziroma partnerice.
Kdor bo imel rad mene, bo sprejel tudi mojega otroka.Če ne- adijo.

(odgovor članu trojči)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Jao meni
27.5.2008 12:07:08   
nuala
Če se strinjam, da se moški zaradi druge ženske odličijo za manj stikov z otroki iz prejšnje veze?
Ne, niti ne. Se pravi, ne strinjam se popolnoma. Moški so načeloma drugačni od žensk in v večini nimajo materinskega oz. starševskega nagona. Zato je na ženski iz prve veze odgovornost, da stike otrok - oče vzpodbuja v največji možni meri ( ne pa da ta kontakt zatira in nagaja, kot se to rado zgodi ). Če bi se ženske teh razlik med spoloma zavedale ( že pred ločitvijo, takrat, ko se odločajo za otroke ), bi bilo verjetno stanje boljše. Ko se moški odloči za novo vezo, se zanj začne tudi novo življenje. To je spet nekaj bolj specifičnega za moške. Nova ženska pa zahteva celega moškega ter se bori zanj in za njuno vezo in poskuša zatreti vse tekmece, vključno z otroci iz prejšnje veze. Vse to je naraven postopek, tako smo narejeni in zato vedno pravim, da je treba premisliti, predno se odločiš za partnerja in sploh za otroke.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Jao meni
27.5.2008 12:08:19   
trojči
Sem mislila napisat, ja...a mislim, da bi mi potekel čas...se mi je že zgodilo, da sem napisala cel roman, pa mi ga je gladko zbrisalo, ko sem dala Potrdi.

Moje mnenje zgoraj se nanaša samo na tisti del populacije, kjer nova ne more/noče sprejeti otroka iz prvega zakona in premore toliko "hudobije", da tepta otrokove želje in potrebe, zato da si da duška, ker jo otrok neznansko nervira in bi ga najraje zradirala iz sveta. Smo imeli tak primer...ena je pred meseci pisala, da briše sms-e iz mobilnika, ki jih hči pošilja svojemu očetu - njenemu novemu partnerju, ki bi ga naj ona ljubila. Svašta hodi po svetu. Ta je bila skrajnost, imamo pa še malo manj očitne primere, recimo nedavno temo, kjer je ostalim lepo vidno, kam pes taco moli, očetu otroka pa ne. Ženska malo zavije v celofan (manipulira), otrokovemu očetu zato niti na kraj pameti ne pade, da bi jo imel za "hudobno mačeho". Ma ja, razumljivo, ne želi, da mu propade še druga zveza, sploh pa ne s kakšno deset let mlajšo. Ei, vem, druga tema, a zadnjič mi je en razlagal, kako se je ena šest let starejša metala za njim in rekel, kaj si naj on začne s toliko staro babnico. Pri moških pa je potem ok, da je 10, 15 let starejši? Eh...pustimo zdaj to..user posted image

< Sporočilo je popravil trojči -- 27.5.2008 12:16:32 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Jao meni
27.5.2008 12:13:58   
Skratek46
Osebno mnenje-imam zelo veliko izkušenj-mogoče je moj oče čudn-ne mogoče...JE čudn-sam nova žena,nov life-mene in moje sestre ne pogleda več. Njegova žena ima hčerko iz prejšnjega zakona in je zdej to njegova hči-tko da...glede tega bi sam rekla, da so moški en velik drek kar se tega tiče-sej ne vsi...sam v veliki večini pa sigurno.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Jao meni
27.5.2008 12:15:23   
jernejav
Moj fant ima iz prvega zakona dva otroka, sina 15 let, hči 10 let. Oba sta me zelo lepo sprejela, tega je že 2 leti in pol.
Sin se je prostovoljno odločil, da bi prišel živet k nama. Poleg tega hči pride vsak vikend k nama, tudi sin je pred tem bil vsak vikend pri nama, cele počitnice, ni niti hotel it nazaj k mami. Sedaj po 3 mesecih, kar živi z nama še ni šel k mami, razen enkrat na obisk za 2 uri. Mama ima novega partnerja in fant noče povedati razloga zakaj je ne želi videti, midva pa tudi ne vrtava v njega. Šolski uspeh se mu je drastično izboljšal in postal je veliko bolj srečen. Naj omenim še to da je oče ves teden od doma, ker je šofer, tako da je med tednom sam z mano. Sva zelo navezana in fant je popolnoma zaupljiv do mene. Med nama je lep pristen odnos in včasih kar pozabim da ni moj sin. Tudi hči že govori da ko se bo lahko sama odločila kje bo živela da bo prišla k nama. Sedaj pa načrtujemo tudi povečanje naše družine in oba sta navdušena nad tem.

Najbolj žalostno pa je to da se mama niti malo ne zanima za sina, nikoli ga ne pokliče ali pokaže interesa da bi čez vikend prišel k njej.user posted image

Mama mu je in mislim da bi morala ostati del njegovega življenja.
Torej niso samo očetje ki s časom pozabijo na svoje otroke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Jao meni
27.5.2008 12:31:20   
trojči
Jerneja, mogoče sin še rabi čas, da se zaupa, da si bo pridobil vajino zaupanje.  V primeru zlorab svetujejo, da se otroku pusti čas, da se počaka, da se sam odpre. Glede na to, da hčerka še živi tam, bi zato jaz...pravim jaz...ne dajem ti nasvetov, ne tega tako razumet prosim...vseeno vprašala, kaj je v tisti hiši tako zelo narobe. Mene bi preveč mučilo. V primeru zlorab je dovolj, da vprašaš otroka, kako je bilo, kaj si počel, kdaj greš spet, kaj boste takrat počeli..in vidiš njegovo reakcijo, obraz. Ne mislim samo spolnih zlorab, zlorabe so lahko tudi čustvene, fizične..

lahko gre sicer za običajne konflikte na relaciji najstnik očim, a ta molk, v katerega ste oviti, mi ne pove nič dobrega.

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Jao meni
27.5.2008 12:33:34   
trojči
IZVIRNO SPOROČILO: trojči

Jerneja, mogoče sin še rabi čas, da se zaupa, da si bosta pridobila njegovo zaupanje.  V primeru zlorab svetujejo, da se otroku pusti čas, da se počaka, da se sam odpre. Glede na to, da hčerka še živi tam, bi zato jaz...pravim jaz...ne dajem ti nasvetov, ne tega tako razumet prosim...vseeno vprašala, kaj je v tisti hiši tako zelo narobe. Mene bi preveč mučilo. V primeru zlorab je dovolj, da vprašaš otroka, kako je bilo, kaj si počel, kdaj greš spet, kaj boste takrat počeli..in vidiš njegovo reakcijo, obraz. Ne mislim samo spolnih zlorab, zlorabe so lahko tudi čustvene, fizične..

lahko gre sicer za običajne konflikte na relaciji najstnik očim, a ta molk, v katerega ste oviti, mi ne pove nič dobrega.

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Jao meni
27.5.2008 12:48:15   
Anonimen
Torej moški si večinoma ne želijo konfliktov z drugo ženo. Če ona izrazi željo oz. pokaže na neverbalni način, da jo otrok iz prvega zakona moti, se moški odloči za drugo ženo in zmanjšanje stikov na minimum.


Ne, se ne. Moj je dal pobudo za razvezo, locujeta se sporazumno. Otrok zivi pri njemu, brez krega in prepirov. Taka je njuna skupna odlocitev (ob razvezi se je najbolj bal, da ne bo videl otroka, da bo bivsa tezila itd ... ).

To, da si ne zeli konfliktov, je to zato, ker je tak po naravi. Cist flegmatik, kar mene vcasih se bolj spravi ob zivce user posted image

Ves, ne posplosevat. Obstajajo tudi take mame, ki jih ti omenjas v svojem postu kot ocete.



(odgovor članu trojči)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Jao meni
27.5.2008 12:51:51   
mojamura
100 ljudi 100 čudi, niso samo ženske take, da ne marajo otrok svojih partnerjev iz prejšnjih zvez, ampak obstajajo tudi taki moški...

ne razumem tudi naslednje situacije. 2 sta živela cca. 10 člet skupaj skupaj imata sina starega 9 let. nato se razideta on si najde novo žensko, s katero je baje prejšnjo partnerico varal. sin ostane pri mami, se dogovorijo za stike, vse štima. v roku 2 mesecev si mama najde novega tipa z njim zanosi se odloči preseliti z novim partnerjem na drugi konec slovenije svojega sina pa ne bo imela s sabo, ker ne vem zakaj žeuser posted image ....pa ga pusti (sama se sprostovoljno odloči tako) pri očetu oz. ex partnerju. novi partner naj ne bi bil zato, da pride z njima še njen sinuser posted image ...s tem da tudi sam sion ni bil navdušen nad potencialno selitvijo (tudi moj sin ni bil, ko sva se selila k zdajšnjemu partnerju, a se je hitro aklimatiziral)

poznam pa vse akterje te zgodbe in lahko rečem le, da ko misliš da človeka poznaš se naenkrat zbudiš pa vidiš da ti je ta človek popolna neznanka

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Jao meni
27.5.2008 13:02:34   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

Ves, ne posplosevat. Obstajajo tudi take mame, ki jih ti omenjas v svojem postu kot ocete.



Naša dobra stara Trojči si tegale kr ne bo dala rečt user posted image user posted image  ..... pa tak preprosto je, a ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Jao meni
27.5.2008 13:02:40   
jernejav
Trojči
Ni bilo kake  splone ali fizične zlorabe, fant pač ni sprejel njenega partnerja, preprosto zato ker je eden v nizu . Zelo je zameril mami ker je videl kaj se je dogajalo ko je bil mali in koliko moških je šlo skozi življenje njegove mame. Sam je povedal da je izgubil spoštovanje do svoje mame. Hči pa je še manjša in mama se je vedno bolj ukvarjala z njo in fant je imel vedno občutek da ga ne mara. Je zelo miren fant. Glavno da je sedaj našel srečo in ljudi ob katerih se počuti srečen. Srečni smo vsi, saj je zelo napredoval.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Jao meni
27.5.2008 13:34:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

Ves, ne posplosevat. Obstajajo tudi take mame, ki jih ti omenjas v svojem postu kot ocete.



Naša dobra stara Trojči si tegale kr ne bo dala rečt user posted image user posted image  ..... pa tak preprosto je, a ne?


Ce je pa tako ozkogledna (ali pa starokopitna), ji pa jaz ne morem pomagat user posted image Svojega/nasega primera ji pa ne mislim razlagat, da bi videla, da ni vse crno-belo. user posted image

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Jao meni
27.5.2008 14:07:24   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: jernejav

Glavno da je sedaj našel srečo in ljudi ob katerih se počuti srečen.

-----------------------
user posted image

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Jao meni
27.5.2008 15:17:28   
trojči
V prvem postu nisem izrecno omenila, da to velja le za tiste, ki otrok iz prvega zakona ne sprejmejo. V drugem se napisala, da to velja le za te. Tretjič se baje še pove, a to naj bi bilo to in nič več. Bo?

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Jao meni
27.5.2008 19:53:35   
Anonimen
Trojči, prebrala sem samo tvoj prvi post in se z njim strinjam 100 %!!!

(odgovor članu trojči)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Jao meni
27.5.2008 19:54:58   
Anonimen
Aja, strinjam se pa zato, ker osebno poznam par takih primerov in so zadeve točno take, kot si jih ti opisala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Jao meni
28.5.2008 9:20:28   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5

Aja, strinjam se pa zato, ker osebno poznam par takih primerov in so zadeve točno take, kot si jih ti opisala.


  To je približno tako, kot bi jaz trdil, da so vse ženske kurbice, ker pač poznam osebno nekaj takšnih, ki bi se jim lahko tako reklo ....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Jao meni
28.5.2008 9:35:33   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5

Aja, strinjam se pa zato, ker osebno poznam par takih primerov in so zadeve točno take, kot si jih ti opisala.


  To je približno tako, kot bi jaz trdil, da so vse ženske kurbice, ker pač poznam osebno nekaj takšnih, ki bi se jim lahko tako reklo ....


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Jao meni
28.5.2008 13:43:44   
_andreja_
niso vsi moški takšni, moj oče je bil takšen da se ni nikoli brigal zame, čeprav smo skupaj živeli, moj dragi je pa čisto nasprotje od njega, tudi če bi se kdaj razvezala bi verjetno imela skupno skrbništvo, brez prepirov, ker sva pač takšna da se dava vse zmeni med sabo.

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Jao meni
28.5.2008 22:32:41   
Anonimen
Uf Daddy. kako si se zapičil v moje besede. Tu moraš pa res paziti kaj napišeš. No da se popravim in napišem pravilno slovnično, tako kot mora biti, čeprav sem mislila, da znate brati tudi med vrsticami.

Strinjam se, da obstajajo tudi takšni moški, saj jih osebno kar nekaj poznam, ki so pozabili na svoje otroke, ko so si našli novo partnerico. Verjamem in vem pa, da obstajajo tudi drugačni moški, ki imajo svoje otroke noro radi in bi zanje storili vse na svetu.

Torej obstajajo in takšni  in drugačni, hotela sem samo povedati, da poznam točno takšen primer, kot ga je navedla Trojči.

Če so pa vse ženske kurbice pa ne vem, je pa lepo, da jih kar nekaj poznaš.user posted image

(odgovor članu _andreja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Jao meni
28.5.2008 22:43:14   
Marogica
spet se mi filozofira.. Te pa dajmo....user posted image

Očetje se na veliko izogibajo stikom. Ne vsi.

Večino vlog za ločitev dajo ženske, kljub temu, da večina moških grozi, da jim bodo odvzeli otroka oz. se potegovali za skrbništvo.  že mogoče.

Ženske se torej ločijo, očetje nekaj časa še hodijo na obiske oz. pridejo po otroka, nato pa navadno hkrati s pojavom nove v njihovem življenju na stike malo pozabijo. Ne vsi.

Otroci grejo skozi travme, po cel dan pregledujejo mobilnike, da niso slučajno spregledali kakega sporočila, klica očeta, jočejo, krivijo sebe, nikoli očeta. Ves čas hrepenijo po njegovi bližini, po potrditvi, da jih ima rad. Na netu je kar nekaj pretresljivih zgodb, ki so jih napisale mame teh otrok....grozljivo....da se razjočeš poleg. Ja, žal tega je kar nekaj, bogi otroci...

Brala sem, da so drugi zakoni obstojnejši, nekaj zaradi večje prilagodljivosti, zahteva se manj perfekcionizma kot v prvi zvezi, nekaj pa zaradi tega, ker človek ugotovi (ponavadi moški, ker so ženske tiste, ki vložijo ločitev), da ni nič zdravo za gotovo.  Obstojneši so najbrž tudi zaradi tega, ker so ljudje, tako moški, kot ženske postali zrelejši, imajo več življenskih izkušenj.torej je verjetnost večja, da si najdejo "kompatibilnega" partnerja.

Da se tudi ženska lahko naveliča varanja, poniževanja, igranja mame in gospodinje...strah jih je ločitve. Samski moški živijo deset let manj kot poročeni, pri ženskah te razlike ni. Najbrž statistika, ki bo že držala...

Torej moški si večinoma ne želijo konfliktov z drugo ženo. Če ona izrazi željo oz. pokaže na neverbalni način, da jo otrok iz prvega zakona moti, se moški odloči za drugo ženo in zmanjšanje stikov na minimum. Ne povsem. Moški najbrž, če sploh, omeji stike zato, ker si je ustvaril novo družino in tudi za to potrebuje čas in energijo.


Se strinjate? Delno...


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?