|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAKO na kahlo
4.5.2006 19:42:15   
LEJLA
sem ze na eni temi nadaljevala pa zgleda, da je ze prestara in bom se tuki link napopala
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=877814
 skratka kako ste nehal lulat v plenice

mami ze cel teden tuhta kako zacet s kahlicouser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KAKO na kahlo
4.5.2006 20:40:14   
Majabo
...no to zanima tudi mene user posted image
predvsem pa kdaj je pravi čas??

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: KAKO na kahlo
10.5.2006 17:23:05   
mynyka
ja takole bom napisala...moj mali je bio star 8mj ko je 1 šel na kahlo...in uspelo je... ko sem videla da se pakira v kot,sem ga slekla in na kahlo kakat....sedaj je star 20 mj in še vedno ima plenice ko gremo ven ali kaj podobnega..včasih ga pustim brez plenice cel dan..seveda se parkrat polula na kahlico ampak tudi v hlače...saj bo..daj času čas.user posted image

< Sporočilo je popravil mynyka -- 10.5.2006 17:25:06 >


_____________________________

***moj mali leo in njegov ati sta smisel mojega življenja***

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: KAKO na kahlo
10.5.2006 21:42:22   
Grascakinja
Nisem še tam, da bi svojo pikco navajala na kahlico, enkrat pa sem gledala po TV nasvet, kako to narediti. Otrok mora seveda biti dovolj star, da lahko kontrolira svoj mehur (leto in pol minimalno) in razume, zakaj gre.

Potrebuješ plastičnega dojenčka, ki lula, kahlico, potrebščine za zabavo (torto, sladoled, klobučke, ful igrač in balone in kaj vem kaj še vse imate pri vas za fešto) in morda tudi telefon.

Najprej otroku pokažeš, kako plastičen dojenček pove, da ga lulat, pa da hlačke dol pa se "polula" v kahlico. Nato si ves navdušen, kako se je dojenček polulal in prirediš zabavo. In razložiš, da ko se bo otrok polulal v kahlico, boste tudi imeli zabavo. Poveš mu, da naj, ko ve, da ga mudi lulat, pove, in tako naprej, skratka razložiš vso ceremonijo še enkrat. No in potem, ko mu prvič uspe vsaj polovično, narediš fešto, da je kaj.

Opcija je tudi, da potem o srečnem dogodku po telefonu obvestiš njegovega najljubšega junaka z risanke (najameš prijatelja, da se pretvarja) ali pa očija, babico, dedka, kogar ima pač otrok zelo rad.

Ne vem, kako kaj to deluje v praksi, tudi ne vem, kaj pol narediš s feštami, ker vedno pa tud ne moreš fešte delat, ko se otrok polula. Ampak samo toliko, da napišem, ker sem se pač spomnila.

(odgovor članu mynyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: KAKO na kahlo
17.5.2006 15:07:06   
Nea
Tega nasveta po TV-ju nismo videli, ampak vam lahko povem da smo pri nas na točno ta način našo Emo naučili lulat na kahlico.

Doma imamo plastično pupo, Baby Born-a, ki ga ta mala obožuje. Smo mu dali vodo za pit, ga postavili na njegovo majhno kahlico in je Born lulal. Ema je zadevo "posnela" in naredila enako. Fešto takrat nismo priredili, ampak smo vsi skupaj user posted image  in se veselili user posted image . Od takrat smo ritiual lulanja ponavljali na približno 3 ure... odvisno od  tega koliko tekočine je vmes spila. Seveda, da se je včasih upirala in ni bilo šans, da bi se vsedla na kahlo pa če bi zraven nje bilo 10 "lulajočih Bornov".
Ampak dan za dnem je postajalo boljše in lahko povem da je Ema dva meseca pozneje (ko je bila stara 22 mesecv) čez dan bila popolnoma suha. Plenico je imela samo ko je šla spat, v vrtcu čez dan in doma čez noč.
Zdaj je stara 28 mesecev in smo opazili, da ji je plenica tudi ponoči suha. Zjutraj se zbudi in takoj sama gre lulat user posted image .

Jaz mislim, da otork mora biti pripravljen in dovolj star da lahko sam pove kdaj gre na kahlico. Emo smo tudi prej probali dajat... največkrat je se ful upirala in smo mislili da do tretjega leta iz tega ne bo nič.

Nama je uspelo... upam da bo kmalu tudi vam.

Lp,
Nea

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: KAKO na kahlo
18.5.2006 12:39:26   
HuAnita
Počasi bi jo rada, pred rojstvom drugega, da me bi vedno tovorila dvojih plenic...pa tudi finančno bi se nam splačalo.
Jaz ji čez dan doma kdaj dajem že gor kar gatke, spodaj pa podložim zloženo plenico (tisto navadno-mako), Zdaj že ve in pokaže, ko je mokra, včasih nam celo že uspe kaj ujeti.
Je pa vedno zraven Nodi, ki ji ful ploska in je navdušen.
Zadnje dni pa pali varuškin vnuk, samo rečem, da bo Blaž ploskal, če bo šla na kahlico in gre res sedet, pa se napenjat (vem, ker vedno vsaj prdne, ko napenjauser posted image ), pa včasih uspe, včasih se pa, ko začne lulat, nenadoma vstane, no , potem pač brišemouser posted image
Bo že. Upam, da poleti ukinemo čez dan pleničko, meni je tako luštna, ko je nima - tiste 'polne' riti zaradi plenice...

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: KAKO na kahlo
18.5.2006 14:05:24   
Nea
Mogoče še en dodaten nasvet, ki sem ga jaz dobila od sorodnice...

Ko enkrat opaziš, da je pravi čas za odvajanje od pleničke, in se odločiš da je otrok čez dan v gatkah je dobro da si dosledna in se tega stalno držiš:
al je samo v gatkah, al pa samo v plenicah.
Ker če bo enkrat v gatah in drugič v plenicah bo ziher več zmeden user posted image  in ne bo vedel kaj je zdaj prav: lulanje v kahlico, al pa v oblačila/plenico.

Mi smo ta nasvet upoštevali in je dodatno pomagalo. Seveda se je velikokrat zgodilo da je rekla: Mami, Ema lula... in namesto da bi počakala da se vsede na kahlico, je že bila polulana.
Ko se je to zgodilo, jo nikoli nismo skregali, ampak jo pohvalili, da nam je povedala da gre lulat... a za to kar se je zgodilo v gate, nič hudega... bo drugič boljše...
in je res bilo.

Tudi mi avgusta pričakujemo še enega user posted image  in res ne vem kako bi če bi oba mogla stalno previjat user posted image  

Lp,
Nea

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: KAKO na kahlo
18.5.2006 16:01:49   
Cikica
Mi smo našegauser posted image dali prvič na kahlico po 1 letu,takrat je fajn hodil lulat na kahlico ampak ne redno...Potem pa ni več kotel,zanimivo mu je bilo nekje 3 mesece.Sedaj hodijo vrtecu na kahlico in se tam polula doma pa noče.Star je 2 leti 5mes.Ne bom ga silila,bo že sam začel.Ne pretiravajte,meni se zdi malo noro da jih nekatere dajejo na kahlico že od 7 meseca naprejuser posted image user posted image user posted image  Bo že sam,ko bo čas.Lp,Cikicauser posted image

_____________________________

Na zaljubi se v nekoga,s katerim lahko živiš,
zaljubi se v tistega,brez katerega ne moreš živeti.

Mi pa bomo imeli še enega,jupiiiii

http://alen2004.moj-album.com/





(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: KAKO na kahlo
21.5.2006 18:13:19   
Grascakinja
Sem prebrala knjigo Navajanje na kahlico, prav lušna je bila. No in v odgovor temu 7m dajanju na kahlico - otrok je fiziološko pripravljen na lulanje v kahlico ali WC šele po 18 mesecu!!

(odgovor članu Cikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: KAKO na kahlo
23.5.2006 13:55:01   
babylove
Pravijo, da je pravi čas takrat, ko otrok obvlada samostojno hojo po stopnicah brez opore (v obe smeri).

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: KAKO na kahlo
31.5.2006 8:29:00   
KIRA
jaz mam tud problem s tem. ne vem kaj naj še probam. pred tednom dni oz. dvema sva probale bit par dni brez pleničke. pa se nama je parkrat posrečilo polulat v kahlo tako, da sem jo dala gor sedet, pa smo čakali. tud po pol ure.
povečini pa nama je ušlo v hlače - tako da ji na kraju nisem imela kaj oblečt. drugega nisem delala kot tla brisala.
sedaj ima spet pleničko, ker je mož tako "zahteval", - češ kao da je še majhna, pa da še mal počakat. ampak jaz mislim, da je dovolj velika, ampak ona se s kahlo igra raje kot pa gor sedi. enostavno ne more držat riti pri miru.
ko se pa polula, pa jo vprašam če se je polulala pa pravi ne. ali pa ko jo vprašam, če ji je treba lualt, tud pravi ne. pa se čez 5 min. naredi v hlače.
ne vem, kaj naj še probam, ker sem se probala že z njo hecat na kahli, pa jo s čem zabavat, pa samo sem jo že tud pustila, če bo kaj laže šlo. zdaj pa ne vem, kaj naj še probam....

LP

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?