|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Junijski škratki 2014
7.6.2014 16:07:52   
pejka
Evo, odpiram novo temo in močno upam, da se mi boste počasi tudi ostale pridružile in da si bomo pomagale z nasveti.


< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 8.6.2014 11:40:00 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Junijski škratki 2014
7.6.2014 22:27:27   
pejka
Pa da začnem z mojimi problemi:
1. Oblačenje v tej vročini ( dopoldan je v stanovanju od 23 - 24 stopinj, okrog šestih pa postane prav fino vroče ). Sedajle jih je v spalnici, ki je najbolj hladna 22 stopinj.
Vsakdo mi reče drugače kako naj ga oblečem, jaz pa že čisto zmedena user posted image

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 8.6.2014 11:40:18 >

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Junijski škratki 2014
8.6.2014 21:57:52   
coala
ja to tudi mene muči,ker pač pravijo da jih rado zebe,ampak se mi zdi da jim je pa vroče tudi.Jaz sem ga danes imela ves popoldan v kratkih rokavih in kratkih hlačkah upam da ne bo kaj narobe,da bi se prehladil.


_____________________________

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Junijski škratki 2014
9.6.2014 8:18:06   
pejka
Hvala bogu! Meni so vsi govorili da ne kratkih rokav, mali je bil pa že čist pikast. Je pa tudi mene strah da se mi nebi prehladil. Samo mislim da se hitreje prehladi, če je moker ker mu je prevroče.
Saj počasi se bomo natrenirali. Sam ko so še tako majhni in občutljivi!

Coala, kako se pa dojite? Mi spimo na joški. Nima še tolk moči. Je v porodnišnici dva dni plodovnico bruhal in nič jedel tako da je šele začel malo bolj sesat doma. Si izbrizgavam in mu dodajam novalac. Redi se lepo, vsak dan več poje. Upam samo da nama dojenje steče.


(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Junijski škratki 2014
11.6.2014 8:02:57   
coala
Oooj saj ne more bit pr 35 stopinjah v dolgih rokavih,sploh pa ne če greš ven na sprehod.Itak sem šla včeraj šele ob 7h zvečer,pa še takrat sem ga mela v kratkih,če ne je pa čist rdeč in pikast v glavo od vročine.
Mi smo na flaški,ker v bolnišnici mi je shujšal za 300 gramov.Sem ga dojila in na koncu ugotovila da je pr men dobil samo 10 mi,pa še zlatenica.Pol sem ga pa dojila pa je bil preveč utrujen da bi še dodatno flaško popil in je kr hujšal,sva bila že kritična.Pol sem si neki stiskala in ni blo vse skupaj nič,tako da sva sedaj na flaški,se lepo rediva in raseva.

_____________________________

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Junijski škratki 2014
11.6.2014 12:49:57   
pejka
Midva hodiva ven dopoldan, ko imamo pred hišo senco, pa 24 stopinj in mu full paše. Notri je pa po šesti noro vroče in mu je še bodi preveč.
Sej bo jutri boljše. Komaj čakam, da bova šla lahko na malo daljši sprehod.

Super da se redite. Moj se tudi pridno redi. Sva že 50 g čez porodno težo user posted image . Mleka imam vsak dan več, s tem da si ga še črpam. Je naporno in močno upam, da bova pristala samo na dojenju. Če pa ne bo šlo, pa pač ne bo.

Coala, kako je pa s tvojo čiščo? Jaz jo imam ta teden malo več kot prejšnji teden. Se mi zdi da zato, ker sem stalno v pogonu. Moram malo več počivat!
A si bila kaj šivana? So mi rekli v porodnišnici, da šivi po enem tednu razpadejo, jaz jih imam še vedno ( 9 dan ). Mi je babica samo rekla da ne gredo stran tako hitro. Kdaj pa? Bolijo me pa ne več.

Joj, imam miljon vprašanj user posted image

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Junijski škratki 2014
12.6.2014 14:57:51   
coala
Midva greva na sprehod ob 7h pol 8h zvečer in greva res na konkreten sprehod.Moja čišča še traja čeprav bo 14. en mesec kar sem rodila je pa tako da kak dan že nisem imela pa pol spet pa zdaj se mi tak malo še vliva,se ne spomnim da bi prvič imela tako dolgo.Ja več se gibljem več je.Jaz nisem bila šivana,tako da tu ti ne morem kaj pomagat :-).

_____________________________

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Junijski škratki 2014
13.6.2014 14:00:04   
pejka
Pri meni je isto, ko se malo več gibljem imam takoj več čišče. Bo treba mal več počivat, čeprav se počutim super!

Moj tamalček večkrat na dan kihne in ene trikrat na dan zakašlja. A misliš, da mi ga je že uspelo prehladiti ali se pač čisti s tem nosek in pljuča ( še od poroda )? Ima pa nosek prehoden.
Joj, kolko utrujam!!!!user posted image

Pač, prvi otrok in še mal kompliciram. Sej bo boljše

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Junijski škratki 2014
14.6.2014 9:26:46   
pejka
Oprosti, še eno vprašanje. A gresta ven če veter piha in kako ga zaščitiš pred vetrom - daš pleničko čez?

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Junijski škratki 2014
14.6.2014 22:19:25   
coala
Tudi moj kiha,včasih zakašlja,se mi zdi da se mu slina včasih malo zaleti,tak da sigurno ga nisi prehladila.Greva ven tudi če veter piha,saj mu dam kapico gor,pa itak je zaščiten v košari od vozička in strehica,tako da jaz ga nič ne pokrivam kaj s pleničko,malo se pa tudi mora navadit.Dekico mam skoz zraven če bi res se ohladilo gga malo pokrijem sam je res tanka.Drgač je pa kr kapica dovolj,Če res fejst piha pol itak nima kratke rokave ampak dolge.Pač odvisno od temperature.Je bil malo siten eno noč pa semugotovila da mu je bilo vroče ker sem ga še s kovtrčkom pokrila,pa itak je blo zunaj ful toplo.Ja res ne veš kako bi a ne user posted image

_____________________________

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Junijski škratki 2014
15.6.2014 10:21:38   
pejka
Ja, se še fajn lovimo kako pa kaj. Sej bo bolje.

Jaz ga pokrijem z eno tetra pleničko ali pa z flanela pleničko če je bolj hladno. Pa včeraj je res pihalo in sem dala gor še pokrov od košare in mu je blo prav fino.
Itak pa pol stalno preverjam na tilniku če mu je vroč in ga sploh ne gane, ker spi ko polh!

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Junijski škratki 2014
22.6.2014 10:40:29   
pejka
A vas kaj vetrovi dajejo? Mojega kar fino zvija. Še ponoči v spanju, reveža

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Junijski škratki 2014
22.6.2014 11:38:56   
helimaša
no zdej smo že dojenčki.....pa dejmo kr tuki ostatuser posted image ....
pr nas ga tud ful vetrovi mučijo.....ponoči....podnevi.....kr naprej.....ful mi kaka.....tud ponoč se večkrat.....
zanima me kje lahko kupim ali naročim koroške kapljice.....a niso proti napenjanju.....

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Junijski škratki 2014
22.6.2014 18:00:20   
bauko
Pejka,eno vprasanje zate,ker vidim,da je tvoj tudi bolj zaspancek-ko se dojita,koliko casa se dojita? Pri meni vlece kaksnih 15min in potem zaspi ne glede na to,koliko jo suvam v celjust (nasvet od sestre iz porodnisnice). In potem seveda nisem ziher,a je to dovolj ali ne. Ponavadi se greva potem previt in mi jo uspe sprovucirat se za kaksnih 10 min joske,potem pa spet zaspi na joski.

Aja,pa se to-jaz potem naslednjic nadaljujem na isti joski,dokler nimam obcutka,da je prazna. Potem spumpam ven se kar gre in ko je nova runda greva spet na drugo josko...in valda pojma nimam,ce je tko kul.

A mora se katera zbujat otrocka za dojenje?

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Junijski škratki 2014
22.6.2014 19:08:59   
bucka*
Živjo punce!

Oprostite, ker se vmešavam, slučajno sem prišla na vašo temo, ker smo me bolj "zaspane". Sama sem namreč aprilčica in mali je star 2 meseca.
Vmešala sem se pa zato, ker sem prebrala bauko in sem se ustrašila zanjo :) Bauko, če imaš mleka dovolj, potem nikar ne stiskaj in izčrpavaj, ker ga boš imela čist preveč in tak mastitis, da mu ne boš kos. Vsako dojenje mu ponudi drugo dojko, pa sproti preverjaj, da nimaš kakšnih bulic. Če jih imaš, segrevaj dojko (tuš ali termofor), rahlo masiraj proti bradavicam in le če te boli ali sumiš da je mleka preveč, izstisni, ampak samo do olajšanja!
Ker če ti ene dojke ne izprazni, potem imaš mleka dovolj, celo preveč. "normalo" dojenje je, da izprazni eno dojko in še na drugi malo popije. Tud jst nisem vedla tega in mam še danes preveč mleka, ker sem iztiskala. Mi je pa zdravnica rekla da morm izstisnit (ko sem imela mastitis), ginekologinja je pa rekla da ne smem! pa mam manj težav, odkar samo masiram kadar je kritično.
Upam da sem ti pomagala :)

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Junijski škratki 2014
22.6.2014 22:43:51   
bauko
Hvala za pomoč user posted image

Zdaj pa še eno vprašanje - kaj točno pomeni "eno dojenje"? Pri nama je namreč tako, da ko je lačna, se doji cca 15 min. Ker je zaspanček, potem ponavadi zaspi na joški, čeprav jo spodbujam na vse mogoče načine. Potem se greva previt in po previjanju se dojiva še enkrat, se pravi nekje v roku 15 min od prvega podoja. Velikokrat se zgodi, da je potem budna še toliko časa, da se podojiva še tretjič, potem pa zaspi za cca 2-3 ure in potem ponovi vajo. V tem času, ko jo imam trikrat na eni joški v razmaku na cca 15 min, pol ure, jo ponavadi skoraj sprazni.

Zdaj me pa zanima: A se to dojenje v treh etapah šteje vse skupaj za en podoj in je prav, da sva tačas na eni joški in potem po spanju zamenjava?

Glede na to, da ponavadi nekaj še ostane v joški (malenkost, cca 10-15 ml) - a ni potem boljše, da jo spraznim do konca s pumpo, kot pa da ostaja notri?

Ful hvala za pomoč, tole dojenje se mi zdi ta trenutek znanstvena fantastika user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Junijski škratki 2014
23.6.2014 9:56:39   
pejka
Super, da nas je vedno več!!! user posted image

Kapljice lahko naročiš po pošti na spletni strani od Koroških lekarn. Mi jih danes dobimo, nam jih en prijatelj prinese in upam, da bodo pomagale!!!!!
Sedaj imamo Sab Simplex, pa je bolj tako tako.

Ga pa zvija čez cel dan in celo noč. K sreči ne tako, da bi jokal non stop. Se ga da pomiriti. Ga pa najbolj moti ponoči, ko revček spi in se med spanjem zvije in zajoka. Pol se sprdi in v sekundi zaspi nazaj. se mu prav vidi, kolk je zjutraj neprespan.
Čez dan pa tudi ne zaspi ker ga stalno po malem šraufa. Prav sliši se kako se mu pretaka po trebuščku. Najbolj pomaga še vozičkanje.Tam pa spi ko polh.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Junijski škratki 2014
23.6.2014 10:46:02   
petea
bauko,
upoštevaj, da je prvo mleko bolj tekoče in odžeja, kasnejše pa je bolj sitostno in nahrani.


Zaupaj svojim občutkom in opazuj otroka, kaj mu bolj ustreza.

Mislim, da pri normalno razvijajočem se otroku ni kakšne resne potrebe po iztiskanju mleka samo zato, da si pač do konca izprazniš dojko. Mleko se ne v njej ne bo pokvarilo ali skisalo.
Poskrbi, da boš dovolj počivala, jedla in pila ter se čim manj obremenjuj s samim dojenjem in pravili.


(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Junijski škratki 2014
23.6.2014 11:31:46   
bauko
Hvala punce,

res je še najpomembnejši ta občutek, da veš, kaj otroku sede in kaj ne. Zdaj sem pogruntala - vsakič, ko jo pristavim, je druga joška. Kolikorkrat pač hoče - zdaj ponavadi 3x po 10 do 15 min. Če se mi bo zdelo, da je še vedno vse nabreklo, potem bom še malo spumpala ven, do občutka olajšanja, več pa ne. Pa še prav nam pride napumpan mlekec, tudi če samo 10ml, ker je lažje dat kapljice po flaši kot po žlički.

pejka, meni je ravno danes patronažna rekla, da če dojenčka ful zvija po D3 kapljicah, komot počakamo s tem kakšen mesec in potem ponovno poizkusimo. Imamo srečo, ker so poletni dojenčki in z D vitaminom ne bo nekih blaznih težav. Tako da mogoče poizkusi to, če se ti zdi, da so kapljice vzrok.
Jaz sem ugotovila, da tisto, kar meni povzroča prebavne težave, jih tudi njej. Npr prepražena čebula v kakšni omaki za testenine.

Koliko dolgo ste rabile, da se vam je zrihtala vaša prebava?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Junijski škratki 2014
23.6.2014 13:56:20   
pejka
Midva se hraniva na eni strani okrog 20 minut, potem pa še na drugi okrog 20 minut. Ponavadi na drugi manj, ker se sam prej odstavi ko ima dovolj. Drugače pa našega ne zbudi nihče če se odloči zaspat. Je pa z naraščanjem teže tudi on dobil moč in veliko bolj sesa in ne spi več toliko kot na začetku. Se manj utrudi z sesanjem kot prej.
Na začetku se mu pa mogla dodajat, ker je pri meni premalo popil in bil lačen. Je lahko sesal eno uro pa pol popil še 40 ml po flaški. Je full jokal dokler ni bil sit.
Tako da tvoja se očitno naje, če potem lepo spi.
Meni so rekli v porodnišnici naj ga dam na obe dojki in naslednjič na tisto, na kateri je končal. Ne vem če mi jo do konca izprazni, ker še vedno teče ven, vendar je mehka.
So mi pa rekli naj si izbrizgam mleko, ker ni dobro da ostaja v dojki, da zaradi tega pride do mastitisa user posted image . Ne vem več. Vsak pove drugače. Moja patronažna itak samo govori da je vse v redu, jaz sem pa že čisto zmedena.
Zaenkrat si izčrpam enkrat na dan, da imamo zalogo za ponoči, če se ne naje pri meni ker je preveč zaspan.

Budim ga pa jaz tako da ga pod bradico dregnem, al ga po podplatih žgačkam ali pa ga pobožam po nosku in se zbudi in je naprej. Se pa sedaj vsaj zbudi, na začetku ga tudi granata nebi zbudila user posted image

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Junijski škratki 2014
23.6.2014 14:02:41   
pejka
Kapljic D3 mu ne dajem več, ker so mi isto svetovali kot tebi.
Imam pa tudi jaz že od poroda prebavne motnje. Me zvije in letim na wc. Mi je rekla patronažna da mogoče zato tudi malega zvija in naj bebi čaj pijem ( janež, komarček, kumina). Pri hrani se pa sedaj full pazim. Jem samo bel kruh, piščanca in navadno juho. Brez kakšnih začimb, česna,čebule. Da vidim ali ga bo kaj manj zvijalo ali ne.
Potem bom pa vsaka dva dni dodala kakšno novo hrano. Jutri na primer kuhan korenček.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Junijski škratki 2014
23.6.2014 14:05:15   
pejka
Aja, zbujam ga ne za dojenje. Čez dan se doji na dve do tri ure, ponoči na tri do štiri. Pa lepo pridobiva na teži.

A katera zna narediti seznam, ali pa mi pove kako naj ga naredim? Da se pofočkamo gor

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Junijski škratki 2014
23.6.2014 14:50:33   
coala
Oj punce vidim da imamo vse iste težave s krčki,mene včasih že prav malo zskrbi,pa čeprav je tudi ta prvega otročka zvijalo,še bolj kot tega.Jaz D3 kapljic ne dajem več po tistih šele šraufa,men je patronažna svetovala bio gaja kaplice ki tudi vsebujejo D3 in je bolje.Manj krčev,pa še laže se sprdneuser posted image in je potem bolje.Po trebuščku pa taaki čudni glasovi,kot da bi nekaj votlo zvenelo,ko mu zakruli.Ubogi revček,upam da bo kmalu mimo.

_____________________________

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Junijski škratki 2014
23.6.2014 19:24:37   
pejka
Coala, tudi jaz mu dajem BIo gaja kapljice. Te moraš dajati zjutraj in dalj časa - to so probiotične kapljice, ki pomagajo vzpostaviti normalno črevesno floro.

Zanima me, če katera maže svoje user posted image s kremo za sončenje, ko greste na sprehod? Mi je prijateljica rekla da malega maže ( 4 mesece ) vsakič ko gresta ven in da naj bi se jih že od čisto majčkenih mazalo.
Jaz ga ne upam, itak nisva na soncu - če pa že je sonce je voziček pokrit s tetra plenico. A mislite, da bi ga mogla namazat? Verjetno ga lahko tudi malo opeče skozi pleničko?
Mi je pa svetovala od Mustele, ki je tudi za novorojenčke.


(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Junijski škratki 2014
23.6.2014 21:45:55   
bucka*
Hej!

Bauko, razlog, zakaj je bolje da ne iztiskaš dojke če ni nujno tiči v tem, da bo telo mislilo da tvoje dete toliko popije in bo vsakič proizvedlo še malo več mleka. Kmalu ga boš črpala veliko več kot sedaj in se znašla v začaranem krogu. Nič ni narobe, če malo mleka ostane. Če se bojiš mastitisa, dojke preglej in če najdeš vozličke, jih segrevaj in masiraj. Dojka naj bi se praznila samo če je nujno (napeta in boleča), in še to samo do olajšanja.
Še toliko v vednost, mastitisa ne povzročajo samo zamašeni mlečni vodi, ampak tudi način dojenja, življenja, pretesni modrčki itd.
Obstaja dober članek na to temo, priporočam tistim, ki še niste prebrale.

http://med.over.net/forum5/read.php?94,1980802

Lp

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?