|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KLISTIRANJE
10.9.2004 15:47:04   
leah
Pozdravljene.
Hja že sama beseda mi nekak deluje, ne vem, ne ravno fajn, pa me zato zanima,ker tega pač še nisem doživela,kako vse skupaj poteka?Ali boli,kaj pa takrat popadki, pa krči?In ali je to nujno?
Vem, da se veliko ljudi klistira v razstrupljevalni namen in da se pri tem uporablja neke cevke pa vodo...no vglavnem, vesela bi bila kakega odgovora.

Zanima pa me tudi, v kakem primeru ženski prerežejo presredek.Je mogoče to že vnaprej predvideti?

Sama imam rok 9.01.2005, in po pravici povedano me porod tako navdaja z strahom, da sem občasno kar malo nervozna.
Kljub pripovedi moje mami, da pol itak vse pozabiš(bolečine)in da ni v teh časih to nič več tako velik bav bav, da so v starih časih ženske dosti bolj trpele(leta 1975...1982),

Sicer pa mogoče bo stvar čist faj, ker si bom izbrala EA.upam samo, da bom odgovarjala kriterijem....sej te najbrz anastezst kaj zdr.pregleda.

No to so moja danšnja ugibanja in vprašanja.odite pridne in pazite nase.

Teja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KLISTIRANJE
10.9.2004 17:06:20   
Anonimen
Hoj!:rozica:
Predvsem se najprej skuliraj in enostavno poskusi uživati ob teh čarobnih mesecih, ki so še pred teboj! O porodu prebiraj in se nanj pripravljaj, vendar pa naj te ne bo strah. Ženske prenesemo precej več, ko si lahko v sanjah predstavljamo. Prebrala boš vsemogoče porodne zgosbice, toda dejstvo je, da vsaka ženska doživlja porod po svoje. Če se popadkov že vnaprej bojiš, bodo zagotovo grozni, če pa jih jemlješ kot nekaj naravnega in kot nekaj lepega, saj si z vsakim bližje koncu in bližje svojemu otročičku, potem gre veliko lažje. Saj bolijo, ampak res je pozabljeno-v tistem trenutku, ko dobiš štručko v naročje9nebesa

Klistiranje je pa pač tako kot je. Rorček v rito, pa pol litra tople vode not. Potem ti pa rečejo, da probaš malo zadržat in nato par minut bivakiraš na WCju. Popadki takrat ponavadi postanejo močnejši, in to je za porod samo dobro. Klistir lahko odkloniš, če želiš, vendar moraš pač potem računat s tem, da boš ob "velikem" finalu izpustila kakšen kakec:)- Če imaš med nosečnostjo težave s prebavo in zaprtjem, je klistir priporočljiv, saj je tako več prostora za otročkovo glavico, ki se prebija skozi ža tako ozko porodno pot. Če pa je črevo polno blata, je to zagotovo še težje. Pa po porodu greš precej težko na WC, ker so mišice ohlapne in nekaj dni nimaš pravega občutka za pritiskanje.
Presredek prerežejo, če vidijo, da mu grozi pretrganje-če se začne preveč sumljivo raztezat. To ne boli čisto nič. Vsaj jaz nisem čutila nič. Pa še s popadki se ukvarjaš tisti čas in je rezanje presredka zanemarljivo.
No, kar nekaj sem napisala. Upam da sem kaj pomagala!
Lep pozdravčke in srečno!
Nojči 37 1/7:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   KLISTIRANJE
11.9.2004 22:31:36   
frutka_
Teja!

Strah te je neznanega občutka, ki te navdaja in tega, da ne veš kaj te čaka...tudi mene je bilo! :zmeden:9nebesa:zmeden:
Mislim, da je to čisto naraven strah, saj ne veš kaj te čaka...in čaka te najpomembnejši dogodek v življenju, ki ti bo radikalno spremenil pogled na svet. :angel:

Mene je bilo strah poroda ko hudiča:hudicek: križ, pa sem se tistega dne, ko so me sprejeli v porodnišnico kar jokala od veselja. V porodni sobi sem rekla babici"kaj danes bom res mamica postala?". Tako hecno, ko končno prideš do konca, pa se ti vse skupaj naenkrat zdi kot sanje in porod mine hitro kot trenutek, ostane pa ti mala bebica, ki ti bo razvedrila dni in noči in spremenila življenje!

Glede klistiranja je moja izkušnja taka. Meni so namesto klistiranja dali odvajalno svečko...hm? Pa sem bila kar vesela, ampak sploh nisem kaj "pridelala" na wc-ju, ker sem pred porodm imela čisto naravno odvajanje, ker se telo običajno že prej pripravlja na porod. Morda jo bodo dali tudi tebi, vprašaj kako je s tem, v vaši porodnišnici. Meni je gin. rekla, da če ne želiš lahko odkloniš.8):)-8)
S presredkom pa je tako, da se lahko utrga, če je detece veliko in v takem primeru je bolje, da ga vrežejo. Ne vem, zakaj je to tako slabo da ge režejo, meni se ne pozna niti pikica od rezanja, pa sem rodila pred dvemea mesecema, tudi čuti se nič in otipa nič.Odnosi so čisto normalni kot prej...:sloncek::metulj::sloncek:

Misli pozitvno ker je porod lahko tudi lepa izkušnja, predvsem pa si zapomni, da ni dveh enakih porodov in tako kot je rodila mama ali tvoja prijateljica ti gotovo ne boš!
Tvoj porod bo najbolj čustveno intenzivna stvar kar boš jih doživela,bo naporen in obenem lep toda cilj je tista lepota, ki jo nosiš pod srčkom... :love:

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   KLISTIRANJE
12.9.2004 19:27:15   
monika2004
Klistiranje čisto nič ne boli sam čuden občutek je. Je samo cevka in topla voda. Aja pa cca. eno uro boš morala sedeti v wc nič drugega ni. To je najman kar se lahko bojiš.
Ko so meni prerezali presredek nisem čutila nič ker je to tok hitro da ne čutiš (to prerežejo ko je že čas da gre otrok ven) tko da sem na koncu šele zvedela ko me je zdravnica prišla šivat! Zdele je 4 mes. po porodu pa se čisto nič ne pozna niti pri odnosih me ne moti. Sam ti pa priporočam če te bodo prerezala da maš vedno skupaj noge ko sediš in ko stojiš da se res lepo zaceli in tudi direkten curek vode ne sme priti zraven.
Ne boj se ko bo konec boš čisto vse pozabila!
Lp.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   KLISTIRANJE
13.9.2004 10:24:40   
leah
Ah ja, bo že treba preživet.Se že psihično pripravljam;)Počasi se navajam to dejstvo, da bo treba mal trpet.
Ma ne sej n taka panika vbistvu, ampak že sama novica da sem noseča je bila veeellliiikkkkoo presenečenje, saj do 21.tedna sploh vedela nisem.In še posebej zato,ker si nekako po pravici povedano nisem želela otroka(še dolgo ne)Tako, da sem imela najprej teden dni depresije, ki pa m jo je uspelo premagati ob pomoči mojega zares zlatega zaročenca.In zdaj se pa kar veselim, vsega tega,no malo me še strah, ker me še vedno kdaj objame dvom,ampak že navezujem stike sama z sabo in otročom(ki bo baje punčka-se še ni čisto vidlo:sloncek:
Tako,da moj čas zdaj zapolnjuje zbiranje informacij.

Hvala za odgovore...

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?