|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jok med dojenjem
25.5.2006 21:15:57   
Baucka
Z Emo se  izključno dojiva. Stara je en mesec. Zadnje čase se med dojenjem jezi in joka. Skoraj tako zgleda kot da ima krče in se tolaži s tem da sesa. Ko se odmaknem ali jo dvignem da kupčka podreva pa je mir.

Kaj je to normalno ali ne. Kaj je to normalno ali ne.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jok med dojenjem
25.5.2006 21:55:19   
metaa
Ne bom ti kaj dosti pomagal na žalost, povem naj le, da se meni dogaja isto, stara pa je mesec več kot tvoja. Sem zaradi tega skor obupala nad dojenjem, ker če dobi po flaši pa se ne zvija toliko.
Me prav zanimajo odgovori. LP!

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jok med dojenjem
25.5.2006 22:02:12   
natalia
ali:
- ima krče med dojenjem,
- ji teče počasi, pa mora vlečt,
- ji teče prehitro, pa ne sfolga,
- ima prehodno finto.

to je moja tudi delala, ker ji je teklo prepočasi in je mogla vlečt, je pa res, da je zaradi premalo mojega mleka - spoznala flaško, ki teče ravno prav!user posted image

ne obupaj, saj bo minilo.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
25.5.2006 22:10:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Baucka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Jok med dojenjem
25.5.2006 22:13:27   
natalia
ampak previdno pri flaški...

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Jok med dojenjem
25.5.2006 22:17:57   
Seven*
Moja Ema je to pocela, ko je imela krce. Poskusi jo najprej umirit. Nosi jo, da se popolnoma umiri, potem jo pa pristavi.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
25.5.2006 22:18:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Jok med dojenjem
25.5.2006 22:29:50   
danu
Draga Baucka. Jaz imam že od vsega začetka probleme po hranjenju.Takoj po rojstvu ni znal podreti kupčka, da se je nekaj časa jokal, dokler se ni zmatral. Sedaj pa takoj po hranjenju začne jokati in joka kakšne pol ure, včasih tudi več. Potem ga pa še zvečer dajejo krči.Dojiva se pri dveh mesecih na dve uri. Imam občutek, da se ves čas joka.Jaz sem dobila taka navodila, da naj večkrat med hranjenjem podreva kupček, ker je želodček lahko napolnjen z zrakom, ampak kljub podiranju ni bolš. Pol naj bi ga zvil, zaradi tega ker gre hrana iz želodca v črevo, nakoncu pa še, ker se v črevesju hrana razgrajuje in nastajajo plini, ki se premikajo po črevesju. Jaz ne vem več kaj naj naredim. Kaplc imamo vse sorte, pa nič ni bolš.Edino ponoči ne joka, vendar se zbuja na dve uri, da se podojiva. Vse bi dala, da bi spal malo dlje. Vesela sem,da imam vsaj dobre živce. Vsi pravijo da bo pri treh mesecih bolš-upam da imajo prav. Če boš ugotovila kaj mu pomaga, sporoči. LP

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Jok med dojenjem
25.5.2006 22:34:47   
natalia
Bagi,ker se navadi, da se po steklenički ni treba truditi, da priteče, na prsih pa mora vlečt, verjemi hitro pride do tega.

seveda, je to še vedno samo moje mnenje in lastne izkušnje z mojim otrokom, ni nujno, da bo pri tebi isto.upam, da ne bo.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu danu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Jok med dojenjem
25.5.2006 22:35:40   
Seven*
Zanimiv clanek..

http://www.otrokdruzina.com/stare_%20stevilke/2005/februar/naslovna_tema_3.htm


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
25.5.2006 23:45:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Jok med dojenjem
26.5.2006 0:00:08   
kofetek2010
baucka - saj si si sama že odgovorila --->  podre kupček in je potem OK user posted image  čist normalno, saj mi tud moramo včasih rignit, da nam je boljše user posted image  

drugače pa poizkusi s flaško, če bo spila je bila sigurno lačna user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Jok med dojenjem
26.5.2006 19:17:51   
Baucka
Mleka imam dovolj, da lahko še enga hranim. Mleko še mi vedno teče, ker sem si probala stisnit dojko in je še priteklo, tako da dojka ni bila še prazna.
Se pa jezi samo enkrat na dan in to je zvečer ob 6. ali 7., tako da verjetno lačna ni. Mogoče je "tečna" po celem dnevu in se malo jezi ker more "vlečt" in se malo trudit, upam da bo boljše.


Hvala za nasvete in mnenja, ampak ne mislim tako hitro z flašo začet in vrečt puške v koruzo, zato nimam doma niti flaše in hrane, da nas nebi skušnjava premagala.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Jok med dojenjem
26.5.2006 20:53:30   
Irisa
Tudi pri nas imamo podoben problem. Punčka je stara 6 tednov in se proti večeru večkrat jezi med dojenjem.Sama sem že ugotovila (zaradi nezadostnega pridobivanja na teži jo po vsakem obroku tehtam), da zvečer pri meni poje veliko manj kot zjutraj (dokazano je, da se zvečer tvori manjša količina mleka). Nikoli pa ne poje prav vsega. Ko se upira (premalo teče), na tehtnici tudi po 15 minutah ne pokaže spremembe.Sicer pa med hranjenjem največkrat zaspi. Tako, da najino dojenje traja tudi po uro in pol, potem pa ji moram skoraj vedno še dodati (včasih moje predhodno stisnjeno mleko ali umetni dodatek).Zanima me, če je morad že kateri uspelo, da je iz prehranjevanja dojenje+dodajanje prišla samo na dojenje. Kakšna je formula? Sicer je velika zaspanka. Zdi se mi skoraj nemogoče. Mala pri meni lepo papca, ko dosti teče, ko proti koncu teče manj, se začne upirati.Hraniva se na tri ure (potem ko končava), ponoči pa tudi na 5-6 ur. 

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Jok med dojenjem
26.5.2006 23:46:12   
Jasna_B
Jaz sem imela enake težave, dokler se ni uredilo "povpraševanje in ponudba". Po domače: preveč je teklo! Včaseh je vmes v jezi spustu zizo, pa je kar v curku ven teklo in ga celega po obrazu pošpricalo.user posted image Ko začutiš, da je mleko steklo (kot nekakšna elektrika v dojkah) rahlo stisni kolobar okrog bradavice, tako da upočasniš tok. Poskusi, mogoče je to krivo.user posted image

(odgovor članu Irisa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Jok med dojenjem
27.5.2006 1:15:33   
Irisa
Mislim,da pri meni ni krivo to, da preveč teče, saj takrat, ko lepo teče, tudi ona lepo je. Problem je kasneje, ko manj teče in imam občutek, da se ji ne ljubi vleči. Bojim se, da je to povezano s flaško, saj so ji dodajali že v bolnici, ker je preveč izgubila na teži. Tudi doma sva se potem, ko sem ukinila flašo, borili s težo, tako da sem jo morala uvesti nazaj. Bojim se, da sva v začaranem krogu, saj ona še vedno pusti nekaj mleka v dojki (tudi do 30 ml - toliko še načrpam po dojenju s črpalko). Pa sem prebrala, naj bi otrok posesal še več kot črpalka! Preostane mi še to, si redno po vsakem dojenju izčrpam mleko, da se poveča "povpraševanje"  in s tem "ponudba" mleka. Upam , da bo mala potem, ko malo zraste, malo manj zaspana ob dojenju. Kakšne izkušnje ste imele s tem?

(odgovor članu Jasna_B)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Jok med dojenjem
27.5.2006 8:07:02   
flecker1
Pri meni pa se to vedno dogaja ob 17h ko je takrat lačna, poziza, spusti, joče, spet poziza,itd, ker ji dajejo krči, ker je vsaki dan vedno tako. Pri nasl. obroku pa lepo ziza, tako da ni vzrok premalo mleka, in mislim da imava podobno? user posted image

(odgovor članu Irisa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Vrtec Radlje ob Dravi


Mamice katerih otroci obiskujejo ta vrtec, kako ste zadovoljne z njim, z delom,..?

Zelo sem zadovoljna, vse se mi zdi super. Ne bi ga menjala. (48%)

Sem zadovoljna. (28%)

Je kar v redu, vend (24%)


Število vseh glasov: 29

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!