|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jemanje tabletk in zanositev
27.2.2008 15:08:25   
Adriano
Pozdravljeni!

Nekaj me zanima, zato upam, da sem se obrnil na pravi naslov. S punco si želiva prvega otroka. Vendar naju zanima slednje. Ker je punca več let jemala kontracepcijske tabletke, naju zanima kako je s t.i. "čiščenjem telesa." Nekaj sva brala o tem, vendar naju zanima, ali je res, da je potrebno po prenehanju jemanja tabletk, telo "sščistiti", ali je to bolj preventiva? Prosim za pomoč!


Hvala in lep dan!

Adriano
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
27.2.2008 15:13:04   
Sumiko
Živjo! Priporočljivo je počakati vsaj 2 meseca, da se hormonski nivo spet uravnovesi. Prijateljica je zanosila med jemanjem tablet, ker je vmes kako "tuintam" pozabila, pa je imela spontani splav...  Lp!

(odgovor članu Adriano)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
27.2.2008 15:13:26   
Tanik
pravijo, da je fajn vsaj 3 mesece počakat, torej da dobi M vsaj 3x.
tako sem jaz slišala.


_____________________________

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Adriano)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
27.2.2008 15:14:27   
Netopirčy81
jest sm jih jemala 7 let, zanosila sem po 9ih mesecih. Telo se je medtem že očistilo. sošolka je pa zanosila že po 1 mesecu. Mislim, da doba jemanja ni tako pomembna, je pa fajn baje, da vsaj 3 mesece prej neha jest tabletke.

(odgovor članu Adriano)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
27.2.2008 15:16:58   
little angel
fajn je da zacne jemat kake vitaminske tablete s folno kislino npr centrum materna, tifol... drugac pa ni potrebno cakat ker so dandanes tabletke ki ne vsebujejo vec toliko hormonov. midva sma takoj ko se nehala jest tabletke zacela na polno in sedaj so minli ze 3 mesci pa se ratalo.... tak da vidva kr lepo uzivajta

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
27.2.2008 15:40:43   
LunaLuna
Meni je ginekologinja po jemanju rekla, da ni potrebno čiščenje (imela sem KT Femoden). Potem sem jih vmes dobila še enkrat samo zaradi prestavitve menstruacije in mi je isto rekla, da ni panike, tudi če potem takoj zanosim. Je pa res, da KT znižujejo raven folne kisline v telesu, zato bi bilo dobro, da bi to začela jesti kar takoj.

Da pa bosta bolj prepričana, pa lahko pokličeta kar njeno ginekologinjo in je najbolje njo vprašat. Bosta najbolj sigurna.

(odgovor članu little angel)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
27.2.2008 16:48:16   
trinity22
se podpišem pod tole, kar je napisala Luna Luna, meni je moja G tudi rekla da lahko kar začneva, le folno kislino sem začela jest, pa tudi do danes še ni uspelo, tako da kar veselo na delouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LunaLuna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
27.2.2008 16:52:13   
*Mišika*
Ja jst sem jedla KT okoli 4 leta, potem sem pa naredila premor za 6 mesecev, tako da zdj delava na user posted image . Je pa odvisno od G kako ti bo svetoval, ker eni pravjo da je fajna vsaj 3 mesece počakat drugi pa da lahko takoj zanosiš.

_____________________________

... dočakala sva svoj plusek ...

(odgovor članu trinity22)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
27.2.2008 17:41:03   
vesna.com
Jaz mislim da se tole kao čiščenje vleče iz časov nazaj,ko so ble mal drugačne zadeve in niso ble stvari tako preverjene in preizkušene.Kar pa se tiče splava pa mislim da je to bilo zgolj naključje in ne posledica zanositve med jemanjem tablet.

(odgovor članu *Mišika*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
27.2.2008 17:43:12   
šnucika
veliko nas je zanosilo brez premora ali samo z enim mesecem.
Pa ni bilo nobenih težav.
Splošno velja,da ni več potrebno delati premorov,tudi po daljšem jemanju ne.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
27.2.2008 19:04:07   
Anonimen
Sama sem počakala več kot 6. mesecev po prenehanju KT, ker sem prav zaradi njih imela probleme - pred jemanjem KT nisem imela nobenih problemov, ko pa sem jih začela je bil en sam obup! Najprej sem se po Cilestu, ki sem ga jemala skoraj leto zredila 15kg (pa kr ošpice dobim, ko mi kdo reče, da je to zarad česa drugega, ker so mi naredili vse preiskave zakaj se kr naenkrat tako redim), ko sem jih zamenjala z Yarina (jemala sem jih malo več kot pol leta) so se kg kar na lepem ustavili in mislila sem, da bo po njih bolje... potem so se mi pa zečele pojavljati ciste na jajčinkih, ki jih prej nikoli nisem imela. Enkrat me je tako bolelo, da so mislili, da imam vnetje slepiča user posted image No, za piko na i pa sem ugotovila, da mi je na levi dojki zrastla bulica - benigen tumor. In pol letanja po onkološkem... in ko so rekli, da ni nič hujšega in naj nikoli več ne jemljem KT, ker name očitno nimajo dobrega vpliva (pač vsako telo reagira kotracepcijo drugače)... no, ko so vsi dr. rekli, da z mano ni nič hujšega sva začela z delanjem user posted image , ki je potem ratal v pol leta.

No, jaz vama bi priporočala vsaj 3. mesece pavze, ker sem dober primer, da KT le niso tako nedolžne...

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
28.2.2008 7:14:05   
sancy
men je pa G, reku de naj bi se cistla 3 mesece, vendar je reku tud ce se prej nardi v teh treh mesecih nic hudega, poteka vse lepo nomalno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
28.2.2008 13:40:55   
_sanja_*
Men isto. Priporoča 3 mesece, če je pa prej pa ne more bit nič narobe + Folna kislina seveda

(odgovor članu sancy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
28.2.2008 13:46:21   
ursa30
meni je ginekologinja priporočala naj počakam en mesec. jemala sm tablete logest.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
28.2.2008 15:56:47   
pikipu
Meni je G rekel, ko sem ga vprašala, če moram kaj počakati po koncu jemanja KT, dobesedno tako: Ne, ni treba. Včasih so svetovali vsaj tri mesece "čiščenja", zdaj pa ne več, ker so tabletke drugačne kot so bile včasih in vsebujejo manjše koncetracije hormonov kot včasih. Tudi če bom zanosila takoj, to ne vpliva na nosečnost ali razvoj ploda. Včasih so to svetovali zato, ker je bila v prvih treh mesecih zaradi spremembe hormonskega ravnovesja večja verjetnost za spontani splav.

Pri meni je bilo tako, da sem se za pavzo (tri mesece) odločila, po njej pa sem zanosila v petem krogu in po moje zato, ker sem šele takrat dobila pravo menstruacijo, kot sem jo imela pred jemanjem KT. Enako je zdaj, ko poskušava v drugo. Dva meseca sva pazila in začela, zdaj tečeva v drugem krogu, šele prejšnja M je bila normalna.

Se pa ne strinjam z vesna.com okoli splava. Enkrat sem tudi sama zanosila v času (nerednega) jemanja KT in imela ss - posledica jemanja KT.

Vso srečo!!!!

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Jemanje tabletk in zanositev
1.3.2008 9:31:25   
uršika***
Ja. tudi meni je ginekolog rekel, da je 3 mesece čisto dovol in da bi lahko zanosila že prej. Vendar je pa poudaril folno kislino, naj jo začnem takoj jemat- se pravi že 3 mesece pred zanositvijo je dobro začeti z njo in pa prve 3 mesece v nosečnosti- skupaj 6 mesecev.
Jaz imam pa drugačen problem.
Zaradi prenehanja jemanja KT se mi je menstruacija totalno zmešala. Jemala sem jih 7 let. Ne morem si zračunat datuma ovulacije, ker imam M včasih tudi kar 2krat na mesec.user posted image
Prej sem jo imela vedno točno na določen dan, sedaj pa samo čakam, da se tole umiri in pride vse na svoj stari ritem.
Sedaj pa user posted image user posted image user posted image  skoraj vsak dan, da nebi slučajno izpustila pravega dne.
Pa saj je kar finouser posted image
Vso srečo vsem, ki se trudite, da bi bile user posted image  !!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikipu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Četrtek je dan za seks
Strokovnjaki iz revije The Sun so našli idealen čas in dan za vse, tudi za strasten seks.
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?